Pedig egyértelmű: az énekhang miatt tűnik annak. Mondjuk nekem bejött az is, pont azért, amiért.
A FOTN dvd meg annyiban csalódás volt nekem, hogy a zene+ének alapján mindig úgy képzeltem el egy Nephilim koncertet, hogy a Carl pörög, hörög, üvölt, stb. Ehhez képest áll a mikrofonnál, oszt dalol a kalapja alól, meg keményen néz, semmi emóció, legalábbis nem olyan, mint amilyenre számítottam. :-\
tény, hogy a FotN zeneileg egyáltalán nem McCoy-ból élt meg, Nod Wright nem virtuóz dobos, de nagyon jó ízléssel játszik, Tony Pettitt basszustémáit kimondottan szeretem, és a gitárok is rendben voltak, de nemigen tudom mással magyarázni, hogy a FotN után a Rubicon miért tűnik számomra annyira erőtlennek és kicsit jellegtelennek. és persze a crowleyánus szöveg gáz, de szerintem a szöveg a Nephilim (Nefilim etc. etc.) munkássága egészét tekintve erősen másodlagos a zenéhez képest, kövezzé' meg, gecó.
(érdekes, nekem a DCD is sokkal többet adott zeneileg, mint szövegileg, még úgy is, hogy nem vagyok Brendan Perry rovására elvakult Lisa Gerrard-fanatikus, mint oly sokan mások :-)
Háát, az Eliziumot nyomatva erre nem vennék mérget...a dob, a bőgő (!), a finom gitárhangzások és...a szövegek. Számomra ez a legjobb [ráadásul a Rubicon -ban ezt tovább tudtam élvezni, bár az ének valóban idegesít egy kicsit:] Ami meg gyorsan felejthető? Később a szöveg már nem nyújt annyit mint amit egykoron adni kívánt, tarthatatlan ezért DCD -hez való number one ragaszkodásom - amit minap mérlegeltem. És ha végig követitek, ekkora már a Rubicon szövegi világában teljesen mást nyújt és ad, amivel kapcsolatban McCoy a Zoon -os időszakban eléggé negatív visszhanggal beszélt. Én úgy érzem, hogy az ami felejthető, az az állandó A. Crowley ihletésű blamesz. De mai napig a kedvenc zenekarom és saját kis toplistám élén ott van "csendes emlékekkel".
Tegnap este a szokottnál is deprimáltabb voltam. Elmentem, megvettem a Fields of teh Nephilim dvd-t (Relevations + 2 koncert 1988-ból és 1990-ből, 7090 Ft), 190 perc tömény ereszkedés! Csak ajánlani tudom, a hangzás hasonlóan lenyűgöző és életszerpű, mint a Cure Trilogy esetében - köszönhetően a hangmérnököknek, a jó masterolásnak.
Az anyag óriási, ennél jobb kábítószer nem kell. Az összes megjelent klip rajta van, jók a koncertek is , és bónuszként rajta van a 1 Nephilim és 2 Rubicon klip is, de ezek nem jönnek be, számomra felejthetőek.
Ami kell még:
Bauhaus - Gotham
Pulp
Type O Negative
Soft Cell
és ha megjelenne, akkor természetesen JoyD, Mission (a Sum and Substance klipgyűjtemény meg van vhs-en, nagyon érett anyag!), sisters of mercy, stb.
Köszöntem előre is...
SOM - a meg nem jelent számokat venném szívesen
Mish - háát, nem is tudom, újabbak, Hussey-szóló, Lighting The Candles, meg ez a sok cover...
NEKROMANTIKA EST
2003. november 22. szombat
Program:
21.00-22.30
Orosz dark-neofolk körkép
Land, Djembe, Sal Solaris, Parzival etc.
22.30-04.30
Dark-Goth-Electro party
Blokk: Akasha
Tombola nyereményekkel!
Be: 600 HUF
Helyszín: Nekromantika Voodoo Music Club (Budapest)
Csepel, Rákóczi F. u. 89.
Óránként éjszakai busz a Boráros térről!