Nem baj, hogy nem jutott, így is van annyi idei magoncom, hogy néha már én sem tudom, hol mi van. Ha párom is úgy akarja, akkor nemsokára teszek fel képeket.
Elég gyöszös.Vársz,hogy erősödjön,vagy elküldjem mostanában?Nem tudom mit kérjek.400 cserepes növényem van:-)Már csak különlegesre hajtok,de a duriánért nincs képem különlegeset kérni:-)Írj címet,meg hogy mikor küldjem.Vagy esetleg,ha Te felsorolnád,hogy miből lehet választani,akkor biztosan találnánk olyat,ami még nincs.
Arról a 3-ról tudnál képet felrakni?Kiváncsi vagyok mi nem kelt nekem.
Kiraktam az asztalra a magokat.Csoportosítottam az egyformának kinézőeket.Igyekeztem mindenkinek ugyanazt berakni.A kesuból nem volt annyi,hogy Neked is jusson.Te már a legvégén szóltál.Akkor már mindenkinek elküldtem az adagot.
Aha.Akkor köszi.Sajna nem hajt:-( Viszont kirakom naposabb helyre.Most a kiülő alatt van.Ott nem kap közvetlen napot.Hátha....A vandáknak jó a kiülő alatt?
Ja. Ha bot akkor Vanta teres. Sajna azt kell megnézni hajt -e léggyökeret.Ha nem fog,csak igy aszalodik,akkor lehet véglegesen kiszárad:(( Egyébként szereti a sok vizet,párát,és a szinte teljes napot.
Hu ezek jol megnöttek,nekem negyedekkorák max.:((( Az utolso kép szerintem a Cassia fistula,legalábbis nekem egy darab kellt ki és annak azonositottam.( a mag egy vékony hengeres fekete csö volt,benne ragacsos masszával körülvéve barna magok)
Licsit én vetettem, a Longánt cseréltem!Itt vannak a képek is : Licsim Longan botocska
Már nem tudom mibe ültettem ,de nagyon alaposan olvastam hozzá (lehet ,hogy nem kellett volna) Az üvegházba volt ,szép lassan kimúlt, még mindig meg van a levéltelen szár, de csak sajnálatból nem dobtam ki ,a kakaómmal is így jártam. Elvileg hűvős párába kéne teleltetni, de hogyan...? A botocskára roszul fókuszáltam ,de esik az eső ,nem megyek ki ,majd ha növekszik , csinálok róla jobb képet.
Gyönyörű!!!:-)))) Én most a Longannal próbálkozom és van egy saját keltetésű Licsim is, a másik a télen kimúlt.:-((( Kesúm meg nekem nem volt ,úgye Ibolya? Sok minden kikelt, igaz a párom permetezett, így volt elhullás , de ami kikelt abból mindből van, Cucurbia látta őket már.
7 féle mag kelt ki a duriánt is beleszámolva.A 8.most kezd hajtani.A többi nálam sem.Van még 6 üres cserép.'1 féle magból több cserepet is csináltam.Sajna nem írtam rá,melyikek az egyformák.
Nekem meg sem érte a kirakást.:((Kikelt a tiszta kokuszrostban és még a melegházban az első csiralevél kinevelése után feketegombabetegségben kimult.Miután ezt a fajta betegséget eddig mindig novemberben kapták el,ezért ez lehet a hüvös idő számlájára irom.De sajna ez már nem segit rajta utolag:(( A többi kikelt 5 magonc egyenlőre szép és növöget,4 mag van ami még nem kellt egyáltalán ki.
Ha lehet oltani,szívesen áldozok belőle a köz érdekébe:-)
3 kesum van,kint vannak,áznak az esőben.A múltkori sok esőtöl begombásodtak,de már az új leveleiken nincs gomba.A licsiről majd rakok fel új képet,ha jobban látszanak a bimbók.