Keresés

Részletes keresés

moonshadow Creative Commons License 2003.06.06 0 0 165
Ez a link lemaradt

http://www.keseru.hu/gumilovedek.htm

moonshadow Creative Commons License 2003.06.06 0 0 164
Új alternatíva, humánus macskátlanítás kevés sporttal fűszerezve!
A macseknak nem lesz semmi baja, csak elszokik a területről.
A tesóm a 12 mm-es változattal sikeresen macskátlanított egy kertet.
Pár kezelés után már elszoknak a cicák.
A lenti leíráshoz annyit fűznék hozzá, hogy bizony még 10m-ről is csíp a gumilövedék.

"GUMILÖVEDÉKES FEGYVER

EGY
ÚJ
KATEGÓRIA
A
MAGYAR
FEGYVERPIACON!

18 éves kortól szabadon tartható!

A Keserű Művek új gumilövedékes revolvere egy hazánkban ismeretlen, de Nyugat-Európában széles körben használt megoldást alkalmaz: nagy kaliberű, lágy GUMILÖVEDÉKET használ. A 7,5 J alatti energiával kilőtt, könnyű, nagysebességű gumilövedék 0,3-2 MÉTERRŐL ALKALMAS NAGY FÁJDALOM OKOZÁSÁRA MARADANDÓ SÉRÜLÉS NÉLKÜL.

A 0,57 grammos, 10 mm átmérőjű lövedék több, mint 500 km/órás sebességgel becsapódva hirtelen nagy erővel üt, csíp, de a testbe nem hatol be.

A szakértői vélemények szerint a 10 mm-es hatlövetű gumilövedékes revolver a jelenleg forgalomban lévő 7,5 J alatti torkolati energiájú ólomlövedékes lég- illetve flóbert fegyvereknél lényegesen veszélytelenebb. Mivel a puha lövedék csak extrém esetben (pl. csőtorkolatról szemre leadott lövésnél) képes maradandó sérülést okozni. A lövedék 2 méteren túl energiájának jelentős részét elveszti, ezután hatása elhanyagolható. Anyaga, konstrukciója nem teszi lehetővé emberélet kioltására alkalmas éles fegyverré való alakítását.

Közterületen viselése szabálysértés, azonban lakásban, magánterületen, telken stb. alkalmazható az érvényben lévő jogszabályok betartásával.

A gyártó a nem megfelelő tárolásból, viselésből és használatból eredő következményekért jogi és erkölcsi felelősséget nem vállal.

Keserű Művek gumilövedékes revolverének technikai megoldásait
(7,5 J alatti lágy lövedék) Magyarországon szabadalom védi."

Labor Creative Commons License 2003.06.05 0 0 163
Már kérdeztem. Szereti.
Na, gondoltam, hálás egy dög.
Előzmény: pireisz (160)
JFEry Creative Commons License 2003.06.05 0 0 162
Praktikus okok, mi?

Nem nyáladzik...
stb...
Van az önállóságában valami "felsőbbrendűség". Nem én tartom, ő visel el.

De több vele a baj, mint az öröm. Legalább is itt tartok agyilag.

Előzmény: szg307 (161)
szg307 Creative Commons License 2003.06.04 0 0 161
Megértelek, egy cica kisebbet kakál a kertbe mint egy kutya... :-))
Előzmény: JFEry (158)
pireisz Creative Commons License 2003.06.04 0 0 160
Helló! Talán kérdezd meg a barátnődet, hogy szereti-e ezt a macskát.
Ez is olyan mint a gyerek, ha valaki nem tud bánni vele, vagy nem szereti, akkor minek...
Előzmény: Labor (159)
Labor Creative Commons License 2003.06.04 0 0 159
Az biztos, hogy van mit tisztelni, mert ilyen rövid idő alatt egy lakást, mint a haveromét a barátnője macskája, képtelen lennék leamortizálni.
Van ezekben tehetség.
Előzmény: JFEry (158)
JFEry Creative Commons License 2003.06.04 0 0 158
Mint látod, igyekszünk.(néhányan)
Véleményem szerint a macskában, akár mint ellenfélben van mit tisztelni.
Ha lesz is valaha házikedvencem, az előbb lesz macsek, mint kutyus.
Előzmény: pireisz (157)
pireisz Creative Commons License 2003.06.04 0 0 157
Sziasztok! Nekem nincs macskám. Nem is szeretem őket. De! Talán olyan ötletet mondjatok, hogy ne kínozzátok szegényeket. A macska ilyen, ha nem ilyen lenne, nem is lenne macska. Tudjátok a mese: Nekem minden hely egyforma...
A barátnőmék macskáját megfogta egy hurok, valószínűleg több napig lógott rajta, mire lerágta magát, hazament és vérmérgezésben hunyt el minden orvosi kezelés ellenére.
Nemrég a Sprektumon pedig egy olyan láttam, hogy teljesen lenyúzta a farkát valami csapda, ez a macska megúszta, mert rövid idő alatt sikerült megnyúznia magát.
Ettől minden jobb, még a méreg is!
JFEry Creative Commons License 2003.06.04 0 0 156
Én inkább megalázónak , és zégyenletesnek találom... Főleg a gazdik szempontjából!
Az állatvédők ilyet miért enegednek! Szegény Wiskas cicusok lelkét ez hogy sérti, hogy néhány szőke macska hagyja magát megalázni....
Előzmény: Labor (155)
Labor Creative Commons License 2003.06.04 0 0 155
Nem elég gúnyos.
Előzmény: JFEry (154)
JFEry Creative Commons License 2003.06.04 0 0 154
Ezt a súlyos weboldalakról loptam, de élvezkedj!

