Keresés

Részletes keresés

rendjel Creative Commons License 2006.11.12 0 0 10459
Egy már felesleg. Így jár az ember, ha közben telefonál:)
Előzmény: rendjel (10458)
rendjel Creative Commons License 2006.11.12 0 0 10458

No Ági ma elment Jordániába, ma már Kairóban alszik. A Travel csatornán láttam, jövő hétre 24-27 Celsiusokat mondanak Eilatra, de ugye ez u.a. mint Aqaba.

Detty Te sem fogsz fázni, biztos kitart még egy hétig:) Este ilyenkor már rémisztő 16-20 fok hideg szokott már lenni:)

gombóc29 Creative Commons License 2006.11.12 0 0 10457

Köszönöm :)

(felhozom egy kicsit a topikot)  :))

Előzmény: rendjel (10456)
rendjel Creative Commons License 2006.11.11 0 0 10456
Helyeslem:) Segítek! (De azért fizessék is ki!)
Előzmény: gombóc29 (10455)
gombóc29 Creative Commons License 2006.11.11 0 0 10455

ennyit az építésről, szépítésről :(

A tettesekkel ugyanazt csinálnám, mint amit ők tettek.

És imádkozzanak, hogy legyen villámhárítójuk,

mert akkor találnék mást,

amit letépek :)

Előzmény: rendjel (10453)
gombóc29 Creative Commons License 2006.11.11 0 0 10454

alig lesz 10 nap az egééééééész????

Nekünk addig kell itthon enni a kefét!

Gondolj bele!

:)

Előzmény: detty21 (10452)
rendjel Creative Commons License 2006.11.11 0 0 10453

Karácsonyig azért nem tudsz maradni, mert szerintem már most egy új utat szervezel addigra:) Valahova, ami még csak a Te fejedben van...

De mostanra Áginak is meg Neked is jó utat kívánok, érezzétek jól magatokat, legyen szép időtök.

A Soproni erdők gyönyörűek most, 1000 színűek, még nem hullottak le a lombok. Sajnos jó bort sehol sem találtam, mindíg próbaként kértem 1 dl-t, és általában ott is hagytam a felét. Már ott is maszatolják a bort. A legjobb még a Cézár pincében volt, azt meg tudtam inni nagy nehezen. Kicsit siralmas, hogy egymás után zárnak be a szállodák, tönkremennek még a szanatóriumok is. Maróni, (volt Csepel üdülő) Lokomotív, Gyermek tüdőszanatórium, és még sorolhatnám. A Sziesztában a maga kb. 250 szobájából 40-ben voltunk talán. Gondolkoztam mi a csuda lehet az oka, de rájöttem, régen ezeket a szakszervezeti beutaltak tartották állandóan zsúfoltan. Most mindenféle kedvezményt adnak, tényleg nem drága, mi pl. 54000 Ft-ért voltunk 5 napot, jó szobában televizióval, hűtővel, fürdőszoba, skótasztalos (pardon svéd :)) reggeli, és választható ebéd,- vagy vacsorával, ami szintén svédasztalos. Nem kellett éhen maradni. De ha valaki teljesáron megy, az meggondolja oda menjen-e, vagy ennyi pénzből Tunéziába, vagy bárhová máshová külföldre. Valahol érthető is. A VIII. emeletre kértem a szobát, mert az erkélyről remek a panoráma. Az első ami szembetűnt, hogy a Sördombon tavasz óta "kinőtt" egy -nekem műszakinak- csodálatosan szép, statikailag pompás szerkezetű fából készült kilátó. Persze megmásztuk, nagyszerű építmény, és egész Sopron, és a környező hegyek látszanak. Szeptemberben adták át, erre a tegnapi Kisalföldben olvasom, előző éjjel a korlátokat letörték, összegraffitizték, szétszedték a rögzítő csavarokat, a villámhárítót letépték, mindent amit lehetett összerondítottak. 20 millió kár. Passz.

Előzmény: detty21 (10452)
detty21 Creative Commons License 2006.11.10 0 0 10452

hát, sajnos azért addig nem maradunk, alig lesz 10 nap az egész, de odafelé elveszik egy nap... de azért jóóóó lesz remélem...azért szívesen maradnék karácsonyig is...   :)))

Előzmény: gombóc29 (10451)
gombóc29 Creative Commons License 2006.11.10 0 0 10451
oké, akkor karácsonyra visszaértek :)
Előzmény: detty21 (10450)
detty21 Creative Commons License 2006.11.09 0 0 10450

hát mi MAJDNEM találkozunk kint...  :)

Gombóci!! odafelé 1-et, visszafelé meg 5-öt. :)

Előzmény: hági (10449)
hági Creative Commons License 2006.11.09 0 0 10449
Természetes,és el is várlak benneteket.Tegnap este egy jó hosszúra sikeredett beszélgetést rögtönöztünk Gabikával.Lesz epres finomság igérem :))).Épp  beszéltük Gabival,( ötletem helyeslést váltott ki ) kéne kint egy topiktalit tartani.Na az volna az igazi :)) meghívni a vezetőket,kik voltak olyan jók és kalauzoltak minket mindenfelé.
Előzmény: nagy_erzsi (10447)
gombóc29 Creative Commons License 2006.11.09 0 0 10448

Detty,

most akkor ti csak egy éjszakát töltötök Kairóban?

Mindenki utazik melegebb éghajlatra

én meg még mindig az ablakaim miatt izgulok

Ez olyan lehangolóóóó:(

nagy_erzsi Creative Commons License 2006.11.08 0 0 10447
És mi meg majd megyünk pendriveokkal, vinyókkal és egyéb hordozókkal felszerelve, oszt jól lemásoljuk az új termést egy kis epres cucc nyalogatása közben, ha lehet. OK?
Előzmény: hági (10445)
detty21 Creative Commons License 2006.11.08 0 0 10446

sziasztok!

igen igy van, csak annyit hozzá, hogy ez már tokkal-vonóval van, az alapár aszsszem 86.000 a többi az illeték. De szerencsére közben olcsóbb lett az is kb. még 5.000-re asszem....  és rendesek, mert van gyerekjegy, ami nem jellemző azért máshol.

azt hiszem Gombóc, hogy ez csak az Egypt airnél van most igy.

Jaj, képzeljétek, olyan jópofa volt, amikor mentem kifizetni a jegyet az Egypt Air-hez, épp imaidő lett közben, mármint az egyiptomi idő szerint, és egyszercsak megszólalt valahonnan ott bent a müezzin. Gyönyörű hangja volt, és tisztán érthető. Én meg csak lestem, hogy sajátjuk van? :))) lehet, hogy egy óra volt, állítólag van ilyen...

Előzmény: hági (10441)
hági Creative Commons License 2006.11.08 0 0 10445

Köszönöm szépen.Igérem,hogy jövök.

Ma kértem el éppen a fiam digitális gépét,mert nekem csak hagyományos van,de nagyon jó.Azzal már rengeteg képet csináltam.Megyünk Wadi Rumba is, és ott is szeretnék még csinálni képeket.S nagy tervem, sokat akarok mászkálni Aqabába és megfigyelni mindent  a napjaikat.Tavaly videót csináltam és elég jó lett.Sokszor veszem elő és nézegetem,szinte újból ott vagyok.Ha tudtok menjetek el jövőre,mert nem fogsz csalódi sem a látnivalókban sem az ott élő emberekben.

Előzmény: gombóc29 (10443)
gombóc29 Creative Commons License 2006.11.08 0 0 10444

pere, kedves,

ITT még nem mondtad

de, JÓóóóóó

(el van mentve) :)

Előzmény: pere1 (10439)
gombóc29 Creative Commons License 2006.11.08 0 0 10443

Ja!

Ágika,

és ha addig nem jönnél, JÓ UTAT!

....és gyere utána, és hozzál sok szép Petrás (és nempetrás) képet!:)

gombóc29 Creative Commons License 2006.11.08 0 0 10442

Ja, értem.

Aszittem, hogy ez alapból így van

ha másnap indul tovább a gép.

Petráról mégcsak annyit,

hogy megelégednék én 1 nap Petrával is,

csak egyszer eljussak odáig:)

(jóáron)

hági Creative Commons License 2006.11.06 0 0 10441

Csak azt tudom amit mondtak.

Mikor megnéztem a repjegy választékokat elsőnek a gép az Egypt-airt dobta ki 116 000 Ft-al.De ez is olyan ár,hogy ha jóelőre lefoglalod ennyi,mert a gépen fentartanak pár olcsó helyet.Tehát mikor láttam,hogy ennyi, másnap felhívtam az irodát s mikor mondta az ügyintéző igen ennyi de a gép indul ekkor és ekkor és leszáll Kairóba s csak másnap reggel megy tovább. Egyben mondta is, hogy az árban benne van a szállodai szoba ára is.Ez csak akkor érvényes ha nem szakítod meg az utadat hanem reggel mész tovább.Hogy ez más légitársaságnál ,hogy van nem tudom,de ezen a járaton ami indul olyan fél öt körül így van.

Te ne törd a fejedet ezen mert ha van, ill. indul a charter Jordániába felesleges ezzel menni,hacsak a Kairót is beakarod a programodba venni.Úgy egyszerübben lebonyolítod az egészet.

Na  4 napos Pertához annyit, ez már csak csemegézés amit mi csinálunk.Ha ügyes vagy és valami állati melegbe nem mész, egy nap alatt megnézheted a főbb, mindenki álltal látogatott helyeket.Ha oda kerül a sor és mentek életed párjával Dettyvel és Perével és természetesen Rozoga is biztos besegít.

