Az a véleményem a "remasteredekről", amiből a Rustot és a Countdownt vettem meg, ahogy megjelentek, hogy először én is azt hittem, hogy elromlott a hi-fi, vagy kihúzódott egy zsinór a hangfalból - arról nem is beszélve, hogy a régebbi dvd lejátszó, ami nekem is van, kattogva játssza le, mert annyira védve van a disc (!!!) -, viszont kifejezetten érdekesnek találtam, hogy eltér az eredetitől! Tehát azt mondom, hogy mindkét verziónak meg kell lenni, az jó! Bár nekem a Countdown eredetije nincs meg! Szerintem ez a két album rosszabbul szól az eredetinél, de érdekes összehasonlítgatni őket!
(A torrent valami olyan dolog, amit én nem érek el, ugye?)
Találtam néhány magyar nyelvű megadeth - System has Failed lemezkritikát. Érdemes elolvasni őket, mert ennyire eltérő véleményeket egy Megadeth-albumról ritkán lehet olvasni!
vonalbol hallgass mindent az eq tobbet ront, mint javit
viszont a remastereket en is utalom tenyleg rosszul szolnak, raadasul nem remasterek inkabb remix, amibe bele is nyultak utolag (vokalok, uj gitarsavok, kicserelt basszus, satobbi)
leginkabb felhaborito, mintsem gyujtendo olyan, mint az elso 2 ozzy expanded, amin ujravettek a dobot meg a basszust, es kapott egy par uj vokalt
Nem vagyok egy audiofil, de nekem úgy tűnt, mintha letakarták volna a hangfalakat egy közepesen vastag paplannal. Az általános használatban hibátlanul bevált EQ beállításaimmal úgy szólt a lemez, mintha feltekertem volna maximumra a basszust, minimumra a magasat, és lehúztam volna a közepet is. Van a hifin egy "intelligens EQ" vagy mi (azt csinálja, hogy elemzi a zenét, és magától szabályozza a hangszíneket, egész ügyes szokott lenni más zenéknél), azzal pedig olyan hangja volt, mintha csak közép szólt volna.
Egyébként ma reggel meghallgattam a Rust-ot, ezen korántsem olyan vészes a helyzet, mint a Youthanasián. Ez nem szól rosszul, emlékeim szerint így szólt az eredeti kiadású CD-m is (amit Öcsém kölcsönadott valakinek pár éve az eredeti Countdownnal és Youthanasiával, de persze elfelejtette, ki is volt az a valaki).
De szarul szól a Youthanasia remaster! Ha a többi is ilyen, akkor megpróbálom őket elpasszolni. Megvettem a Rust-Countdown-Youthanasia triót (ami a három klasszikus kedvencem tőlük), és első hallásra azt hittem, elromlott a hifim. Be sem merem tenni a másik kettőt...
(Annihilator: a Set the world on fire abszolút 10/10, a többi inkább "nem is rossz" kategória.)
az tenyleg jo lemez sokaig nem mertem meghallgatni de vegul nagyon bejott altus sem rossz, de ezzel a gitarduos dologgal egyet kell ertenem shermann/denner - iiiistenem! klasszikus
(azt mar csak nagyon zarojelben merem leirni, hogy szerintem a system a megadeth legjobb lemeze. messze. pedig a so far-t mar vartam anno, szoval nem ma kezdtem a megadeth hallgatasat. mindig hianyzott valami, de nem tudom, mi. a rust-bol is. es ebbol a lemezbol nem hianyzik szamomra semmi. viszont tovabbra sem tudom megfogalmazni, hogy miert nem rajongtam a korabbi lemezekert. de ez rettenetesen tetszik)
Rick Hunolt. Ellenben Gary Holt írt a komplett utolsó lemezt is, ami a Fabulous mellett szerintem a legjobbjuk, úgyhogy nem aggódom. Lee Altus az új gitáros a Heathenből egyébként, tehát egy nagyon jó választás.
Kicsit sajnálom azért, a H-Team mégiscsak a H-Team volt... Tipton/Downing, Shermann/Denner, Holt/Hunolt, nekem legalábbis frankón.
A Carnival Diablos járt a legközelebb a megfejtéshez egyébként a Set The World óta, ez biztos. Szeretem én az összes Annihilatort amúgy, de azért ha objektív próbálok lenni, azért egyik sem faltólfalig.
