Sziasztok, én még csak nemrég tettem fel a TW alkalmazást. Ismerkedek vele, de nem nagyon megy:
1. Bank kártyát kérnék, de azt mondja, egy minimum feltöltésre szükség van. Oké, rá tettem 1000 forintot bank kártyával, erre azt mondja, hogy nem támogatott ország már akkor, amikor még üres az ország. Ha beírom Magyarország, akkor is ugyanez.
Aztán végre kibányásztam a faq-ból, hogy legalább 20 eurót rá kell tölteni. De ezt az alkalmazás nem bírja közölni!
2. A fiók részben az Egyenleg sorban jobb oldalt az van, hogy Aktiválás.
Féltem vajon mit aktiválok ezzel, aztán rá kellett jöjjek, hogy ezzel új pénz zsebet lehet hozzá adni. (nagyon logikus)
Eltávolítani meg úgy kell, hogy azt kell mondani, hogy egyenleg törlése. WTF? Mintha szaldóznám a pénzemet! (ki fordította ezt?)
3. Kedvezményezettek. Hozzá adtam egy bank számlámat. Azt mondja, hogy 9876 végű számla. De nehogy már nevén tudjam nevezni, még majd tudnám, melyik is az...
4. Rá nyomok a plusz jelre. Pénz hozzáadása. Oké. Itt több lépés következik. Kiválasztok egy pénznemet, meg egy összeget, ez az első lépés. Mondjuk nepáli rúpia. Következőben megkérdi, hogy mivel kívánok fizetni (debit kártya, hitel kártya, stb. ) Nem választok semmit, vissza lépek. Az első lépésen léptem csak tovább. Erre mit látok, a tevékenység naplóban azt látom, hogy várakozás a pénzre. Hülye-e ez? Jó, látom lehet törölni a tevékenyság naplóban a tranzakciót, így törlöm. Hát, erre fel csak annyi történik, hogy a státusza átváltozik töröltre de ugyanúgy ott ékeskedik a listában, és telis tele van a tevékenység napló az elkezdett próbálkozásokkal és vár a pénzre, mikor nem mondtam, hogy fizetek, csak árfolyamokat nézegettem meg milyen bankokhoz lehetne utalni.
Apropó, ugyan így az átutalás. Megkérdezi, hogy átutaltam-e, vagy később utalom. Két nyomógomb lehetőség. (Gondolom, hogy figyelje-e egy script vagy sem a pénz be érkeztét.) Nem nyomok rá egyikre sem, vissza lépek. Erre jön az e-mail, hogy várják az átutalásomat, és persze hogy a tevékenység naplóban is ott van.
5. A már egyszer feltöltésre használt kártyát hogy a csudába lehet törölni, hogy többé ne kínálja fel mint lehetőség? Sehogy sem találom, hogy tudnám törölni. Ha eldobható virtulális káryát használnék, egy idő után kismillió sorakozna ott? Ja igen, és persze ezekenek a kártyáknak sem lehet normális nevet adni.
Most már kezdem érteni, mit is csinál egy tesztelő, miért annyira keresettek. Amíg ilyen program tervezők vannak, elengedhetetlenül szükségesek. A Revolutot is elsőre picit szokni kellett, de ezerszer logikusabb és használhatóbb. Lehet ennek is az angol verziója érthetőbb lenne számomra, de nem is látom, hogy át lehetne-e váltani valahol. Gondolom csak a ha a telefont is át állítom.
Ebben valószínűleg igazad van, de én arra gondolok, hogy aki már egyáltalán "errefelé keveredik", azt már valamilyen szinten érdekli ez a téma, az már hallott ezekről dolgokról.
Szerintem a topik nem azoknak szól akik még soha nem hallottak ezekről az alternatívákról, hanem azoknak ,akiknek már kérdéseik és mondanivalójuk van a témában, valami már felkeltette az érdeklődésüket.
"Ne becsüljük le az emberek tájékozottságát." - orulnek ha igazad lenne, de akar par a szektorban dolgozo embert megkerdezve is meglepodnel h mennyire nem ismerik...
Ez igaz. Viszont már a mostaniakat sem lehet mind felsorolni és még mennyi jöhet?
Azt lehetne, hogy mondjuk a 1-2 legelterjedtebbet megemlíteni és hozzátenni valamit ami utal általában a csoportra. Pl. Revolut, TW, N26, Curve és más alternatív fintech bankok...
Bár túlbonyolítani sem jó. Szerintem aki ilyesmi iránt érdeklődik, az már találkozott máshol (is) ezekkel a fogalmakkal. Ne becsüljük le az emberek tájékozottságát.
