Keresés

Részletes keresés

Csabaking Creative Commons License 2005.10.11 0 0 616

Háát, szerintem meg óriási gitáros Mustaine. Gondoljunk csak az egész Rust in Peace albumra. Mekkora gitártémák vannak ott... De sorolhatnám a zseniális számokat reggeltől estig...

Mustaine ott követett el hibákat, hogy nem mindig sikerült a hangzásba megfelelő dögöt vinni.

Gondolok itt a So Far albumra, ami nekem nagyon tetszett zeneileg, de akárhogy is tekergetem a basszust a hifin, csak nem akar megdörrenni.. Ugye Mustaine végig a Metallicával versenyzett (akár bevallja, akár tagadja), de egészen a Rust albumig sajnos verve volt hangzásilag, ami egy metal csapatnál elég nagy hiba.

Pl. a Master meg az And Justice még mindig keményen szól mai füllel is, pedig igen régiek, de hangzásilag a Megadethnek csak a Rust albumtól sikerült bekeményítenie. A Peace Sells ugyan elég dögösen szólt, de egy Masterhez képest nem az igazi, pedig ugyanabban az évben jöttek ki, szintúgy, mint a Justice a So Far-ral, de hangzásilag sajnos ég és föld a különbség...

Vajon miért van ez? Nem volt pénze rendes hangzást kreálni?

Előzmény: mvyky (613)
deliriousnomad Creative Commons License 2005.10.11 0 0 615

Mustaine = Megadeth

Nagyjából ennyi. Ez sosem volt titok.

Előzmény: mvyky (613)
mvyky Creative Commons License 2005.10.11 0 0 614
business
mvyky Creative Commons License 2005.10.11 0 0 613

a múltkorában a megadeth fórumán olvastam egy érdekes felvetést, amiben sztem van sok igazság.

a lényeg az volt, hogy valójában Mustaine a metallicából való kiválása után tulajdonképpen nem csinál mást -és ehhez csak eszköz a Megadeth- mint saját szólókarrierjét építi. Ezt mi sem támasztja jobban alá, hogy a Megadeth sajnos/nem sajnos mondhatni egy "átjáróház" zenekar, mivel az elmúlt 20 év alatt rengeteg tag cserélődött csak egy nem, a "házmester".

és olvastam nemrég egy interjút Chris Poland ex-Megadeth gitárossal, aki azt mondta, hogy igazából Mustaine nem is annyira jó gitáros (persze ez így egy kicsit szvsz erős, mert sokan örülnének, ha úgy tudnának játszani, mint ő, de tény, hogy vannak nála sokkal jobbak is), viszont óriási "menedzser", aki nagyon jól válogatta mindig magaköré a tagokat és valójában egy nagyon profi ember, aki nagyon jól tudja, hogy mit akar csinálni és mint nem ebben a zenei busness-ben.

mit szóltok hozzá?

Törölt nick Creative Commons License 2005.10.11 0 0 612
Csakhogy az az interjú tavaly készült. Valszínű, hogy a mostani tagok csak ezután kerültek be a csapatba. Egyébként hihető az interjú, mert Mustaine kézsérülése után lehetett olvasni olyan híreket, hogy a maradék 3 tag folytatni akarja a Megadeth-et Mustaine nélkül is, s úgy látszik, hogy a gyakorlatban is történtek ezirányú lépések, mint pl. az az állítólagos szerződés
Előzmény: mvyky (611)
mvyky Creative Commons License 2005.10.11 0 0 611

"Igy szuletett a System has Failed, ami eloszor Mustaine szolonak indult. Vegul a jelenlegi felallast sikerult osszeszedni a feljatszashoz, Session jelleggel."

Ez úgy ahogy van NEM IGAZ!!!!!!!!

A feljátszáshoz köze nem volt a Mustaine-n kívül a mostani arcoknak (Shawn és Glen Drover + James MacDonugh).

A feljátszáshoz a következők járultak hozzá:

Dave Mustaine, Chris Poland (ex-Megadeth), Jimmy Lee Sloas: basszus és Vinnie Colaiuta vendégdobos.

