Keresés

Részletes keresés

upi2000 Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1312
Mi az ostoba és éretlen vita?
Előzmény: RoneJT (1310)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1311
noway: Köszönöm, azt a linket már megnéztem, de főleg idő- és dátumösszehasonlításokat tudtam csak kivenni belőle. Azért kértem, hogy valaki egyszerűen, szájbarágósan mondja meg, mi az a bizonyos 7 esemény , amiket kiszedtem Dániel próféciájából.

RoneJT: Sajnálom, hogy így látod, de az eszmecserét valóban nem érdemes egyoldalúan erőltetni. A beszélgetés nekem így, torzóként is roppant tanulságos volt.
Előzmény: noway (1309)
RoneJT Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1310

Természetesen nem.

De az alábbiakat figyelembe véve a Biblia így figyelmeztet:

Az ostoba és éretlen vitatkozások elől térj ki, tudva, hogy ezek viszálykodást szülnek. (2Tim. 2:23 UF)

Üdv: Rone

Előzmény: Törölt nick (1307)
noway Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1309
1233-ban adtam rá linket.
Előzmény: Törölt nick (1299)
mmonitor Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1308
Ne csodálkozz, ha szorul a hurok akkor kezdenek visszavonulni és találnak valami kifogást amiért nincs értelme a vitának.
Előzmény: Törölt nick (1307)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1307
Csak a hívőknek hirdetni az Igét...? Hm.
Előzmény: RoneJT (1303)
bejuma Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1306
"Nos, Isten létezését a topikleírás szerint nem itt kellene cáfolgatni."

Pontosan ezért írtam, hogy itt nem az én hitem a lényeg.

Szerinted az ilyen és ehhez hasonló hozzászólásokkal építed vagy rombolod az Istenfélő emberek hitét???"

Egyiket sem akarom. A hit mindenkinek magánügye, nem az én dolgom.

A bibliaértelmezés viszont érdekel. Vagy nem szabad elmondanom, amit ezzel kapcsolatban gondolok?
Előzmény: RoneJT (1300)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1305
Köszi!
Előzmény: upi2000 (1304)
upi2000 Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1304

Csak délután, vagy holnap tudnám megmondani, mert fejből nem tudom követni, utána kell néznem....

Előzmény: Törölt nick (1299)
RoneJT Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1303

Kedves God is in the TV,

Adott esteben azért kérdeztem ezt, mert kevés értelmét látom a bibliai próféciák fejtegetését abban az esetben, ha az illető nem hisz abban a Személyben, aki a Könyvek-Könyvén keresztül üzen az emberiség számára.

Előzmény: Törölt nick (1302)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1302
Adott esetben szívesen beszélgetek erről, de most az a beszélgetés tárgya, hogy hol vannak a Bibliában az ellenőrizhetően beteljesült próféciák. Attól tartok, hogy a beszélgetés személyes hitünkre való átterelése elvonná a figyelmet a próféciákról való érdekes eszmecseréről :-)
Előzmény: RoneJT (1301)
RoneJT Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1301

Kedves God is in the TV,

Te hiszel Isten létezésében?

Előzmény: Törölt nick (1295)
RoneJT Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1300

Kedves bejuma!

Írtad:

"Miért lenne? Hiszen szerintem nincs.

De, mint mondtad, ez egy bibliafórum, nem az én hitem itt a lényeg, hanem a biblia."

Nos, Isten létezését a topikleírás szerint nem itt kellene cáfolgatni.

Szerinted az ilyen és ehhez hasonló hozzászólásokkal építed vagy rombolod az Istenfélő emberek hitét???

Előzmény: bejuma (1292)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1299
Mondom, nekem most nem az év/hó/hét számok az érdekesek, hanem az, hogy azok a "tételek", amelyeket felsoroltam, konkrétan mely (és mikori) események. Ha tudsz ebben segíteni, megköszönöm.
Előzmény: upi2000 (1297)
actionman Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1298
Kit erdekel az, hogy ma paprikas krumpli lesz ebebre vagy rantott csirke? Hat nem mendegy? De az mar kozel sem mindegy, hogy pl. milyen iskolaba iratod a 3 gyereked. Az sem mindegy, hogyan neveled. Egy csomo "csaladi dolog" van, amit Isten a ferfitol ker szamon. Te ezt nem hiszed, mert Istenben sem hiszel, de ettol meg ez van. Ha a ferjed sem hisz, akkor ulj a nyakara, legfeljebb ferfiui onerzete miatt tiltakozhat, meg a hibas donteseid miatt. En azonban hiszek, es meg is harcolom otthon a dolgokat :-)

