Nem tanultad meg az áltaklános iskolában a történelmet !
Magyarország akkori népességének 70-75%-át egyszerűen kiirtották, vagy rabszíjra fűzték és elhurcolták. Korabeli utazók a teljes Alföldet és a Dunántúl Balatontól délre eső részét gyakorlatilag lakatlannak írták le ! Persze a Dunántól északi része sem úszta meg, mert a Bécs elleni hadjáratok gyakorlatilag egy 50-70 km-es sávban irtották ki az oda felhúzódott magyar lakosságot, akik helyére horvátok húzódtak fel délről. Néhány város -Kecskemét, Szeged, Buda- rendelkezett népességgel, azon kívül a táj elvadult, műveletlen volt. A magyarság maradéka a vékony nyugati és északi sávba húzódott fel. Azóta sem heverte ki ezt a genetikai veszteséget a nemzet, mert elsősorban is a német és szlovák betelepítések voltak erőteljesek az 1700-as években elkezdődött telepítések során.
Miért kellene szeretnünk a félholdat a szigetvári emlékmű dacára ? Arányait tekintve szerinted melyik nép szenvedett ekkora vérveszteséget, mint a magyar ?
Megfeledkezel a Munkáspártól, az MSZMP-ből kiebrudalt "lánglelkúekről", akik számára a kondér már szűk volt. Ők még használják.
Azt gondolom, hogy ez a probléma -számos más társával együtt- felfújt ! A jelképek megkülönböztethetők egyértelműen, így alapos belemagyarázás kell ahhoz, hogy valaki úgy lássa a magyar történelem egyik legfontosabb -a hivatalos magyar címerben is jelen levő- szimbólumát, hogy az elitélendő legyen !
Arra persze alkalmas ez a fajta kommunikáció és hangulatkeltés, hogy a magyarságot deffenzivába szorítsa, hogy mesterségesen szégyenérzetet alakítson ki ! Az így demoralizált nemzet már gyenge ellenfél, könnyen manipulálható. Ezért most már szakítani kellene ezzel a retorikával !
Érdekes, hogy amikor éleződik a két politikai pólus szembenállása, akkor menetrendszerűen elővarázsolódnak un szélsőséges elemek -skinheadek a Várban, Bácsfi Diana (a BM-es apucival), most a váratlanul törő-zúzó őrültek a tv-nél- melyek príma sajtótámák a szélsőjobbal való ijesztgetés forgatókönyve szerint. Aztán amikor a kedélyek megnyugszanak, visszateszik a kelléktárba őket.
Itt ez a szerencsétle egzaltált Kőrösi is az MSZMP-s MDF-es előéletével, barátaival, hálózatával....
És ő fog lőni, mi ? ! Annyira komolytalan a hisztériád már ! Egy dologra alkalmas, hogy bizonyítva lásd a fasisztoid hatalomátvételt. Teljesen elveszítetted az önkontrolod és már csak a mozgalmi híreknek hiszel !
1. A lóláb kilógása azzal kezdődött, hogy először vádoltak, majd zárt ülés a "bizonyítékokkal".
2. Aztán mégis "részlegesen" feloldották egynémely "bizonyítékról" a titkos megjelölést. Ennek irányítottsága feltűnő ! Ma tele volt a magyar média vele, melyet tudjuk, hogy Duma Franci korábban jótanácsokkal látott el. Tehát teljes értékű marketink-eszköz.
3. A bonyodalmak a 2-es ponttól fokozódtak, mert ellenőrizhetetlen és bizonyítatlan a "bizonyítékok" forrása. Ha egy hazug kormányt már egyszer rajtakaptak, azután már csak hatványozottan megálló bizonyítékokkal tud a nyilvánosság elé kiállni ! Ezek pedig inognak ! Miért ?
4. A legfontosabb kérdés a 3-as ponttal van összefüggésben:
- honnan tudták, hogy kiket kell lehallgatni ?
- volt-e bírósági felhatalmazásuk a rendőröknek a lehallgatásra ?
- ha igen és tapasztalták azt, amit lehallgattak a felvételen volt, akkor miért nem kapcsolták le időben ezeket a szélsőségeseket, hiszen ismerték a személyeket és ismerték tartózkodási helyüket (GPS koordináta, plusz-mínusz 5 méteres szórással). Elég lett volna csak azt a néhány embert kiemelni, akik állítólag a purparlét szervezték !
5. A kommunikációból nem derül ki, hogy önmaguk spontán stratégiája lett volna, lehetett ez akár egy rendőrségi provokátorokon keresztül eljuttatott parancs végrehajtása is !
Ennek a szcenáriónak szerintem nagyobb a valószínűsége, mint egy folyamatosan hazudó kormány álbizonyítékainak !
Szilvásy György kancelláriaminiszter - az Index közvetítésével - többek között az alábbiakra kérte az embereket, a november 4-re bejelentett nagyszámú gyülekezésre és az itt-ott előrejelzett átfedésekre tekintettel - többek között - az alábbiakra kér mindenkit:
"
Ha ön valamelyik rendezvényre készül, vegye figyelembe, hogy rendbontás, zavargás esetén a rendőrségnek kötelessége lesz fellépni, a jogellenessé vált demonstrációt feloszlatni. Ha a tömegben elszigetelten rendzavarókra lesz figyelmes, kérheti a rendezők, illetve a rendőrök segítségét. A tüntetés akkor is jogellenes, ha a demonstráció eltér eredeti útvonalától, helyszínétől, időpontjaitól.
