Keresés

Részletes keresés

árposz Creative Commons License 2006.03.15 0 0 1722

...akkor ezt vehetjük  ugy  hogy a koncert egy órával több lesz?...:))))

Előzmény: cirrocumulus (1721)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.03.15 0 0 1721

Tényleg elég furcsa Csaba honlapján ez a 19 órai kezdés... És bár a Solaris honlapon még nem történt meg a legújabb frissítés, de a srácoktól már nyilván jött volna a hír az újabb változásról a frissítés előtt is. Azért furcsa kicsit az egész, mert Csaba honlapján nem ez a plakát szerepelt eddig, azt a betűtípust, ami még ezen a plakáton látható, egész korán elvetették a srácok. De akkor hogy került rá a 19 óra???

Kíváncsi vagyok, melyiküktől jön leggyorsabban a válasz... :o))

Előzmény: lokomotivum (1718)
lokomotivum Creative Commons License 2006.03.15 0 0 1720
Pedig nem is figyeltem a célfotóra :o))
Előzmény: cirrocumulus (1719)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.03.15 0 0 1719
Na, Csaba honlapján talán 1 másodperccel, de beelőztél :o)))
Előzmény: lokomotivum (1718)
lokomotivum Creative Commons License 2006.03.15 0 0 1718

Zavaró dolgok jelentek meg! Az előbb néztem meg Csabi honlapját és az ott található plakáton a Koncert kezdésének időpontjaként 19 óra áll. Jaj csak nehogy úgy legyen mint amit a búcsúkoncert kezdése körüli mizériáról hallottam! A Solaris honlapon viszont a régóta ismert 20 óra áll. Jó lenne ha biztosat tudhatnánk, és a téves időpont helyre lenne igazítva!

Köszi előre is a tájékoztatásért és a helyreigazításért az illetékeseknek!

cirrocumulus Creative Commons License 2006.03.15 0 0 1717

Szia EeToN!

De rég láttunk itt!

Szóval, a Prognózis együttes 1981-ben alakult jó kis rock zenekar volt, nem épp átlagos zenével és szövegekkel, az együttes központja Vörös István, gitáros, énekes, szerző, aki nagyon szuggesztív előadó. A honlapján néhány régi, általunk is emlegetett számba is belehallgathatsz a Letöltések részben. Legalul vannak az igazi Prognózis lemezek (az 1984-es és az 1986-os), az elsőről a Kőhegyek c. számot többen is idéztük, a Hajsza közben c. szám pedig a legősibb Prognózis szám, ezt még a katonaság alatt írta Vörös Pisti, és amolyan Prognózis himnusz lett belőle a koncertek során.

A Diszkográfiában a dalszövegek is megtalálhatók, bár nem lemezenként csoportosítva, hanem abc-rendben, de az egyes lemezekhez tartozó számcímek alapján így is gyorsan megkereshetők.

Előzmény: EeToN (1716)
EeToN Creative Commons License 2006.03.14 0 0 1716
Hmmm.... mi az a Prognózis? ;)

Persze, én akkor még nem éltem. Még ha a Solarist ismerem is. :)

EeToN
Előzmény: cirrocumulus (1706)
Kevin Creative Commons License 2006.03.14 0 0 1715
Eletem elso Prognozis es eletem elso Solaris koncertje egybe esett :)
Debrecenben adtak kozos koncertet, elkepesztoen jo volt.
Pisti meselte, hogy az idiota Jankai Debrecen fele odalopozott a buszsofor moge es egy hatalmasat utott a cin-re. Majdnem az arokba mentek ...
cirrocumulus Creative Commons License 2006.03.14 0 0 1714

Nemrég a WestEnd-ben császkáltam, s ahogy bambultam fölfelé, egyszercsak ismerős dolgon akadt meg a szemem: a Plazmamédia reklámcég plazmatelevízióján épp a NOSTRADAMUS videóklipje ment, reklámozva az április 23-i SOLARIS koncertet!!!

Plazmamédia a WestEnd City Center-ben

A Plazmamédia 2005. november 1-jén megkezdte a WestEnd City Center-ben is a hirdetések sugárzását.

Az üzletközpont forgalmas pontjain kihelyezett 34 db 106 cm átmérőjű plazma-televízión vetített műsor az átlagosan közel havi 2 millió látogatót célozza. A műsor hirdetésekből, a WestEnd saját információiból és kulturális ajánlókból áll.

cirrocumulus Creative Commons License 2006.03.14 0 0 1713
:o)))))))))))))
Előzmény: localhost (1712)
localhost Creative Commons License 2006.03.14 0 0 1712
Mi sem természetesebb, én is felteszem a kezem! VörösPistiRulez!
eFZé Creative Commons License 2006.03.14 0 0 1711
Én is!
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.14 0 0 1710

Sőt, nemcsak érzésünk szerint van közösen kedvelhető hangulat a két együttes zenéjében, hanem a zenekarok holdudvarában is van közösség. Érdemes megfigyelni a lemezeik közreműködőit.

