Tényleg elég furcsa Csaba honlapján ez a 19 órai kezdés... És bár a Solaris honlapon még nem történt meg a legújabb frissítés, de a srácoktól már nyilván jött volna a hír az újabb változásról a frissítés előtt is. Azért furcsa kicsit az egész, mert Csaba honlapján nem ez a plakát szerepelt eddig, azt a betűtípust, ami még ezen a plakáton látható, egész korán elvetették a srácok. De akkor hogy került rá a 19 óra???
Kíváncsi vagyok, melyiküktől jön leggyorsabban a válasz... :o))
Zavaró dolgok jelentek meg! Az előbb néztem meg Csabi honlapját és az ott található plakáton a Koncert kezdésének időpontjaként 19 óra áll. Jaj csak nehogy úgy legyen mint amit a búcsúkoncert kezdése körüli mizériáról hallottam! A Solaris honlapon viszont a régóta ismert 20 óra áll. Jó lenne ha biztosat tudhatnánk, és a téves időpont helyre lenne igazítva!
Köszi előre is a tájékoztatásért és a helyreigazításért az illetékeseknek!
Szóval, a Prognózis együttes 1981-ben alakult jó kis rock zenekar volt, nem épp átlagos zenével és szövegekkel, az együttes központja Vörös István, gitáros, énekes, szerző, aki nagyon szuggesztív előadó. A honlapján néhány régi, általunk is emlegetett számba is belehallgathatsz a Letöltések részben. Legalul vannak az igazi Prognózis lemezek (az 1984-es és az 1986-os), az elsőről a Kőhegyek c. számot többen is idéztük, a Hajsza közben c. szám pedig a legősibb Prognózis szám, ezt még a katonaság alatt írta Vörös Pisti, és amolyan Prognózis himnusz lett belőle a koncertek során.
A Diszkográfiában a dalszövegek is megtalálhatók, bár nem lemezenként csoportosítva, hanem abc-rendben, de az egyes lemezekhez tartozó számcímek alapján így is gyorsan megkereshetők.
Eletem elso Prognozis es eletem elso Solaris koncertje egybe esett :) Debrecenben adtak kozos koncertet, elkepesztoen jo volt. Pisti meselte, hogy az idiota Jankai Debrecen fele odalopozott a buszsofor moge es egy hatalmasat utott a cin-re. Majdnem az arokba mentek ...
Nemrég a WestEnd-ben császkáltam, s ahogy bambultam fölfelé, egyszercsak ismerős dolgon akadt meg a szemem: a Plazmamédia reklámcégplazmatelevízióján épp a NOSTRADAMUS videóklipje ment, reklámozva az április 23-i SOLARIS koncertet!!!
A Plazmamédia 2005. november 1-jén megkezdte a WestEnd City Center-ben is a hirdetések sugárzását.
Az üzletközpont forgalmas pontjain kihelyezett 34 db 106 cm átmérőjű plazma-televízión vetített műsor az átlagosan közel havi 2 millió látogatót célozza. A műsor hirdetésekből, a WestEnd saját információiból és kulturális ajánlókból áll.
Sőt, nemcsak érzésünk szerint van közösen kedvelhető hangulat a két együttes zenéjében, hanem a zenekarok holdudvarában is van közösség. Érdemes megfigyelni a lemezeik közreműködőit.
Berkes Gábor, Muck (show) Ferenc, de akár még az I. emeletttel a zenei rendezőjük is közös.
Nemhiába említettem(tük) korábban a Solaris együttest a "Kis Generáció"-ként.
(A '60-as években feltűnt Nagy Generáció analógiájára. :)
Bár, mint ismeretes, én akkoriban (nyolcvanas évek közepe) viszolyogtam a rockzenétől, pláne a magyar könnyűzenétől, a prognózis tetszett. Legalábbis az első lemezük. És tényleg, a dolog párhuzamosan ment a S. iránti (jóval erősebb) rajongásommal. Hozzátenném, hogy abban a bizonyos (1984-es?) Pulzus (?) tévéműsorban, amiben a S. A legyőzhetetlent játszotta, a Prognózistól meg a Kőhegyek szerepelt ("már nyolc óra tíz"). Máig emlékszem, hogy mindkét, számomra addig ismeretlen zenekar produkciója valamelyest megfogott, holott: lásd bevezető mondatom.
