Te elhiszed, hogy nem tud arról, hogy több intézményben is hetek óta nem működik a telefon? Te ezt komolyan mondod? Ne röhögtess már! Milyen polgármester az olyan, akihez még ez a hír sem jut el?
Amennyiben nem a rövdtávú forgóhitelt veszi fel, biztos a bukás. Erre most azonnal, égetően szükség van. A középtávú hitel nem kizárt, erre majd akkor térnek vissza, ha megindul az állami finanszírozás, és kialakul az az egyenleg, amelyet a tavalyi sürgető adósságok kifizetése és a folyó évi kiadások alakulása jellemez.
Bocsánat! Nem neki kell tudni számolni. Az sem probléma, ha a matek nem az erőssége. (Sokan vannak így). Azért van a hivatal. Ha a hivatal viszont megvezeti, akkor az nagy ciki lenne! Én elhiszem, hogy nem tudott a kifizetetlen intézményi telefonszámlákról, mert még az okt. osztályvezető is azt mondta nekem a múlt héten, hogy ő nem tud róla.
Csodállom, hogy csodállod. De ahhoz mit szólsz, hogy aki ezt a kamu javaslatot tette, néhány évvel ezelőtt maga is bankban dolgozott, méghozzá középvezetőként. El tudod képzelni, hogy nincs tisztában a folyószámlahitel konstrukcióval és a javaslata semmitmondóságával?
Lehet, hogy ő csak a hűséges hordozója volt a hozzá nem értő javaslatnak?
Igen, ez is egy szög a zsákból. A DBR projekt szerződésében 3,5 milliárd érdi forrásra vállalt az önkormányzat kötelezettséget.
Ez most úgy került elő, hogy a polgármester szerint azért kell vigyázni a hitelképességre, hogy az önkormányzat garanciát vállalhasson a csatorna projekthez megfizetendő lakossági önerőért?
Na akkor vajon ki fogja megfizetni a 3,5 milliárdot?
Hamarosan jelentős javulás várható a költségvetés egyenlegében, miután a gyakran távolléttel szavazó külsős munkatárs díját megvonják.(Ilyen nomine egy van,én.)
Megértem a polgármestert, ki szerint nem szabad eladósodi :))) mert 2007 után önerőt kell felmutatni az európai forrásokhoz, amelyekből a csatornázást lehetne megvalósítani.
Ezt a szeptembert Te tudod, vagy csak bedőltél a polgármesteri mesének? A lényeg az, hogy ne legyen verseny, lehessen a szokásos módon négyszemközti tárgyaláson egyezkedni.
Egyébként még ha a közbeszerzési eljárásnak van is időigénye, ezt nem annak kellene előrelátó módon figyelembe venni, aki felelős a város gazdálkodásáért?
Ilyen alapon minden közbeszerzési eljárás kikerülhető lenne: nem lépek időben, és ha már szorít az idő, akkor azok a hibásak, akik törvényes eljárást követelnek!
Rendben van, hogy ezt mondta, de tudsz-e bármilyen számokról, amik ezt alátámasztanák? Mi van akkor, ha rosszul tudja? Mi van akkor ha rosszul számol és téved, ha azt hiszi, hogy közel 1 milliárd Ft-nyi lejárt tartozást ki lehet fizetni 450 millió Ft hitelből?
Tudod, dicsekedni szokott, hogy a matek nem az erőssége!
Igen, a Civilek előterjesztésének törlése a napirendről cirkusz kapcsán tett egy megjegyzést. Én is megtettem volna, mert amit csináltak az engem arra emlékeztetett, amit az egyik párt csinált a parlamentben: rendben van, jogotok van összehívni az ülést az általatok javasolt témában, de akkor sem fogjuk megtárgyalni. Elküldünk egyetlen képviselőt, és így határozatképtelenné tesszük az ülést. Nekem akkor is hányingerem volt.
A különbség csak annyi, hogy mások, akiknek attól hányingere volt, most éppen komfortosak azzal, hogy meggátoltak egy képviselőcsoportot abban, hogy megvitathassák az előterjesztését.
Ne haragudj, nem szánom kioktatásnak, de ezt laikusként bevetted.
Középlejáratú hitelnél, vagy rulírozó hitelnél van ilyen lehetőség, hogy döntsenek: a többlet bevételeket a hitel törlesztésére kell fordítani. Folyószámlahitelnél nincs ilyen döntési lehetőség. A szerződés lényegéből adódik, hogy a beérkezett jóváírások (akár többlet bevételek, akár csak tervezettek) automatikusan csökkentik a hiteltartozást.
Akkor meg ne engem akarj meghazudtolni. Nem azt nehézményeztem, hogy te is elmentél, hanem azt, hogy az ellenzékből csak 2 ember maradt a végére. Biztos pizsamaosztás volt otthon:)
Ha már te előhoztad. Nem akartam a civilek "pozitív" javaslatát itt szeplővel elrondítani. Nyilván nagyon jól tudták, amikor előterjesztették a javaslatukat, hogy csak közbeszerzési pályázattal lehet felvenni a javasolt hitelt, s abból pedig csak szeptemberre lett volna pénz. A mostani likviditási problémát nem oldotta volna meg.
óvatlan volt Dombai Tamás-mer túyg fogalamzott, hogy szállitói számlák kifizetésére. Azt nem fogalmazta meg, hogy a mai napon lejárt szállitói számlákra, tehát én még azt is el tudom képzelni, hogy annak ellenére, hogy letette a nagyesküt, hogy nem kell az önkormányzat fizessen semmit a sportcsarnok közmüvesitésére, ebből az lesz kifizetve. Ezután keletkező szállitói számlák.
ehhez képest jelenleg asszem 900 milliónál tart a város eladósodása, de természetesen mind rövidlejáratú és mind közbeszerzés megkerülésével felvett hitel.
volt a civileknek egy amúgy logikus és értelems hjavaslatuk. Ez arról szólt, hogy akkor a axar, hogy ezen nem segyt 350 millió hitel, ráadásul ha az rövid lejáratú hitel, haem jó volna végre komolyan venni a helyzetet és min. középtávú megoldást javasolni: pontosan mennyi az azonnal kifizetendő adósság és középtávú hitelt venni fel ennek rendezésére, akár nagyob bösszegben is. Ez két okból is job bmegoldás lett volna: egyrészt valóban megoldott volna a problémát és pár hónap múlva megint nem kerülne ilyen helyzetbe a város, másrészt a törlesztés sem jelentene akkor pénzügyi terhet.
Ezt a polgármester azért nem tudta elfogadni, mert mint mondta, ezt csak közbeszerzésssel lehet felvenni.
A polgármester pedig úgy írtózik a közbeszerzéstől, mint az ördög a szenteltvíztől
Ennyi. Ezért hát a város költségvetésére nézve legelőnytelenebb döntés született és a problémákra sem született valós megoldás.