poSTographynak, shoegazernek & Co k**** nagy szmájl :)))
dbky: nekem nincs. :) még.
a jövőről és jelenről szóló hírek közé ezúttal benyomnék egy múltbéli dolgot:
ma egy nyomdában jártam (ezért-azért, mindegy miért).
jártomban-keltemben feltűntek különféle koncert jegyek...
innentől kezdve gondolom kitaláljátok:
köztük volt a 89-es Kisstadion-beli Cure koncert jegye is! sajnos nem hagyták sem lenyúlni, sem elhozni beszkennelni, így marad kisdobos becsület szavam :)))
Sőt, (fú, de izgi ;) láttam még azt a sokszorosító gépet is, egy Romayor 314-est, amin gyártották őkelmét. És végül: éppen azzal a Rákosi László nevű úriemberrel kellett beszélnem, aki nyomtatta, meg miegymás...
illusztráció gyanánt sajnos nem tudom benyomni a kisstadion-jegyet, mert nekem nincs...
Hahó!
A dolgok állása szerint nem jönnek nyáron Budapestre. Úgy tűnik ez a 11 koncert a nyári európai választék:
- 19TH JUNE 2004 : HEINEKEN JAMMIN' FESTIVAL, IMOLA RACE TRACK, ITALY
- 20TH JUNE 2004: NEAPOLIS FESTIVAL, NAPLES, ITALY
- 25TH JUNE 2004 : LORELEY FESTIVAL, ST GOARSHAUSEN, GERMANY
- 26TH JUNE 2004 : HURRICANE FESTIVAL, SHEESSEL, GERMANY
- 27TH JUNE 2004 : SOUTHSIDE FESTIVAL, NEUHAUSEN OB ECK, GERMANY
- JULY 2004: WERCHTER ROCK FESTIVAL, WERCHTER, BELGIUM
- 3rd JULY 2004: SIX FOURS Festival Les Voix du Gaou - FRANCE
- 9th 4th JULY 2004: AIX LES BAINS Festival Nuisilac - FRANCE
- JULY 2004: MANCHESTER, MOVE FESTIVAL - UK
- 10TH JULY 2004: DUBLIN, OXEGEN FESTIVAL - IRELAND
- 16TH JULY 2004: SANTIAGO DE COMPOSTELA, XACOBEO FESTIVAL - SPAIN
Csók
Sziasztok, frissült a hivatalos oldal:
THIS FRIDAY 30TH APRIL WE WILL BE PLAYING OUR NEW SINGLE ON THE "TONIGHT SHOW" WITH JAY LENO ON US TV NETWORK NBC FOR UK FANS IT WILL BE SHOWN ON THE DIGITAL CHANNEL FTN ON MAY 1ST AT MIDNIGHT.
AND AFTER THE TONIGHT SHOW WE ARE BEING INDUCTED INTO THE ROCK WALK OF FAME !
THE GUITAR CENTRE, SUNSET BLVD, WEST HOLLYWOOD
THE RUMOURS HAVE BEEN FLYING ABOUT THIS ONE SO HERE'S THE TRUTH...
WE WILL BE HEADLINING THE WHFS RADIO FESTIVAL IN WASHINGTON DC
ON MAY 22ND AND WE WILL BE PLAYING FOR AN HOUR ...
Június derekán jelenik meg minden gruftik ősatyjának, a Cure-nak tizenkettedik lemeze. Mint mondják, télre, vagyis az album felvételének idejére a csapat Londonba költözött, Kaliforniában nehéz lett volna a megfelelő mennyiségű ködöt és szitáló esőt produkálni. Hála lassabb tempójának és mélyebbre a hangolt gitárjainak lemez az előzőeknél jóval keményebb lesz.
A június 21-én megjelenő lemez többé-kevésbé kész, de címe még nincs. A Sziget Fesztiválon is látott együttes új anyagának elkészítése során Ross Robinson producerrel dolgozott együtt - ő már korábban olyan ismert zenekarokkal is együttműködött, mint a Limp Bizkit. A Cure 2000-ben adta ki a Bloodflowers című albumot, azóta viszont stúdiólemezzel nem örvendeztették meg rajongóikat.
Az 1976-ban, Easy Cure néven alakult együttes kedvelői idén már örülhettek egyszer: nemrég jelent meg a Join the Dots: B-sides & Rarities (1978-2001) című, négy CD-ből álló gyűjteményük. Ezeken - logikusan - eddig nem hallott felvételek, ritkaságok és kislemezek B oldalai hallhatóak, összesen hetven dal.
A közeljövőben az Egyesült Államokban lép fel a csapat, majd nyáron nagyobb, európai fesztiválokon láthatják őket a feketébe öltözött hívek.
Június végén jelenik meg a The Cure új albuma. Az egyelőre cím nélküli nagylemez a csapat tizenharmadik korongja. Robert Smith-szék meglepő módon azt a Ross Robinsont választották producernek, aki korábban a Korn és a Limp Bizkit hangzásáért is felelt, így bizonyára sokan kíváncsiak arra, hogy vajon mennyire változik a The Cure stílusa.
A csapat legutóbbi nagylemeze, a Bloodflowers négy évvel ezelőtt jelent meg.
Tulajdonképpen valamelyik kisebb fesztiválra is eljöhetnének, nem feltétlenül kellene szigetezni.
Én spec pl Mezőtúron is megnézném őket, vagy valamelyik tehetségkutatón is akár:-))