Berkes Gábor, Muck (show) Ferenc, de akár még az I. emeletttel a zenei rendezőjük is közös.

Nemhiába említettem(tük) korábban a Solaris együttest a "Kis Generáció"-ként.

(A '60-as években feltűnt Nagy Generáció analógiájára. :)

Előzmény: cirrocumulus (1708)
bBIT Creative Commons License 2006.03.14 0 0 1709
Én is nagyra értékelem Vörös Pityu munkásságát, nekem még a Piknik Klub egyetlen lemeze is tetszik! :-)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.03.13 0 0 1708

Szépen gyarapodunk :o)

Előzmény: tillA (1707)
tillA Creative Commons License 2006.03.13 0 0 1707

Akkor csatlakozom én is.

Bár, mint ismeretes, én akkoriban (nyolcvanas évek közepe) viszolyogtam a rockzenétől, pláne a magyar könnyűzenétől, a prognózis tetszett. Legalábbis az első lemezük. És tényleg, a dolog párhuzamosan ment a S. iránti (jóval erősebb) rajongásommal. Hozzátenném, hogy abban a bizonyos (1984-es?) Pulzus (?) tévéműsorban, amiben a S. A legyőzhetetlent játszotta, a Prognózistól meg a Kőhegyek szerepelt ("már nyolc óra tíz"). Máig emlékszem, hogy mindkét, számomra addig ismeretlen zenekar produkciója valamelyest megfogott, holott: lásd bevezető mondatom.

Kétségkívül ha az indíttatásuk és a műfaj el is ütött egymástól, a hangzásvilág (hangszerek, hangszerelés) viszonylagosan hasonlított.

És igen, a P.-sal is valami olyasmi történt, mint a S.-szal - el kellett menni a "kisebb ellenállás" irányába. (Kellett a lóvé, na.)

cirrocumulus Creative Commons License 2006.03.13 0 0 1706

Hát ez tök jó, nem semmi!

Na, még hányunkról derül ki, hogy ismeri a Prognózist? :o)

(Csak nem meteorológus voltál vala ?)

De biza, az voltam... :o)

Előzmény: Törölt nick (1705)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.13 0 0 1705

S mi lesz veled, ...?

... Vége a jónak, jönnek a hidegek.

(Csak nem meteorológus voltál vala ?)

nem csupán a két zenekar volt jóban, hanem a rajongóik között is ilyen átfedés van

Aha ! Már csak iskolai neveltetésem folytán is. A'szem tán Jankai Béla volt hajdani dicsőséges középfokú oktatási intézményünkben egyik tanoncelődöm. Ennek köszönhetően szalagavatón kötelező mutatvánnyá avanzsáltak és össz-iskolai érdeklődés és büszkeség célpontjai voltak.

Mindeközben persze jópáran kedveltük a Solaris zenéjét is.

Még egy párhuzam. :-)

Előzmény: cirrocumulus (1702)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.03.12 0 0 1704
Á, nem, akkoriban már nem jártam a koncertjeikre. Akkor hagytam ott őket, amikor Vörös Pisti egyre slágeresebb dolgokat kezdett csinálni, amikor Piknik Klub lett a Prognózisból. Nekem a Prognózis a klasszikus felállást jelenti (1981-1987-ig), a későbbi dolgokkal már nem tudtam azonosulni.
Előzmény: árposz (1703)
árposz Creative Commons License 2006.03.12 0 0 1703

....akkor a KÖSZI-be is jártál Progi Klubba??? (és persze a Rock Café-ba)

Jo bulik voltak ott a 90-es évek elején-közepén....

és talán együtt énekeltük:... kemény idők, kutya világ, egymásba érnek az éjszakák.....:)))

cirrocumulus Creative Commons License 2006.03.12 0 0 1702

Még egy Prognózis-rajongó :o)) De jó!

S mi lesz veled, ha elszabadulnak a kőhegyek?

Majd énekelhetjük együtt, hogy nózis-nózis-Prognózis ;o)

Egyébként tök érdekes, hogy nem csupán a két zenekar volt jóban, hanem a rajongóik között is ilyen átfedés van!

Előzmény: árposz (1701)
árposz Creative Commons License 2006.03.12 0 0 1701

Kedves Cirrocumulus!