Vigyázzon magára, legyen jogkövető!
Ha már megkezdődik a tömegoszlatás, saját testi épsége érdekében - mégha nem is hallja a rendőri felszólítást - hagyja el a helyszínt, lehetőleg abba az irányba, amerre a legkevesebb rendőrt látja. A rendőrség mindig biztosít menekülési útvonalat.
Ha a tömegoszlatás megkezdődik, a rendőrség nem tud, nem dolga különbséget tenni demonstráló és járókelő között. Ha rendőrsorfal vagy a tüntetők zárják el a hazafelé vezető utat, nagy ívben, legalább három-négy háztömbnyi távolságban kerülje meg őket, ha nem tud hazamenni, húzza ki az oszlatással járó néhány órát valahol máshol. Itt olvashatja el a rendőrség témába vágó részletes tájékoztatását.
Az Index zavargáselőrejelző szakszolgálata szerint november 4. gócpontja a Deák tér és az Astoria, esetleg a lezárt Kossuth tér környéke lehet. A feltehetően a legnagyobb tömeget vonzó Fidesz felvonulása délután 5 óra körül ér véget. A Kossuth téren korábban demonstráló szervezetek (Magyar Október Mozgalom, Budaházy Baráti Kör) ekkor nem messze, a Szabadság téren lesznek. "
A cikk itt olvasható és részletes térképet is mellékeltek hozzá.
igen csak az 500 éve volt, ez meg 50. van különsbég. ráadásul van aki a saját szemével látta. török janicsárok gaztetteit élőben a ma élők közül már senki nem tudja visszaidézni ugyebár.
"És mindig vannak fogadatlan prókátorok is, akik ezt gerjesztik, ahelyett, hogy csillapítanák."
Igen, akik lengetik az árpádsávos zászlót, tudván tudva, hogy ez egyes embereknek fáj és borzalmas emlékeket idéz fel. De ők tovább lengetik.
Hogyan lehetnek ennyire intoleránsak, hogyan nem lehetnek tekintettel mások érzéseire? Senki sem lenget vörös zászlót és nem fest vörös csillagot (önkényuralmi jelkép). Akkor miért kell ez az árpádsáv? Miért pont az? Számos történelmi zászlaja van a magyar nemzetnek, azok miért nem jók?
akiket elvittek malenykij robotra, vagy Recsken raboskodtak azok valószínűleg úgyanígy éreznének akkor ha veres lobogókkal, Lenin-képekkel és sarló-kalapáccsal menne utcára a baloldali kemény mag, képzeld el akkor mi lenne a jobboldalon?
Természetesen igazuk lehet, és el is hiszem, hogy félelmet kelt bennük. Csak azt teszem hozzá, hogy szerintem indokolatlanus, és azt, hogy egyesek turbózzák ezt a félelmet, ahelyett, hogy csillapítanák. Ez tipikus: ellenséget gyártani, hogy aztán legyen mitől félni, ez bevált recept. És mindig vannak fogadatlan prókátorok is, akik ezt gerjesztik, ahelyett, hogy csillapítanák.
Lehet vitatni, hogy félelemkeltő, de szerintem azzal csak azt állítod, hogy éppen Tebenned nem kelt félelmet. Hogy számodra más az a jelkép, mint mások számára. Ha azonban néhányan úgy érzik, hogy félelemkeltő, azt nem értem, miért kell annyira ragaszkodni hozzá, miért nem lehet - újra ezt kérdezem - a hivatalos magyar zászlót használni, a címerrel a közepén? Az az igazság, már elvesztettem a fonalat, hogy min is vitatkozunk pontosan: hogy félelemkeltő-e, azt én nem vonnám kétségbe, ha egyesek azt állítják. Vagy nekik nem lehet igazuk?
Ez már pszichológia: ha állandóan azt hallják, hogy félelemkeltő, az is lesz. Akik pl. a tévénél dúltak, nem Árpád-sávos vagy magyar zászlót lobogtattak, hanem bézbólütőt. Ugyanilyen cirkuszt rendeztek a Mitnyan-féle turulos emlékmű miatt. Most hallottad, hogy félnek a turulmadártól? MAjd hallani fogod, ha valakinek az az érdeke. De lehet itt majd félni Nagymagyarország alakú jelvénytől, Székely himnusztól, csak alkalom kell hozzá, és megfelelő sajtó, tévé és megmondó emberek.
A félelemkeltés szerintem ennél közvetlenebb sokkal: arról van szó, amikor az illető már úgy érzi, hogy bizonyos feltételek mellett az ő bőrére mehet a játék. Ami az utcai eksönöket illeti, egyértelműen ilyen a helyzet (ezért haragszom itten hetek óta), mert abba teljesen véletlenül és vétlenül, hazafelé tartva is bele lehet keveredni. Másoknak más, de mivel - ahogy írom - közvetlen tapasztalataim nincsenek ilyesmiről, ezért csak elképzelni tudom.
