A vácon kinézett zöld sw lett a nyertes. Hibái vannak, de csak esztétikai. Tetszik benne, hogy nem próbálták tákolni, javítgatni. Meglepő viszont, hogy a megkímélt és sérülésmentes fogalmak mit takarnak a kereskedők szerint. Az én esetemben a jobb oldali mindkét kilincs festéklepattogzását, hátsó lökhárítón bal alul egy jól látható repedés (valszeg utánfutó lehetett), bal első sárvédőn kerék mögött kis horpadás, kerék előtt az ívből 20-25cm lehorzsolva. Bal ajtókon a színrefújt bevásárlókocsi védők szintén karcosak. Jobb elején szintén jól látható parkolási horzsolások. Csomagtérajtó mellett jobb felül szintén karcos. Beltérben kesztyűtartó alja karcos, EZEKET LESZÁMÍTVA PATENT ÁLLAPOTÚ. A vezetett szervízkönyv is csak 70ezerig volt vezetve, aztán csak a szervízszámlák vannak meg. Erre is érdemes odafigyelni, mert végigvezetettel hirdették szóban és írásban egyaránt. Mikor a sérülésekről kérdeztem: "hát ennyi idős autótól ne várjam el a szalon állapotot, pláne ennyi pénzért..."
A fent említett dolgok ellenére alig engedett a kereskedő, mégis úgy érzem jó vételt csináltam. Motorikusan hibátlan, kultúráltan jár, szépen veszi a fokozatokat, mindben jól húz, csendes, kényelmes, könnyen indul. Motorolaj gyönyörű aranysárga vezérlésen az összes karakter szépen látszik, olvasható. Szelepfedéltömítés megvolt januárban. Hibajel sincs. Minden elektromos dolog működik. Papirozás után átvehető.
A szelepek elkormolódás miatti letapadása. Ha garanciában cserélték anno, akkor semmi gondod. Ha nem, akkor zsebbenyúlós, mert állandóan visszatérő hiba. a 2006 utáni modelleken már más szelepeket használtak, a linkelt még nem az.
Akárcsak Gyula én is Lacetti-re szeretnék váltani.
Szempont lenne a ténylegesen kevés futott kilométer ( mondom ezt úgy
, hogy olvastam a Becsületesnepper eszmefuttatásait és a megelőző hozzászólásokat is )
Azt látom a hirdetésekből hogy a "csapotthátúakból" vannak főként keveset futott, leinformálható vagy első tulajos példányok 60-70 000 km.-rel.
Heves megyei vagyok és ígéretes példányokat Érden, Vácott, Kaposváron és Békéscsabán találtam.
Az lenne a kérésem, hogy van-e közületek olyan, aki a fenti városok valamelyikében mozog és mint független szem rá tudna nézni az Autókra?
Őszintén szólva kicsit megdöbbentettek Gyula tapasztalatai az igénytelenül javított, tákolt autókkal kapcsolatban, próbálnék a biztosabb példányokra menni.
Holnap megyek megnézni a vácit(1.050eft). Telefonon korrektnek tünt a kereskedő. Megkereste a szervízkönyvet és beolvastattam végig a szervízhátteret. Ha valós a sz.könyv akkor jól karban volt tartva. Minden gond (és főleg előleg)nélkül elvihetem bármely szervízbe átnézetni. 2 szervízzel már beszéltem is, néhány ezresért átnézik, adnak állapotlapot róla. Hitelezhetők is a járművei akár rajtuk keresztül, akár külsős bank által. HD tv-n kinagyítva átnéztem az összes képet aprólékosan, az alapján rendben van.
A kormánykopásra: mint említettem, sajnos a Lacettinél kis km után is lehet kopott a kormány. Taxis barátom hónapokat harcolt a Gm-el, mire kicserélték, mert 30000 km után jött le a bőr a kormányáról.
A jelentős kormánykopás sok vezetett km-re utal. Az enyémben 86ezer van és 1edül 10 és 2 óránál van enyhe halvány 1mm széles kopás a bőrvarratnál.
Az én autómat is sérülten vettem, igaz ismertem a tulajt és a sérülés okát is. A jobb eleje kapott el egy utánfutó csücsköt. Javították, ha közelről nézem, akkor látszik, ha majd nagyon zavar, akkor megcsináltatom. Viszont mechanikailag nagyon jó volt az autó a belseje pedig iszonyat patent, 71e km-el vettem. A szervizkönyv vezetett volt, 1 szervizbe járt, ott le is informáltam.