Előzmény: Levike (603)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.11 0 0 610

"nincs igazi stílus,inkább "jómunkásember""

Pontosan ettől félek én is, hogy az új tagokra ez lesz a jellemző. De mindegy, Mustaine mellettük döntött, el kell fogadni, hiszen az ő csapata. Ha elkészül az új album, abból úgyis kiderül, hogy mennyire kreatívak és temperamentumosak.

A World needs a Hero pont emiatt nem tetszik nekem. Olyan semmilyen lett az egész. Semmi izgalmasat nem találtam rajta. Üres volt számomra az egész. (nekem még a Risk is jobban tetszett nála)

Törölt nick Creative Commons License 2005.10.11 0 0 609
Szerintem sem Pitrelli,sem DeGrasso nem passzolt a zenekarba.
Pitrellit sosem szerettem,csinálhatott akármit,nincs igazi stílus,inkább "jómunkásember",elpengeti,amit elétesznek,aztán ennyi volt.
DeGrassonak volt stílusa,de nem sikerült a Menza témákat úgy hoznia,mint ahogy azok eredetileg megszólaltak,akkor sem,ha esetleg DeGrasso a technikásabb játékos.
Persze rossz muzsikus nem nagyon volt a zenekarban a zeljes pályafutásuk alatt,esetleg az a dobos,aki a So far,so good-on dobolt.Nem volt egy nagy eresztés,ahogy maga az album sem.
Simple Creative Commons License 2005.10.11 0 0 608
Egyébként ez néha a testmagasságtól is függ. Portnoy és Menza alacsonyak, tudnak pörgetni még állva is. Nekem nem csak a mozdulatlansága nem tetszik egyébként. (Űbermozgó dobos: Mick Harris.)
Előzmény: Törölt nick (605)
deliriousnomad Creative Commons License 2005.10.11 0 0 607
Ha pontosan és feelingesen dobol, akkor nem mindegy, hogy mennyit mozog?
Levike Creative Commons License 2005.10.11 0 0 606
Pedig eloben jo volt az elozo felallas.....nem kicsit...
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.11 0 0 605

Én még egy kissé szkeptikus vagyok az új felállással kapcsolatban. Mustaine-nek jó szokása, hogy agyonradicséri az épp aktuális felállást, aztán pedig kígyót békát köpköd rájuk, miután már nincsenek a csapatban. Egyébként nekem az előző felállás nem igazán jött be (Al Pitrelli, Jimmy DeGrasso).

A minap leszedtem egy 2005. júniusi kézikamerás koncertDVD-t. Egész jó volt, de a dobos stílusa halálra idegesített! Nem a technikájával volt a gond, hanem azzal, hogy szinte meg sem moccan az egész koncerten, annyira minimális mozgást végez. Sokszor láttam Menza játékát, na az testmozgás volt a javából, róla tényleg elmondható, hogy dobos már ennél többet nem tud mozogni. Ez meg... néha megrázta a fejét (ekkor gondoltam azt, hogy na, ennek holnapra komoly izomláza lesz). A My Last Words (régi kedvenc!) játszása közben is csak max 20 cm volt az ütők maximális kilengése. Rossz volt nézni, komolyan...

Na mindegy, ettől függetlenül hihetetlenül örülök, hogy folytatják a Megadeth-et, és remélem, hogy tudják überelni a system-et! Bár ahhoz már-már emberfeletti teljesítmény kell.