Akkor most már nyugodt vagyok:))))

Egyébként segitség!!! ...Kezdek skizofrén állapotba kerülni, mert  mi  leszmi velem, ha leomlanak a kőhegyek ,miközben a Marsbéli kronikákat olvasom???

Szoval mikor lesz a jubileumi Progi koncert? :))))

Előzmény: cirrocumulus (1689)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.03.11 0 0 1700

Szia Hugo!

Szeretettel üdvözlünk Téged is körünkben!

A zenekar 1980 februárjában alakult, jómagam pedig ugyanazon év novemberétől követem pályafutásukat.

De beszéljen helyettem a mindennél beszédesebb SOLARIS honlap, ahol nagyon sok mindenről olvashatsz; a honlap ráadásul folyamatosan bővül, nagyon sok érdekesség kerül majd föl a továbbiakban is.

Előzmény: hugo74 (1699)
hugo74 Creative Commons License 2006.03.11 0 0 1699

Szia cirrocumulus!

Én egy új belépő vagyok, de már sokat hallottam a Solarisról.Te úgy látom nagyon sokat tudsz erről a zenekarról! Mióta kíséred figyelemmel a sorsukat? Úgy tudom elég rég alakultak.

localhost Creative Commons License 2006.03.11 0 0 1698
Aranyos ez a lekesedés!
VAN szerencsém ismerni az Egyenlítői Magyar Afrikát!
ÉS igenis (!) természetesen nagyon szeretem.
Előzmény: Bosi2 (1697)
Bosi2 Creative Commons License 2006.03.11 0 0 1697

Sziasztok,

Ezt meg kell osztanom Veletek!

Két napja kaptam meg curricumulus-tól a Napoleon Boulevard "Egyenlítői Magyar Afrika" c. lemezét. Most halgattam meg harmadszor és egyre jobb. Sőt!

Hihetetlen jót tett a csapatnak, hogy Lillát lecserélték (ez nem tuti. Lecserélődött lenne a jól ragozott szó, de ez nagyon csúnya) egy Lastofka Bea nevű lányra. Hihetetlen az eredmény. Be a hangja soxor ""csak"" hangszer. A lemez tele van instrumentális számokkal, simán mondhatnám Solaris számnak bármelyiket. Amikor Bea énekel, nem telepszik á a bandára, részt vesz benne ! :-)

Aki tudja szerezze meg (vagy írjon nekem), kellemesen fog "csalódni".

Nálam a N.B. név a mai naptól óriásit ugrott fel az értékrendemben. :-)

HALLGASSÁTOK MEG!!! 

localhost Creative Commons License 2006.03.11 0 0 1696
CSAK MA!

2006. március 11.

Rajongóknak, fanatikusoknak és PÓT-TÁPSZERKÉNT :

"21:00, Szombat (március 11.), HBO

Solaris

amerikai sci-fi, 99 perc, 2002

16 éven aluliak számára nem ajánlott

rendező: Steven Soderbergh
író: Stanislaw Lem
forgatókönyvíró: Steven Soderbergh
operatőr: Steven Soderbergh
díszlettervező: Kristen Toscano Messina
jelmeztervező: Milena Canonero
zene: Cliff Martinez
producer: James Cameron, Jon Landau, Rae Sanchini
executive producer: Gregory Jacobs
látványtervező: Philip Messina
vágó: Steven Soderbergh

szereplő(k):
George Clooney (Chris Kelvin)
Ulrich Tukur (Gibarjan)
Natascha McElhone (Rheya)
Jeremy Davies (Snow)
Viola Davis (Helen Gordon)
Donna Kimball (Mrs. Gibarian)
Shane Skelton (Gibarjan fia)
Ez a film megrendelhető DVD és VHS formátumban. Film házhoz szállítás

Soderbergh Solarisa tehát alapvetően érzelmes, rejtélyekkel teli szerelmi történet, melynek cselekményét tudományos-fantasztikus háttér foglalja keretbe. A jövőben játszódó történet alaphelyzete a következő: Dr. Chris Kelvint azzal a feladattal bízzák meg, hogy megtalálja az okát a Prometheus nevű űrállomáson tartózkodó, tudományos kutatást folytató, mindössze háromtagú tudóscsoport rejtélyes viselkedésének. A kutatók ugyanis mindenfajta kommunikációt megszakítottak a Földdel. Kelvin, miután áttanulmányozza a Prometheuson lévő csoport vezetője, Gibarjan (aki mellesleg Kelvin jó barátja) hivatalos közleményét, elvállalja a feladatot.