ActionMan
Előzmény: bejuma (1294)
upi2000 Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1297

A "hét" nem csak 7 napos időszakot, hanem 7 évet is jelentett, valami írásbeli különbség is van, úgy emlékszem. Itt, a szöveg többi része által is alátámasztva évekről van szó. (ez nem allegória, csak korabeli szokás)

A legtöbb magyarázó azt mondja, 69 hét letelt, de az utolsó egy más korszakról szól, feltehetően még valami jövőben bekövetkező eseményt takar. Ilyen is van több, amikor egymás mellett látható két különböző időszakra szóló utalás. (nehogy könnyű legyen értelmezni:))

Tehát Jeruzsálem újjáépítésétől (Nehemiásnak adott rendelettől számítva) 490 évről van szó. Jézus halála kb. 434 évvel ez után következett be. + 40 év múlva lerombolták a templomot.

A várost és a szentélyt elpusztítja egy eljövendő nép és vezér.  Ez eléggé egyértelműen a rómaiakra vonatkozik.

:( feladom, holnapra előszedek egy kommentárt, és megpróbálom pontosan leírni...:)

Előzmény: Törölt nick (1291)
actionman Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1296
És ha ezt még egy 2000 éves könyvvel igazolják, az még nagyobb. Mert hiányolom a bölcs emberi gondolkodást.

Talan ott a gubanc, hogy nem erted, miert rendelte ezt Isten igy. Szerinted lehetetlen, hogy talan azert, mert alapvetoen a ferfi alkalmasabb az iranyitasra, vezetesre? Tudom, hogy Isten nelkul aztan tok mindegy, ki viseli a nadragot, meg hogy vannak olyan esetek is, amikor a ferfi tutyi, es alkalmatlan barmifele vezetesre.

Nem hiszem, hogy barki is vitatna, hogy a hazassag nem diktatura, ahol a ferfi megmondja a frankot, a tobbieknek meg kuss van. Nyilvanvalo, hogy kozosen hozzuk meg a donteseket, hiszen a no segito, akinek szamit a velemenye. De a ferfi az elso. El kene gondolkodni abban a fene nagy emancipacioban, hogy a ferfiak es nok szerepe egyarant ertekes, de nem ugyanaz. Isten mast rendelt egyiknek, es mast a masiknak. Lehet ez ellen lazadozni, csak az eppen nem szokott mukodni. Mert ott inkabb csak fejetlenseg van, amikor a no a ferfi dolgat akarja tenni, de a ferfi meg keptelen a noet. Ez hosszu tavon nem megy.

ActionMan
Előzmény: bejuma (1292)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1295
"És az Isten országának ez az evangéliuma hirdettetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jő el a vég." (Mát. 24:14)"

A versben nincs konkrét esemény. Annyit ír, hogy majd egyszer az egész világon az evangéliumot hirdetik, és akkor eljön a vég. Hogy ez a vég micsoda, azt nem tudom.

Az, hogy az egész világon az evangéliumot hirdetik, az én szememben vagy azt jelentheti, hogy mindenki keresztény lesz, vagy azt, hogy nincs a világnak olyan pontja, ahol ne lenne igehirdető. Szó szerinti értelemben egyik sem teljesült, és valószínűleg nem is teljesülhet.

A nagyobbik baj azonban az, hogy - ahogy írod - a jövendölés azáltal teljesült be, hogy "Soha azelőtt nem prédikálták ilyen széles körben a Királyság jó hírét". És ha egy év múlva tízezerrel többen prédikálják? Akkor egy év múlva teljesedik be?
Előzmény: RoneJT (1293)
bejuma Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1294
Már ne haragudj, miért a férfinak kell elvinnie a balhét a mai világban a családi döntésekért?
Előzmény: actionman (1287)
RoneJT Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1293

Kedves God is in the TV,

A Máté 24:14 pontosan ilyen prófécia!

Csak a tényeket kellett volna figyelembe venni.:-)

Előzmény: Törölt nick (1286)
bejuma Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1292

Igazán nem tudok mit kezdeni a hsz-dal.
Fröcsög belőle az indulat. Miért?
Itt tényleg bibliai értelmezésről van szó, részemről kibővítve kritikus véleménnyel.
amit változatlanul fenntartok.
Ha már a közgyűlést hozod fel példának: a levezető elnök a szavazás eredményét hirdeti ki. A többségi döntést.
Egy házasságban csak közös döntések lehetnek, kihirdetni meg nem kell.