http://www.petoffice.co.jp/catprin/english/

Előzmény: 4RESK (153)
4RESK Creative Commons License 2003.06.04 0 0 153
ff
Nemrég olvastam, hogy megvakult egy kislány, mert megbetegítette egy nem féregtelenített macska -ez persze nem először fordult elő, és hogy a gazdák tulnyomó része baszik elvinni beoltatni ezeket a gennyeket. Köztudott, hogy a macskaszar még jó sokáig fertőző marad. Ezek után újra zászlómra tűzöm az "Üsd, vágd, rúgd a macskákat!" jelszót, nopersze csak azt, amelyik bejön a kertembe...
n
taramiram Creative Commons License 2003.06.03 0 0 152
Tennék a ládába vmi felfelé hegyes dolgokat, mint szögek, hegyes ceruzák. Az áramot nem merem javasolni. :-)
Előzmény: felixanyul (147)
JFEry Creative Commons License 2003.06.03 0 0 151
Saját kedvencének nem fog ártani!
Talán parancsolni sem!
Előzmény: 4RESK (150)
4RESK Creative Commons License 2003.06.03 0 0 150
le köll tépni a fejét...
Labor Creative Commons License 2003.06.02 0 0 149
Jól meg köll ijesztenyi.
JFEry Creative Commons License 2003.06.02 0 0 148
Asszem a Te gondod, übereli a miénket, mert a saját macsekodnak nem ártanál. Csak a tanítgatás marad. Esetleg a galambok ellen már bevált vékony, szinte láthatatlan, saválló ötvözetből vkészült drótszálak kihúzását javaslom.
felixanyul Creative Commons License 2003.06.02 0 0 147
amokfuto macska(m) a balkonladaban. eleg ijeszto ahogy ucsorog az erkelyen levo ladaban, a harmadikon es csak ket kis fem S tartja. ezenkivul nem tudnak kikelni a porcsin rozsaim es a bojtocskak. mit tegyek?
a "felmaszik, leveszem, ledobom"-taktika nem jott be, immar ezer felett van ezeknek a szama...
JFEry Creative Commons License 2003.05.19 0 0 146
Cica csali, embernek, esetleg egy jobb állás, autó, ház, nyugodt élet, átlátható helyzetek. Nyerő pozíció...
Előzmény: szg307 (145)
szg307 Creative Commons License 2003.05.19 0 0 145
"A nejemnek sem kell belőlük bunda" - ne mond meg neki, hogy macskából van :-)

"az igazi megoldást nem a macskák, hanem az emberek eltávolítása adná..." - nagyobb láda, jobb csali, és messzebbre kell vinni...

Előzmény: JFEry (144)
JFEry Creative Commons License 2003.05.19 0 0 144
Nme pusztítom el őket. Helyben is megtehetném. A nejemnek sem kell belőlük bunda;-)

Nem okoz sem örömöt, sem a gyermekem szemébe sem tudnék hazudni, és mit is csinálhatnék a tetemmel? Nem vagyok olasz, ikább a kínai marna ételeket kedvelem.

Mint írtam vissza is tért egy (tudtommal csak ez), de ez is tanult a fuvarból!
Ami esetleg zavart okozhat, hogy mit tesznek a lacháziak a felszaporodott macskákkal. Ez kicsit olyan, mint amit ami kapunk a nyugati országokból autó ügyben. Olyan 22-25 macsekról van szó!
Most is van 2-3 de ezek már leférnek. Jó lenne, ha most nem kezdenék újra borzolni a kertet. ha olvasni tudnának....
Lehet, az igazi megoldást nem a macskák, hanem az emberek eltávolítása adná,...mint már oly szellemesen megjegyeztem máshol.

Előzmény: xpolgartars (143)
xpolgartars Creative Commons License 2003.05.19 0 0 143
Polgártársak,

ez nem semmi! Véletlenül keveredtem ugyan a témához (a "láncfűrés-gond" c. közhasznú, s igen-sűrűnűlátogatott topicból), de az ötlet, kivitelezés (mechanikus elő-erősítő egérfogóval és a többi) csak dícséretet érdemel.

Üdv:

xpolgartars

UI.
A zsákba-transzfer környékén elkezdtem gyanakodni: vajh' hová kerül a zsákolt-macska(esetleg zsákkal együtt)?
De mivel a szerző leírásában sem elhagyott folyóparti útszakasz, sem pedig balaszt-kő nem szerepel, így megnyugodtam.
:-))

Előzmény: JFEry (139)
JFEry Creative Commons License 2003.05.19 0 0 142
Amúgy természetesen próbáltam már a kerítést mechanikussan zárttá tenni.
Gongdolhatod mennyit ért.
"-A vágynak gátja kőfal nem lehet...-" Meg a macseknak sem!
A hátsó udvaromban a kétméter, helyenként 2,7méteres kőkerítésre ugrik fel-le.

