Sziasztok! Mi a tünetei annak ,hogy vezérműláncot kell cserélni? Konkrét választ szeretnék:pl.:folyamatosan zörög valami a motorban , csattog ,zakatol stb. Köszi....
Az árra pontosan már nem emléxem. A 300 ezres nagyságrend az helytálló, de nekem ebben más is volt. Ha érdekel, pontosan összeszedem a számlákat és megmondom a válság előtti alkatrész költséget. :) Az alkatrészeket e-bayról, theimportexperts-től, RockAuto-tól és Atlantic-tól rendeltem. Az Atlantictól csak azt, amire hirtelen szükség volt, mert ők gyorsabban szállítanak.
A szerelő kb. 80-at kért a komplett megoldásért, a többi az anyagköltség volt. Szigetszentmiklóson van a műhelye. Én Pestről vittem oda az autót, de azok után, hogy milyen értetlen és milyen elvetemülten drága szerelőkkel találkoztam, ez már nem tűnt messzinek. :-) Sokan azt sem tudták, hogy miről beszélek amikor a csörgést emlegettem, de jó drágán elvállalták volna a lánccserét.
Ha valakinek kell a májsztró száma, szívesen megadom, de nem szívesen publikálnám nyilvános fórumon.
Tudja Valaki mitől lehet, hogy 100km/h sebességnél néha 2000 fordulaton pörög a gép, néha meg 2000-rel is szépen megy? 4.0 SOHC. felvált mindig 5.-be, kipróbáltam menetközben az O/D-t kikapcsoltam és lehetett érezni, hogy visszavált. Előre is köszönöm, ha Valaki tudna tippet adni.
Vezérműlánc cseréhez tudok megbízható, korrekt szerelőt. Nekem is ő csinálta úgy 25.000-rel ezelőtt, elégedett vagyok a munkával és az árával sem volt gond.
A lánccserénél egyébként akad még 1-2 járulékos költség.
Új tömítések és hengerfej csavarok. Hengerfej síkolás. Vízpumpa. Kiderülhet pár olyan dolog, amit praktikus kicserélni, ha már kint van a motor... Ilyen dolog egyébként maga a lánc is. Én azt mondom, ha valaki teheti, cseréltesse ki a láncot is és akkor újabb 150.000 km nyugi van.
Egy kis tanácsot kérnék, mivel Explorer vásárlásán gondolkozom (naná majd Twingohoz kérek itt tanácsot:-)
Szóval a szitu, hogy második autónak kéne a jószág 1-1,5 között szánnék rá.
Alapkérdés, lehet-e ennyiért jó autót venni, amire aztán nem kell folyamatosan horrot (évi 100e) felett költeni Ű(olajcserét, normális kopó alkatrészeket nem számolva).
A második, hogy nézem a hirdetéseket és két kategoriát csináltam:
olcsóbb 1995-96os évjárat 700-950e között, és a 1998-2000 1,4-1,6M között.
A kérdés, hogy mennyivel jobb a pár évvel fiatalabb. Tényleg olcsóbb-e fenntartani, megbízhatóbb-e, jobb-e technikailag, stb. Havi kb 400km-t fogom használni, de azt naponta (a vonatig meg vissza).
A használtautón néztem a hirdetéseket és a képen ezek az év járatok egyformák.
a nyugodtan tankolhatsz bele barmit. ( 85-105 ig :-) akar ethanolt is annak 105-os az oktanszama) csak ha nagyon szar (vagy mas mint a megszokott) az uzemenyag akkor inkabb ne porgesd :-) nem mintha kene.. C
Ezt az autót én is láttam , szerintem átvette egy kereskedő ezért kerül már többe. Tavaly láttam egy Ford expeditiont 2100000.-ért , majd két hónap múlva egy másik autókereskedésben láttam 2500000.-ért. Ugyanaz a kocsi volt mert megnéztem a rendszámát. Nem egyszer láttam a "használtautó-n" ,hogy meghírdette viszonylag olcsón egy magánszemély a fordot , és máris egy "nepper" rástartolt, majd egy hét múlva ismét hírdették jóval többé. De hát ilyenek a kereskedők, valamiből meg kell élniük...........
Sziasztok! Az amerikai használati utasításban /1997-es/ azt írja , hogy legalább 87-es oktánszámú benzin kell bele. Vajon ilyen benzinnel elmenne? Ezt azért kérdezem mert egyes országokban 95-ös oktánszám alatti benzin is van...........??????????
A 260.000 km-ről annyit, hogy ha mindent cseréltek rajta, akkor talán még nullázni is lehet azt a számlálót.
Az enyémben 248.000 km van, az viszont tuti, de cserébe a második tulaj, akitől vettem, az nem igazán foglalkozott vele....
