Nektek miért olyan fontos ez a használatbavételi eng. határidőre? Apeh-nak ez minek kell és kit érint? Én is adtam el lakást mikor ezt vettemn nekem is kell ez? Elöre is köszi a választ!
Egyébként a mi lakásunk áll a legrosszabbúl az E épületben, mert a fsz. van de ennek ellenére tegnap felhívtak az Épkertől és mondták, hogy kész! Csak a konyhabútor nincs még bent! Ennek ellenére még több mint 1 hónapot kell várni az átadásra? Ez kész röhej!
Én még nem kaptam semmilyen levelet a Cp-től a csúszásról, Ti?
Nem is tudom, miért gondolták, hogy egy felállványozott, félig kész épületre hogyan kaphattak volna használatbavételit.
Az Árpád ház teljesen kész, és ők se kapnak!
Nem tudom, mity csinálok az APEH-al, amikor nekem június 20-ig jogerős használatbavételit kell mutatnom.
Nem lehet valahogyan ezt a CP-n visszaperelni?
A bejáráson láttam először és eleddig utoljára a lakásomat, egyébként csak kívülről leskelődök, meg kérdezgetek olyanokat, akik hivatalból járkálnak bent. Jobb helyeken be lehet menni többször is, mert ott a vevő az úr, meg a kivitelező is rájött, hogy az időben észrevett hibát könnyebben és olcsóbban tudja javítani ... nos, a CP-nél ez a felismerés még várat magára.
Kezdem magam naiv ügyfélnek érezni!!! :-/
Olvasom, hogy néha említést tesztek arra, hogy így, meg úgy áll a lakás, a lépcsőház stb... Tényleg be lehet csak úgy menni megnézni a lakást, hogy áll az építése? Nem kell ahhoz valami engedély?
A.
December 30.-án kellett a két ünnep között bemennem sűrgősen kiválasztani mindent...
EZT megtettem!!!
A MAI NAPIG NINCS ALÁÍRT SZERZŐDÉSEM AZ EXTRÁKRÓL...
Csak, hogy tudd mi hol hány méter...
Ági
Az az érzésem, hogy a CP megpróbálja a késés felelősségét az önkormányzatra kenni azáltal, hogy egy félkész épületre kérte meg a használatbavételit. Csakhogy bárki felhívhatja az építésügyi osztályt, és elmondják neki a teljes történetet.
Nem valami bíztató. :-( Sem az, hogy még csak páran kötöttetek szerződést, sem pedig az, hogy nem egyeztetnek arról, hogy elfogadták-e a panaszainkat. Az a baj, hogy néhány ilyen panasz olyan tervrajz módosításra utal, amiről végül nem készítettek hivatalos verziót, de azért alá van írva. A többit pedig, ha ép ésszel gondolkoznak akkor csak elfogadják. Nálatok is előfordult, hogy egy fal nem volt teljesen merőleges egy másikra? Vagy hogy egy konnektor kiállást a fűtőtest mögé furtak fel? Ilyen nálunk két helyen is volt. Először mosolyogtunk rajta, mert ha a fűtés szerelők érkeznek hamarabb, akkor van egy bírkózó gépünk, ha pedig a villany szerelők jönnek hamarabb, akkor van egy, pontosabban két használhatatlan konnektorunk...
Nézd mindig az élet fényes oldalát. :-)
Most beszéltem a CP-vel és július 15-30 között lesz az E épület lakásainak az átadása! Állítólag nem kapták meg időben az önkormányzattól a lakhatási engedélyt ezért csúszik.
Küldtek levelet is! Én még nem kaptam meg!
Valaki nem járt bent mostanság megnézni, hogy állnak a lakások?
Az Épker bekeményített úgy viselkednek, mintha nem tőlünk kapnák a fizetésüket.
Buta taktika,
inkább nagyon kedvesnek , türelmesnek és megértőnek kellene lenniük. Jóval többször és többről kellene értesíteniük minket!
