Akkor tényleg nincs más, mint amit Zolcsi Baba ír…. Sajnos hardverhibának néz ki a dolog. Ily módon elhalt meghajtóval még nem találkoztam, audiót grebbelni mindig az íróval szoktam, az meg eddig még nem adta föl…. Adatra használt olvasónál a halál többszöri próbálkozásokkal szokott kezdődni, akkor meg mehet az olvasó a kukába. Írónál ezt nem szoktam ezt megvárni inkább updatelek.
Bár most gondban vagyok, lassan 2 éves a Yamahám, de az új írók nem tudnak 1x írni:-(((((( Mi a francot vegyen így az ember gyereke? Vagy tegyem a szekrénybe azonnal a Yamahát, és csak ünnepi audióírásra vagyem elő, a mindennapokra megy vegyek egy új hispeedet?…:-((((( A franc megette ezt a technikai fejlődést.
Probálkozz lassabban, és kezdjél el spórolni egy új meghajtóra.
Adept: Bocsi, de azért nem reagáltam a 'megszólíttatásomra', mert csüt.du.-tól mostanáig nem voltam gépközelben, és holnaptól hétfőig sem leszek...
Ha még nem láttál neki: ha DOS-t mond, akkor hidd el neki, mert ilyenkor (általában...) az emm386.exe zavarja/hatja, és gondolom, hogy nem szeretnél döglött ROM-ot gyártani... ;o)
hORK(6134) linkje a legjobb a műfajban egyébként...
Mike(6139): Stimmt, a Nero is írja. Ha ragaszkodsz RWinkéhez, akkor a 4.0a és a 3.8d talán ismeri, de elég gyengus mostanában a drájverfrissitési gyakoriság a GoldenHawk-nál. Nem az ASPI drájver függvénye a dolog egyébként, hanem a progi belső, ROM-okat és írókat tartalmazó drájveréé, és ez az amit minden progi apgrédkor fel is frissít.
GombocArtur problemmája /plusz ______-jé; télleg, hogy szólíthatunk, mert így elég érdekes a dolog...?? :o)/:
ad 1. A kattogó hang 2 trekk között jelentkezik, vagy szám közben/alatt? Nem inkább ciccegő-kattogó hang ez?
ad 2. Mer' ha szám közben, akkor nem a DAO/TAO a probléma, és akkor (sajnos...) tanult kollegámnak, Macimedvének sincs igaza. Ebben az esetben sebességfüggő a dolog, és grebbelési hibának hívják az illetőt, és még csak a grebbelés sem lassul le amikor hibázik...
Tapasztalatból mondom. A Sony DDU-220 DVD-ROM-om így adta vissza lelkét a grebbelők mindenhatójának. Nagyon sokáig (jó egy évig) 20-30x-an grebbelt tökéletesen, és egyszer csak azt vettem észre, hogy elb@szott 10 cödöt (mivel nem kellett addig ellenőriznem a greb minőségét...). DVD pléjernek a mai napig jó, 8x-an grebbel(ne) jó minőségben, de már nem kockáztatok vele. Ja, és SafeDisc 2.51.xx-es cödöt sem lehet szetapolni vele, mert "meggyöngült szegénnek az látása"...
Ergo: ha nem lézeremelési gondja (TAO/DAO) van, akkor keményen sebességfüggő a dolog.
Megoldás? EAC. Ott minden kiderül a vallatásnál, hogy forráscd hiba-e, vagy Feurio greb és/vagy írás gebasz van nálad...
Még egy sötét balsejtelem... A Feurio-nál rátetted a 1.65.5-s driver apdétet ??? Mert csak az ismeri a TEAC-ocskánkat...
Ja, és pénteken és is beneveztem a már általam (is) agyondícsért Toshiba SD-M 1612 DVD-ROM-ra. "Nekem teccik !!!" :o))))))
Ezt most nem biztos, hogy értem de valszeg erre gondolsz:
Az EAC először megkeresi a gapeket (ezzel gyakorlatilag előállítja a CUE-t) aztán szépen sorban begrebbeli a trackokat, amit egy vaw-ba pakol. Ezután ad egy összegző jelentést, hogy hol van hiba. Ez nem feltétlen jelent hallható hibát, csak a beolvasásnál néhány bit elveszik…. Ezért van aztán a belehallgató funkció.
Ha az EAC/EAC Options/Extraction helyen az 5. és 6. checkboxszal játszadozol, akkor meg lehet szakítani a track olvasását, ha hibát talál, vagy túl lassan megy az olvasás.
Igen, tudom, hogy a grabbelés és a DAO a lényeg.
