Keresés

Részletes keresés

Szomszéd E ép Creative Commons License 2004.06.10 0 0 2476
Sziasztok!

Nektek miért olyan fontos ez a használatbavételi eng. határidőre? Apeh-nak ez minek kell és kit érint? Én is adtam el lakást mikor ezt vettemn nekem is kell ez? Elöre is köszi a választ!

Egyébként a mi lakásunk áll a legrosszabbúl az E épületben, mert a fsz. van de ennek ellenére tegnap felhívtak az Épkertől és mondták, hogy kész! Csak a konyhabútor nincs még bent! Ennek ellenére még több mint 1 hónapot kell várni az átadásra? Ez kész röhej!
Én még nem kaptam semmilyen levelet a Cp-től a csúszásról, Ti?

ebsik Creative Commons License 2004.06.10 0 0 2475
A használatbavételi nem vonat (meg főleg nem menstruáció), hogy csak úgy megjöjjön :)

(bocs)

Előzmény: agihuszar (2474)
agihuszar Creative Commons License 2004.06.09 0 0 2474
Reménykedjünk, hogy addig megjön a használatbavételi..... :(
Előzmény: tgabika11 (2473)

tgabika11 Creative Commons License 2004.06.09 0 0 2473
Nem is tudom, miért gondolták, hogy egy felállványozott, félig kész épületre hogyan kaphattak volna használatbavételit.
Az Árpád ház teljesen kész, és ők se kapnak!
Nem tudom, mity csinálok az APEH-al, amikor nekem június 20-ig jogerős használatbavételit kell mutatnom.
Nem lehet valahogyan ezt a CP-n visszaperelni?
Előzmény: Szomszéd E ép (2465)
BC22 Creative Commons License 2004.06.08 0 0 2472
Köszi, hogy válaszoltál! Már csak kicsit érzem magam naiv ügyfélnek az ügyben. :-)
Előzmény: Nőgyógyász (2471)
Nőgyógyász Creative Commons License 2004.06.08 0 0 2471
A bejáráson láttam először és eleddig utoljára a lakásomat, egyébként csak kívülről leskelődök, meg kérdezgetek olyanokat, akik hivatalból járkálnak bent. Jobb helyeken be lehet menni többször is, mert ott a vevő az úr, meg a kivitelező is rájött, hogy az időben észrevett hibát könnyebben és olcsóbban tudja javítani ... nos, a CP-nél ez a felismerés még várat magára.
Előzmény: BC22 (2470)
BC22 Creative Commons License 2004.06.08 0 0 2470
Kezdem magam naiv ügyfélnek érezni!!! :-/
Olvasom, hogy néha említést tesztek arra, hogy így, meg úgy áll a lakás, a lépcsőház stb... Tényleg be lehet csak úgy menni megnézni a lakást, hogy áll az építése? Nem kell ahhoz valami engedély?
A.
agihuszar Creative Commons License 2004.06.08 0 0 2469
December 30.-án kellett a két ünnep között bemennem sűrgősen kiválasztani mindent...
EZT megtettem!!!
A MAI NAPIG NINCS ALÁÍRT SZERZŐDÉSEM AZ EXTRÁKRÓL...
Csak, hogy tudd mi hol hány méter...
Ági
Előzmény: BC22 (2467)
Nőgyógyász Creative Commons License 2004.06.08 0 0 2468
Az az érzésem, hogy a CP megpróbálja a késés felelősségét az önkormányzatra kenni azáltal, hogy egy félkész épületre kérte meg a használatbavételit. Csakhogy bárki felhívhatja az építésügyi osztályt, és elmondják neki a teljes történetet.
Előzmény: Szomszéd E ép (2465)
BC22 Creative Commons License 2004.06.08 0 0 2467
Nem valami bíztató. :-( Sem az, hogy még csak páran kötöttetek szerződést, sem pedig az, hogy nem egyeztetnek arról, hogy elfogadták-e a panaszainkat. Az a baj, hogy néhány ilyen panasz olyan tervrajz módosításra utal, amiről végül nem készítettek hivatalos verziót, de azért alá van írva. A többit pedig, ha ép ésszel gondolkoznak akkor csak elfogadják. Nálatok is előfordult, hogy egy fal nem volt teljesen merőleges egy másikra? Vagy hogy egy konnektor kiállást a fűtőtest mögé furtak fel? Ilyen nálunk két helyen is volt. Először mosolyogtunk rajta, mert ha a fűtés szerelők érkeznek hamarabb, akkor van egy bírkózó gépünk, ha pedig a villany szerelők jönnek hamarabb, akkor van egy, pontosabban két használhatatlan konnektorunk...
Nézd mindig az élet fényes oldalát. :-)
Előzmény: szucsati (2463)
Oles26 Creative Commons License 2004.06.08 0 0 2466
Hiszem, ha látom. Az önkormányzat nem adja meg életveszélyes épületre a lakhatásit.....és pl. erkélykorlát még sehol.
Szomszéd E ép Creative Commons License 2004.06.08 0 0 2465
Most beszéltem a CP-vel és július 15-30 között lesz az E épület lakásainak az átadása! Állítólag nem kapták meg időben az önkormányzattól a lakhatási engedélyt ezért csúszik.
Küldtek levelet is! Én még nem kaptam meg!

