Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
A kék buszok belsejébe kamerákat és egy kijelzőt szereltek. A képen a 2 kamera látható és további 2 a monitor helyén és egy hátul. Külső kijelzőt használják rendesen.
Íme az általad említett két jármű :) Velem is hasonló történt Bengáli döcögött a Plaza mellett még átmehetett volna simán mert szabad jelzése volt de kb satufékezett és csak később vettem észre hogy mikor szabad jelzést kapott a kanyarodó, hogy egy Caf kocog be elé akkor is vibrált a belső világítása a Bengálinak
Sárga narancsszínű az ideiglenes menetrend. Tényleg zavaró a sok új villamos. 507-es is tanuló volt. Egyetem felé a Pláza után már jól lehet haladni a Bengáli hamar megjárta a nagyerdei szakaszt Plázánál elénk kanyarodott be a Caf. A cafok elég jól zabálják az áramot mikor közelünkben volt valamelyik pislogtak a Bengáli utastér lámpái csodálom hogy nem megy ki a biztósíték.
Mivel ma nem kellett iskolába mennem, gondoltam megnézem a reggeli csúcsot. Ami a leginkább érdekes volt számomra, hogy a villamosmegállókban ideiglenes menetrend került kihelyezésre, amely mától február 25-ig érvényes. Mindennek az az oka, hogy a CAF-ok mostmár ezerrel próbáznak és emiatt nem lehet tartani a menetrendet, folyamatos a fennakadás. A kijelzőket keményen tesztelik a megállókban, mint ahogy a hangosbemondást is. Döbbenet, hogy milyen nagy hangja van pillanatnyilag a CAF-ok bemondásának, tisztán lehetett hallani a Kálvin téren, ahogy bemondja, hogy a következő megálló a Kossuth tér. Remélem, hogy rövid időn belül sikerül mindent rendesen beállítani, mert így tényleg nagyon zavaró a bemondás.
Minden ipari üzem több irányú betáplálást használ. Ha a főbetápon sérül a vezeték, vagy valami miatt áramkimaradás van, akár a másodperc tört része alatt átkapcsol automatikus a rendszer egy működő hálózatra.
Egy troli és villamos hálózatot ellátó rendszernek is ilyennek kellene lennie.
Akár egy kapcsolószekrény is lehet. De lehet épület nagyságú elosztóközpont, vagy transzformátorállomás, stb. Manapság már szinte minden automatizálva van, ha bármi gond van jelez a központban és automatikusan be is avatkozik a rendszer, ha tud. Pl a MÁV transzformátorállomásai is több betáplálásúak, nem egy helyről kapja az áramot egy állomás, így ha az egyik betápon áramkimaradás van, egyből átkapcsol a másik betápra, így csak pár másodperc telik el, amíg áram nélkül van egy szakasz. Ugyanígy kellett volna a most épült áramátalakítókat is tervezni a DKV-nál, de hát az a plusz 1-2 millió sok lett volna már.
A távirányítás szó ismerős? Van egy központ és van sok alállomás, ahol csak automata gépek vannak. Ezek áramkimaradáskor automatikusan teszik a feladatukat, de ha kell távirányítással a központból is irányíthatóak, illetve kézzel az alállomáson is kapcsolhatóak.
Egyébként a villamosnak nem tudom pontosan mennyi betápja van, de biztos vagyok benne, hogy legalább kettő van.
Automatika? Nem egy ember ül a gép előtt és figyeli a hálózatot? És ha baleset miatt ki kell kapcsolni addig várnak fél órát?
Szerintem nem lehet megcsinálni. Egy irányból kapja az áramot emlékeztek végig felásva ispotály-pláza közt. Majd a 2-esről a bólyai utcán keresztül a nagyerdei szakaszba vittek kábelt.
EON: "Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a hasonló eseteket egyszerű lenne elkerülni, ha a DKV Zrt. kérné, hogy építsék ki azt a rendszert, amely a betáplálást biztosítaná. Vagyis az automatika érzékelné, hogy üzemzavar van, tehát a fő irányból megszűnt a villamosenergia-ellátás, és átkapcsol automatikusan egy más irányú betáplálásra, amivel tovább tudna működni."
Ez rávilágít arra, hogy milyen szép új világ lesz jövő szombattól! :) Egy áramszünet és villamospótlózhatnak két irányba is... Csakhogy annyi busz honnan lesz...???
Nem tervezik a 22/24-es hurok megszüntetését? Amikor visszafele jön, gyakorlatilag képtelen tartani a menetidőt, olyan hosszú az útja (meg annyira forgalmas). Ma reggel viszont már az útja elején összeszedett 11 perc alatt 6 perc késést, ezt nem tudom hogy csinálta. Ezt még 3-mal megfejelte menet közben. Igaz, a Vincellérről a fórumig 11 perc elég sci-finek hangzik, de hát ez van kiírva. Vagyishogy menetidő 3-ban, de induláskor még az volt. Javaslom ezt átírni, mármint ne az indulási idő számítson, hanem amikor átlépi a menetidőhatárt az óra, akkor váltson a várható időpont is.