Kétségkívül ha az indíttatásuk és a műfaj el is ütött egymástól, a hangzásvilág (hangszerek, hangszerelés) viszonylagosan hasonlított.
És igen, a P.-sal is valami olyasmi történt, mint a S.-szal - el kellett menni a "kisebb ellenállás" irányába. (Kellett a lóvé, na.)
nem csupán a két zenekar volt jóban, hanem a rajongóik között is ilyen átfedés van
Aha ! Már csak iskolai neveltetésem folytán is. A'szem tán Jankai Béla volt hajdani dicsőséges középfokú oktatási intézményünkben egyik tanoncelődöm. Ennek köszönhetően szalagavatón kötelező mutatvánnyá avanzsáltak és össz-iskolai érdeklődés és büszkeség célpontjai voltak.
Mindeközben persze jópáran kedveltük a Solaris zenéjét is.
Á, nem, akkoriban már nem jártam a koncertjeikre. Akkor hagytam ott őket, amikor Vörös Pisti egyre slágeresebb dolgokat kezdett csinálni, amikor Piknik Klub lett a Prognózisból. Nekem a Prognózis a klasszikus felállást jelenti (1981-1987-ig), a későbbi dolgokkal már nem tudtam azonosulni.
A zenekar 1980 februárjában alakult, jómagam pedig ugyanazon év novemberétől követem pályafutásukat.
De beszéljen helyettem a mindennél beszédesebb SOLARIS honlap, ahol nagyon sok mindenről olvashatsz; a honlap ráadásul folyamatosan bővül, nagyon sok érdekesség kerül majd föl a továbbiakban is.
Én egy új belépő vagyok, de már sokat hallottam a Solarisról.Te úgy látom nagyon sokat tudsz erről a zenekarról! Mióta kíséred figyelemmel a sorsukat? Úgy tudom elég rég alakultak.
Két napja kaptam meg curricumulus-tól a Napoleon Boulevard "Egyenlítői Magyar Afrika" c. lemezét. Most halgattam meg harmadszor és egyre jobb. Sőt!
Hihetetlen jót tett a csapatnak, hogy Lillát lecserélték (ez nem tuti. Lecserélődött lenne a jól ragozott szó, de ez nagyon csúnya) egy Lastofka Bea nevű lányra. Hihetetlen az eredmény. Be a hangja soxor ""csak"" hangszer. A lemez tele van instrumentális számokkal, simán mondhatnám Solaris számnak bármelyiket. Amikor Bea énekel, nem telepszik á a bandára, részt vesz benne ! :-)
Aki tudja szerezze meg (vagy írjon nekem), kellemesen fog "csalódni".
Nálam a N.B. név a mai naptól óriásit ugrott fel az értékrendemben. :-)
rendező: Steven Soderbergh író: Stanislaw Lem forgatókönyvíró: Steven Soderbergh operatőr: Steven Soderbergh díszlettervező: Kristen Toscano Messina jelmeztervező: Milena Canonero zene: Cliff Martinez producer: James Cameron, Jon Landau, Rae Sanchini executive producer: Gregory Jacobs látványtervező: Philip Messina vágó: Steven Soderbergh
szereplő(k): George Clooney (Chris Kelvin) Ulrich Tukur (Gibarjan) Natascha McElhone (Rheya) Jeremy Davies (Snow) Viola Davis (Helen Gordon) Donna Kimball (Mrs. Gibarian) Shane Skelton (Gibarjan fia) Ez a film megrendelhető DVD és VHS formátumban. Film házhoz szállítás
Soderbergh Solarisa tehát alapvetően érzelmes, rejtélyekkel teli szerelmi történet, melynek cselekményét tudományos-fantasztikus háttér foglalja keretbe. A jövőben játszódó történet alaphelyzete a következő: Dr. Chris Kelvint azzal a feladattal bízzák meg, hogy megtalálja az okát a Prometheus nevű űrállomáson tartózkodó, tudományos kutatást folytató, mindössze háromtagú tudóscsoport rejtélyes viselkedésének. A kutatók ugyanis mindenfajta kommunikációt megszakítottak a Földdel. Kelvin, miután áttanulmányozza a Prometheuson lévő csoport vezetője, Gibarjan (aki mellesleg Kelvin jó barátja) hivatalos közleményét, elvállalja a feladatot.
