Ehhez felesleges az arduino, illetve amiért érdemes lenne használni, az nincs benne a specifikációban (pl. folyamatos működtetés és/vagy pwm -- fordulatszámszabályozás -- stb.)
Ez bőven elég rá, az alkatrészigénye max 2000 forint, és ebben már a próbapanel, kábelek is benne vannak.
A tranzisztorokat valósznű helyettesíteni kell, de ez nem egy nagy történet.
Egyébkétn az arduinoval való funkcionalitáshoz majdnem ugyanez a felállás kell, lényegében a két nyomógombot váltja ki az arduino egy-egy optocsatolón keresztül.
Egy olyan kérdésem lenne, arduinoval szeretnék működtetni egy egyszerű DC motort, ez a motor képes arra, hogy 2 irányba forogjon, attól függően, hogy kötöd rá az elemet, na én ezt szeretném megoldani arduinoval, hogy ne keljen fordítgatni az elemet hanem egy gomb nyomásra történjen. Ha lehet valami olcsó megoldás legyen, ne keljen túl sok extrém alkatrész hozzá. (ha lehet ne keljen külföldről rendelni se ebayröl, se hasonló oldalakról, maradjunk Magyar o.-n belül.)
Amíg nem tudjuk, hogy mi az, amit vezérelni kell, milyenek a kapcsolási idők, van-e valami speciális elvárás, nehéz jó döntést hozni. Napi használatban lévő holmit én elvből nem rakok össze próbapanelen. Legalább egy tesztnyák, rendes forrasztásokkal.
Én a korrekt galvanikus leválasztást hiányolom róla kicsit, egyébként tök alap megoldás, nem cifrázták túl.
Megnéztem a SainSmart oldalát. Nekem vannak tőlük cuccaim és a legtöbb egészen korrekt. De ez: Jaj, sírtam. :-)
Én is úgy látom, hogy simán megoldható, és még csak nem is a hardver a nagy költség -- azt legjobb modulokból összevásárolni, ha lehet, pl. port expander modul, 8-as relé modul vagy SSR modul, gondolom 10-20-30 ezerből megvan.
Én, ha lehet, nem szórakoznék egyedi alkatrészekkel, NYÁKokkal.
Persze az is kérdés, hogy mihez lesz, eladásra, nem eladásra, életvédelem, tanúsítványok, stb?
8-Channel 5V Solid State Relay Module - Blue + Black + Green (250V / 2A)
Bár nem biztos, hogy érdemes a legolcsóbb kínait venni, bár itt látszólag megvan a szakszerű légrés a nyákon.
Na de utána? Ha valakinek rámegy 2 hét munkája, hogy elkészítse a vezérlőprogramot, az a nagy tétel. Bár ha leonardoatis megcsinálja, akkor ez már az ő költsége.
Tudok, viszont még rengeteg dolgot kell műszakilag tisztázni.
Megoldható, hogy gyakorlatilag (mint egy zenei szekvenszer) tetszőlegesen programozható legyen (a sorrend is, az idő is, akár mátrixon, akár teljesen egyedileg), végszükség esetén akár számítógép nélkül is, magán az eszközön.
Az ár rengeteg dolog függvénye, de mindenestül úgy 10 ezer forinttól indul, a vége nyilván a csillagos ég. Hogy mást ne mondjak, csak a 12 db relé SSR-rel (szilárdtest-relé) való helyettesítése magában lehet közel 20 ezer forint.
A fő kérdés, hogy a "jel" a te értelmezésedben mit jelent. Mi az, amit a jelnek vezérelnie kell, mit kapcsol ki/be stb.
Egyébként maga a programozás kb. egy óra teszteléssel, a hardveres rész sem egy nagy ügy, bőven sok hozzá (elvileg) a szettben lévő alkatrészek java része. De sok függ azon, hogy mit kell programozni, illetve az aktív/passzív szakasz hossza milyen (mikrosec/millisec/sec/perc stb.)
-a csomag tartalmaz kijelzőt és alatta nyomógombokat
szeretnék egy olyant, hogy ez a kütyű 12db kimenetre adjon ki jelet (+5V kéne), úgy hogy 4 verzióban legyen felprogramozva a jelek közti idő és a jel aktív ideje, de egyik sem mehet kétszer és mindegyiknek legalább egyszer mennie kell. :-)
A 4 verziót a kijelző alatti gombokkal lehessen aktiválni.
esetleg jobb és olcsóbb esztétikus kivitelű megoldás?
Ha valaki ki tudja vitelezni, akkor ajánlatokat is elfogadnék a projectre :-D
Megnéztem az általad küldött könyvtárat is de: Error: Cannot open device hibaüzeneten kívül nem nagyon kapok mást szóval lehet hogy bluetooth-os kommunikáció lesz belőle :/
Az Android oprendszer alapból tudja kezelni az USB eszközök java részét. Az Arduinokat is. A standard API is támogatja a kommunikációt.
Ha még ennél is egyszerűbb, kifejezetten serial over USB kezelő library-t keresel, akkor van olyan is.
Én ezt használom az általam írt szoftverekben:
https://github.com/ksksue/PhysicaloidLibrary
8-10 különböző eszközön használom, vannak köztük telefonok és tabletek is.
Fontos megjegyzés:
Egy ZTE telefonon nem megy. A telefon lát minden rádugott USB eszközt, egeret, billentyűzetet, pendrive-ot, de Arduino-t nem. Szerintem a gyártó kihagyta szükséges driver-t. Lehet, hogy nálad is ez a gond.
Először is köszi a linket amit küldtél. Letöltöttem mind a két alkalmazást és egyik sem találja az eszközt :/ Az androidos készülék egy Alcatel pop c7, amihez ha usb-s egeret,billentyűzetet vagy pendriwe-ot csatlakoztatok, akkor azokat felismeri és kezeli. Szóval az OTG támogatása jó kell hogy legyen. Ami feltűnt az az , hogy Androidra driver FTD232R-re van az eszközömön pedig FTD232Rl USB IC van.Van különbség?
Viszont ha ez a probléma, akkor nem értem ezek hogyan működhetnek:
Keress egy olyan alap projektet, ami tudja az USB-OTG kommunikációt és jó tesztelésre. Van pár ingyenes android app, ami kvázi vezérli a mikrokontrollert. Ezeket kellene megnézni (nem kell hozzájuk az arduinora sem speciális bootloadert vagy sketchet feltölteni).
Az egyedi megoldások alapvetően kevésbé jók tesztelésre, mert nehéz a hibakeresés.
Nézzétek el ha hülyeséget kérdezek de teljesen kezdő vagyok ebben a témában. Az arduino nano clone-omról szeretnék adatokat kiolvasni és megjeleníteni androidos készüléken. A sokadik playáruházról letöltött serial 2 USB alkalmazással sem sikerült csatlakozni az eszközhöz. Pendrive-ot felismerik. A nano-n levő FTD-232RL chip is jó mert számítógéppel megy a kommunikáció. Mit nem veszek figyelembe? Hol lehet a hiba?
Köszönöm, átnéztem. Sajnos menet közben odaütöttem valaminek a vízhatlan hőmérőt, így kuka lett. Ennek eredményeképp betettem egy dht11-et, így hőmérséklet és páratartalom lesz mérve, mentve.
Átlátszó dobozok sima arduinohoz, és van olyan is, amibe a proto panel/ethernet panel is belefér. Nekem annyiból nem túl szerencsés, hogy én a szenzorokat is a dobozba tettem.
A kódomra rá tudnál nézni? Ha igen, kérlek mondj egy mail címet!