A balettes képhez Tamástól érkezett a pontosítás: a kép a Stefánia úti tiszti klubban készült 1987 őszén a Napoleon B. Ne szállj velem című száma forgatásakor.
Az eredeti Solaris Klubra gondolsz, a Postás-Klubra a Benczúr utcából, igaz?
Egy párszor az is előfordult, hogy Jankai Béla keverte a Solaris koncerteket... Azok a koncertek milyen jól szóltak!
Jó kis Solaris-Prognózis barátság! Milyen jók voltak az akkori Progni-koncertek is, azokra is gyakran jártam. A nevük ráadásul szakmámba is vágott... :o)))
Sziasztok! Hát előkerült egy másik őrült is, aki a prog. rockért és a Solarisért él-hal. Igen, bocs elfelejtettem mondani... Magam előtt fogok ülni, hogy lássak (Árposz el tudja mesélni, én bármilyen koncertre megyek, az rohadtélet, hogy valami történik előttem (6 méteres hátizsák, repülő kalap, repülő ember - aki közben azt kiáltja, hogy Alice Coooopeeer -, két és fél méteres ember stb... Szóval elintéztem, hogy magam előtt üljek :) Az én emlékeimben valami más is van, nem FMH, hanem valami belvárosi klub... Én ott ismertem meg a Solarist. És régi legendák, mikor Jankainak bekrepált valami billentyűje, a Prognózisból, egy telefon a Solarisnak és már ott is volt a billentő. Régi szép idők... A SOTE koncerten én is ott voltam. Csáo, a koncerten, ha előtte lesz valami tali akkor ott :)
Ne ijedj meg, az Erdész Robi által nekünk átküldött jegytükör szerint a 6. sor szélein lévő ikszes helyek hivatalos helyeket jelentenek, tehát nem lesz előtted semmi zavaró dolog! Kis csapatunk jegytükrét az 1445-ös hozzászólásban láthatod, nekünk is vannak jegyeink a 7. sorban :o)
(Átcseréltetni már amúgy se tudnád, a legjobb helyekre már elfogytak a jegyek, a földszinti részen is alig van már szabad hely.)
Lesz majd beszámoló a planetáriumi koncertekről is, mindegyikről a maga napján, vagyis május 30-án és december 12-én.
Persze, hogy szólunk a taliról, közhírré tétetik majd :o)
Köszi, az 1460-asokat elolvastam,szivesen olvasnék a Marsbéli kronikák Planetárium beli koncertjéröl az egy FANTASZTIKUS buli volt,valahol még a jegyem is megvan...
A KONCERTRE a 7.sor 3-4 szék körölvan helyünk asszaem...( A jegyeket Solaris függő barátom intéze) de a jegytükrön most látom, és kezdek rosszul lenni előtünk ikszek vannak, ezaek fény vagy hangtechnikát jelnetenek??? ez akkor nagyon gáz??
Ennyi idő után ,(és ennyi pénzért ha lehet nem fém tartolábakat nézegetnék...
Átcserltessük a jegyet, ha még lehet egyeltalán...???
Ha lesz a KONCERT elött találkozo kérlek értesitsetek
Na jó, akkor ehhez én is hozzáteszem a srácok poénját (az előzményből másolom ide) és ezzel csatlakozom árposz beírásához is.
Az FMH-beli klubkoncertek sorában az egyik éppen nőnapra esett (1984. március 8-a volt) és már a Körterem bejárata fölött is kint volt egy plakát, hogy köszöntik a Zoltánokat... Aztán Czigi a koncert első száma után be is konferálta, hogy "Nőnap alkalmából sok szeretettel köszöntjük Zoltán nevű vendégeiket!" :o)))
No ezexerint amikor majd 2026-ban egymás fehér-botját fogjuk kiváltani a ruhatárból L.A.-ben, nos akkor elég lesz majd számolgatni Tamás húrjait. :-) Lehet én már a teljes koncert-idő alatt nem fogom tudni felmérni a húrok számosságát!? Lehet, hogy csak ezért fogok ráadásért tapsolni ???
Szokásom a Solaris-honlapot meglátogatni, és az ott olvashatókat x+1. alkalommal elolvasni, megnézni. Végre alaposabban megszemléltem Pócs Tamás képét, és a gitárját nézve, ami egy öthúros basszusgitár, érdekes dolgok álltak előttem össze. Egy sok évvel ezelőtti Solaris koncert vége felé így szólt a bemutatás:
"...Pócs Tamás basszusgitár, néha három-, néha négyhúros."
