Keresés

Részletes keresés

H. Neville Creative Commons License 2011.10.08 0 0 375

nem, én nem.

de Te egyáltalán nem érted azt, hogy Dörnerről nem lehet tudni, milyen színházat fog csinálni igazgatóként. vagyis azért annyit mégis, amit leírt. nem titolja, hogy politikai nézetei erős irányvonalat szabnak az elképzeléseinek. de ez nem jelenti azt, hogy ettől rossz lesz. legfeljebb azoknak, akik más politikai meggyőződésűek, nem fog tetszeni. ez lehet. most is vannak olyan színházigazgatók és rendezők, akiknek a színházcsinálása a velük ellentétes politikai nézeteket vallóknak nem tetszenek.

Előzmény: Törölt nick (367)
H. Neville Creative Commons License 2011.10.08 0 0 371

már leírtam egyszer ebben a topicban, és az az igazság, hogy egy kicsit unom is már: 20 évig Demszky volt a főpolgármester. mindhová azt nevezte ki, akit ő, vagy a körei akartak. ez most megváltozott, most Tarlós a főpolgármester, a többi változatlan. de ezt nehéz elfogadni, ezt belátom. mert ettől többek számára valóban szűkül a placc, kevesebb lehetőség lesz pénzkeresetre, és ez az, ami nagyon fáj.

Előzmény: Törölt nick (362)
Derek Creative Commons License 2011.10.08 0 0 370

Nem jo osszehasonlitas ,mert Sztalin nem iro volt. Es szinhazat se akart igazgatni.Meg nem is sztalinrol hanem sztalinistarol volt szo.

Amugy Csurka politikiai publikacioin kivul mit olvastal tole? Lefogadom semmit

Előzmény: Törölt nick (368)
Derek Creative Commons License 2011.10.08 0 0 364

Nem mindegy milyen az a jobboldali beallitottsag,mert lehet olyan mint pl egy Antalle es lehet olyan,mint egy Csurkae ,vagy Vonae.Mondom egy civilizalt orszagban nem minden jobboldali es baloldali nezet elfogadhato. Van ami annak a keretein kivul esik.Kivancsi lennek akoor is vedened ha valami sztalinistat neveztek volna ki, ugye az sem illendo egy demokraciaban

Előzmény: H. Neville (358)
H. Neville Creative Commons License 2011.10.08 0 0 363

hát ez az!

e szerint ne legyen valaki színházigazgató, mert jobboldali. mert azt nem tudjuk egyelőre, milyen színházat fog csinálni. arról csak tippek vannak.

Előzmény: Törölt nick (360)
H. Neville Creative Commons License 2011.10.08 0 0 361

nem ez volt a kérdés.

azért sem ez, mert mindenki rendezhet, akit odaengednek a színpadhoz. ha van rendezői végzettsége, ha nincs. rendezhet színész is, meg zeneszerző is.

Előzmény: Törölt nick (357)
H. Neville Creative Commons License 2011.10.08 0 0 358

dehogynem értem.

mindenki azt kifogásolja, hogy azért neveztek ki, mert jobboldali a politikai beállítottsága. tehét politikai meggyőződésből kifogásolják a politikai alapú kinevezését. ez számomra vicces.

Előzmény: Törölt nick (354)
zsuzsa Creative Commons License 2011.10.08 0 0 356

Dörner nem ért a szinházvezetéshez, gazdálkodáshoz, Csurka meg a 70-es években volt sikeres drámairó, az elmúlt 30 évben szélsőjobboldali politikus.

Előzmény: H. Neville (349)
Nero Bianco Creative Commons License 2011.10.08 0 0 353

Csurka és Dörner kaptak egy saját homokozót.

Politikai alku keretében.

Csurka 20 éve nem írt értékelhetőt, gyuri meg sose csinált színházat.

De legyen, kapják meg.

Ugyan nem a teljesítményúkre, de ez is belefér.

Előzmény: H. Neville (349)
Derek Creative Commons License 2011.10.08 0 0 352

Mert szeretnek rendezni hamar igazgatok:-)) Kulonben  egy kozgazdasz vegzettsegu penzugyest neveznenek ki igazgatonak,hiszen egy szinhazt is menedzselni kell a muveszeti vonalat meg viszi a forendezo

Előzmény: H. Neville (350)
H. Neville Creative Commons License 2011.10.08 0 0 351

légy szíves, mondd el nekem, Márta Istvánnak hol volt köze színházigazgatáshoz, mielőtt az Új Színház igazgatója lett.

Előzmény: zsuzsa (346)
H. Neville Creative Commons License 2011.10.08 0 0 350

???

miért kell színházigazgatónak rendezni? nem főrendező lesz, hanem igazgató.

hány színész rendez, akinek nincs rendezői végzettsége? ha már a rendezéssel jöttél.

Előzmény: Törölt nick (347)
H. Neville Creative Commons License 2011.10.08 0 0 349

melyik idézetben, vagy egyáltalán hol olvastál olyan megnyilvánulást, amiben arról írnak, hogy szakmailag alkalmatlanok?? olyamit, hogy Dörner nem ért a színházhoz, Csurka pedig rossz drámaíró? hol van ilyen leírva? merthogy ezek lennének a szakmai kifogások.

Előzmény: Törölt nick (345)
zsuzsa Creative Commons License 2011.10.08 0 0 348

Dörner ? rendezett ???

