A jelenlegi modern fizika több mint 100 éves. Ma már inkább gátja, mint segítője a tudomány fejlődésnek. Szükség van tehát egy új fizikára. De milyen is lesz ez az új fizika? Erre keressük a választ.
Egyébként már bemutattam képletek segítségével, és levezettem, hogy miért üti egymást a Doppler hatás és a relativitáselmélet. Bizonyára nem emlékszel rá. De ha igényled a képleteket, beírhatom újra a kedvedért.
"Mit lehet kiszámítani, megtervezni (pláne így képletek, levezetések nélkül) amit a jelenleg forgalomba levő fizikával nem lehet? Mennyivel pontosabb, használhatóbb, mit tesz hozzá a jelenlegi ismereteinkhez?"
Pontosan le tudom írni, de itt nem érdemes részletezni. Talán nem haragszol meg, ha a saját szavaiddal válaszolok: "láthatóan egy kukkot sem értenél belőle."
"Az általad ócsárolt fizikával nagyon pontosan kiszámított és kísérletileg nagyon sokszor ellenőrzött eredményeket kapunk."
Hát persze. Milyen eredményeket kaptunk a "modern" fizikától? Feketelyukakat, eseményhorizontot, szingularitást, időgépet, lassabban öregedő űrhajósokat, tucatnyi értelmetlen paradoxont. Ezek egy modern mese elemei, te pedig gondolkodás nélkül elhiszed.
"Most elmész és engem is feljelentgetsz?"
Milyen érdekes, azt nem teszed szóvá, hogy a barátaid keményen és folyamatosan azon dolgoznak, hogy engem mindenhonnan kitiltassanak. Ezen nem akadsz fenn, ugye? Talán még örülsz is nem ki.
Ezért nem strapálom magam, hogy részletes választ adjak neked, és a hozzád hasonlóknak.
Majd elolvashatod a hamarosan megjelenő könyveimben. Sok meglepetésben lesz részed.
Lehetőleg képletek nélkül és egyszerű magyar (vagy angol) nyelven, bonyolult szakkifejezések nélkül.
Csak szólok, az ilyen irományokat mesekönyvnek nevezik és a valóban tudomány iránt érdeklődők bele sem néznek. Mert minek? Továbbra sem válaszoltál arra, hogy mire lehet használni az így előadott "tudományodat"? Mit lehet kiszámítani, megtervezni (pláne így képletek, levezetések nélkül) amit a jelenleg forgalomba levő fizikával nem lehet? Mennyivel pontosabb, használhatóbb, mit tesz hozzá a jelenlegi ismereteinkhez? Az általad ócsárolt fizikával nagyon pontosan kiszámított és kísérletileg nagyon sokszor ellenőrzött eredményeket kapunk. Mit teszel te hozzá ehhez, azon kívül, hogy láthatóan egy kukkot sem értesz belőle.
Az új fizika sokkal előremutatóbb annál, hogy a relativista dogmákhoz szokott agy képes lenne befogadni.
Ezeket a hülyeségeket magad találod ki, vagy olvastad valahol? Mellesleg nehéz elképzelni, hogy valaki természetes módon ennyire szerény teljesítményt nyújtson. Esetleg valami pirulákat szedsz és ez attól jön? Az általad sokszor emlegetett, de még soha be nem mutatott "új fizikád" mire használható? Mit lehet vele megoldani, megtervezni, amit a jelenleg forgalombalevővel nem lehet? Az általad ócsárolt fizikával jelenleg megbízhatóan működő készülékek tervezhetők és működnek. Mi az amit ehhez hozzá tudsz tenni, azon kívül, hogy számodra érthetetlen?
Az új fizika sokkal előremutatóbb annál, hogy a relativista dogmákhoz szokott agy képes lenne befogadni. Számára mindez annyira idegen, hogy szinte elviselhetetlen ellenérzést vált ki belőle. Ösztönösen tiltakozik, és minden dühével harcol ellene.
Természetesen ez a küzdelem teljesen kilátástalan. Olyan, mintha a Földet akarná megállítani.
Most beszélgettem egy órát az egyik fizikus ismerősömmel, aki a fény valódi természetéről szóló írásomat elemezgeti (180 oldal). Ez az egyike az 5 könyvnek. Korábban már olvasta ugyanennek a rövidebb változatát, most pedig a teljes anyagot tanulmányozza.
Nagyon tetszik neki, de volt két szakmai kifogása. Olyan, ami valóban nincs kifejtve elég részletesen.
A harmadik kifogása az volt, hogy sok az ismétlés a szövegben. Ezzel azonban én úgy vagyok, hogy inkább legyen benne ismétlés, mint hogy ne értse meg az olvasó az szokatlan gondolatokat.