Simple Creative Commons License 2005.10.11 0 0 604
Én csak annyit szeretnék megint kiemelni, hogy az nem igaz, hogy Marty nem csinál rendes zenét, mert az utolsó Tourniquet majd összes szólóját ő nyomta fel, és azok még a klasszikus régi hosszúságú szólók. Mindenkinek ajánlom.
Előzmény: Levike (603)
Levike Creative Commons License 2005.10.11 0 0 603
En egy kinti weboldalon olvastam egy interjut Mustaine-nel, tavaly. Ott azt irta, hogy a kezserulese idejen derult ki, a banda alairt egy szerzodest, es eleg kenyes szituba kerultek, mert Dave gyakorlatilag lebenult, raadasul a szerzodesrol sem tudott, tele volt a toke, megszuntette a MEgadeth-t es elzavarta az arcokat. Hozzateszem, jogosan.
A keze elkezdett javulni, megprobalta folvenni a kapcsolatot Menzaekkal, a regi csapattal, de kurvara tojtak az egeszre, raadasul Friedmannek esze agaban sincs normalis zenet jatszani, el van szallva a srac mas iranyzatba, szoval ott allt csapat nelkul, zenet pedig irt. Igy szuletett a System has Failed, ami eloszor Mustaine szolonak indult. Vegul a jelenlegi felallast sikerult osszeszedni a feljatszashoz, Session jelleggel.
Tulkeppen a System Mustaine szoloprodzsektje, ami vegul Megadeth neven latott napvilagot. Kozben elkezdtek turnezni, es ugy hallom egesz jol sikerult a dolog, osszerazodott a csapat, a kedv is megvan hozza ugyhogy per pillanat ugy nez ki ez lesza hivatalos Megadeth banda mostantol.
En nem banom, a System kurvajol sikerult, ugyhogy csak hajra... :)
Előzmény: Törölt nick (601)
mvyky Creative Commons License 2005.10.11 0 0 602

Dave Mustaine szavai a fórumról:

"Wow! Was that a bunch of shit. Some idiot asked me a question about a reunion in front of the guys; very rude. Then the moron does it again by saying, “Senor Menza says on the web stie that he wants to play with you again,” and now I am pissed. I say, “stop! There is no Friedman, no Ellefson, no Menza ever again."

És az új albummal kapcsolatban:

"I am back in the room and I have listened to all the Drovers riffs and now am listening to my own new stuff. I have a lot to choose from and am pretty confident I can make another record up to the level of “System” or hopefully much, much better."

Törölt nick Creative Commons License 2005.10.10 0 0 601
Én is örülök,hogy marad a Megadeth,mert a legeslegelső kedvenc zenekaraim között van.Általánosban szerettem meg,hetedik osztályosként,a Countdown to extinction megjelenése idején.Vettem is egy olyan pólót,a mai napig megvan,bár a viselhetőtől már távol áll,rendesen kifakult és elvékonyodott.

Mustaine fejében miért fordult meg,hogy beszünteti? (kicsit le vagyok maradva a metálvilág eseményeit illetően,pl most értesültem arról,hogy Jimi Hendrix meghalt,így nem léphet fel jövőre a Szigeten)

Nekem a "klasszikus" felállásból egyedül Ellefson nem hiányzik,nincs vele bajom,de a zenében nem érződött,mit tett hozzá.Nyilván a szólókat,riffeket nem ő írta,a szövegeket sem,Menzanak sem adott túl sok ötletet...gondolom zenekarösszetartó szerepe volt,pillérkedett,stb.
Friedman jó volna,és Menza is jó volt fénykorában.Ha Dave esetleg olvassa ezt,akkor minden jót kívánok neki.
deliriousnomad Creative Commons License 2005.10.10 0 0 600
Nekem szimpatikus ez a mostani felállás, és tényleg a Mustaine-Friedman-Ellefson-Menza négyes a klasszikus Megadeth, a jelenlegi négyessel sem lesz semmi gond. Én bízom bennük, biztos jó lesz a következő album.
Előzmény: Törölt nick (599)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.10 0 0 599
Bánná a fene, ha csak Friedman jönne vissza... Egyszerűen oda vagyok a játékáért, nincs mit tenni. Jó a mostani fazon is, láttam koncertfelvételen, rendben van a játéka, de nekem Friedman volt az igazi Megadeth szólógitáros.

Abban tökéletesen igazad van, hogy nagyon jó anyagnak kell születnie, ha versenyezni akar az utolsóval.
Előzmény: mvyky (598)
mvyky Creative Commons License 2005.10.10 0 0 598

fölösleges álmodozni, soha nem fog Mustaine leülni tárgyalni Ellefson-nal. ráadásul nagyon jó ez a mostani felállás is, engem a (bár utálom használni ezt a szót rá) klasszikusra emlékeztet. most nagyon egyben van a zenekar, nem csak zeneileg, hanem emberileg is.

ja, és kicsit sajnálom az új albumot, ami meg fog majd jelenni, mert sztem nem kicsit lesz nehéz dolga űberelni a The System Has Failed mesterműt.