Én azért fordultam magánszemélyhez, mert az összes kereskedő át akart b.szni (tisztelet a kivételnek, lehet, hogy pont rosszakhoz mentem). Csinosan és jó szögből fotózott ígéretes autókat néztem meg (nem csak lacsit) és valóságban lepukkadt szarok voltak, persze a kereskedő telefonon is ódákat zengett róluk, pedig mindegyiküknél úgy kezdtem, hogy:
- autót akarok és autót fogok venni,
- van pénzem és ami megtetszik azt hezitálás nélkül elviszem,
- állapotra megyek, a km másodlagos,
- hiába kevés a km ha szar az autó,
- nem érdekel ha sok a km, de patent és őszinte a verda,
- nem ringatom magam abba a hitbe hogy templomjárót veszek, amit sose vettek elő és sose törtek meg,
- viszont csak olyat mutasson, ami az elvárásaimnak megfelel és fölöslegesen ne húzzuk egymás idejét.
A kereskedőkkel folyton egymás idejét húztuk. A klasszikus eset volt a nemdohányzós autó, majd kérdeztem, hogy mitől kokszos a szivargyújtó: - hátttt öööö az a másikból lett áttéve... El is köszöntem a kollégától...
Vagy a fasza törésmentes autó, végigpittyegtetve (sztem manipulált vastagságmérővel), majd amikor felkutattam az eredeti tulajt, bevallotta, hogy 6 hónaposan gazd. totálkárrá zúzta a verdát, amit a kereskedő beszámított neki 1 újba, és meg ne vegyem azt a kocsit, mert csodálkozott h élve kiszállt belőle. Nyilván megutaztatták az autót "még 1 tulajon keresztül", és csilivili keveset futottan kirakták a fehér kavicsos placc közepére.
Arról meg nem is beszélek, aki azt mondta, hogy akkor vihetem az autót szervizbe ellenőrizni, ha leraktam a foglalót, ami az övő marad... :D LOL :D
Így hát azt mondtam h addig m1ek, amíg 1 őszinte magántulajt nem találok, akinek a garázsából veszem meg a kocsit.
Nem lebeszéllek a kereskedőkről, mert bizti van korrekt is (pl. a totalcaros becsületesnepper nekem tök szimpatikus), csak megosztottam a tapasztalataimat.
U.i. Capitain kollégának igaza van, a szelepfedél tömítés tuti cserés lesz 1 használt autón. Az alkatrész cca 4e ft, az enyémnél is kezdett szivárogni az olaj a 3as gyertyánál, de a blokk kívülről még porszáraz volt.
Volt olyan taxis ismerősöm, akinek 30000 km után ennél rosszabbul nézett ki a váltó, meg a kkormá. Nem konstans a minőség. A kormányom 97000 km után szép, a váltóm meg a hüvelykujjamnál kopik.
Sziasztok! Több hirdetővel is beszéltem ma. Meglepő az autók általánosan rossz állapota. Szinte minden autó javítva volt, ami magában nem gond, de a tulajok ill. kereskedők szerint mind silány munka! Eltérő fényezés, horpadt/rücskös elemek amin a fényezés sem segített, mert utána is megtalálható a sérülés nyoma.
Amelyik autó a legjobbnak tűnik, az telefonos egyeztetés alapján is a legjobb. Viszont kinagyított képen látszik a kormány 12 és 9 óra állású jelentős kopása. Ez jellemző hiba? Tartsak tőle? Jobb eleje, bal hátulja enyhén horzsolt is, de az nem zavar. Vezetett szerv.könyv, számlák is megvannak.
Az SW-nél a lengéscsillapító kissé zsebbenyúlós, mert hátra tudtommal csak gyári van. Márpedig nekem már kellett cserélni, pedig ezeknél kevesebbet futott az autó. Mindenképp benéznék a motorburkolat alá, folyik-e a szelepfedél tömítés.
Vezérműszíj mellett hosszbordás szíj is csere, ha már vezérlést cserélnek, kvázi fogyóeszköz.
Én is azt mondom, a helyszínen tudod meg, amikor nem fotóról látod az autót, hogy mit kínálnak.
Állapottól függően bármelyik jó lehet, ezt a helyszínen fogod tudni eldönteni. Mindenképp vidd be szervizbe 1 gyors ellenőrzésre.
Viszont mindenképp készíts félre zsozsót az alábbi tételekre:
- Vezérmű szíj, görgők, vízpumpa (sokan csak szíjat cserélnek, ez nagy hiba...)
- motorolajcsere 5w30, 5w40
- váltóolajcsere
- esedékesek lehetne a gyertyák is
Nem árt cserélni a fék-, és hűtőfolyadékot sem. Ha nem nyúltak a klímához, akkor esedékes lesz egy klímafeltöltés is, tisztítással együtt.
Szinte biztos, hogy a lengéscsillapításhoz nem nyúltak hozzá ezeknél, viszont a korból és a sz.r utakból kifolyólag esedékes lehet a lengéscsillapító csere is + szilentek.
Ezekbe bármilyen használt autónál bele fogsz futni. Egyébként a lacsi, hálás, kényelmes kis autó, és a fenntartása sem zúzda.