Valaki nem járt bent mostanság megnézni, hogy állnak a lakások?

Szomszéd E ép Creative Commons License 2004.06.08 0 0 2464
Sziasztok!

Az Épker bekeményített úgy viselkednek, mintha nem tőlünk kapnák a fizetésüket.
Buta taktika,
inkább nagyon kedvesnek , türelmesnek és megértőnek kellene lenniük. Jóval többször és többről kellene értesíteniük minket!
Mindegy, nekem annyira nem sürgős a lakás ugyhogy biztos nem veszem át addig amíg nincs minden úgy ahogy megrendeltem. Szerintem egyszerübb lenne nekik is együttmüködve dolgozni.

szucsati Creative Commons License 2004.06.08 0 0 2463
Az ÉpKert ne várd. Ha jogos volt a panasz, megcsinálják, ha nem, akkor nem, de nem egyeztetnek veled. A módosításokról még csak páran kötöttünk szerződést.
Előzmény: BC22 (2462)
BC22 Creative Commons License 2004.06.08 0 0 2462
Sziasztok!
Én D épületes vagyok. Szeretném, ha segítenétek. Április vége óta várom, hogy az Épkertől megkeressenek, egyrészt azért, mert a bejáráson felvetettünk a párommal néhány hibát és hiányosságot, másrészt meg azért, mert a SIL-nél kiválasztottuk mi is a plusz konyhabútor elemet és a burkolatokat (kb. márciusban), de még azóta sem történt semmi, vagyis nem kötöttek velünk szerződést a módosításról. Ha hívom az Épkert gyakorlatilag elhajtanak azzal, hogy majd értesítenek, a dolog folyamatban van... Ez veletek is így van, vagy legyek egy kicsit rámenősebb? Nem szeretnék úgy járni, hogy már késő és nem veszik figyelembe a módosításokat.
Előre is köszönöm, ha válaszoltok!
A.
szucsati Creative Commons License 2004.06.07 0 0 2461
Frissült a Képtáram.
ebsik Creative Commons License 2004.06.06 0 0 2460
A SIL-nél hívd a SIL enteriőrt, ők tudnak kapcsolni bárhová a cégen belül, asszem (a sil.hu-n fent van a telefonszámuk).

A villanyóráért tudtommal akkor kell fizetni, mikor átírják a nevedre (=beköltözés). A többi cuccokért meg az aláírt, ügyvéd által ellenjegyzett szerződés megérkezése után 5 napon belül. (Én két hete írtam alá, de eddig az ellenjegyzett példánynak híre-hamva se - no nem mintha annyira sürgős lenne... :) )

Előzmény: Szomszéd E ép (2457)
Nőgyógyász Creative Commons License 2004.06.06 0 0 2459
Nekem is megjött a három hónapos halasztó levél, pedig csak július végén járt volna le az eredeti határidő. Október végéig csak átadják a D épületet :)
agihuszar Creative Commons License 2004.06.06 0 0 2458
Ha augusztus akkor viszont kötbér...
De remélem augusztusig nem húzódik el...
A SIL átköltözött a másik oldalra pont szembe ahol eddig voltak! Az új számukat nem tudom :(
És amúgy a többet fizeted vagyis a bruttót....

