Keresés

Részletes keresés

foolery Creative Commons License 2007.07.13 0 0 179
Gabek7!...köszi, már beszéltem is a bankkal!
Előzmény: Gabek7 (178)
Gabek7 Creative Commons License 2007.07.13 0 0 178
És akkor a szöveg a képekhez.

Mindkettő a 3. épület, első a Gyula vezér felől, a másik már bentről a konténerektől.
Amit akartam mutatni a 3-soknak, hogy dolgoznak, amikor ott voltam, akkor érkezett a betonöntő, aminek a "csöve" vagy micsodája? második képen felül látható.

foolery, szerintem a hitelt a banktól kellene megkérdezni. Ha a Raiffeisentől veszed fel, akkor nem hiszem, hogy nagyon kellene izgulnod, megoldják.
Előzmény: Gabek7 (177)
Gabek7 Creative Commons License 2007.07.13 0 0 177
hm akkor újra

3.épület a Gyulavezér felől

és bentről a konténerektől
Gabek7 Creative Commons License 2007.07.13 0 0 176
TEgnapi képek
foolery Creative Commons License 2007.07.13 0 0 175

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni,hogy valyon valaki hasonló cipőben lépked -e mint én?....

Ugyanis a lakás még nincs kész, és az előzetesen már beadott,- és elfogadott -ugyan még alá nem írt hitelkérelem határideje (vagyis önmagam hitelképességének igazolása) a bank szerint lejár, még mielött a lakás átadásra kerülne. Ha valakinek hasonló a helyzete kérem segítsen, milyen megoldást talált,keresett?

Gabek7 Creative Commons License 2007.07.10 0 0 174
Kedves Varga Tamás,
köszönjük a jelentkezést és az infokat, mert nagyon rossz így a határidőnk ( immár a 4. a sorban:-)) ) előtt pár nappal, hogy semmit nem tudtunk és hiába kocsikáztunk arra minden héten többször is, csak azt láttuk, hogy a terep ugyanolyan, a ház még mindig félig festve.
Én felveszem Nórival a kapcsolatot és minden megoldás érdekel:-)))

És nekem tetszik a színe...............már ha egyszer végre befestik:-)
Előzmény: Liliomdomb (172)
hupm Creative Commons License 2007.07.09 0 0 173

azt aruljatok el nekunk, hogy nincs valami telefonszam, ahol erdeklodni tudtok? Leonora esetleg, vagy valaki, aki megmondja, hogy mikor lehet koltozni.

Udv.

Előzmény: feat4 (171)
Liliomdomb Creative Commons License 2007.07.09 0 0 172

Tisztelt Liliomdombiak!

Köszönöm az aggódást, nincs semmi bajom. (Persze, ha leszámítjuk az építkezés körüli problémákat.) És nem tűntem el. (Szabadságra sem.)

Néhány mondat a kivitelezés helyzetéről:

Még egy kis türelmet kérek. Néhány alvállalkozónk nem tudja teljesíteni az általa vállalt határidőket, ezért a július 15.-i határidő csak kompromisszumokkal képzelhető el. Bár megígérték, hogy a héten kész lesz, de én nagyon szkeptikus vagyok a kazánházat illetően. Ráadásul ehhez néhány hatósági jóváhagyás is szükséges. De ne legyen igazam. Sajnos nem lesz kész a homlokzat. Számomra is felfoghatatlan, hogy milyen lassan készült el, és a hátsó részek még hátra vannak. És nem lesz kész 15.-re az út, illetve a parkrendezés. Mindkettőt elkezdték már. És a TV, telefon, kaputelefon is necces.

A megígért lakások belül készen lesznek, lesz villany, víz, működik majd a fürdőszoba, a konyha, de a kazán miatt esetleg nem lesz melegvíz. A lakások műszaki átadását kezdjük előkészíteni, ezen a héten ebben az ügyben jelentkezünk.

Nincs olyan munka az 1. épületen, amit ne lehetne 3-4 hét alatt megcsinálni, ezért azt tudom mondani, hogy legkésőbb a hónap végén átadást szeretnék.

Kérem, hogy akinek ez gondot okoz, jelentkezzen nálam, vagy Nórinál, megpróbálunk valami egyedi megoldást.

Meg szeretném erősíteni, hogy az 1. épület abszolút első prioritás, nincs semmilyen ravaszkodás, vagy spórolás, semmilyen tekintetben nem fogjuk vissza a munkát. 

A homlokzat színe ízlés kérdése, az építészek választják ki a színeket. Nekem jobban tetszik, mint a korábbi. Ami a minőséget illeti, a mostanit a korábbival össze sem lehet hasonlítani. Sokkal jobb.

A 3-4. épületről:

Beindult a munka, azt hiszem ez látható is. A pincefödém a héten kész lesz, és a 4. épület alaplemez is. Most egy látványos szakasza következik az építésnek, remélem, hogy a megnyugtató lesz. Talán nekem is.

Üdvözlettel

Varga Tamás

feat4 Creative Commons License 2007.07.09 0 0 171

Szia!

