Elég rég nem írtam ide, inkább csak olvasgattam, illetve nem volt olyan infóm, ami ne került volna fel ide. Most van pár, így megosztanám Veletek, illetve válaszolok dtur-nak és foolery-nek.
Ami a csúszásokat és a kötbért illeti, A kötbér kifizetése, teljesen korrekt, szólás nélkül jelezték a liliomdombosok, hogy ennyi lesz a kötbér, és ezt le is papíroztuk, miután át lesz adva az egész épület (a mi esetünkben az 1-es), meg fogjuk kapni a pénzt, illetve felajánlották, hogy az átalakításokért nem kell fizetni, hanem levonják a kötbérből, ami meg is történt. A csúszások kommunikálása sajna nem volt ennyire korrekt, többnyire a tervezett átadási időpont előtt pár nappal értesítettek csak, hogy mi az új időpont. Szerintem, jobb tudni előre a csúszást, akármilyen nagy is az, mint hogy 1-2 havonta tudjuk meg, hogy még, még, még. Mi 7 hónapnál járunk, albiból-albiba költözünk. Ha az elején azt mondják, hogy 7 hónap lesz, könnyebb lett volna, de így is túléltük. Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy a 3-4-5 ös házak leendő lakói talán ebből a szempontból szerencsésebbek lesznek.
Ami az oldalon található alaprajzokat illeti, én leszedtem, csináltam belőle egy 1 pixel / 1 cm méretarányos nagyítást, és nem voltak nagyok a bútorok, szerintem korrektek az alaprajzok, bár nekünk még a régi verzió volt. Alaprajzot pedig kb egy köteget fogsz kapni. Az egyiken a gyenge áram, a másikon az erős áram, fűtés, víz stb van rajta, tehát bőven van min tervezni.
Nagyon sok mozgástér van a változtatásokra, és nagyon segítőkészek ebben a Liliomdombosok. A főfalakon, ablakokon, kívül kb mindenen lehet változtatni, talán csak a vizes blokkokat nem.
A külső színek miatt én is szomorú vagyok. Az hogy nekem a régi színek jobban tetszettek az szubjektív. Az viszont elég objektív, hogy a maketteken, fotókon milyen szín szerepelt, és elég egyértelműen a régi színek voltak ezeken. Azt is láttam kint, hogy a festés / vakolás minősége nem sokkal jobb mint az előző A kertben használat elemek, szintén nem olyanok, mint a maketten, ahogy ezt hump is írta. Abban is egyetértek hump-pal, hogy tényleg nagyon lassan megy a vakolás és a tereprendezést, de remélem a belső munkák rovására.
Hát ennyi. Remélem most már sűrűbben fogok tudni írni, magyarul több infóm lesz. Állítólag nemsokára mi is mehetünk bejárásra, ha megtudok valami értelmes infót, megírom.
Mivel a legnagyobb csúszás titeket érint, azt szeretném kérdezni, hogy a szerződésben vállalt kötbér fizetéseket, mennyire korrekten kezelik ????....-van akinek már fizettek???? Ha valaki tudna valamit mondani, szerintem mindenkinek megnyugatató lenne, aki csak vár,....csak vár...... csak vár......
1. Én a magam részéről nem tartom lehetetlennek, hogy a 4. épület hellyel-közzel idejében átadásra kerül. A Murus (kivitelezők) hihetetlen nagy erőkkel vonultak fel. Ma este fél 8-kor még keményen nyomták a vasszerelést a 3. épületen a 4. fölött meg még dolgozott a daru. Szerintem az 1-2. épületen lesz a ill. van a legnagyobb csúszás. De ez a magán véleményem. A kötbérekről minden benne van a szerződésben, de mivel mi 3. épületesek vagyunk nálunk még nem annyira éles a helyzet, mint az első 2 épületnél. Szerintem korrekt megoldás születik. A másik amit ez ügyben gondolok, hogy azokat a szerződéseket, amiket eztán fognak megkötni a honlaptól függetlenül már az új határidővel kötik. Szerintem a honlapon is előbb-utóbb módosítják a dátumokat.
