Felkeltette érdeklődésemet a Magic Life Africana (Tunézia Hammamet) A neten sok szépet lehet róluk olvasni. A közel 15 éve létező Magic Life minden klubjában ténylegesen All Inclusive szolgáltatásokat nyújt vendégeinek mondja a katalógus és az utazásszervező. Voltatok-e már valamelyik klubjukban? Milyen volt? Mi tetszett a legjobban? Tényleg kényeztetnek? Volt esetleg valami, ami nem tetszett? Érdeklődve várom és előre köszönöm az élménybeszámolókat! Bogie
Megjöttünk, és összességében nagyon jól éreztük magunkat. Szerencsénk volt az időjárással is, a két hét alatt egy éjjel esett az eső. Az utolsó három napban megfordult a szél, és a kontinens felől hozott hideg levegőt, így akkor már nem fürödtünk a tengerben. Szerencsénk volt a szobával is, a főépületben a földszinten kaptunk egy kertre néző szobát, csendes és mégis közel mindenhez. A fiam külön értékelte, hogy közel volt a net. Úgy jöttünk haza, hogy azt mondta, máskor is mehetünk ML hotelbe. Ami nagy szó, mert nem utazós fajta. Az első héten voltak más magyarok is, a második héten csak mi voltunk. Ekkor valamelyik német tartományban szünet lehetett, mert ellepték a hotelt a 8-13 éves gyerekek. Viselkedésük erősen kifogásolható volt. A szülőké is, mert nem igazán fegyelmezték őket. De az ellátásra vagy a személyzetre csak jót tudok mondani. Azt sajnálom, hogy nem fedeztük fel hamarabb a ML hoteleket.
A tengerben biztos tudtok fürdeni, mert nagyon meleg és nem is hűl le gyorsan. Szeptember elején kb. 27 fokos volt, kellemesen langyos.
Nem voltunk a nabeuli vásáron, mert állítólag óriási a tömeg és két kisgyerekkel nem lett volna ideális. Mi csak Hammametbe mentünk be.
A szobákat 12-ig kell elhagyni és csomagszoba nem volt, a recepciónál vigyáztak a csomagokra. Nem tudom, a ti gépetek mikor indul haza, de gondolom ti is a 17 órás géppel jöttök. Értünk 3/4 2-kor jött a taxi, így volt időnk a reggeli után még összecsomagolni, levinni a cuccokat és még a tengerpartra is kimentünk egy búcsúfürdésre.
Az AI ellátás végig jár, amíg a szállodában vagytok, mert legnagyobb csodálatomra nincs karszalag, nem is értem, hogy szűrik ki az esetleg nem ott lakókat. Elvileg bárki bemehet és ehet-ihat, mert semmilyen ellenőrzés nincs.
Olvastam a Lyktosról szóló beszámolót is. Ami igaz, az italautomatákban itt is cukros vizek vannak és porból készült "eperturmix" (bár a gyerekeim imádták), de lehet kérni mást is, buborékos és buborék nélküli vizet, Coca Colat, Fantat, Sprite-ot (bár ez valami tunéziai márka, de ugyanolyan az íze). Lehet kérni pohárban, akkor automatából adják, de ha kéritek, adnak egy literes üveget is, nem probléma. Egyáltalán nem spórolnak az innivalóval.
Az árnyék itt nem volt akkora gond, mindig találtunk jó helyet, vannak napernyők háncsból és rengeteg pálma, még 10 óra után is mindig volt jó hely. Strandtörölközőt se vigyetek, mert érkezéskor adnak törölköző kártyát és azt be lehet váltani akár naponta tisztára, vagy felvihetitek és akkor cserélitek, amikor akarjátok. Ami fontos, elutazáskor visszakérik a kártyákat, akkorra le kell adni a törölközőket.
Kirándulni csak rövidebbeket gondoltam. Nem most megyünk el a kétnapos sivatagi túrára. De a környéket bejárnánk. Remélem, jó időnk lesz, a hőséget nem szeretjük, de fürdeni igen. Elsősorban a tengerben.
Még egy kérdés. Hazautazáskor meddig kell elhagyni a szobákat, és van e csomagszoba? Az AI ellátás is meddig jár?
Nabeulban a heti vásáron voltatok?
Egyébként úgy gondoltam, hogy viszek egy mini vízforralót és 2/1-ben kávét a reggelekre.
Természetesen hazajöttünk, és nem felejtettem el az élménybeszámolót, márcsak
azért sem, mert Ti is sokat segítettetek nekem az utazás előtt. De sajnos lesérültem, és ez eléggé lefoglalt.
Szerencsére jó időnk volt, és csak mutatóban jelentkezett az utolsó két napon az az orkánszerű szél, ami Micaamicáéknak kijutott.