(ennek okáról és részleteiről majd talán egy másik alkalommal)
Aztán nem is oly régen egy Musical Witchcraft unplugged koncerten már így mutatták be:
"öthúros basszusgitáron Pócs Tamás"
Lám így bővülhet egy basszusgitár háromhúrosról öthúrossá :o))
ÜNNEPELJÜK NAGY SZERETETTEL NŐTÁRSAINKAT! Ezúton nyújtanék át minden Asszonynak és Lánynak, aki kis közösségünk tagja, egy szál virtuális rózsát!
És sok szeretettel köszöntsük Zoltánjainkat, külön is kiemelve ama férfiút kinek elmúlhatatlan érdemei fűződnek eme topik létrejöttéhez! ÉLJEN, ÉLJEN, ÉLJEN!!!
No de ha már a Solaris bakeliteknél tartunk, "véletlenül" tudom, hogy a mai szép tavaszi napon nem csak én, hanem tillA is bolog Marsbéli... bakelit tulajdonosokká váltunk. A magam részéről újra :-D
_Üdv Mindenkinek!!!
Galaxison innen és túl...
(bocsi ez igy elsőre lehet, hogy hosszu)
Szégyen, de csak most találtam rá eme topicra.....
....odamentem a régi lemezeimhez , és óvatosan nagyon óvatosan elővettem a Marsbéli kronikákat, és a Solaris1990 dupla lemezt- az utazásra készen állok....(a bakelit illata szinte kézzel foghato...)
1983...-Egy kollégám, a Hidroplán(hallot valaki róluk?) eggyüttesben billentyűzött, és elmentünk a koncertjükre,a Solaris elött játszottak, hát nagyon jó volt, szerencsére nemsokára megjelent a Marsbéli kronikák, igy otthon is élvezhettem a zenéjüket.
Emlékezetesek maradnak a SZFMH beli SOLARIS Klub koncertek.: zene hallgatás pl.: V73 (ollyan nagy szalagosrol), Filmnézés:Star Wars (alámondásosos), Parodia.: a fiuk Star Wars jelmezbe bújtak és mindenféle fúrógép volt a fegyverzetük,a hanghatások tökéletesek voltak,
Emlékszem még Sándor Györgyre is (“ multkor becsaptam egy ajtót, azt mondtam hogy nyitva van....)
A bucsu koncertre sajnos nem tudtam elmenni, mert katona voltam éppen...
Viszont 1991(vagy 92?) SOTE klub SOLARIS koncert!!! Úgy mint rég ...oda voltam meg vissza...
Az MTI jelenti : 2006 04 23.-án a Művészetek Palotájánál földön kivüli civilizáciok megjelenése várható...
.....most lassan, nagyon óvatosan visszateszem a Marsbéli kronikákat és a Solaris1990 dupla LP-t a polcra...
Sajna, én nem nagyon tudtam díjazni anno ezeket a képeket, inkább sírhatnékom volt tőlük. Valamelyik újságban még egy olyan kép is megjelent, amelyiken Attila ilyen balettszerkóban piruettezik...
Sajnos, elég kicsi volt az a kép, valahová nagyon elkeveredhetett, mert már hosszú évek óta nem találom.
Ha Robi nem említi, eszembe sem jutott volna azArchív I.-ben is utánanéznem a képeknek. De így megtettem. És lőn ! Ott is folytatódik a "bulváros pezsgés". Szerepel mindkét itteni ominózus kép. Azonban már tökéletesebben működött a digitális radír. :-) vagy :-( ?
Akit érdekel találtam a vatera.hu-n egy Marsbéli-t LP verzióban 1000-ért. Ha valakit érdekel, de még nem ismeri a vaterát, írjon nekem magánban és meszerzem neki. Az eladó postai utánvéttel, vagy személyesen bonyolítaná az ügyletet, de BAZ megyében van valahol. Szóljatok, ha valakinek kell. Ja! Az ára 1000 Ft,-. Amíg még megvan.
Jé, tényleg! Elég sokáig tartott, mire felfedeztem én is. Olyan mintha a leányzó elbújt volna Jata háta mögé és jobb szemével kukucskálna a válla fölött, mondván: