Ó a fene, már ez sem a régi...
Akkor megint beizzítom a régi ms naturalt, amit nemrég szedtem szét és mostam el, ez még jól volt megcsinálva... annyira gagyik a billentyűzetek, amiket mostanában lehet kapni. Egy ideje Fujitsu-Simens slimet hazsnálok, ami olyan, ez tulképp notebook billenytűzet, csak teljes méretű. Azért tetszett meg az apple, mert az is nagyon lapos, nekem nagyon kézre áll. Na mindegy, köszi az infót, legalább nem ugrottam bele ...
Ahh... Adjustable Keybord... hmm... finom volt, csak nehez racelluxozni a powerbook-ra. :)
Nekem az nem tetszik az uj billentyuzetekben, hogy nem lehet allitani a dolesszoguket. Bar ez csak nyavajgas, mert nekem kenyelmesek. A feher nalam koszolodni nem tud, mert tulfejlett kezmosasi maniam van. Komolyan. :(
Ha sokat kell gepelni, akkor en is inkabb egy regi adb-s valasztanek.
4-5 eve volt egy cikk arrol, hogy vajon tenyleg ennyien irnak-e virust unalmas szombat delutanjaikon, vagy a virusirto programok gyartoi engednek szabadon egy-egy nagyobb felzudulast kivalto peldanyt.
Ha jol emlexem akkor az volt a cikk kiindulasanak alapja, hogy egy zart, szakmai levlistan egy srac megirta, hogy szerinte milyen uj hibat hogyan lehetne kihasznalni egy uj virussal. 10 perccel kesobb irta egy masik ember, hogy jeee... XY virusirto ceg akkor kijott frissiteseben van egy ilyen jellegu virus, es ket nappal kesobb el is szabadult egy ilyen virnyak. Jottek a dorgedelmes nyilatkozatok, hogy ezek az aljas kis tavolkeleti egyetemista sracok, stb...
Persze a ceg cafolta a cikk allitasait, bar arrol hallgattak, hogy hogyan tudtak elnevezni egy virust, ami meg ki sem jott. Lassuk be, erosen erdekeltek az uj virusok megjeleneseben...
Ez az uj mac-es "virus" pedig lazan kivedheto.
A macmail levlistan foglalta ossze MZ:
Akkor osszefogalalom az elottem irtakat. Nyitsz egy terminalt es beirod, hogy:
ls -la /
A kapott lista legtetejen levo sor (aminek a vegen csak egy pont van) mutatja a root folder beallitasait.
Ha ez nem igy kezdodik, hogy
drwxr-xr-x 37 root admin
(d - jelenti, hogy directory,
rwx - hogy a tulajdonosnak van olvasasi, irasi es futtatasi joga
r-x - hogy a csoportnak van olvasasi es futtatasi joga, de nincs irasra joga
r-x - ugyanaz, mint a csoportnal, csak mindenkire vonatkozik
37 - a subdirectoryk szamat jeloli, most nem erdekes
root - tulajdonos
admin - csoport )
akkor javitgatni kell.
A jogosultsagokat egy paranccsal be tudod allitani:
sudo chmod 755 /
keri az admin jelszot, azt megadod es kesz. Ezutan ismet egy ls -la -val tudod ellenorizni, hogy tenyleg oke-e a jogosultsagok beallitasa.
A kovetkezo paranccsal pedig a tulajdonost es a csoportot tudod beallitani:
sudo chown root:admin /
Zoli
Nekem mac-en soha nem volt, es nem is lesz virusirtom. Paranoid Android az fenn van, meg fut a tuzfal, igaz en nem toltogetek le orba-szajba mindenfelet a netrol, es nem igazan erkezik anyag a gepemre mindenfele pcs officeokbol. :) Ha igen, azt meg openofficeban nyitom meg
Ehh, felejtsd el! Nekem rettentô nagy csalódás volt a régi Apple Extended Keyboard után, amely egy *valóban* kiváló minôség? darab volt. Van még itt belôle egy, csak kell szereznem egy USB-ADB csatolót oszt be is üzemelem...
Hogy a Bluetooth billenty?re az Apple oldalán mit írnak, az nem jelent szerintem semmit a te szempontodból, ugyanis ott eleve a Mac specifikációkat adják meg. Lehet hogy csak azért ketyeg 10.2.6-tól felfelé, mert az tud BT-t kezelni, a régebbiek nem. Ettôl még m?ködhet PC-vel. De én nem adnék érte két likas garast sem, inkább vennék egy Kensingtont...
Jól hangzik, de ez PC-s cucc, nem?
Azt olvastam, hogy van Mac font outputja is, de én meg nem szeretnék PC-n bogarászni vele. Amúgy a meglévô, "magyartalan" Mac-es fontjaimat vajon hogyan tudom majd PC-n editálni? Vagy az átjárható?
Pedig pont a minőség miatt választanám, ha működne, az apple cuccok mindig a minőséget jelentették nekem ...
Ahogy megnézegettem, sehol nem zárják ki, hogy működik pc-vel, de a sima billentyűzetre, meg a Bluetoot-osra is azt írják, hogy MacOs X, 10.2.6, vagy nagyobb verzió....
Kár, pedig annyira tetszik, és van belőle magyar is...
Az tuti, hogy némely USB-s PC cucc (egér, sôt, még joystick is) m?ködik Macen. Hogy fordítva igaz-e, azt nem tudom, ki kell próbálni.
Ellenben a jelenlegi Mac klaviatúrák kezdetben, dobozban szépek ugyan, de szerintem rettentô silány minôség?ek. A plexi burkolat alá hamar beveszi magát a kosz és akkor rondák is. A fekete billenty?s az este, sötétben csak akkor használható, ha ég hozzá egy lámpa is, ami viszont néha zavaró is lehet...
Egy másik topikban offolás közben merült fel a kérdés, hogy vajon műxik-e az USD-s, ill. Bluetoothos Mac billentyűzet PC-vel ? Van valakinek ilyen irányú tapasztalata ?
Már elnézést, hogy ilyen profán témával jövök ide, de annyira tetszik az a klaviatúra...
Más:
Kellene valami szoft, amivel fontokat lehetne magyarítani. A Fontographert néztem, de az OSX alatt nem m?ködik. Nincs tippetek, mit lehetne használni? Van egy halom klassz fontom, ami nem tud ő-t meg ű-t, de szeretném őket használni...
Ellenben ajánlhatnál valami olyan cuccost, amivel számon tudom tartani, hogy melyik lemezen mi van archiválva. Létezik ilyesmi? Mintha rémlene, hogy 7.5 alatt volt valami efféle...
Eztet még nem mondtad, köszi.
Amúgy összekotortam maradék IQ-m morzsáit és megfejtettem a rébuszt, azóta már meg is írtam az elsô DVD-t, a felesleges xirxarokat kidobálva 11 CD fért fel rá. Mire végzek, annyi CD-polcom lesz hogy nem is tudom hova tenni :-)))