A Lyktos-ról a benyomásaink:
Az elhelyezkedése, mármint hogy a semmi közepén van, nem volt meglepetés, ez a fotókon jól látszik.
A tenger csodálatos, minden nap tudtunk úszni.
Az épületek és főleg a környezetük sokkal szebb, mint amit a prospektus alapján vártunk, ugyanis már rendesen befolyta a területet a növényzet. A szoba, fürdőszoba tiszta, méretes, a bútorok újszerűen néznek ki.
Az étkezés bőséges, az ételek finomak, a személyzet kedves, a programok jók.
Azért én messze nem voltam mindentől elragadtatva.
Ami nem tetszett: dermesztően hideg vizű medencék, nagyon gagyi, cukros, szirupszerű italok, leharcolt, fényáteresztő napernyők, gerincgyilkoló ágy, és harc a rendes árnyékos helyekért a medencénél, ezekből ugyanis messze az igények alatt van a kínálat.
Az sem tetszett, hogy a tinik egyes sportágakhoz csak akkor férhettek hozzá, amikor normális ember nem megy a napra, az esti és reggeli időpontok ugyanis a felnőtteknek voltak fenntartva pl. a tenisznél, íjászatnál. Némi reklamálás után ez utóbbi probléma részben megodódott.
Akkor mégis vidd a Nescafét, mert még ha a főépületben is lesz a szobátok, a liftben és a bárban csodálkoznának, ha pizsamában és félálomban mennél le kávézni. A vízre ne legyen gondod, lesz a minibárban szénsavmentes ásványvíz. (A csapvíz csak fogmosásra használható.)
Remélhetőleg jó idő lesz még szeptember végén, mert a medencéket csak a nap melegíti, még nekünk is melegebb volt a tenger, mint a medencék. (Délutánra lettek kellemesebbek.)
A nagyfiad nagyon fogja élvezni, főleg a csúszdákat meg a banánozást.
Ha két hétre mentek, akkor pár kirándulás is belefér. Mi nem kirándultunk, mert két 3 éves gyerekkel voltunk. A szálloda környékén nem nagyon van mit nézni, de Hammamet és Nabeul is könnyen elérhető taxival. Most 5 dinár volt egy út nekünk.
Egyébként reggeli 11-ig volt(pedig a katalógusban 11.30-ig hirdették), de utána azonnal lehet már enni a többi helyen.
Mi is a 20.15-ös géppel mentünk. Elméletileg. Merthogy 1 órás késéssel érkezett (és indult), így 3/4 12-kor szálltunk le.
Próbáljátok ki napközben a Zapatát, az egy mexikói étterem, ott jók a kaják és bár egy adag elég kicsi, akármennyit lehet kérni.
Én fel sem ébredek igazán addig, míg meg nem ittam az első kávét. A második már lehet később is. Reggeli meg jó lesz délben is.
Szeptember 26--án indulunk két hétre. Az egy hét nagyon kevésnek tűnt, itt pedig nincs 10-12 napos turnus. Első hallásra soknak tűnik a két hét, de itt a topikon s az utazási irodában is inkább a két hetet javasolták. Mikor a gyereket elkértem az iskolából, kicsit rosszalották, de elengedték. Ki akarjuk használni a gyermekkedvezményt, mert most lesz 16 éves novemberben. Nekünk ez lesz az első Tunézia, de az első ML is./ Szerintem elsőre el sem hiszik, hogy a gyerek még nincs 16, ha ránéznek, 198 cm, és enyhe szakáll./
Biztató, hogy kisbusz vitt benneteket, remélem minket is az fog, s nem kell egy csomó szállodát végigjárni előtte. Mikor indultatok, ha hajnal kettőre értetek oda? Mi a 20.15-ös géppel megyünk elméletileg. /Ma megyek a jegyekért/
Én kibírtam azt a rövid időt a felkelés és a reggeli között, a szobában nem főzöcskéztem.
A mi gépünkkel nem jött senki Magic Life-ba, csak minket várt éjfélkor az idegenvezető a reptéren és egy kisbusz szállított a hotelbe, ahova éjjel 2-kor érkeztünk. (Fél 3-kor megterítettek nekünk az étteremben és kaptunk frissen készült vacsorát). Hazafelé pedig egy légkondis taxi vitt ki a reptérre.
Csak 2 családdal találkoztunk összesen, nem jellemzőek a magyarok, főleg osztrákok vannak a szállodában. Viszont az utolsó napokban hallottam magyar szót, jött 2 magyar animátor, de a táblán a hallban még nem szerepeltek.
Mikor mentek ? Irigykedek, mi még maradtunk volna. Többször voltunk már Tunéziában, de eddig messze ez volt a legjobb.
Nagyon szépen köszönöm a kávés információt. Téged nem zavart, hogy nem közvetlenül ébredéskor ittad a kávét, hanem csak kicsit később a reggelinél, vagy még este vittél fel a szobába?
Én a ML Manarban nyaraltam augusztus 29-től szeptember 5-ig és mindennel nagyon meg voltam elégedve. 2 kisgyerekkel voltunk, ők is remekül érezték magukat. A kávéról: én is kávéfüggő vagyok és nem volt semmi problémám. A reggelinél van lötty kávé, de van egy Nescafe automata is, ami nem rossz, főleg a Moccacino volt finom. Ezen kívűl van forró víz és valódi Nescafé is (nem tunéziai utánzat, hanem az eredeti) koffeines és koffeinmentes változatban is. Ha ez nem elég, a Wunder Barban 24 órán keresztül kapsz kávét, rendes presszókávé, olyan, mint itthon. A mór kávézóban nem voltunk, de ott inkább török kávé van, a zaccos fajta. A Nescafés üveget nyugodtan itthon hagyhatod.
Én csak reggelire kávézom, ezért nem igazán tudom hogy az ezen kívüli kávé lehetőségek milyenek. Amit reggel lehetett inni ( a kihelyezett csapos bocikból) az egy közepes színvonalú sokszor csak langyos lötty=hosszú kávé volt. Van un.
Mór kávézó a hotelben, ezt mi nem próbáltuk ki, de ott biztos finomabb és többféle kávé is van. Megnézni megnéztük: Színes párnákon ülve vizipipáztak és kávézgattak.
Más: néha délután valami fánktészta félébe datolyát sütöttek, ez isteni finom volt, kóstoljátok meg! Nagyon jó még a menta teájuk, nem a reggelinél levő filteres, hanem a bárnál kint van délutánonként egy kőedényben és menta levelek úsznak benn.
Szúnyogok: mi október 2. hetében nem találkoztunk velük.
Tipp: Lesz egyik este a hotelban Tunéziai est. Ekkor beengedik a vásárosokat a hotelba, vagyis bazár lesz. Minden méregdrága, nem érdemes itt vásárolni.
Ne feledd a tevekaravánt! A fiadnak is biztos nagyon tetszeni fog!
Még egy kérdés eszembe jutott. Én az a fajta vagyok, aki fel sem ébred addig, míg az első kávéját meg nem itta. Viszek egy kis vízforralót és nescafét. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen a kávéjuk? S a kávé is elérhető 0-24-ben? Csak hogy tudjam, mennyit vigyek. Még este is képes vagyok kávét inni.
Sziasztok, megérkeztünk az Imperialból, fantasztikusan jól éreztük magunkat, mindenkinek ajánlani tudom a szállodát. Barátságos kiszolgálás, tisztaság, kulturált vendégek, finom kaja - szóval minden ami kell a pihenéshez.
Nekem az egész arab mentalitás nem tetszett, de elfogadtam és jól éreztem magam. A legjobban az maradt meg bennem, hogy vacsorakor a legjobb asztalokat a pincérek lefoglalták és csak azt engedték oda ülni aki a zsebükbe csúsztatott. Ez egy ML-ben szerintem nem lett volna megengedhető.
Ha valamelyik bárban italt kértél, mindig olyan pohárba adták ami épp tiszta volt, így volt amikor söröspohárból ittuk a konyakot, és az üdítőt konyakosból. Szóval igénytelenség, de legalább tiszta volt.
A csúcs az volt, amikor a pincér leejtett a tányérról egy csirkecsontot, majd elegáns mozdulattal berúgta az asztal alá hogy ne legyen útba.
A takarító fiú (nem szobalány volt, hanem fiú!) jól dolgozott. Mi a végén adtunk neki borravalót. A borravalót szinte erőszakos módon elvárták. Azt hagyták békén, aki nem adott .
Ami még nem tetszett, az az volt hogy semmiről nem tájékoztattak előre. Például a nemzeti est sem volt bejelentve, csak úgy volt.
Hogy megérte-e?
Mindenképp. Leginkább a gyerekkedvezmény miatt. És azért, mert tényleg minden AI volt.
Az idén Djerbára készülünk, szintén ML-be. Ez a negyedek ML-s utunk lesz, ami azért tényleg azt igazolja hogy meg voltunk elégedve a dolgokkal.
Ha valami még felmerül, csak kérdezd nyugodtan. Üdv: Cili
Szia Tragic Life, mi holnap indulunk 8 napra Kemerbe az Imperialba. Az a kérdésem, hogy tapasztalatod szerint milyen a felszereltség az ML-ben, ha ott van búváriskola, akkor tőlük lehet kölcsönözni merülőpipákat és szemüvegeket is? A hagyományos búvárkodást soha nem próbáltam, és most se igazán fűlik rá a fogam, viszont a snorkeling nagyon bejön, és ha a szállodában nincs pipa meg szemüveg, akkor kénytelen leszek vinni a saját cuccomat. Csak ugye a csomag miatt nem mindegy.