Előzmény: gombóc29 (10436)
nagy_erzsi Creative Commons License 2006.11.06 0 0 10440
Nincs mit!
Előzmény: gombóc29 (10437)
pere1 Creative Commons License 2006.11.06 0 0 10439

mondtam vagy még nem?

http://www.skyscanner.net/

a fapadosok keresésére

gombóc29 Creative Commons License 2006.11.06 0 0 10438

Rozogácska, Rozvány györgy könyvében ez is benne van????

Ha jól emlékszem Te ajánlottad régebben

gombóc29 Creative Commons License 2006.11.06 0 0 10437

Köszönöm Erzsi, köszönöm !!!!!!!

Értem

Előzmény: nagy_erzsi (10435)
gombóc29 Creative Commons License 2006.11.06 0 0 10436

Ágika,

szerinted ez minden olyan repjegy árában benne van,

amelyik így érkezik-indul?

Ezt csak azért kérdezem, mert anno amikor repjegyet kerestem pl. Dubaiba nem emlékszek ilyenre

dehát az angolom az igen selejtes:)

Vagy nemrég amikor Portugáliába néztem repjegyet, ott is volt hogy másnap ment tovább a gép.

4 nap Petrára?

Az min. 3 kiutazás

És én még eccer sem voltam

brühühhü :(

Előzmény: hági (10434)
nagy_erzsi Creative Commons License 2006.11.05 0 0 10435
Petra a nabateusok nekropolisza. Kis Petrának nevezik a Petrához közeli Beidát, ahol szintén laktak nabateusok. Ott lakóházakat lehet leginkább látni, tehát míg Petrában a templomokat csodálhatod meg, itt a mindennapi életbe kapsz némi betekintést. Petrában vöröses a közet, Beidában több a fehér és a világos szürke. Az egyik legrégebbi ember által lakott terület (talán Jerikó után a második). Kis Petra mellett van még egy ismert település: Al Bdul. Ide a mai Wadi Musából, tehát a modern Petrából telepítettek be egy családot (konkrátan Bdulékat), mert az istennek sem akartak letenni a kábszer élvezetéről és főleg árusításáról. Egy darabig büntetgették őket, aztán döntés született arról, hogy kirakják őket a városból, és mintegy gettóban, élhetik tovább életüket. Ahogy mentek Kis Petrába, meg lehet őket is nézni. Elég sok európai arcot is lehet ott látni, akik ott szabadon élhetnek szenvedélyüknek.
Előzmény: gombóc29 (10433)
hági Creative Commons License 2006.11.05 0 0 10434

Ez a repjegy árában benne van,ugyanis a gép indul innen késő délután és olyan fél nyolc körül ér Kairóba s reggel 8-kor repül tovább Ammanba.

Igy akartam menni én is csak  már akkor lefoglaltuk a törököknél az utat.Az biztos ha megyek még, már pedig megyek, ezt is kipróbálom.Véletlenül akadtam rá a  repjegy keresésnél és mikor említettem Detttynek igen megörült.

Állitólag a Kis Petra egy óra alatt bejárható,másik úton kell megközelíteni mint a nagyot.A nagyhoz viszont ha nagyon megakarod ismerni és kényelmessen nem rohanva, azt mondják négy nap szükségeltetik.A kint lakó ismerősünk Eszter mondta múltkor ha mindent feltárnak -márpedig a feltárás folyamatos -kb.két hétre lesz szükség a bejárásához.

Előzmény: gombóc29 (10433)
gombóc29 Creative Commons License 2006.11.05 0 0 10433

Detti,

ki fizeti a hotelt?

Hogy van ez?

pls!!!!

Kispetra >>>> kisképek :)

Az elfordításról jutott eszembe,

hogy amikor egyiptomba készültünk,

akkor vettem a kamerát.

NO hozzáértés, aminek az lett az eredménye,

hogy az egyik "oszlopos" helyen,

hogy tetőtől-talpig beleférjen az a bazi nagy oszlop, elfordítottam a kamerát.

Asszittem olyan mint a fényképezőgép,

vagy nemis tudom mit gondoltam.

Szóval bénáztam rendesen :)

Itthon, a vetítéskor láttuk elképedve , hogy keresztbe van  :))

Úgyhogy, mint most is, mindenkinek egyszerre dőlt a feje balra :D

pere, ha ez vígasztal, nekem az egész kimaradt :)

Mi az hogy kis petra és petra?

Tudom, olvassak utána, de akkor miért van ez a topik? :)

Nem tervez vki utat jövő tavasszal  :)

Előzmény: detty21 (10425)
hági Creative Commons License 2006.11.05 0 0 10432

Nem ezeken a csúcsokon van.:))) de megállok a kilátónál és csinálok képet mindenki számára.

Előzmény: pere1 (10426)
nagy_erzsi Creative Commons License 2006.11.05 0 0 10431
Egy kis 2005-ös feelinggel tudok szolgálni. Kis Petra nagy élmény.

Előzmény: pere1 (10430)
pere1 Creative Commons License 2006.11.05 0 0 10430
nagyobban nem tudod beszúrni Detty?
Előzmény: detty21 (10429)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!