szeretném pontosítani TyggeR válaszait, bár nem jártak nagyon messze a valóságtól :-))
1. Nők Tenisz Szövetsége, ők rendezik a női (WTA) tornákat
2. ugyanez a férfiaknál
3. a vébé, hivatalos neve asszem Mesterek Tornája, és eddig az kvalifikálta magát, aki az adott évben (mivel ez az év utolsó versenye) a világranglista első 8 helyének valamelyikén állt (ez idén sokkal bonyolultabb, hosszú lenne leírni- meg őszintén szólva egy olvasásra meg se jegyeztem mindent-, ajánlom az atptour.com-ot, ott megtalálod. minden bizonnyal a szövetségek rendezik, mert ez is van külön férfi és női (ez alól csak a GS tornák a kivételek)
4. ezt 2000. jan 1-től vezették be, és ellentétben az Entry System-mel (amit Szabó Gábor "hagyományos világranglistának" nevez) itt nem az elmúlt 52 hét eredményei számítanak, kizárólag az adott év eredményei, és mindenki 0-ról indul év elején (persze év végére a két lista megegyezik)
5. a világranglistákat a szövetségek készítik legjobb tudomásom szerint, tehát a nőkét a WTA, a férfiakét az ATP illetékes szervei
a Grand Slamek külön kategória, ezeket külön kell kezelni a "sima" tornáktól, külön szervezőbizottságuk van, azt nem tudom pontosan ezek milyen kapcsolatban vannak a szövetségekkel
ps. sajnálom, hogy neked Goranból más jön le, nem a hálórugdosás a lényeg, egyébként Irvine-nal nem szerencsés összehasonlítani, ég és föld a kettő, bár Eddie is jó fej srác (az egyetlen F1 pilóta, akiben egy kis élet van)
igen, láttama Moulin Rouge-t, a Corelli kapitány mandolinját, meg a Horrorra akadva 2-őt. Azóta még nem voltam.
OKé, a dossziéd már nagyon türelmetlen. De fel kell ismerned ám!!!
Jól van na, bocsánat a feltételezésért. :-))))) Így jártatok, elérhetetlen embereket választottatok. Roddick érdekes ember, szerintem majd' minden másnap új nője van! :-)))))
MÁR HOGYNE LENNE?!?!
Ott van még mindig az éjjeliszekrényemen...:-)))
Látod, Giovannától is lenyúlták Corretját, tőlem meg őt!!!
Na, mindegy, végülis Roddick is jó lesz.:-))))))
Pontosítok: vagy elindulhat a vb-n, vagy nem. Ehhez benne kellett lennie régen az első nyolcban az évi teljesítmény szerint. Most 4 hely foglalt a Grand Slam-győzteseknek, a többi jár a többieknek.
3. Ez rendben van, de az ember azt gondolná, hogy az a dolog, ami év közben megy (ATP Tour) az a vébé, mint ahogy általában van a sportágakban. Mig a teniszben valaki vagy elindul a vébén vagy nem. Máshol meg az a csúcs.
1. A WTA a női körverseny.
2. Az ATP a férfi körverseny.
3. A vb az év legjobb teljesítményt nyújtó teniszezőié.
4. Ez a férfiak hivatalos világranglistája, az adott évben szerzett pontok szerint.
5. A világranglistát a férfi ill. női szervezet csinálja.