Az én kálváriám egy hosszú történet, lassan egy milliót költöttem rá. Viszont cserébe látom az alagút végét bizony, és hamarosan az egyik legjobb állapotú explorer lesz az országban :D
1. Vezérláncot figyeld, CSAK HIDEGEN CSÖRÖG!!!!! Ha hozza a tulaj és meleg akkor akármit mondhat!
2. Differenciálmű: Vidd ki sztrádára, ha búg akkor számolj egy 100-assal
3. Féltengely: Ha ráz nagy tempónál akkor az már kopott lehet
4. váltó: NA igen.......váltó....az para, soha nem lehet reakciókésése sem drive-ban, sem reverse-ben, MAXIMUM D-R, vagy R-D, de ott is max 1 mp!!!!! Az olaj színe RÓZSASZÍN!!!!! Merkon!!!!!
5. Futómű: gömbfeleket figyeld, stabilizátor pálcákat, lengéscsillapítókat, kormányművet! Ha ezek mind jók, akkor azt már cserélték, tehát FASZA!!!
1. Fix normál lengéscsillapítók, európai explorereknél szerintem ilyen nincs is....
2. Auto rear suspension: Na én erről beszélek ez van nekem is, meg szerintem itt mindannyiunknak. Csak a hátsó teleszkóp levegős, automatán állíthja magát, ha vontatsz, pakolsz, stb akkor hasznos lehet, mert nem ül le a segge.
3. Légrugós: Szerintem Te erről beszélsz. Állítható a középkonzolon, a limitedekbe lehetett rendelni, meg talán az Eddie Bauerekbe. Anno néztem egy ilyet, nem mertem akkor megvenni, mert féltem tőle, biszont emlékeim szerint a rockauto-n lehet hozzá mindent kapni, emberi áron ( lengéscsillapítók ), viszont a mechanikájáról fingom sincs, ha a légrugó motorja beszarik akkor szerintem az nem olcsó.
nem nagyon szerintem qrva draga nem fogja ennyiert eldani soha. meg egy exp-et torni nagyon nehez ha meg torve volt akkor meg nagyon.. szoval szerintem akkor adj erte ennyit ha tip top es fullos de 1 M korul mar kapsz 5.0 V8-at tenyleg full extarval.
Szia! Hát óra szerint sem kevés, valójában meg ki tudhatja mennyi. De ez szerintem nem kizáró ok. Élőben láttad már? Elég régóta hirdetik, az ára akár jó is lehetne szerintem. Tudtommal volt törve, festve, de hát nem is új, ilyen idős autónál előfordulnak hasonlók. Arra lennék kíváncsi műszakilag megérheti-e?
Sziasztok! Örülök, hogy nem túl vészes dolog ez. Amúgy a működése mennyire látható? A már nem tökéletes rendszerű Allroad és Range szépen leül idővel, itt ezzel mi van. Igaz ezekben tudtommal légrugó van, itt meg csak levegős csillapítót említettetek. Ha jó a csillapító és a kompresszor, akkor mennyi idő múlva kell felépülnie, pár sec, óra vagy hetek, hónapok? Ez is szépen emelkedik mint előzőek? Olvastam valahol, bár lehet rosszul emlékszem, de valami kapcsolatot említettek a csomagtér ajtó nyitásával is.
P1151 A Heated Exhaust Oxygen (HO2S) sensor indicating lean at the end of a test is trying to correct for an over-rich condition. The test fails when the fuel control system no longer detects switching for a calibrated amount of time.
Fűtött Kipufogógáz oxigén (HO2S) érzékelő hiba
p1131 A code P1131 means that the passenger side, front oxygen sensor is reading lean, and not switching properly. az utas oldali oxigen sensor rossz vagy gyenge jelet olvas oka: vakum hiba vagy keves uzemnanyag nyomas.. nezd meg PVC konyok-csoveket a szelepeknel
A szintszatbályozó ( automata ) kapcsolója a csomagtartó bal oldalában van. Szerintem az európaiak mindegyike ezzel van szerelve. A lengéscsillapító oldalán van egy szelep, abba fújja a motor a levegőt.
Nem hiszem hogy olyan drága lenne ha elrolmlana, elég egyszerű a szerkezet, legalábbis tudtommal. Persze az amero-r biztos sokat kérne érte.
ebay, rockauto innen tudsz mazsolázgatni.
Itthon 80 ezer/ db áron akarták a lengéscsillapítót adni hátra, beszereztem a rockauto-ról összesen kb50.000 HUF-ért, pont holnap szereltetem be.
De bővebb infot majd kedden tudok mondani, hogy a monroe n40006 tényleg rendben van-e