Mindegy, nekem annyira nem sürgős a lakás ugyhogy biztos nem veszem át addig amíg nincs minden úgy ahogy megrendeltem. Szerintem egyszerübb lenne nekik is együttmüködve dolgozni.
Az ÉpKert ne várd. Ha jogos volt a panasz, megcsinálják, ha nem, akkor nem, de nem egyeztetnek veled. A módosításokról még csak páran kötöttünk szerződést.
Sziasztok!
Én D épületes vagyok. Szeretném, ha segítenétek. Április vége óta várom, hogy az Épkertől megkeressenek, egyrészt azért, mert a bejáráson felvetettünk a párommal néhány hibát és hiányosságot, másrészt meg azért, mert a SIL-nél kiválasztottuk mi is a plusz konyhabútor elemet és a burkolatokat (kb. márciusban), de még azóta sem történt semmi, vagyis nem kötöttek velünk szerződést a módosításról. Ha hívom az Épkert gyakorlatilag elhajtanak azzal, hogy majd értesítenek, a dolog folyamatban van... Ez veletek is így van, vagy legyek egy kicsit rámenősebb? Nem szeretnék úgy járni, hogy már késő és nem veszik figyelembe a módosításokat.
Előre is köszönöm, ha válaszoltok!
A.
A SIL-nél hívd a SIL enteriőrt, ők tudnak kapcsolni bárhová a cégen belül, asszem (a sil.hu-n fent van a telefonszámuk).
A villanyóráért tudtommal akkor kell fizetni, mikor átírják a nevedre (=beköltözés). A többi cuccokért meg az aláírt, ügyvéd által ellenjegyzett szerződés megérkezése után 5 napon belül. (Én két hete írtam alá, de eddig az ellenjegyzett példánynak híre-hamva se - no nem mintha annyira sürgős lenne... :) )
Nekem is megjött a három hónapos halasztó levél, pedig csak július végén járt volna le az eredeti határidő. Október végéig csak átadják a D épületet :)
Ha augusztus akkor viszont kötbér...
De remélem augusztusig nem húzódik el...
A SIL átköltözött a másik oldalra pont szembe ahol eddig voltak! Az új számukat nem tudom :(
És amúgy a többet fizeted vagyis a bruttót....
Én személy szerint még nem fizettem semmi extrára
Ági
Készülj úgy hogy augusztusba költözünk és akkor még örülni is fogsz a júliusnak. Bár a CP még mindig II.negyedévet reklámoz mint átadás.
Egy ismerősömnek szeptemberre igérték az Amfi házi lakását de öt már most megkeresték a telefon, internet, kábeltévé előfizetésével a comunique-től. Minket még nem, ezek szerint a mi lakásainkat szeptember után adják át?
Valaki már fizetett közölünk a villanyóráért, konyhabutorért(ha kell neki) és a feláras burkolatért?
A SIL-es konyhabútor számlán van egy olyan sor, hogy fizetendő nettó összeg kivastagítva és vékonyan egy bruttó összeg. Neünk melyiket kell fizetni?
A Sil csődbe ment? Mert a megadott telefonszámon előfizető nem kapcsolható hang duruzsol a fülünkbe.
Csak nehogy ugy járjunk, mint az Árpád ház. Ott sem az építkezéssel van a baj (szerencsére az Épker vége belehúzott), hanem a használatbavételivel...ami nekem nagyon fontos lenne!
Az E (A) sarkánál a földszinten is van már kőburkolat, és mintha a lépcsőház is alakulna, aljzatbeton szinten. A D épület sarkánál a járda egész más alakú térkövekkel folytatódik, mint amit a C elé leraktak ... nekem így nem igazán tetszik, de ez van.
képzeljétek !
redőny van a hálószobánkon :))))))
valami csak történik :)
arra jártunk ma
ezen kívül külső fejlődési nyomokat nem véltem felfedezni, bent pedig nem jártam
Meg tudnatok mondani, milyen nm arakkal futnak a kis meretu lakasok a B epuletben? Mennyi onreszt kovetelnek meg?
A fizetes milyen utemezes szerint tortenik? Hany % a foglalo a szerzodesben?