Nálam is megmarad a D7000, mert nagyon a szívemhez nőtt és remek backup váz lesz.
Külön öröm, hogy akksiban sem kell a D800 miatt másfajta töltővel és más típussal számolnom, mert ugyanazt használja mindkettő. Ha meg valamelykben tele a kártya, most már tudom cserélgetni köztük az SD-ket.
Nem is az objektív és a váz volt a lényeg, hanem abban hitt, hogy ezzel a vázzal, meg a D. Zita szintű tudásával már mindent meg tud oldani. Úgy magyaráztam neki a makró alapokat utána, hogy magam sem vagyok egy profi benne.
Pont erre írtam sarkítva az utolsó mondatomat az előző hozzászólásomban.
A bajom azokkal van, akik azt hiszik hogy ha vesznek egy jó vázat, már minden a kezükben van. A legszánalmasabb az volt az egyik külföldi blogban, mikor egy posztoló kérdezte a szerkesztőt, hogy venne ő D800-at, de próbál spórolni és a 16-85-je elég lesz-e oda indulásnak.
:) Csak fejben raktam össze ezt a nekem álomsort, bár ki tudnám még egészíteni 135DC-vel, 200 f/2 VR-rel, 200-400 VR-rel és néhány Zeiss-szel, Leicával, Voigtlanderrel.
Nem tartom valószínűnek, hogy ilyen legyen itthon valaha. Bár gondolom, ahogy én, te is, seeman is örülnétek neki, ha mind ott virítana a polcotokon, vagy a fényképezős táskátokban, de én sem hiszek abban, hogy ezzel ne lehetne sz@rt lőni. :)
Mindezek mellett sem nem vagyok azonban egy K.R. fan, aki szerint a 28-300-nál nincs jobb objektív FX-re.
Amit mondani akartam abban a lényeg az, hogy ökölszabályként nem baj, ha az objektívek legalább annyit érnek mint maga a váz. Persze tudom, hogy ez alól is van kivétel, és van aki egész életében elvan egy darab fix 35mm-essel.
Én meg ismerek profikat, akik D7000-et vesznek mert bizony elég a 16mpixel, kurva jó képeket csinál és nem szakad le a válluk nap végére. Sőt külső helyszínre -ahol várhatóan elég fény van- csak egy 18-105-öst tesznek fel, mert elég. És meglepő módon az ujságban pont ugyanolyan jó a kép, mintha lett volna nála 5kg és 2milla fényképezőgép. :-)
Ja, ezt sokaktól megkapjuk, hogy ilyen géppel, izé... aztán néhány kíváncsi eljut odáig, hogy valamiért elkezdi pedzegetni, hogy ezt akartad , pontosan ezt fotózni, nem azért sikerült, mert ez a gép jobb - na ekkor szokott lenni érdekes pislogás.
Hát tavaly megéltem egy hasonlót. Egyik ismerősöm barátnőjének 5DMKII-je van. Megteheti, van pénzük. Azért "csak" ez, mert az 1D sorozatot túl nagynak találta. Vendégségben voltak nálunk és mutatta milyen szuper makró képeket készít a kerti szitakötőkről és hogy az én D7000-em ilyet biztos nem tud. Kitobjektív volt a gépén, nálam meg éppen egy tamron 28-75. Kattintottam én is párat picit odafigyelve. Nem lett tökéletes egyik sem, de mikor bementünk és megnéztük a monitoron, nagy volt a megdöbbenése, hogy az miként lehet, hogy az enyém egy ilyen géppel jobb mint az övé...