2. Ha a szabad lakások alaprajzára kattintasz a honlapon a rajz mellett ott van felsorolva, hogy melyik helyiség pontosan hány nm. Szerintem abból azért lehet tudni, hogy mégis mekkora a kiválasztott lakásod. Arról nem tudok, hogy adnak-e rajzot, de ha kérsz biztosan. Nagyon segítőkészek. Legalábbis az értékesítő hölgy eddig mindenben a segítségünkre volt. Nagyon rendesek a banknál is, a Raiffaisen hietelzi a lakásokat. Szóval az együttműködéssel - kommunikációval eddig semmi gondunk nem volt. Az eddigi csúszásokról is korrektül értesítettek - legalábbis minket.
3. A belső (nem tartó) falakat, ha az információim nem csalnak szabadon mozgathatod (természetsen a műszaki adottságokat figyelembe véve). Mi is tervezünk falmódosítást. A fürdőszobát szeretnénk nagyobbra az étkező terhére. Szabadon dönthetsz a konnektorok számáról, helyéről. Ezekben biztos vagyok. A módosításokhoz tutira kell az alaprajz, úgyhogy bizti adnak. Szerintem van olyan változtatás amit engedélyeztetni kell. Mi pld. az egyik ablak helyett majd ajtót szeretnénk. Ez, ha jól tudom már engedélyköteles. Akkor meg még új rajz is kell. Amúgy minden változtatás plusz pénzbe kerül, szóval, érdemes alaposan átgondolni. Valaki azt írta, hogy állítólag a falak szinét nem választhatod meg, alapból fehéret kapsz. Hát majd hívunk egy festőt:)))
Remélem sikerült kielégíteni a kiváncsiságodat, és méginkább remélem, hogy úgy is van ahogy írtam.
Kedves "liliomdomb" Tamás! Javítson ki, ha valamiben tévedtem volna!
Felkeltette az érdeklődésemet a Liliomdomb és ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem (inkább it kérdézek mielőtt megkeresem az értékesítőt, hiszen itt biztos nem "vernek át" :))
1. Hogy is van ezekkel a csúszásokkal? Én a 4. ütemben a D épületben néztem lakást, melynek az átadása a honlap alapján 2007. május környéke. Tehát akkor ez nem áll? (kiindulva a csúszásokból) Van valami kötbér dolog? Mit fizet a beruházó a késésekért, mi áll a szerződésben?
2. Nem tudom, hogy nektek feltűnt-e, de sztem a honlapon látható lakások és az abban található bútorok mintha arányaiban nem stimmelnének. Az az érzésem mintha minden bútór kb. 60%-a lenne a valós méretének. Ez egy kicsit zavar hiszen így minden lakás hatalmas palotának tűnik. Ez ügyben mennyire segítőkészek? Adnak pl. műszaki alaprajzokat?
3. Mennyire van lehetőség a válaszfalakat mozgatni, egyéni igényeket megvalósítani? Természetesen csak a belsőre gondolok.
Hát első körben ennyi, nagyon megköszönném ha szánnátok pár percet a válaszra.
én a második épületesektől és tisztelt Varga Tamástól kérdezném, hogy a szerződésünkben szereplő augusztus 31-i átadás mennyi fog közel állni a valósághoz?
nekünk szept. 1-jén, 2-án valahova mindenképpen el kell költöznünk, és vicces lenne a híd alá úgy, hogy több mint 23 és fél millióba kerülő lakást vettünk
albérletbe 2-3 hétre? az megint pokoli lenne a költözés miatt... az nem embernek való... 1 hónapon belül kétszer költözni...
Neked még annyit, hogy az általad is említett 2-3 hét az első épület átadására nekem (és ami ennél fontosabb, hogy a velem lévő szakembernek is) nagyon-nagyon optimistának tűnt...
Egy ideje nem volt időm írni, remélem cserébe jó hírekkel szolgálok!
Akkor sorjában: az egyik "előzetes műszaki átadás" résztvevője én lennék, tegnap már a hibalista javításokat is átvehettem. Összességében én meg vagyok elégedve a kivitelezés minőségével, szinte az összes hibalistában felvett javítandó részletet kijavítottak, gyakorlatilag 99%-ban kész a lakásom. :-)
A kulcsátadáshoz és a költözéshez ami még feltétlenül hiányzik az I. épületben, az a melegvízszolgáltatás hiánya. Ennek oka, hogy a központi kazán még nem üzemképes. Műszakilag állítólag már kész, csak a gázműveken (és gondolom még néhány hatóságon) múlik, mikor indulhat el. Nekem múlt héten 2-3 hetet mondtak (ismerős?), de holnap elvileg már tudnak pontosabb határidőt is. Majd meglátjuk..