Előzmény: Törölt nick (597)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.10 0 0 597
De jó lenne ilyen lazán ugyanezt mondani, ha a következő lemez és turné lineup-ja így nézne ki: Mustaine, Friedman, Ellefson, Menza...
Előzmény: Fafara (596)
Fafara Creative Commons License 2005.10.10 0 0 596
azért ez várható volt. :)
Előzmény: megaa (594)
mvyky Creative Commons License 2005.10.10 0 0 595

megelőztél! :-))))))))

De ettől még nem ment el a kedvem, hisz' egy ilyen hír után!

Előzmény: megaa (594)
megaa Creative Commons License 2005.10.10 0 0 594
DAVE MUSTAINE makes his announcement after a special version of "Coming Home" to the Argentinian crowd at the sold out show in Buenos Aires.
"I told you earlier tonight that I was gonna let all of you know first before the rest of the world what our decision was - whether or not we were gonna continue with MEGADETH or not," MUSTAINE said before playing a special rendition of "Coming Home", with the song's lyrics changed from the original "I'm coming home to Arizona" to "I'm coming home to Argentina." Immediately after the song, MUSTAINE said "The answer is yes."
MEGADETH will continue as a band. MEGADETH will record a new album. MEGADETH will continue to play.
mvyky Creative Commons License 2005.10.06 0 0 593
Az lehet, hogy Dave brutálul maga alatt van abban a jelenetben a SKOM-on, de sztem az egyik legőszintébb 2-3 perc is az egész DVD-n.
Előzmény: Simple (592)
Simple Creative Commons License 2005.10.04 0 0 592
Ha a filmmel kapcsolatban mondta, akkor az már régi sztori: Mustaine annyira, de annyira brutálul néz ki a filmben - teljesen maga alatt -, hogy mikor visszanézte, megígértette Larssal, hogy nem teszik bele mégsem, de abszolút kivágják!!! Erre jön ki a film, és Dave bátyánk mit lát? Something he's not!
Előzmény: murray (589)
murray Creative Commons License 2005.10.03 0 0 591

jaj nemtom má melik hammerba volt

a kérdésemet a metallica topicban is feltettem ott van pár komment.

az utolsó 3 sorban leirtakat nem tartom valoszinunek!:-)

Előzmény: mvyky (590)
mvyky Creative Commons License 2005.09.29 0 0 590

mikori metalhammer? már októberi v. még szeptemberi? Teljes interjú van Mustaine-el v. csak egy pár soros forró drót?

Egyébként örölök, hogy végre megszólalt a topic nyitó!!! (de ez most komoly!)

"mosmeg olvasom a hammerban hogy dave nyilatkozza h lars jól átvágta megint...mivel?? pénz?"

leteh megígérte neki, ha befejezi a Megadeth-et, kirúgják Kirk-öt és visszaveszik, csak közben mégis meggondolta Lars az egészet! :-)))))))))))))))) (geci vagyok, tudom, de ezt most nem hagyhattam ki. Szegény Mustaine, sztem újra rámenne a heroinra is!)

Előzmény: murray (589)
murray Creative Commons License 2005.09.29 0 0 589

megnéztem a metallica some kind os monster dvd-t és mustaine-t is benne van.

mosmeg olvasom a hammerban hogy dave nyilatkozza h lars jól átvágta megint...mivel?? pénz?  kiváncsi vagyok

D H Creative Commons License 2005.09.27 0 0 588

huhhh;

kíváncsian várom én is!!

Előzmény: mvyky (587)
mvyky Creative Commons License 2005.09.27 0 0 587

Ha minden igaz, végre október 9-én kiderül, hogy Mustaine hogyan folytatja tovább: szólóban vagy továbbra is Megadeth. Már alig várom... ;-)

(Ezt a Megadeth honlapjának fórumán közölte legutóbbi beírásakor.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!