A lehetséges esetekből azért maradtak ki, pl.

bölcs férfi tanács + bölcs nő
bolond férfi tanács + bölcs nő
bolond férfi tanács + bolond nő
bölcs férfi tanács + bolond női
De a lényeg a döntési folyamat, amiből mindkettő kiveszi a részét.
És természetesen nagy dolgokról van szó, mert miért kellene megvitatni a favágás mikéntjét velem, és nekem a paprikáskrumpli főzését? Bár ez utóbbinál talán mégis, hogy mennyi leve legyen... :-))

A nagy dolgoknál meg pl, hogy eladjuk-e a házat, költözzünk-e ismét az ország másik felére, nyilván közös döntés. Annyira közös, hogy ebben még a gyerekeknek is szavazati joguk van, tekintettel életkorukra.

Közös döntés a szabadság eltöltése. Ellenvélemény esetén valaki enged, de jövőre akkor ő dönt. Ezt hívják kompromisszumnak.

Viszont a férfi dönt, ez a lényeg

És ez a baj. Ha tényleg így van.

És ha ezt még egy 2000 éves könyvvel igazolják, az még nagyobb. Mert hiányolom a bölcs emberi gondolkodást. Itt csak vaakhit van, férfisovinizmussal jócskán fűszerezve.

Ezzel én a XXI. században, nőként nem tudok mit kezdeni. És mai nők többsége szintén nem.

Másik nagy bajod, hogy lenézed nőtársaidat, különösen a keresztény feleségeket.

Erre egyszerűen csak annyit, hogy ostobaság.

Nem értem, hogyan fogadhatnak el ilyen helyzetet, de én senkit nem nézek le.

Ma is elfogadott, csak te nem fogadod el. De a Biblia egyelőre nem rólad szól, legfeljebb csak annyi, hogy "tegyetek tanítvánnyá minden bejumát". De nem több.

Hát így nem fog menni...

Marketingváltásra bvan szükség a terv végrehajtásához...

Neked Istennel van bajod.

Miért lenne? Hiszen szerintem nincs.

De, mint mondtad, ez egy bibliafórum, nem az én hitem itt a lényeg, hanem a biblia.

Térjünk rá vissza:

Ezt írod: A Biblia szerint a bölcsesség kezdete az Úr félelme.

Ha félni kell, hogyan értelmezzem a szerető isten fogalmát?

Előzmény: seszosefelelet (1279)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1291
Köszönöm. Próbáltam utánanézni, de minden forrás, amelyet láttam, a számítási módszerekkel van elfoglalva. Maga a jövendölés, ha jól látom, így hangzik (a modern katolikus fordításban):

Dán 9.24
Hetven hete van népednek és szent városodnak. Akkor véget ér a gonoszság, lepecsételik a bűnt és levezeklik a vétket. Elérkezik az örök igazság, megpecsételik a látomást és a jövendölést, és fölkenik a Szentek Szentjét.
Dán 9.25
Tudd meg és értsd meg: Attól, hogy elhangzik a parancs: Jeruzsálem épüljön fel újra, hét hét telik el a felkent Fejedelemig. Hatvankét hét alatt újra felépül az utca és a fal, mégpedig sok szorongattatás közepette.
Dán 9.26
Hatvankét hét elteltével megölnek egy Fölkentet, (bírói ítélet) nem lesz neki. A várost és a szentélyt elpusztítja egy eljövendő nép és vezér. Áradat vet neki véget, s a háború és az elhatározott pusztulás mindvégig tart.

Tudna segíteni valaki abban, hogy (az évszámok számítgatásának leírása nélkül, csak tömören) melyik passzus milyen eseményt jelent?

1) Hetven hete van népednek és szent városodnak. Akkor véget ér a gonoszság, lepecsételik a bűnt és levezeklik a vétket.

2) Elérkezik az örök igazság, megpecsételik a látomást és a jövendölést, és fölkenik a Szentek Szentjét.

3) Hét hét telik el a felkent Fejedelemig

4) Hatvankét hét alatt újra felépül az utca és a fal, mégpedig sok szorongattatás közepette.

