Na azért ez így....Volt már a kezemben az emlegetett 300/2.8-as optika, valóban gyönyörű képe van, de körülbelül 3-4kg. Azzal ugyan nem parádézik az ember koncerten. Meg kell egyébként cáfolnom ezt a dolgot, mert én eddig (is) fényerős optika nélkül dolgoztam. A honlapom a bizonyíték arra, hogy bizony lehet ilyennel is boldogulni, csak persze sokkal egyszerűbb lenne egy fényerőssel. Egyébként szerintem a hazai körülmények között csak fix optikával nem lehet koncertet, rendezvényt fotózni... Nem tudom még mi lesz. Valamikor kipróbálnám ezt a 70-210/4-et, ismerkedni, csak a héten van születésnap(om), szalagavató(m), névnap(om), meg sokminden más, szóval kicsit zsufi a program....Hiába szemezek a 2.8-as optikákkal, egyszerűen nincs rá pénzem. :(
en sem okoskodasbol... A Ghymesen csinaltam par kepet, tobbnyire (70-200/f4 L), nem is lettek nagyon rosszak. (ha erdekel, maganban elkuldom a linket). Az 50/1.8-al nem tul kicsi a melysegelesseg? vagy 85-re gondoltal?
Ajánlották neked a D50 topicban a fix 1.8-as obikat koncertre. Tegnap fotóztunk a terráriumban... ISO 800 melett 2.0 rekeszen lehetett 1/50 záridő környékét kicsikarni. 200 mm-en (ekv 300 mm-en) stabi vagy monopod nélkül ezt nem lehet megtartani. Beszéltem a Dunántúli Napló fotóriporterével... beltérben Nikon 18-70 + SB800 a D2H-n, koncerten és sportfotóra 300/2.8.
Nem okoskodni akarok, de 2.8 felett obival nem fogsz sokra menni.
Üdv! Mellette: használható 210 mm-ig, bár F4-en már lágyabb, de szvsz nem gáz. Szépen rajzol teljes zoom tartományban! Lentebb említett CA érték alacsonnyabb mint a 70-300 g-s vr-é. Viszonylag olcsó, 50e Ft magasságában vásárolható. Üveg. Némi makró mód (nem erőssége).
Ellene: kuplungos, ezért lassúbb és hangosabb mint az sw motoros optikák. Súlya van (760g). Polár szűrő használata macerás. Viszonylag alacsony fényerő. Itt olvashatsz róla: http://photozone.de/Reviews/Nikkor%20/%20Nikon%20Lens%20Tests/46-nikon--nikkor-aps-c/248-nikkor-af-70-210mm-f4-review--lab-test-report Vele készült képek itt: http://www.pixel-peeper.com/lenses/?lens=212 Ha szeretnéd kipróbálni megbeszélhetjük. Remélem segítettem. Üdv
Kisebb baklövés volt részemről a Nikkor 70-300G megvétele, mert nagyon nem vagyok megelégedve a minőségével. Az előző Sigma 55-200-asom sokkal! szebben rajzolt! Visszanéztem régebbi képeket, és nem lehet összehasonlítani! Ezért most nagyon szemezek egy Nikkor AF 70-210mm f/4 optikával. Tudtok róla mondani valamit?
Köszönöm :) Beteszed egy szatyorba, ráírod a nevem, beadod a mentőállomásra, hogy hozzák be Pécsre, oda megyek érte. OMSZ futárposta, működik az ország egész területén :)
Emberek! Sürge kéne nekem egy álcaháló, a hajnalmadár projekthez, kőccsönbe kb. egy(két) hétre! Egy van, de nem elég. Cserébe a tulaj, ha akar felülhet a nyolc méter magasan sziklafalra képezett lesbe. Ha mer :))) Lessátor esélytelen, nem igazán fér oda :)
Szombaton, ha az idő engedi, akkor szerintem én Bakonyára kimennék kicsit lesezni, vagy ilyesmi a nappali órákban...Nem egy nagy kirándulás, de ha van kedve valakinek csatlakozni szóljon. Más kérdés. Lehetőleg Pécstől nem messze, valahol a környéken nem tudtok elhagyatott várromot, tornyot, bármit, ami lakott területen kívül van, és nincs kivilágítva. Csinálnék egy csillagos-multiexpót.... Tényleg, uhu? Merre jársz?:)
jah. Multkor arra jártam emberi időben, de nem volt szerencsém. Most lefényképeztem mobillal a nyitvatartás táblát (erre még jó). Ha kedvem támad arra fele menni, akkor már tudok rá készülni. :D