Én személy szerint még nem fizettem semmi extrára
Ági

Előzmény: Szomszéd E ép (2457)
Szomszéd E ép Creative Commons License 2004.06.06 0 0 2457
Sziasztok!

Készülj úgy hogy augusztusba költözünk és akkor még örülni is fogsz a júliusnak. Bár a CP még mindig II.negyedévet reklámoz mint átadás.

Egy ismerősömnek szeptemberre igérték az Amfi házi lakását de öt már most megkeresték a telefon, internet, kábeltévé előfizetésével a comunique-től. Minket még nem, ezek szerint a mi lakásainkat szeptember után adják át?

Valaki már fizetett közölünk a villanyóráért, konyhabutorért(ha kell neki) és a feláras burkolatért?

A SIL-es konyhabútor számlán van egy olyan sor, hogy fizetendő nettó összeg kivastagítva és vékonyan egy bruttó összeg. Neünk melyiket kell fizetni?
A Sil csődbe ment? Mert a megadott telefonszámon előfizető nem kapcsolható hang duruzsol a fülünkbe.

agihuszar Creative Commons License 2004.06.05 0 0 2456
Szerintetek július közepén költözhetünk?
:(((((
Megint elkenődtem.....
Előzmény: Szomszéd E ép (2455)
Szomszéd E ép Creative Commons License 2004.06.04 0 0 2455
Miért? Valamelyik szerv kötöszködik?
Vagy min múlik a használatbavételi és optimális esetben mennyi idő?
tgabika11 Creative Commons License 2004.06.04 0 0 2454
Csak nehogy ugy járjunk, mint az Árpád ház. Ott sem az építkezéssel van a baj (szerencsére az Épker vége belehúzott), hanem a használatbavételivel...ami nekem nagyon fontos lenne!
Szomszéd E ép Creative Commons License 2004.06.04 0 0 2453
Szóval kapunk majd egy levelet!
Bocs az elgépelésért!
Szomszéd E ép Creative Commons License 2004.06.04 0 0 2452
Most kaptam a hírt, hogy fogunk kapunk egy levelet melyben tájékoztatnak, hogy a lakások átadási határideje várhatóan 3 hetet késik.
Nőgyógyász Creative Commons License 2004.06.03 0 0 2451
Cseles, nagyon cseles :)
Előzmény: szucsati (2450)
szucsati Creative Commons License 2004.06.03 0 0 2450
Ott a telekhatár. A kőből lehet tudni, hogy melyik társasháznak meddig kell takarítania a járdát :-)
Előzmény: Nőgyógyász (2449)
Nőgyógyász Creative Commons License 2004.06.03 0 0 2449
Az E (A) sarkánál a földszinten is van már kőburkolat, és mintha a lépcsőház is alakulna, aljzatbeton szinten. A D épület sarkánál a járda egész más alakú térkövekkel folytatódik, mint amit a C elé leraktak ... nekem így nem igazán tetszik, de ez van.
Előzmény: izmiri (2448)
izmiri Creative Commons License 2004.06.02 0 0 2448
képzeljétek !
redőny van a hálószobánkon :))))))
valami csak történik :)
arra jártunk ma
ezen kívül külső fejlődési nyomokat nem véltem felfedezni, bent pedig nem jártam
Silhouette Creative Commons License 2004.06.02 0 0 2447
Sziasztok!

Meg tudnatok mondani, milyen nm arakkal futnak a kis meretu lakasok a B epuletben? Mennyi onreszt kovetelnek meg?
A fizetes milyen utemezes szerint tortenik? Hany % a foglalo a szerzodesben?

Koszi elore is a segitseget!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!