5) Hatvankét hét elteltével megölnek egy Fölkentet, (bírói ítélet) nem lesz neki.

6) A várost és a szentélyt elpusztítja egy eljövendő nép és vezér.

7) Áradat vet neki véget, s a háború és az elhatározott pusztulás mindvégig tart.
Előzmény: upi2000 (1289)
upi2000 Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1290

Az elméleted helytálló, ha a fajfennmaradás evolúciós elméletét elfogadjuk. Persze ebben az esetben mi csak különleges állatok vagyunk, ami nekem személy szerint nem szimpatikus, sőt nem elfogadható.

Ettől függetlenül a Bibliában is szép számmal található példa  a többnejűségre, de az is igaz, hogy nem tartja helyesnek.

Előzmény: balacy (1277)
upi2000 Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1289
Dániel próféciájában pontos számokat közöl, ami szerint a templom/Jeruzsálem újjáépítésétől számítva X év múlva Júda elveszíti "törzsi pálcáját" azaz királyi hatalmát (ez történt isz. 11, vagy 7-ben, mikortól pl. nem hozhatott halálos ítéletet a Nagytanács) ezt követően, de X éven belül kell a Messiásnak megjelenni, illetve ez után a templomot lerombolják. Bocsi, de a számokat fejből nem tudom, de talán 69*7 év, 360 nappal számolva. Minden esetre elég pontos, és a rómaiak rendelkezései, ill. Jeruzsálem és a templom elpusztítása elég Bibiblán kívüli esemény, szvsz.
Előzmény: Törölt nick (1276)
actionman Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1288
Ha az is megfelel, hogy a Biblia es a tortenelemkonyvek is hivatkozik ra (azaz 2 fuggetlen forras), akkor ott van az emlitett 701-es jeruzsalemi (elmaradt) ostrom. Vagy mondj mar te egy peldat, amire azt mondanad, hogy na, ez igen, epp ilyenre gondoltam.

ActionMan
Előzmény: Törölt nick (1286)
actionman Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1287
Ha nezetelteres, vagy velemenyelteres van es csak azzal tudok ervelni, hogy Isten azt mondta, hogy a ferfi a csalad feje es kesz, ettol lesz igazam, ettol mondom ki a vegso szot.... hat szegyelnem magam.

Ha ez igy van, az tenyleg gaz. Regen rossz, ha a ferfi minden eszerv ellenere megy a sajat bolond feje utan (na nem mintha a nok ettol mentesek lennenek, sot .....) En ugy hiszem, azert a ferfi mondja ki az utolso szot, mert ove a felelosseg. Mert az o nemesebb testresze ment csalant verni, es nem a noe. Mint a munkahelyen, amikor a fonok konzultal a szakertoivel, de aztan o dont, mert o viszi el a balhet, ha valami rosszul sul el. Ez pedig mar eleg erv arra, hogy az enyem legyen az utolso szo.

ActionMan
Előzmény: balacy (1281)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1286
Minden bizonnyal félreérthetően fogalmaztam... Csak arról volt szó, hogy olyan (a már többször felsorolt kritériumoknak megfelelő) próféciát keressünk a Bibliában, amelynek beteljesüléséről nem maga a Biblia tudósít.
Előzmény: actionman (1284)
actionman Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1285
Ugyanis a faj fennmaradása szempontjából egyértelműen a nő szerepe a domináns....

Csak en gondolom, hogy ez marhasag? Ferfi es no, egyutt tesznek ki egyet. Es nem 5-95% aranyban.....

ActionMan
Előzmény: bejuma (1278)
actionman Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1284
"... és a prófécia valamilyen olyan eseményre vonatkozzék, amely a Biblián kívüli..."

Szerinted a Biblia ugyan miert foglalkozna 'Biblian kivuli' dolgokkal?

ActionMan
Előzmény: Törölt nick (1276)
actionman Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1283
akkor elmondhato, hogy az isteni igeret pontosan egyszerre szolt es utanna hagyta lerombolni parszor jeruzsalemet?

Igen, az az igeret akkorra szolt. Egyebkent furcsa, hogy a doghalal egesz addig megkimelte oket, es eppen Jeruzsalem elott, eppen Isten igerete utan tizedeli meg oket. Veletlen lett volna? Btw a Biblia azt mondja, hogy egy oldoklo angyal ment ki, es olt meg az ejszaka 180,000 embert.

ActionMan
Előzmény: balacy (1275)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!