Meg mert nem volt listázva. Amikor vettem az enyémet 2007-ben, kérdeztem, van-e nagyobb motor. Azt mondták nincs. Amikor húztam a számat, akkor mondták: van 1.8, de 12 hetet kellene várni rá és nem tudunk színt . Nem tudtunk várni, sajnos.
Pedig az az 1.8 húz a pincéből is. Automatával meg a világ pöcke lehet. :)
1,8 az GM Ausztrália (Holden) gyártmány gyakorlatilag az Opel fejlesztette a 80as évek közepén annyiért nem gondolkodni hanem azonnal meg kell venni az alapján az állapot alapján amit írsz!
Autó vàsàrlàs elött àllok a kinézett darab egy 2005 -ben Magyarorszàgon forgalombahelyezett 1 tulajos ( aki egy középkorú jòszituàlt hölgy ) végig szakszervízbe hordta ami a mai napig vezetve van , full leinformàlhatò sérülésmentes 1.8 cdx ( platinum ) lacetti amiben 125000 km van.
A hölgy 900000 ft -ért adnà el , az alufelni mellett van acélfelni is gumikkal de azok màr kukàk.
Kérdésem az lenne hogy az 1.8 motorròl mit lehet tudni ?
Tudom hogy a lacetti motorok szeretik a gyomrukat de ennek az 1.8 motornak van valami gyenge pontja amire jò figyelni ?
Vàrom minden segìtö hozzàértö hozzàszollàsàt , jòtanàcsàt .
Nem annak adták el csak sokan szeretnek valótlan felszereltséget írni:ami a platinumhoz hiányzik: szövet kárpit,hátsó kartámasz,esőszenzor, sebességfüggő szervo,gyári könnyűfém,2007től szélvédőfűtés
Köszönöm a gratulációt és a lehetőséget is! A szerelővel kapcsolatban szinte biztos nem fogok élni az ajánlattal, ugyanis csongrádmegyei vagyok. :-D A főváros felé ritkán járok (egyelőre).
Már alig várom a kulcsátvételt! Naponta többször megnézem a magam készített képeket, és felidézem a látottakat. :-)
Nem sok, ezert is irtam hogy ez van, ez egy ilyen auto. De az teny, hogy a Xsara-val eljartam ugyanilyen stilusban 8 l korul (irva vagyon minden egyes tankolasom 2001 ota).
Nezd; nekem ez a 8,5-9 ugy jon ki, hogy 99%-ban varosban (Budapesten) jarok, es telen-nyaron megy a klima. Viszont tolom neki rendesen, engem nem szoktak otthagyni a lampanal, es a sebesseghatarokat is csak veletlenul szoktam betartani (vagy mondjuk ha epp hozzaszolast irok ide a forumba vezetes kozben). Ha veletlenul kimegyek az orszagutra, akkor lemegy 7,5-re.
A Citroen Xsara-m elotte kevesebbet fogyasztott; ez van. Ez egy ilyen auto.
Gozom sincs, en csak vezetem, nem tudom mitol megy.
Kigyulladt a sarga lampa, rangatott; bevittem a szervizbe es megcsinaltak garanciaban. (Meg egy csereautot is kaptam nagyon jutanyos aron a harom napra.) Rakerdeztem, mondtak hogy tipushiba, szelepek; ennyit tudok.
Az 1.4el is normális körülmények közt el lehet menni 7Liter körüli fogyasztással csak tisztában kell lenni ,hogy az a motor magasabb fordulaton adja le a nyomatékot és teljesítményt!
Élő példa ügyfél szerint sokat eszik az autó én ki tudtam,hozni belőle 6,6 os fogyasztást ő 7,8 alá nem tudott menni ugyanaz az autó.Nekem az 1.4es 5 ajtósom anno 205/40R17 es kerekekkel tempós közlekedés mellett 8 liter körül evett az 16os sedanom ami utána volt az sem ment el kevesebbel jelenlegi 2.0D automata kombi 5-12 ig tud enni attól függ mennyire nehéz a lábam hogyan gyorsítok ugyanazzal a tempóval a gázpedál kezeléssel 1,5-2 liter különbséget ki lehet hozni.
Sajnos sokan az ideális fordulat alatt használják azt hiszik ha alacsony fordulaton erőltetik akkor kevesebbet eszik!
Az gyengébb minőségű üzemanyag esetén simán 1,5-2 literrel többet megeszik
Szelepen változtattak de 2008tól a sima van mindegyikben nagyobb illesztéssel,az 1.4 1.6 nak a hengerfeje ugyanaz csak a vezérműtengely más,amúgy 2004ben szedtük szét az első motort szelepszorulás végett 1 Kalosban amikor még hire hamva sem volt másik szelepnek normálisan meg lett munkálva a hengerfej és utánna semmi baja nem volt annak az autónak!
Ehhez viszont kellett az is,hogy a kedves tulaj úgy használja az autóját ahogyan kell,megfelelő fordulat normális üzemanyag!