A parancsnok Kelvin segítségét kéri, de hogy miért, nem hajlandó - vagy nem képes - elmagyarázni. Az űrállomásra érkező Kelvin, aki tisztában van azzal, hogy az ő véleménye nyomán születik meg a végső döntés a Prometheus további sorsáról, megdöbbenve látja, hogy Gibarjan időközben öngyilkosságot követett el, a bázison maradt két tudós pedig paranoiához hasonló elmezavar jeleit mutatja. Látomásaik minden bizonnyal a Solaris nevű bolygón végzett kutatómunkájukkal állnak összefüggésben. Lassanként Kelvint is hatalmába keríti e különös világ misztériuma: a Solaris megajándékozza a lehetőséggel, hogy újraélje feleségéhez fűződő múltbéli kapcsolatát, mely az asszony halála óta folyamatos bűntudatot és lelkiismeret-furdalást okozott benne. Vajon képes megváltoztatni a múltat, vagy arra van kárhoztatva, hogy újra elkövesse ugyanazokat a hibákat?
Bemutató dátuma: 2003. március 13.
Ajánlók és kritikák: PORT.hu
cirrocumulus Creative Commons License 2006.03.10 0 0 1695

Sokat emlegettük mostanában a fekete Solaris lemezt, a SOLARIS 1990-et.

Ennek a lemeznek a beharangozó koncertje épp ma évfordulós: 1990. március 10-én volt!

Kalandos nap végén - hisz csak aznap dél körül (!) tudtam meg, hogy este SOLARIS KONCERT lesz 4 év után újból - megérkezve a Kertészeti Egyetem Klubjába még mindig alig hittem el, hogy ez igaz lehet... A szívem majd kiugrott a helyéről, jól ismert, de régesrég eltemetett érzések kerítettek hatalmukba. Láttam a srácokat a színpad közelében, de még mindig nem fogtam föl az egészet, annyira sokkszerű volt az információ, hogy este koncert!!!

Évekkel ezelőtt az előzményben már írtam az akkori élményeimről, de most a sorozatom keretében újból szeretném megosztani Veletek ezeket az emlékeimet!

1990. március 10. - Kertészeti Egyetem Klubja (KEK)

Aznap este Popmeccs Gála volt a KEK-en, Napoleon Boulevard-ék is érintettek voltak, valamilyen díjat vettek át ők is.
Akkoriban készültek el a dupla "SOLARIS 1990" c. lemezükkel is, s úgy gondolták, hogy egy fél órás Solaris koncertet is adnak aznap este, ezzel beharangozva a hamarosan megjelenő új Solaris lemezt.

Előre kell bocsájtanom, hogy egyáltalán nem az ő közönségük (mármint nem Solarisos közönség) volt ott - nemigazán volt köztudott az aznapi Solaris koncert.

Elkezdődött a koncert, és egyszerűen nem akartam elhinni, amit éreztem - valami nagyon hasonlót, mint életem első Solaris koncertjén, 10 évvel korábban!
Teljesen elvarázsolódtam, hiszen a srácok ugyanolyan hozzáállással, hihetetlen belső tűzzel, átéléssel játszották a Solaris számokat, mint mikor még Solarisként léteztek. Mintha egy szempillantás alatt eltűnt volna az a négy év 1986 óta, s ott folytatták, ahol akkor abbahagyták!

És az is biztos, hogy nemcsak én éreztem így, hiszen a színpad felől áradó elsöprő hangulat mindenkire átragadt: nagyon nagy tapsot kaptak minden számuk után! Fantasztikus sikerük volt!

És a színpadon Czigi is teljesen e hatás alá került és egészen őszintén bukott ki belőle két szám közötti konferáláskor, hogy "hiába volt az Első Emelet és hiába lett a Napoleon Boulevard, azért mégiscsak a SOLARIS az igazi!" !!!

Eszméletlenül felemelő érzés volt ezt hallani!
Míg élek, nem felejtem el; életre szóló élmény volt az az este számomra!

Előzmény: cirrocumulus (147)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.03.10 0 0 1694

Biza, Rideg Sándor Műv. Ház: ez is fogalom volt akkoriban! Jó kis őrületeket csináltak ott Vörös Pistiék :o)

Előzmény: Tutus (1693)
Tutus Creative Commons License 2006.03.10 0 0 1693
cirrocumulus:
Igen, a Postás klub, azaz. Húú micsoda koncertek voltak ott! Prognózisra is jártál? Hát akkor sok koncerten mindketten ott voltunk sztem :). Csepelen a Rideg-ben... Ott is micsoda koncertek voltak! A régi volt az igazi, aztán volt egy időszak amikor még visszajött Svájcból Vörös Pisti, az még jó volt.
Jaja! Vörös István és az Előrejelzés :)

árposz:
No mivan? Száguldj azon a szélessávon, azért van! :) Melletted ülök a Solarison, úgyhogy erősíts! :)
Előzmény: cirrocumulus (1691)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!