Nekem is gondot okoznak ezek a többször modosított határidők...A szerződésmódosítás szerinti birtokbaadási határidő nálam már lejárt, viszont még nem volt átadás. Remélem a hétvégéig megtörténik ez is, hiszen 15-ével költöznöm kell a jelenlegi albérletemből...

Remélem nem furcsa a kérésem, de vmilyen módon tudnánk a fórumon kívül értekezni? Próbáltam "privát" üzenetet küldeni, de nem publikus a mail címed. Örülnék, ha összejönne a dolog, szerintem mindkettőnknek hasznos lehet. Ha van vmilyen ötleted, írd meg légyszi. Minden megoldás érdekel...

Szia!

Előzmény: Gabek7 (170)
Gabek7 Creative Commons License 2007.07.09 0 0 170
Ezt a "Tán csak nincs valami baj?" kérdés nálam is felmerült, ugyanis elvileg nekünk már fel kellett volna ajánlaniuk a lakást.
Hiszen a szerződésmódosítás szerint: " A birtokbaadás, azaz a kölcsönös teljesítési véghatáridő időpontja 2007. július 15. napja. " Ami azt jelenti, hogy addigra mi a pénzt is átutaltuk. Ez ugyebár most vasárnap lesz.............
Szóval ebből sem lesz semmi. :-(((
Van egy olyan érzésem, hogy mivel nekünk már ugyis kifizették a teljes kötbért,
( vagyis ki fogják fizetni ), inkább azokra koncentrálnak ( pl. 3.épület ), ahol még van reményük, hogy ne kelljen sokat fizetniük.
Ha nem így van, cáfoljanak meg!.
Előzmény: Pancsáék (168)
hupm Creative Commons License 2007.07.09 0 0 169
3epulot  lassan teljesen befedtek...
Pancsáék Creative Commons License 2007.07.08 0 0 168

Sziasztok!

Tegnap (szombaton) reggel teljes erőbedobással ment a munka.

Az első két ház homlokzatát újra festik, remélhetőleg ettől elmúlnak a foltok. (nekem semmi bajom a színével, a sárga jót tesz a pszichének:) pláne, ha kész lesz végre. Meg hát inkább ez, mint belvárosi szürkeség)

Kedves "Liliomdomb" Tamás!

Régen járt a fórumon! Tán csak nincs valami baj?

hupm Creative Commons License 2007.07.04 0 0 167

3epulet

egy friss kep a harmadikrol

504LACI Creative Commons License 2007.07.03 0 0 166

Én is naponta elmegyek az építkezés mellett.

Látom már a költözés a következő probléma amit tervezgettek. Ha esetleg segítség, akkor 7,5 tonnás zárt dobozos emelőhátfalas autóval tudunk költöztetni.

Szükség esetén szakképzett brigáddal, de akár anélkül is. Az autó ára Budapest területén sofőrrel 3800Ft/óra és minimálisan négy óra fizetendő.

Kerületen belül három óra a minimális díj. Számlaképes. Adatlapomon mail publikus. Egy héten belül időpont egyeztetés elég, hétvége is működik.

Az autó behajtási engedéllyel rendelkezik a belvárosba, ez sem gond.

tmcorvette Creative Commons License 2007.07.03 0 0 165

Hello, köszi!

A belső utakról nincs infója valakinek? Ha nem lesznek teljesen kész én nem tudok költözni, sok változást nem látok rajta... Főleg, ha ilyen magas marad az utcai bejárat ahogy most van be sem tudok menni. :(

Előzmény: feat4 (161)
Gabek7 Creative Commons License 2007.07.03 0 0 164
az első festés is nagyon foltos volt:-(

.............de engem már ez sem érdekel, csak mehessek az új lakásba, mert ahol most lakunk, ott nem igazán jó.
Előzmény: az optimista (162)
-panka54- Creative Commons License 2007.07.03 0 0 163

Egy pár kép.....ma délbe......én csak az elejét látom ill. fképeztem. Arra megyek le a buszhoz:)

Bocs ha sok lett.

az optimista Creative Commons License 2007.07.03 0 0 162

a "katasztrófa" = foltos, nagyon foltos.

Persze lehet, hogy átmennek rajta még nemtomhány réteggel és akkor eltűnnek a foltok.

Előzmény: Gabek7 (160)
feat4 Creative Commons License 2007.07.03 0 0 161

Sziasztok!

Néhány info, ami talán érdeklődésre tarthat számot:

Ma (07.03.) voltam kint, az 1. épületben éppen a földszint és az első szint között a lépcsőházat burkolták, illetve hála az égnek az én lakásomat is! :)

Sok embert láttam a 2.épületnél is, a 3.-ról pedig készítettem képeket, holnap feltöltöm őket. Elöljáróban annyit, hogy a garázsszint oldalfalai közül már jónéhány áll (laikusként azt mondom, több mint a fele...).

A szín nekem tetszik, ha nem tudom, hogy másodszor festik, fel sem tűnt volna a különbség. Mondjuk élénkebbek, ez tény...