Előzmény: Törölt nick (347)
zsuzsa Creative Commons License 2011.10.08 0 0 346

talán az elég indok, hogy köze se volt soha szinházigazgatáshoz és olyan zavarosan hablatyol nyilatkozataiban és a pályázatban is, hogy a kutyámat nem biznám rá, nemhogy egy intézmény vezetését

Előzmény: H. Neville (340)
H. Neville Creative Commons License 2011.10.08 0 0 344

stimmel, le is írtam a 67-ben.

azt viszont egyszer sem, hogy Tarlós színházszakmai alapon választotta volna Dörnert.

Előzmény: Nero Bianco (341)
Derek Creative Commons License 2011.10.08 0 0 343

Ezt irtam az elejen

Előzmény: Törölt nick (337)
Derek Creative Commons License 2011.10.08 0 0 342

Ezek a fazonok azt hiszik,hogy egy civilizalt demokraciaban minden nezet elfogadhato:-)

Előzmény: boci boci tarka (335)
Nero Bianco Creative Commons License 2011.10.08 0 0 341

Te is tudod én is tudom, hogy Dörner politikai alkuban kapta meg a színházat.

Mit kell ezen még szarozni?

Én egyetlen dolog miatt nem érzem tragédiának, az pedig az, hogy baromi kíváncsi vagyok, hogy mit kezd a lehetőségeivel.

De azért ne szakmázzunk már ezen.

Előzmény: H. Neville (334)
H. Neville Creative Commons License 2011.10.08 0 0 340

nyilván van hozzá egy ütős, színházszakmai indokod is.

Előzmény: boci boci tarka (335)
H. Neville Creative Commons License 2011.10.08 0 0 339

ez azért vicces kérdés, mert, ha olvastad volna, nem kérdeznél ilyeneket...

Előzmény: boci boci tarka (329)
H. Neville Creative Commons License 2011.10.08 0 0 338

ezek a fejedben kavargó álmok. nehogy már tényeknek állítsd be!

Előzmény: boci boci tarka (328)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.08 0 0 337

A maga erejéből megélni képtelen, állami csecsen lógó - aktuális hatalomtól létében függő - kultúra mindig is politika volt.

Előzmény: Nero Bianco (331)
Nero Bianco Creative Commons License 2011.10.08 0 0 336

"Neked meg mi bajod, virágozzék száz virág, nem?"

Ha virágozna, akkor nem lenne semmi baj.

Csak momentán épp semmi nem virágzik.

Előzmény: Törölt nick (330)
boci boci tarka Creative Commons License 2011.10.08 0 0 335

ha Dörner kvalitásai nem változnának, csak a politikai meggyőződése lenne liberális vagy baloldali, attól alkalmas lenne?

Nem.

Előzmény: H. Neville (334)
H. Neville Creative Commons License 2011.10.08 0 0 334

nem indokolta meg Tarlós a döntését.

ha Dörner kvalitásai nem változnának, csak a politikai meggyőződése lenne liberális vagy baloldali, attól alkalmas lenne? mert nekem minden neki címzett támadásból az jön le, hogy a politikai meggyőződése miatt támadják. lásd alább.

Előzmény: Nero Bianco (331)
H. Neville Creative Commons License 2011.10.08 0 0 333

nyilván tévedek.

akkor idézek Neked egy párat:

Csizmadia Tibor:

"Főpolgármester Úr! Ez a döntése is azt a hitet erősíti a szakmában s a választópolgárokban, hogy a politikai célú terület-szerzésen túl más nem motiválja Önöket."

kommentelők Dörner kinevezéséről:

"Most eszembe jutott Ascher Tamás gondolata a Fidesz seggéről, pontosabban a benne lévők térbeli elhelyezkedésének mélység szerinti sorrendje...

Szép Új Jobbik színház

Mocsok aljas féreg ez a taplópityu! Magyarországon csak pártkatonák lehetnek a kultúra területén is úgy döntenek, hogy nehogy egy hozzáértő vezessen, hanem kizárólag a csak seggnyaló lehet igazgató!

Borzasztó. Tehetséges volt, pártkatona lett, sötéten ostoba. De hát éppen az ilyenek kellenek a hatalomnak. A Blaskók, a Dörnerek és a lelkes Uszticsok.

A FideSS most már a látszatra sem ad...1 antiszemita, homofób páros az Új Szinház élén....SZÉGYEN."

valóban, egyik sem politikai oldal alapján kifogásolja a kinevezést!

Előzmény: Törölt nick (323)
boci boci tarka Creative Commons License 2011.10.08 0 0 332

Neked meg mi bajod

Köszönöm kedves érdeklődésedet.

Kicsit ugyan fáj a derekam, meg ez a front ugye, de amúgy semmi.

Előzmény: Törölt nick (330)
Nero Bianco Creative Commons License 2011.10.08 0 0 331

"azt hiszem, Ascher vérrel is írhat levelet Tarlósnak - Dörner marad."

persze hogy marad Dörner, egyetlen pillanatig nem kételkedtem benne.

Csak ne játszuk már el azt a semmire se jó kört, hogy azért kapta, mert baromi jó pályázatot adott be.

Kapjon a széljobb egy színházat, engem nagyon nem érdekel.

De ez politika és nem szakma.

Előzmény: H. Neville (322)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.08 0 0 330

Neked meg mi bajod, virágozzék száz virág, nem?

Előzmény: boci boci tarka (328)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!