Dehogyisnem volt. Mindjárt 2 is. A Carnival Diablos nagyon király album. Számomra ott 1 db töltelékszám volt, a Shallow Grave, de az is csak azért, mert nem szeretem az AC/DC-t. A többi szám viszont hasít, mint atom, még az az "elszállós" Liquid Oval is bejön.
A Waking The Furyn szintén ez a helyzet. Ismét csak 1 töltelék szám: Nothing To Me, szintén AC/DC stílusban. A többi megintcsak jó szám.
Az All for you albumukat is imádom. Ott van pár felesleges dolog, de csak 1 szám van ott is, amit mindig átugrok, a 2. lírai szám (az elsővel semmi bajom).
Szóval szerintem nem olyan rossz, ha 1 szám kivételével minden klappol.
Mellesleg nekem bejön a "dobgépes" albumuk is, a Remains, ott is csak 1 töltelékszámot találtam, a Dead Wrong címűt. A többi nagyon jó kis szám, példa lehetne egy Megadethnek és egy Metallicának, hogy kell kicsit elszakadni az addigi irányvonaltól úgy, hogy ne legyen stílusváltás, mert amit a 2 sztárzenekar művelt a Load meg a Risk időszakban, az nem fejlődés (ahogy ők mondják...), hanem totális stílusváltás. Az Annihilator úgy tudott másfajta albumot kihozni a Remainsból, hogy nem váltottak stílust, de mégis valahogy más a hangulata annak az albumnak, ami szerencsére nekem nagyon tetszik. (Mondjuk 3-4 gyorsabb nóta azért van a Remainson is.)
Az igaz, hogy a King of the Kill meg a Refresh The Demon albumuk sajnos tele van üresjárattal (csak az albumok fele élvezhető), de a többi albummal semmi baj szerintem.
Ettől függetlenül szeretem mind a Megadeth-tet, mind a Metallicát, főleg, hogy végre mindketten élvezhető, keményebb albumot adtak ki mostanában (igen, a St. Anger végre egy jó próbálkozás, mert 88 óta nem volt egy épkézláb albuma a 'tallicának, ez viszont végre bejön nekem), csak szép lassan lehagyta őket az Annihilator nálam...
Ma meghallgattam a Risk albumot mondván, hogy nagyon rég hallottam már, és kíváncsi voltam, hogy vajon 2005-ben hogy vélekedem majd róla, ugyanis régen iszonyatosan gyenge albumnak tartottam. Az eredmény: Hogy lehetett ilyen fos albumot összehozni??? Alig bírtam végighallgatni. Olyan mértékben vannak unalmas popszámok rajta, hogy az már fájt. A Megadeth legszarabb albuma, ehhez nem fér kétség. A borítóján ott van a szokásos rovat, hogy kinek köszönik, hogy megjelenhetett az album. A legfelháborítóbb, hogy fel vannak tüntetve a rajongók is. Hát nem tudom, de egy igazi Megadeth rajongót nemes egyszerűséggel Mustaine jól átvágott ezzel az albummal. Nem is értem, mi jött rá akkor. Ilyen névvel, hogy Megadeth, hogy lehet ilyen albumot kiadni? Nevetségessé tette magát mindenki szemében. Kb. olyan ez, mintha Koncz Zsuzsa death metalt adna ki. Ugye, nevetséges még a gondolata is... Ezt az albumot ilyen címen kellett volna kihozni: Dave Mustaine's Shit Project - The Risk.
Akkor szerintem senkinek sem szúrt volna szemet.
Na mindegy, szerencsére azóta Mustaine észhez tért, és nem égeti magát annyira. Bár még mindig akadnak uncsi számai az új albumon, de legalább már ismét félig oldschool metalt játszik, ami több, mint haladás.:-)
Ha lesz köv. album, akkor jó lenne, ha egy totális Peace Sells-So Far-Rust irányvonalú albumot hozna ki, tele minőségi thrast metallal. (Az gyenge kifogás, hogy ebben a műfajban nem lehet újat hozni, mert mindent megírtak már-lásd Annihilator: ők is iszonyat rég kezdték, de mégis jobbnál-jobb albumokat hoznak ki thrash metal műfajban...)
Egyébként én imádom a jó dallamokat, a Countdown pl. egyszerre volt kemény és dallamos, nekem rohadtul tetszett az az album, de a Youthanasia már túlzás volt, a Risk pedig már a metal megcsúfolása volt...Soha többé olyat.