Tekintettel arra, hogy a topik ma már bevonzott a Revoluton kívül más hasonló új konstrukciójú bankkártyákat, fizetási módokat is, mivel azoknak nincs saját topikjuk, lehetne esetleg a topik címét módosítani úgy, hogy ez a topik címében is megjelenjen?
Sokkal jobb ,ha ezek egy helyre koncentrálódnának továbbra is.
Ejnye nyman, nem kellett volna ennyire le írd, hogy mi a szitu, főleg a másik topikban. Tudod, pont Te mondtad, hogy van amit nem írunk le ;-) Tényleg furcsa ha átküldi az MCC-t miért adott pontot, de be fogják ezt is szántani mint a tw esetében. Nem csak mi olvassuk ezeket a topikokat. :-/
"Sokan a TW kartyat hasznaljak a Revolut feltoltesre..."
Ennek van értelme? A TW kártya tölthető HUF kártyáról, de minek áttölteni Revolutra, aminek - úgy tudom - már van valami díja is? Miért nem a TW-t használják?
mnsrnr olvtars, aki behozta ezt a kartyat a topikba, o erre hasznalja. Januar elsejen ott a hozzaszolasa (es ez a reklam helye egy kod is benne, amivel mindketten kaptok ot fontot. Megadhatnam az enyemet is, de ove az elsobbseg :) )
A magyarorszagi bankkartya arfolyamokhoz kepest biztosan kedvezobb.
Ahogy 1-2 hozzaszolassal lejjebb szo volt, 30 napos ciklusonkent 500 font felett 2% a plusz felar.
Jo lenne ha a Curve alkalmazasban a Revolutehoz hasonloan lenne a pillanatnyi arfolyamokrol tajekoztatas es gyorsan ossze lehetne hasonlita a tobbivel.
Sokan a TW kartyat hasznaljak a Revolut feltoltesre, ott is kedvezo arfolyamot tud kialakulni. De pl. a BB UPC 2% visszateritese is mar tud annyit javitani a vegeredmenyen, hogy MNB kozep koruli arfolyam alakul ki.
Vásárlás szempontból kb semmi, de Például az hogy, Revoluton "bármennyi" fajta devizád lehet és appon belül tudsz váltani elég jó árfolyamon EUR-HUF most ~314. Plusz tudsz virtuális kártyákat csinálni hozzá. Összeségében a Revolut hosszútávon a tradicionális bankokat akarja helyettesíteni mert olyan szolgáltatásokkal készülnek.(Hitel, Biztosítás, Kripto) plusz azt afféle takarék számlának használnám :D
Első kérdés ami felmerült bennem, hogy így mi értelme a Revolutnak? Nem egyszerűbb a Curve-el fizetni? Hacsak annyi nem, hogy ha jó az árfolyam akkor bespájzolni vmi devizából.
Arra gondoltam, hogy olcsón fel tudom tölteni a Revolut kártyámat Curve segítségével, de nem vagyok benne biztos, hogy ez olyan szép és jó ahogy én kitaláltam. Revolut Top-up közben a Curve kártyát adnám meg ami a magyar kártyára terhelne. Ennek van valami hátulütője, vagy költsége hogy mégse legyen olyan király mint ahogy én elképzelem?
Ja igen, koszi. Osszekevertem a koltesi limitekkel. Az nem jelenti a koltsegmentesseget, csak az elkoltheto osszeget. Az alkalmazasban 2000-res limitet ir naponta, 5000-ret 30 napos cikluisokban es es 10 000-ret evente. Ami idorol idore novekszik. De ez 2016 nov 25-en frissitett bejegyzes.
A keresenel meg egy evvel ezelotti bejegyzest ir, igy ez lehet 2017-es is.
A Revolut szerintem is a legjobb. Ebbe beleertem a kondiciokat, az atvaltasi arfolyamot, az alkalmazas felepiteset, a kulonbozo biztonsagi opciokat. Itt ugye egy dolog hianyzin nekunk Magyarorszagrol, a forinttal 1:1-ben feltoltes. Ha ez bejonne, akkor minden bizonnyal a mostani kinalatban verhetetlen.
A Revolutnal 6 euro egy tartalekkartya az ingyenes csomagnal es ha jol emlexem egyidoben egyszerre 3 kartyaval rendelkezhez. Ebbol lehet virtualis kartya is.
A gyerek zsebpenzopciot meg nezem. Tobb banknak van ifjusagi csomagja, de ott ugye megjelenik a havi nehanyszaz forintos dij, illetve a 150 e-res limit felett kp. felveteli dij. Az otp-nel ez 399 Ft(?)/hoert kivalthato, hogy sajat automataban korlatlan szamban lehessen felvenni a 150 ezret. De az OTP-hez nem szeretnem hozzaszoktatni.