A harmadik ütemnél láttam néhány munkást, a földszinten (garázsszint födémén) falaztak (téglából) néhány betonpillér között.
A tereprendezés is megkezdődött az I. épület körül, támfalat betonoznak ma, tegnap pedig a betontéglákból kirakott támfalakat burkolták olyan kőlapokkal, mint amilyenek a ház lábazatán is láthatóak. Szerintem ez a betontégla lehetett az a bizonyos félkör.
hááát hupm, én ezekre nem merek rákérdezni. Annyira sajnos nem értek hozzá, hogy ne tudnák kimagyarázni előttem. Tényleg úgy néz ki a dolog, hogy belekezdenek valamibe, aztán azt félbehagyják, majd egy kicsit mást is csinálnak és mielőtt azt befejeznék, után egy harmadik dologba is belekezdenek. (a félkört még nem láttam, de meg fogom nézni)
es azt nem szoktatok megkerdezni, hogy mi okozza a problemat? miert van az, hogy naponta 3 (azaz harom) negyzetmeter falat tudnak bevakolni? Miert all vajon az egesz? a kertet miert nem olyanra es olyan anyagokbol epitik, mint ami a tervekben volt (gondolok itt arra a betongyurukbol kirakott felkorre, ami inkabb emlekeztet engem az autopalyak melletti falra, mint egy izleses lakopark kertjere)
Tegnap jártam a Liliomdomb felé és láttam hogy költöznek (?). Nekem - akármikor kérdeztem is rá - azt mondják 2-3 hét, mindig csak 2-3 hét. Ez veletek is így van?
Látom, átadásra készülődtök, én túl vagyok már rajta, igaz máshol :) Késés nálunk is volt, kétségbeesés, reményvesztettség, ismét reménykedés, majd teljes kiábrándulás, stb. És végül fél éves csúszással sikerült beköltözni, azóta is minden rendben, igaz, felvérteztem magam szakemberekkel.
Amúgy a műszaki egyeztetéseknél is velem voltak, bejáráson, stb.
Rengeteg kérdést tettek fel, bár szó ami szó, az eladó nem volt túl szószátyár alapjában véve, sok volt a homályos pont, de aztán mindent sikerült tisztázni, és végül örömmel költöztem :)
Átalakításokat is végeznek, konyhabútort, szekrényeket terveznek-készítenek, és miegymás. www.renovier.extra.hu
Én ma reggel bentjártam a saját lakásomban(2. épület), éppen ajzatbetonoztak(remélem így hívják:).....szóval a padlón levő csövekre melyek között hungarocellt láttam engedték a betont+a teraszt betonozták. Nagyon sokan dolgoznak az épitkezésen. A 3.-és 4.- épületeken is. Az első épületben már van olyan lakás amelyikben az ajtók be vannak állítva,és le van csempézve.........szép lesz/- lett! Már így pofásan fest:)..nem csak üres falak.
Sziasztok! Szeretném megtudni, hogy van-e valaki akinek volt/van/lesz (már) egyeztetett időpontban műszaki átadtása az I. ütemből? (mert júli 15 már elmúlt)
leszedtek az elso utem homlokzatarol az allvanyzatot, jobban latszanak a szinek, szoval en visszavonom a nem tetszesemet, mostmar tetszik igy elenkebben is, egesz izleses, nezzetek meg
Én egyébként felvenném a helyedben a hitelt. Legrosszabb esetben is augusztusban kell elkezdened törleszteni, és sokat már nem csúszhatnak az 1-2 épületek, bár én mindig csak kívűlről látom őket.
Felvehetném már most a pénzt előre, amit persze záronak egy számlán, de a törlesztő részleteket el kell kezdeni fizetni........ez szép, de mi van akkor ha, augusztus15.-én sem lesz átadás?
Akkor a pénz csücsül egy számlán, én fizetek, lakás meg nyente:)..........................vagy,várok.......és új hitelkérelmet kell beadni.