Én is úgy tudom, hogy az alvállalkozóknak eredetileg jún.30. volt a határidejük (pl. a gépész alvállalkozónak), de tegnap már saját forrásból (megbízható...) én is júl. 15.-ei határidőt hallottam. Szerintem a 16.-ai költözés picit korai/optimista, de azért reménykedjünk. Nekem is sürgős lenne a jelenlegi albérlet miatt, valamint a már megrendelt bútorok szállítása kapcsán...

Szóval holnap küldöm a képeket!

Szép napot mindenkinek!

Előzmény: Gabek7 (160)
Gabek7 Creative Commons License 2007.07.03 0 0 160
Mit értesz azon, hogy katasztrófa? Remélem csak a színét, meg azt, hogy hetek óta festik, és nem a belső kivitelezést.
Én mondjuk nem láttam az új színeket, de gondoljatok arra, hogy bentről úgysem látszik:-))))) és majd az idő vasfoga gondoskodik a fakulásról:-))).

Egyébként szerintem nem lesz ebből júli 15.............lemondom a teherautót:-(
Én ugyanis úgy tudom, hogy az alvállalkozók határideje júni 30 volt, ami ugye nem teljesült.
Előzmény: az optimista (157)
az optimista Creative Commons License 2007.07.02 0 0 159
Amikor az első ütemet (először) felfestették annak részben tanúja voltam, és nem a száradástól kapta meg az eredeti színét. Sajnos, teszem hozzá. Viszont ha ez a színe marad az első ütemnek akkor a többi is ezt az "öltözéket" kapja majd. Barátkozzatok!
Azt is észrevettem a harmadik ütem beindulásán kívül, hogy a negyedik ütem egyre mélyül, már úgy értem a ház alapja egyre inkább kirajzolódik! Ez jó hír!
Előzmény: hupm (158)
hupm Creative Commons License 2007.07.02 0 0 158
nem lehet, hogy par nap amig megszarad a festek es kifakul kicsit? nagyon durvak lettek az uj szinek, tegnap en is megremeltum kicsit. De annak orulok, hogy a 3. epulet garazsszintje lassan elkeszul vegre.
Előzmény: az optimista (157)
az optimista Creative Commons License 2007.07.02 0 0 157
..hát én sajnos nem vagyok ennyire megelégedve....közelebbről is láttam.
A kivitelezés (szerintem) katasztrófa, a színéről meg ne is beszéljünk, mert a citromsárga és a vérnarancs mint épületszín, háááááát ...nemtom.
Továbbá az is érdekes, hogy az 1 épület frontja készülődik 2-3 hete, a többi oldalhoz pedig még hozzá sem fogtak.
Nem tudom, hogy lesz ebből két hét múlva költözés! Szóval nem kell még egyelőre tartani a kutyapiszoktól és a birtokháborítástól:)
Nahh, ez a pár mondat elég optimista volt:)!
Jah, és mindenkinek köszi aki képeket rak fel, szuper, hogy van helyszíni tudósítónk!
Előzmény: tmcorvette (153)
az optimista Creative Commons License 2007.07.02 0 0 156
Sziasztok én is a Liliom 1 ütem elkészülésére várok, júli 15 a dátum…..de én nem rendeltem teherautót T. Varga Tamás urat kérném a tájékoztatásra, rendelhetem –e?
tmcorvette Creative Commons License 2007.07.02 0 0 155
Ez jo hir, remeljuk, hogy nem lesz csuszas. Akkor mar nekunk B-seknek sem kell sokat varni remelem. :)
Előzmény: Gabek7 (154)
Gabek7 Creative Commons License 2007.07.02 0 0 154
Me megrendeltük a teherautót júli 16-ra, mert elvileg 15-én átadják a lakást:-))))
Előzmény: tmcorvette (153)
tmcorvette Creative Commons License 2007.07.02 0 0 153

Ma reggel ujra szines volt mar az A epulet, messzirol jobbnak tunik mint elotte volt.

Valakinek van mar atadasi datuma az elso epuletben?

feat4 Creative Commons License 2007.06.27 0 0 152

Talán majd most...

3.épületez is...

dettó...na,vajon?

feat4 Creative Commons License 2007.06.27 0 0 151

Szia!

Tegnap jártam kint, remélem sikerül látható módon feltölteni a képeket.

A Soul & Home elérhetőségei a névjegyük alapján: 1036 Bp., Bécsi út 57-59 ; Tel.: +36-1-453-0388

nekem ezen a számon már a múlt héten egy ügyvédi iroda rögzítője jelentkezett, sztem velük cseréltek irodát házon belül. Egyébként én mailen keresztül tartom velük most a kapcsolatot : soulandhome@externet.hu címen Berente Ildikónak címezve a leveleket.

Sok sikert!

Előzmény: Pancsáék (149)
hupm Creative Commons License 2007.06.26 0 0 150
3 db falreszlet ki van ontve mar a 3. epuleten :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!