Jut eszembe valaki leírná azt a beállítást amikor az EAC mindent megpróbál és nem hoz létre filet ha abban hibát érzékel, mert amire most be van lőve azt csak úgy sacc/kb. állítottam be és ezen a gépen nem is tudom rendesen visszahallgatni a grabbelt cuccot:(
A kattogás sebességfüggetlen. Ha a cédét normálisan be lehet grebbelni (nem áll meg hibával a grebbelő) akkor nem szabad kattognia. Akkor sem, ha szünetet hagysz benne. Természetesen DAO-ban kell írni, audiónál ez alap. Ilyenkor a lézer nem alszik ki szünetnél sem, írja a 0-kat….. TAO-nál a track végén kialszik, majd újra indul. Ilyenkor kattog(hat)
Szépen be kell grebbelni mondjuk EAC-vel, aztán kiírni bármivel, ami tud CUE+BIN-ből írni. (WinON, Nero, Feurio stb…)
De egyszerűbb, ha a Feurio CD Copy-ját használod. Az mindent elintéz egyben.
Régi, meggyötört lemezeknél az EAC hihetetlen dolgokra képes, de egészséges cédéről a Feurio sem grabbel rosszabbul.
Nekem is TEAC-om van, az is tudja, de ha 4X írom akkor se kattan. Szvsz jó alapanyag és nem agyonkarcolt, rendesen legrabbelt cd-nél ha DAOban írsz és kiveszed a szünetet a sázmok közül nem lesz kattanás.
Sziasztok!
Én a reccsenést/kattanásokat ugy szoktam kivédeni, hogy WinOnCDvel 1x sebességgel égetem az audiót a korongra. Régi TEACom van, tudja az 1x-est. ;-)
persze, olvasás szempontjából nincs különbség köztük, ahogy a cdrom olvasód is elolvassa mindkettőt, az írónak is el kell tudnia (számomra ez tűnik logikusnak)
Üdv.!
Nem nagyon van idő bekukkantani, most is csak kérdeznék:
Max 4Xesen írható CD-re ha 4Xesnél gyorsabb íróval írok (persze 4Xesen) akkor azt fogja tudni olvasni a TEAC 4/4/32-es cd-újraíróm?
Elnézést kérek mindenkitől, hogyha már szó volt róla (biztos) de szeretném megkérdezni, mostanában mivel ir az átlagember bin-cue-kat? Mostanában már nem igazán vagyok képben cd írás terén, eddig prímán elüldögéltem a SCSI-s írómon, most azonban vettem egy atapi (ezt nmég így hívják?) cd írót (LG32x) amit ugye a Cdrwin 3.7f nem igazán lát.
Jelen pillanatban a easycd az egyetlen ami működik vele (meg gondolom a Nero is)
Kérdésem: mit érdemes használni manapság? Cdrwin-nek van-e olyan verziója ami képes kezelni az ide-s driveokat? Vagy csak aspi driver függvénye?
Nem kattog, ezért érdekes. Havernak kölcsön adtam két lemezt. Egyiket Feurio 8x, a másikat Nero 24x írtam. Azt mondta, az egyik kattog. Gondoltam, hogy a 24x az. Aztán itthon írtam egy másikat, 8x Feurio, de nálam kattog. Tehát valószínű, nála is ez kattog. Ő asztaliban hallgatja. Holnap hozza a cédéket, itthon is meghallgatom.
Tegnap írtam egy TDK Reflex Ultra 24x lemezre 40-szeres sebességgel. Elfelejtettem átállítani neroban :) Persze írás közben tűnt fel, hogy milyen gyors, így már klikkeltem is, hogy ellenőrzés. Sikeres volt, utána megnéztem én is, és jó. Tehát nem rontotta el az írást, hiába közel 2x akkora sebességgel írtam, mint amire kitalálták a cédét :)
Aztán egy audiolemezt írtam, de nem volt 80 perces lemez itthon. Ha már nekiláttam, gondoltam, kipróbálom a túlírást. Sikeresen felírtam 76 és fél percet ugyanilyen TDK-ra.
Már csak azt nem értem, miért hallok kattogást az audio írása után. Olyan, mintha bakelit hangja lenne, de nem az. Progi: Feurio Sebesség: 8x - ja, amit neroval írtam 24x sebességgel audiot, annak semmmi ilyen baja. Miért van ez?
Bár továbbra sem értem mi volt a probléma.A én verzióm látszólag ugyanazokat a fájlokat rakta fel ugyanoda és nem ment.De mindegy lényeg, hogy müködik:)
nekem eppen egy regebbi Pioneert (103-as) nagyon is erdemes volt...
az eredeti firmware hibaja miatt a sima audio lejatszas is 40%-os prochasznalattal jart - felre is tettem emiatt, nem hasznaltam amig meg nem jelent a javitas
de ha nincs vele gond, nincs ismert hiba, akkor nem sok ertelme valoban