Megértem a vonzalmadat hozzájuk, többre tartom mint a kutyaféléket, egyszer talán tartani is fogok egyet, de nem viselem, hogy szarik a munkámra, -ba.

És ha a szomszéd (nem az) félti zárja be. Mégiscsak az Ő jószága. Én sem küldöm éjjel szét a csirkéimet enni, szarni!
Egyébbként, egy volt amelyik Kiskuklacházáról vissza jött, Csepelre de azt is csak az utcán láttam.

Előzmény: moonshadow (140)
JFEry Creative Commons License 2003.05.19 0 0 141
Nem kell lesben állni.
Egyébbként jól látod, összetett probléma.
Előzmény: moonshadow (140)
moonshadow Creative Commons License 2003.05.19 0 0 140
Hát ez elég bonyolultnak hangzik.
Először is ha jól értem ott kell lesben állnod, amíg jön a macsek?
Másrészt a csaliszagra lehet, hogy azok a macskákok is átjönnek akik egyébként nem akartak.
Harmadrészt szállítás közben belekakil a zsákba és nem valami kellemes lehet macskakiszagban vezetni. Vagy a csomagtartót rondítja össze.
Ha sikerül elautóztatnod, jó eséllyel visszajön.
Ha nem jön vissza, a macskabarát szomszéd beszerez egy másik kedvencet.
Ha pedig felfedezi, hogy elvitted a macskáját akkor összeveszel a szomszéddal.
Eléggé szerteágazó a probléma.
:)

Esetleg a villanypásztort lehet rakni kerítésre is ahol át szoktak jönni.
Általában kialakult közlekedési útvonalak vannak macskáéknál.
A villanypásztor nem veszélyes a gyerekekre sem, sőt szerintem egy-kétszer megcsípetik magukat vele és ki lesz elégítve az elektomos áram iránti kíváncsiságuk is, nem fognak a konnektorba piszkálni.
Macskák ellen különben még érdemes próbálkozni vegyi hadviseléssel is, pl valamilyen nagy kutyához dörgölt ruhadarabot elhelyezni a vonulási útvonalon, hátha használ.

Előzmény: JFEry (139)
JFEry Creative Commons License 2003.05.19 0 0 139
Kell valami vastagabb nehezebb anyagú láda, fa vagy fém amiben elfér a macs, úgy hogy a farka sem lóg ki.70*30
A láda fedeles legyen. A fedelét lefelé a földre téve kell kimyitni a ládát, és feltámasztani, mint valami klasszikus dobozcsapdát.
Én a feltámasztás helyét meg is vasaltam, mert a kb 8 kilós láda annyira megnyomta a támasztékot, hogy nem tudott kicsúszni. A kitámasztó rúd vékony kell hogy legyen, mert ha becsípi a láda a macs esetleg kifuraxik mellette.
A rúd felsőbb vége közelébe kötök egy síkos zsinórt. A zsinór túlsó végére kell kötni a csalit, valami húst. A csalit a zsinórral lelógatva kell a doboz felfordított fenekéhez elcsúsztathatóan rögzíteni, mondjuk U szeggel.
Vannak olyan óvatos finom mozdulatokkal operáló igazi Garfieldek, amik ebből símán kieszik a húst. Tapasztalat.
Ennek elkerülésére azt tettem, hogy a támasztó rúdra egérfogót(!) szereltem. Annak csalizóvasához rögzítettem a zsinórt, és elsüléskor a szerkezet kiüti a rudat.
A macs zsákbaszedését nagyban segíti, ha valami kis kibúvó nyílást is kialakítunk a dobozon, amit kivülről tudunk nyitni. Elétesszük a zsákot és némi dobozrugdalásra a macs beleteper. A vászonzsák nem jó. A műszálas kell, és abból is kettő, mert az út közben kirágja, és a kocsiban randalírozik. Ez is tapasztalat... kellemetlen! Esetleg a dobozzal együtt szállítandó, bár ezt doboza válogatja.
Előzmény: 4RESK (138)
4RESK Creative Commons License 2003.05.19 0 0 138
Erről a csapdáról lehetne valami bővebbet?...
Előzmény: JFEry (130)
Labor Creative Commons License 2003.05.19 0 0 137
A gyerekeknek meg szerzünk néhány rázós pillanatot. Végül is, jobb, mintha a kettőhúszba dugdosnák az ujjukat... :-))
Előzmény: moonshadow (134)
JFEry Creative Commons License 2003.05.19 0 0 136
Bocsi, de nem tűnik meggyőzőnek.
Az alkalmazásához olyan helyen is kellene használni, ahol az meberi közlekedést is nehezíti. A macsek, pedig van olyan intelligens, hogy simán megtanulja kikerülni.
Előzmény: moonshadow (134)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!