A parancsnok Kelvin segítségét kéri, de hogy miért, nem hajlandó - vagy nem képes - elmagyarázni. Az űrállomásra érkező Kelvin, aki tisztában van azzal, hogy az ő véleménye nyomán születik meg a végső döntés a Prometheus további sorsáról, megdöbbenve látja, hogy Gibarjan időközben öngyilkosságot követett el, a bázison maradt két tudós pedig paranoiához hasonló elmezavar jeleit mutatja. Látomásaik minden bizonnyal a Solaris nevű bolygón végzett kutatómunkájukkal állnak összefüggésben. Lassanként Kelvint is hatalmába keríti e különös világ misztériuma: a Solaris megajándékozza a lehetőséggel, hogy újraélje feleségéhez fűződő múltbéli kapcsolatát, mely az asszony halála óta folyamatos bűntudatot és lelkiismeret-furdalást okozott benne. Vajon képes megváltoztatni a múltat, vagy arra van kárhoztatva, hogy újra elkövesse ugyanazokat a hibákat? Bemutató dátuma: 2003. március 13. Ajánlók és kritikák: PORT.hu
Sokat emlegettük mostanában a fekete Solaris lemezt, a SOLARIS 1990-et.
Ennek a lemeznek a beharangozó koncertje épp ma évfordulós: 1990. március 10-én volt!
Kalandos nap végén - hisz csak aznap dél körül (!) tudtam meg, hogy este SOLARIS KONCERT lesz 4 év után újból - megérkezve a Kertészeti Egyetem Klubjába még mindig alig hittem el, hogy ez igaz lehet... A szívem majd kiugrott a helyéről, jól ismert, de régesrég eltemetett érzések kerítettek hatalmukba. Láttam a srácokat a színpad közelében, de még mindig nem fogtam föl az egészet, annyira sokkszerű volt az információ, hogy este koncert!!!
Évekkel ezelőtt az előzményben már írtam az akkori élményeimről, de most a sorozatom keretében újból szeretném megosztani Veletek ezeket az emlékeimet!
1990. március 10. - Kertészeti Egyetem Klubja (KEK)
Aznap este Popmeccs Gála volt a KEK-en, Napoleon Boulevard-ék is érintettek voltak, valamilyen díjat vettek át ők is. Akkoriban készültek el a dupla "SOLARIS 1990" c. lemezükkel is, s úgy gondolták, hogy egy fél órás Solaris koncertet is adnak aznap este, ezzel beharangozva a hamarosan megjelenő új Solaris lemezt.
Előre kell bocsájtanom, hogy egyáltalán nem az ő közönségük (mármint nem Solarisos közönség) volt ott - nemigazán volt köztudott az aznapi Solaris koncert.
Elkezdődött a koncert, és egyszerűen nem akartam elhinni, amit éreztem - valami nagyon hasonlót, mint életem első Solaris koncertjén, 10 évvel korábban! Teljesen elvarázsolódtam, hiszen a srácok ugyanolyan hozzáállással, hihetetlen belső tűzzel, átéléssel játszották a Solaris számokat, mint mikor még Solarisként léteztek. Mintha egy szempillantás alatt eltűnt volna az a négy év 1986 óta, s ott folytatták, ahol akkor abbahagyták!
És az is biztos, hogy nemcsak én éreztem így, hiszen a színpad felől áradó elsöprő hangulat mindenkire átragadt: nagyon nagy tapsot kaptak minden számuk után! Fantasztikus sikerük volt!
És a színpadon Czigi is teljesen e hatás alá került és egészen őszintén bukott ki belőle két szám közötti konferáláskor, hogy "hiába volt az Első Emelet és hiába lett a Napoleon Boulevard, azért mégiscsak a SOLARIS az igazi!" !!!
Eszméletlenül felemelő érzés volt ezt hallani! Míg élek, nem felejtem el; életre szóló élmény volt az az este számomra!
cirrocumulus: Igen, a Postás klub, azaz. Húú micsoda koncertek voltak ott! Prognózisra is jártál? Hát akkor sok koncerten mindketten ott voltunk sztem :). Csepelen a Rideg-ben... Ott is micsoda koncertek voltak! A régi volt az igazi, aztán volt egy időszak amikor még visszajött Svájcból Vörös Pisti, az még jó volt. Jaja! Vörös István és az Előrejelzés :)
árposz: No mivan? Száguldj azon a szélessávon, azért van! :) Melletted ülök a Solarison, úgyhogy erősíts! :)