Ezen a fórumon a citrusfélék és a banánfélék hazai neveléséről osztjuk meg egymással tapasztalatainkat. Bárki elmesélheti sikereit, de esetleges kudarcait is, hátha találunk közösen megoldást az utóbbiak kiküszöbölésére.
Kezdő citruskedvelőknek javasoljuk a http://quicktor57.fw.hu/ weblap Citrusnevelési útmutatójának alapos áttanulmányozását. Ebben átfogó ismeretekre lelnek az otthon nevelhető citrusfélékről, azok beszerzési forrásairól, az alapvető nevelési körülményekről és a gyakori hibákról, kártevőkről, növényvédelemről, a magoncok neveléséről.
Elolvastam persze, és betartom a használati utasításokat bár erre nem tér ki, hogy egy szezonban hányszor használható. Most adok nekik egy pár hét szünetet és meglátjuk mi lesz a reakció. Mindenesetre köszönöm a tanácsot a szerrel kapcsolatban. A legtöbb növénye a házban illetve a kertben kapott egy permetezést biztos ami biztos.
Teljesen megbízhatatlan véleményem szerint az előrejelzés. Budaörsön lakom jelenleg, és van hogy fagyot ígérnek de nem fagy és ez fordítva is igaz sajnos. Meglátjuk mi lesz az előrejelzés pénteken aztán annak alapján kitalálom mi legyen. Nem is annyira a cipeléssel van bajom hanem, hogy szegény növényeket naponta többször mozgatom.
Köszi még egyszer a segítséget.
Még egy gyors kérdésem lenne. Van egy kafír lime-om amit még ázsiából kaptam. A két nagy tavalyi hajtást szeretném légbujtással szaporítani. Ezt most már el lehet kezdeni vagy várjak még egy pár hetet?
Nagyon jó ez a honlap, nekem sokat segített , sok címkémen csak fél információim vannak (a többi lekopott) pl. fetifero, meg ilyenek, innen viszont be tudom azonosítani, ráadásul nem is drágák.
Ezt rajtad kívül senki nem döntheti el. Mindenki a lakhelyére vagy annak környékére érvényes előrejelzések és tapasztalatai, valamint a citrusai állapota, fajtái alapján dönti el ezt a kérdést.
Én a hétvégén nem cipelek, az előrejelzés itt 5 vagy 7 fok, ami nem indokol cipelést.
A Zöldítőn, remélem elolvastad a használati útmutatót, ha jól emlékszem, max 3-szor mehet egy szezonban.
Kezdem kicsit unni a kibe cipelést mindennap. Nem tudom eldönteni, hogy a hétvégére kint merjem e hagyni a növényeket mert hideget mond szombat hajnalra én meg nem leszek otthon egészen hétfőig. Ti rizikóztok vagy, bent tartjátok még erre a hétvégére?
Más: beszereztem a zöldítő komplexet Bombada tanácsára és elkezdtem kezelni a növényeket. Eddig két permetezés történt és határozott javulás tapasztalható viszont furcsa módon még mindig hol kiegyenesednek a levelek, hol ismét kunkorodni kezdenek. Továbbá foltosak is a friss levelek, őszintén szólva eddig nem figyeltem nagyon arra, hogy milyen színváltáson mennek át a friss levelek tehát lehet ez normális. Szerintetek?
Szerintem ugyanaz, másként nevezve. (lehet hogy tévedek?)
Nálam már rég volt (tavaly kimaradt) érve (2015.12.), úgy emlékszem narancs színű a belseje, ugyanolyan mint a bolti (csak sokkal zamatosabb és kissé nagyobb).
Nekem túl sok van (köztük több dézsás) így a fogamat szívom és reménykedem, 1 db kis buddha keze citromot azért bevittem (egyébként is elég ványadtka), de a többiek...
A mai naptól az (ha a mai napot is számoljuk), akkor pénteken már újból ki kerülnek. De péntekre mondja minden meteorológia a leghidegebb éjszakát, akár fagyot is.