Korábban beidézted JGY állításait. Egyik sem erről szól. Szvsz. Egyébként sok embert ismerek, akinek durván félelemkeltő a repülés. Akárha hozzátartozói, ismerősei repólnek, vagy épp gép száll el a város felett. Mi a teendő?
Akik voltak olyan kedvesek és elmeorvoshoz utasítottak a minap, azok számára cikk és interjú a Hírszerzőn - kiindulópont a PPSZ honlapja, amit beidéztem, nem tudom, elolvastátok-e - a holnapi fegyveres felkelésről, annak szervezőjéről.
Szerintem megnyilvánulásaid tárgyfüggőek: bizonyos ügyekben túlnyomórészt autoriter-tekintélyelvű véleményeket adsz közre, s emiatt magam aligha tartanálak liberálisnak.
Javaslom a Védegylet 12 pontjából a zászlóra vonatkozót elolvasni, ez volt a vita kiindulópontja: félelemkeltő-e (egyesek számára, nekem szerencsére nem, ha a magánvéleményem is beleszőhetem) az Árpád-sávos zászló.
JGY ezt vitatta - nem lehet félelemkeltő -, míg én cáfoltam (lehet, hogy vannak, akik számára félelemkeltő). Ennyi az egész.
De jó az analógia: szerintem az is félelemkeltő, ha bizonyos rendszerességgel lehet számítani parkok feldúlására, utcák rongálására, stb. Nem gondolom, hogy a gyülekezési, tüntetési, stb. alkotmányos jog odáig terjedhet, hogy másokban - akik nem igazán vettek részt a kormány munkájában, azaz sem az államháztartási hiányról, sem a megszorításokról, stb. nem tehetnek - rendszeresen félelmet keltsenek. Nyilván minden jognak az a korlátja, hogy másokat ne tartson félelemben (mert azt terrornak hívnák), ezért véleményem szerint úgy kéne megoldani a dolgokat, hogy ez a félelem kikerülhessen a szótárból. Akár racionális az a félelem, akár nem (mint a zászló esetében), mégis tolerálható igény.
A honfoglalók vörös színe után a vörös-ezüst sávozás III. Béla címerén, a keresztes hadjáratok korában, a 12. században bukkant fel először. Az 1202-es aranybullán (persze színek nélkül, pajzsba foglalva) is láthatók a sávok. A 14. sz. első felében készült zürichi címertekercsen Magyarország címereként piros-fehér sávos címer látható. A vegyesházi királyok épp az Árpád-házhoz való kapcsolódásukat jelezték címereikben az piros-ezüst sávozással. Akár az Anjou királyokat, Mátyást, vagy a Habsburgokat említhetjük.
Sarokba szorítottál, de unánannaézek. Addig is ideiglenes gondom, Miért hívják Árpádnak és miért nem Szálasi sávosnak? Kölcsönösen böngészgessünk a lexikonokban.
Köszönöm az idézeteket, Kígyószisz, így könnyebb. :-)
Tartom, amit írtam. Bár nem írtad le, hogy az Általad beidézett marginális figurák miben cáfolják JGY állításait, de utaltál arra, hogy "Árpád sávos" zászló van náluk. S itt a csúsztatás. A beidézett szövegek az én olvasatomban (majd megcáfol, ha félreértettem) a kétfajta zászló közti különbségtételről szólnak, míg Te önszorgalomból beszúrsz egy "egyáltalán nem" minősítést, majd ezt diadalmasan cáfolod.
Nem csodálkoznék, ha a mesterségesen felpumpált mumusnyilasok kezében Árpád-sávos zászlót is lekapna a szemfüles média (márcsak azért is, mert a nyilaskeresztes zászló tiltott jelkép - s nem az az Árpád-sávos). Én pl. nem láttam a sávok számát a képeiden. Pár médianyilas miatt azért nem válik eggyé a kétféle zászló.
Azon sem csodálkoznék, ha a médianyilasok zászlólengetése valakit zavarna. De ez ugye nem vonja kétségbe mások nemzeti jelképekhez való jogát? Különösen a Te szemedben, akinek az utcai véleménynyilvánításról azonnal a saját szabadságjogaid csorbítása ugrik be? Avagy a Neked nem tetsző tüntetők ne csorbítsanak, a Neked tetsző zászlóellenesek pedig csorbítsanak a kedvükre?
Feleslegesek ezek a lekezelő szópanelek. A kérdésed nem eldöntendő, abba belefogalmaztad az állításodat. A saját állításodra szerintem válaszolj Magad, hiszen a Tiéd.
De mielőtt azzal jönnél vissza, hogy a kutya jobbosok elvitatják a nemzeti hagyományokhoz való kötődést a baloldaliaktól, szívesen elmondom, hogy szerintem nagy böszmeség volna ilyeneket állítani. Természetesen mindenkinek egyforma joga van nemzeti hagyományainkat tisztelni. Mégha az általam ismert példák arra is utalnak, hogy nem mindenki él egyformán ezzel a jogával...