Tehát nem vagyok a dallamok ellen, de már elég sok dallamot megírt a Megadeth, most már tényleg egy kőkemény thrash metalt várok tőlük. Mondjuk lehet, hogy hiába...
"Az tény, hogy mint énekes sehol sincs, de a világgal szembeni undor és indulat egyetlen énekesnek sem érződik ki annyira a hangjából, mint az övéből."
:-)
Ez jó, ez tetszik.
Sztem az énekstílusa mellett a hangszíne is érdekes.
Számomra a Megadeth-et Mustaine énekstílusa is átlagon felülire emeli. Az tény, hogy mint énekes sehol sincs, de a világgal szembeni undor és indulat egyetlen énekesnek sem érződik ki annyira a hangjából, mint az övéből. S míg Hetfield megtanult énekelni, addig a hangja elvesztette az igazi erejét, egyéni stílusát. Mustaine hangja közel sem fejlődött annyit, de az indulata és a stílusa - szerencsére - ma is ugyanolyan, mint '85-ben.
Én ezzel úgy vagyok, hogy bár mind a két zenekart nagyon kedvelem, de ami miatt mégis a Megadeth szimpatikusabb az az, hogy a Megadeth zenéjében több érzelmet tudok felfedezni, szemben a Metallica már-már gépiesen profi zenéjével. A két frontembert összevetve pedig azt veszem észre főleg az utóbbi időben, hogy Mustaine olyan szinten lett közvetlen a rajongóival, amilyen szinten Hetfield talán nem. Pl. rendszeresen fórumozik és chat-el a rajnogókkal a honlapján, ezzel szemben Hetfiel nekem sokkal elérhetettlenebbnek, megközelíthetetlenebbnek (de qrva hosszú szó! :-) tűnik.
Mindamellett, hogy Mustaine tényleg nem egyszer állt fel a padlóról, a nagy semmiből. Csak a két legfontosabb: 1. Kirugták a Metallica-ból 2. Túladagolta magát és a klinikai halálból hozták vissza. Egy igazi túlélőbajnok, aki még most is iszonyatosan kreatív és mindig képes innovatív lenni.
Igazatok van (a When akkor is marad egy feldolgozás feldolgozása)...Mustaine nehéz helyzetben volt (van), de nagyon tisztelem, és vagy 100x szimpatikusabb, mint Hetfield. Szerintem ő bebizonyította, hogy nem szabad feladni, és a végén lett egy Megadeth, amelyet jelenleg szivesebben hallgatok, mint bármi mást....ezzel sok-sok ezer ember így van, kis hazánkban is. Klipekre lennék kíváncsi, az uw-n (nemtom megy e még) jobbára koncertfelvételek vannak (voltak)...
Az nem volt problémás , amikor kiadták a When című számot (Am i Evil), valahogy olyan énismetallicásvoltam-os.
Az "Am I evil" nem is Metallica szám, csak egy feldolgozás. Ha már a "When"-t említed ezzel kapcsolatban, akkor sokkal inkább az eleje Metallica-s, ami a Ktulu-ra nagyon hasonlít, viszont a Ktulu riffje meg szintén Mustaine-é volt és felhasználta a "When"-nél kicsit átvariálva.
És szerinted az nem volt problémás, hogy a "Kill 'em"-et úgy adták ki Hetfieldék, hogy előtte megígérték Mustaine-nak, hogy nem használják fel a riffjeit, erre az összeset lenyúlták... (Amikor kijött a Kill és Mustaine meghallotta, majd szétrobbant a dühtől) Sőt, még a "Ride"-on is fel van tüntetve 2 számnál Mustaine neve, mint társszerző... Sztem (bár ezzel biztos sokan nem értenek majd egyet, de hangsúlyozom, hogy ez a szubjektív véleményem) Mustaine-nek nagyon sokat köszönhet a Metallica, hogy olyan intenzitással és sikerrel tudtak berobbanni és elindulni a zenei karrierjükön!
Az meg, hogy "annyit" azért nem változott, azt meg még kb. 10 idézőjelbe kéne tenni, mert nagyon sokat és folyamatosan változik Mustaine zenéje. Ráadásul Mustaine úgy tudta a Megadeth-et eljuttatni a mostani szintre a kezdetektől, hogy közben kb. 10 tagcsere volt! Sok zenekar 1-2 tagcsere után összeomlik...