Keresés

Részletes keresés

fundi Creative Commons License 2006.04.11 0 0 218
Megnőttek a gyerekek:)
fundi Creative Commons License 2006.04.11 0 0 217
Nagy élmény volt
fundi Creative Commons License 2006.04.11 0 0 216
Egy kiállítás képei:)
Henikő Creative Commons License 2006.03.16 0 0 215
Sziasztok!
Bárki, akinek van kedve kutyájával etológia tesztekben részt venni, ezen a címen jelentkezhet: etoteszt@gmail.com
Daragojamoja Creative Commons License 2006.03.16 0 0 214
Köszönöm az ajánlott oldalt tanulmányoztam , és vissza is olvasgattam a ször és bör ápolással kapcsolatban !
Előzmény: newfyfan (208)
Daragojamoja Creative Commons License 2006.03.16 0 0 213

Sziasztok !

Hát ezek a kicsik baromi aranyosak :- ))))

Előzmény: SMN (210)
ditt Creative Commons License 2006.03.15 0 0 212
Csináltam ma egykét képet:

ditt Creative Commons License 2006.03.15 0 0 211
De megnőttek:)
Előzmény: SMN (210)
SMN Creative Commons License 2006.03.15 0 0 210

Sziasztok!

Rég jártam már erre. Sok a dolog a kutyuk körül. Meg minden más... Nagyon sok időt töltök a picikkel. Olyan gyorsan nőnek. Annyira kevés ez az idő amit velem töltenek. :-((

Gyönyörűek a kutyeszaitok! Én még mindig fundi nélkül, de ami késik nem múlik. :-)

Itt egy fotó a porontyaimról, aztán lépek is. Megyünk ki a gyerekekkel a kutyikhoz.

:-)))

ditt Creative Commons License 2006.03.15 0 0 209
Nekem most csak egy dupla fésüm van, volt egy kefém is,de azt valahova elkevertem:(
newfyfan Creative Commons License 2006.03.14 0 0 208

http://photobucket.com/albums/c70/newfyfan/eszkozok/

Akkor így!!

Kell egy tükörkefe, két féle fogazatú fésű, filcbontó, olló sima ritkító, trimmelő

Előzmény: newfyfan (207)
newfyfan Creative Commons License 2006.03.14 0 0 207
Ha most se megy el a kép...
newfyfan Creative Commons License 2006.03.14 0 0 206
ollók
Előzmény: newfyfan (205)
newfyfan Creative Commons License 2006.03.14 0 0 205
A képek lemaradtak...
newfyfan Creative Commons License 2006.03.14 0 0 204

Fésűk, kefék, trimmelők, ollók "sima" és ritkító

Ill. írtam már a szőrápolásról jó lenne ha nem tettem volna feleslegesen. + a netboardon is található pár jó tanács a bőrproblémákról pl. A fundi baromi okos kutya viszont ha a gazda nem képes megtanítani akkor ott már a gazda fejével van gond.

Levjasin Creative Commons License 2006.03.14 0 0 203

Tejóisten!

Erre nem készültem. Mivel kell fésülni? Van erre valami spéci cucc? Vagy simán gyökérkefe? Azt mindenesetre imádja ha a hasát meg a mellső lábai közötti részt vakargatom. Akkor dobol a hátulsó lábaival meg csattogtatja a fogait. Betojás! Hátha ilyen szerencsém lesz a kefével is...

Előzmény: Daragojamoja (202)
Daragojamoja Creative Commons License 2006.03.14 0 0 202

Levjasin ! neked is egy jó tanács már most szoktasd a keféhez fésühöz a kutyusod , és soha ne enged a szerszámokkal játszani ! , mert a késöbbiekben meggyülik vele a gondod :- ))))

Előzmény: Levjasin (193)
Daragojamoja Creative Commons License 2006.03.14 0 0 201

na igen bizony annyi időt igénybe vesz , a kanom az türi nagyon szépen de a kiscafka mármint a lány az néha megszökne :_ ))))

és ezért most a füle mögötti csomosodás főleg a lánykutyámnál okoz gondot !

Előzmény: ditt (200)
ditt Creative Commons License 2006.03.14 0 0 200
Gyönyörűek:)))

De, sajnos néha előfordul egykét csomó, pedig naponta fésülgetem.. hetente egyszer tartok nagy fésülést, akkor olyan fél-egy órán keresztül fésülgetem:) Barrynek még a pocakján szoktak csomók lenni:(
Daragojamoja Creative Commons License 2006.03.14 0 0 199

Kedves Ditt !

Neked néha nem gyülik meg a gondod a kutyus füle mögött keletkező összecsomozással ?

Rendszeresen kefélem és tisztitom a szörét de azzal a résszel mindig gondjaim vannak ?

Örülnék valami segítségnek ! előre is köszönöm ! és nagyon szépek a kutyáid !!!!

Előzmény: ditt (194)
Daragojamoja Creative Commons License 2006.03.14 0 0 198
ő meg a fiú Uno
Előzmény: Daragojamoja (197)
Daragojamoja Creative Commons License 2006.03.14 0 0 197
ő Lili a tegnapi hóesésben
Előzmény: Daragojamoja (196)
Daragojamoja Creative Commons License 2006.03.14 0 0 196

bocs a kutyusaim elfelejtettem bemásolni :- ))))

Daragojamoja Creative Commons License 2006.03.14 0 0 195

Sziasztok !

A nyufi nagyon is okos fajta ! ha egyszer megmutatsz neki valamit azt már nem felejti el ! igaz tökfej is mint amit már irtam elöző hozzászolásomban , szerintem !

Nekem egy kan és egy lány kutyám van , és azt is tapasztaltam, hogy a lány kutyusom sokkal "értelmesebb"  és rafináltabb is , mint ahogy egy nöhöz illik !

A kan kutyusom már öt éves volt mikor a kislány megérkezett ! volt elöször egy kis galiba mig elfogadták egymást , de amint ez megtörtént a lány kutyusom átvette teljesen a hatalmat ! hamar elleste  az idősebbtöl a dolgokat és irtózatos sebeséggel tovább is fejlesztette azokat :- ))))

Arra is gondolj, hogy a mostani időszak mármint időjárás , hömérséklet szempontjából kedvezőbb a macijainknak . A hömérséklet emelkedésével egy kicsit lustábbak is lesznek és inkább a hüvös reggeleken és estéken fognak mozgékonyabbá válni !

ditt Creative Commons License 2006.03.14 0 0 194
Szia!

Szerintem igenis inteligens fajta a fundi, legalábbis Barry nagyon könnyen tanult meg mindent.. A rotimhoz képest zseni:)))
A rotimat ugyanis csak kajával tudtam megtanítani erre-arra, míg Barrynek nem kellett soha semmilyen jutalom, ő azért csinálta meg a dolgokat, mert én erre kértem:) Lehet hogy Barry kivételes eset, és tényleg előfordulnak kicsit bugyutább fundik is, de szerintem a gazdi hozzáállásán is sokminden múlik. Minden kutya más egyéniség, van aki hamarabb tanul, van aki kevésbé, de szerintem valamilyen módszerrel el lehet érni hogy megcsinálja amit tőle kérsz:))
Levjasin Creative Commons License 2006.03.14 0 0 193

Szia(sztok)!

Köszi az 5 leteket. Persze a kajára azért ügyelünk, főleg hogy azért nem is vagyok teljesen hülye a témához (takarmányozási szakmérnök volnék), de kutyát még nem neveltem (mindig nagy kutyáim voltak).

De ha már felvetetted a kérdést, hadd kérdezzelek meg titeket: mennyire okos a fajta? Amit általában a szakirodalom ír az meggyőző, de volt több olyan kutyás ismerősöm aki azt mondta: persze szép, macis kutya a fundi, de annyi esze van mint egy döglött lepkének. Ezt persze megfejelték a genetikus hidrocefál jelleggel is.

A fotók alapján több fajtát tartotok együtt. Más fajtákkal összehasonlítva mennyire okos/intelligens a fundi?

Előzmény: Daragojamoja (192)
Daragojamoja Creative Commons License 2006.03.13 0 0 192

Sziasztok !!!

Nem vagyok nagy kutyaszakértő de annál nagyobb hodólója a nyufiknak :- ))))

Csak az átélt élmények alapján szeretnék neked inkább mesélni , mint tanácsot adni !

A szobatisztaságra való szoktatást elsősorban a szigorú rendszereséggel tudod elősegíteni ! na persze elöször is magadon gyakorolj , hogy mindig ugyan abban az időben ébredj és mondjuk enged ki a kutyusod a dolgát végezni :- ))))

Azt tapasztaltam, hogy a nyufik alapból okosak nem sok tanítást igényelnek , na és mellette iszonyatos tökfejek tudnak lenni, ezáltal majd egy idő után ugysi azt eszi meg amit szeret :- ))))) arra ügyelj, hogy megfelelő vitaminmennyiséget megkapja , hiszen nagytestű kutyáról és most rohamosan növekvöröl van szó ! , nem beszélve a csonterősitő táplálásról !

Egyébként zabálni való a kutyád :- ))))

Előzmény: Levjasin (191)
Levjasin Creative Commons License 2006.03.13 0 0 191

Nagyon köszönöm mindenkinek a kedves szavakat, igazán jól esett.

Majd fogok jönni a kérdésekkel, egyelőre a "mit egyn a kutya és mit ne" típusú kérdésekkel foglalkozunk, meg a szobatisztaság nehéz gondjait hordozzuk. De ha nagyobb gond lesz, ide jövök!

A jószág ma hajnalban 4.43-kor felébresztett, mert játszani akart, majd fél óra hancúrozás után a mellékelt ábra szerint aludt el:

fundi kutya alszik
ditt Creative Commons License 2006.03.11 0 0 190

ditt Creative Commons License 2006.03.11 0 0 189
nah talán most..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!