A másik kérdésem, ha este későn (11 után) érkeznek a vendégek, akkor még szoktak kapni valami éjszakai kaját? Nem 5 fogásos vacsorára gondolok persze, csak egy kis snack-re hogy ne haljunk éhen a repülőút után.
A Magic Life-nál a gyerekanimáció a legrosszabb. Imádtam a gyerekekkel lenni. Csak a bökkenő az, h mi sokkal többet dolgozunk. Nekünk egész napos programokat kell csinálni a gyerekeknek, nem pedig 1-2 activityt egy nap. Délelőtti, délután és esti programokat csinálunk a piciknek. Aztán mintha ez még nem lenne elég a gyerekanimátoroknak, mehetnek a showra+a live musicra. Általában fél óra maradt az esti program és a show között. Elég kemény. Na, de ez a Magic LIfe. (nem véletlenül hívjuk mi Tragic Life-nak!)
Az animációt csak a ML-nél fejeztem be, mert nagyon kiábrándultam belőlük! Más ám belülről az egész. Viszont nyaranta tuti, h el fogok menni máshova animátorkodni, mint ahogy ML után is voltam. Onnét tudom, h máshol hogyan is mennek a dolgok. Sokat tanultam tunéziában, de ha máshol nem húznak le és használnak ki ennyire, akkor miért ne dolgoznék máshol?!
Nektek nagyon jó nyaralást, és tessék megbecsülni menden egyes animátor munkáját!!! (:
Nagyon köszönöm az infokat. Például a pulóver eddig eszembe sem jutott. Max egyet raktam volna a csomagba, de így többet is teszek. A Tunéziai élményekben olvastam, hogy idén késik a nyár még nem volt igazán meleg, így meleg lesz az ősz a helyiek szerint. Remélem igazuk lesz, elvégre ők jobban tudják.
Olvastam, hogy ti az idén korfui vagy djerbai nyaralásra készültök. Végül hova mentek?
Hali TragicLife.
Te végleg abbahagytad az animátori munkát, vagy csak szünetelteted? Nem irigyellek titeket, gyerekekkel foglalkozni még csak elmegy, de a felnőttek, hajaj...... Én is emberekkel dolgozom, de ez hivatali munka, és nekünk se könnyű velük, hátmég ha szórakoztatni kell őket! Tisztelet érte nektek.
Sokféle van, nagy hátrányuk hogy mind német nyelvű idegenvezetés volt amikor mi voltunk. Mi kettőn voltunk:
Tunisz-Karthago-Sidi Bussaid: megérte, de előtte itthon érdemes feleleveníteni a történelmi tanulmányokat.
Tevekaraván: erre mindenképp menjetek el. Félnapos program. Egy tevehajcsár ruhás férfinál lehet jelentkezni az aulában, ott toborozza a népet. Kb. 20 perc buszozás után 3 órás túra teveháton , különös tájakon át, kaktuszbokrok között. Közben pihi , ahol mentetea, tunéziai kenyér ( nagyon rossz) és arab tánc vár.
A Szahara túrán nem voltunk, ezt az idén szeretnénk megcsinálni.
Az orvosi ellátásról nem tudok mit mondani, mi nem voltunk betegek.
Időjárás:
2003 október elején, 1 hetet voltunk: 2 nap eső ,néha özönvízszerű. Utánna ragyogó strandidő, jellegzetes párás meleggel. Este már mindig pulcsi kellett. Nagyon hamar sötét lett, a strandon kb. du 4-ig lehetett lenni.
Holnap írok arról is, hogy mik voltak számunkra a negatív dolgok!
maximálisan elégedettek voltunk. Más mint a magyar ízlésvilág, de aki ekkora választékból ami ott van nem tud jót enni, az vessen magára. Furcsa fűszerük a curry, ez majnem mindenen volt. Az asztalfoglalásos éttermek közül mi az olaszban voltunk, ez csapnivaló. Ami különleges volt az a nemzeti est. Ekkor kint terítettek a kertbe, és az egész fáklyákkal volt megvilágítva. Nemzeti ételeket készítettek, a szakácsok és a pincérek felvonultak a kertbe a tálcákat cipelve, és bemutatták az aznapi eledelt. Fantasztikus volt.
Ásványvíz : hűtőkben üvegekben korlátlan mennyiség volt kitéve, annyit vittünk amennyi jólesett.
Nemzetiségi összatétel: zöme német, osztrák és svájci. Magyarok 16-an voltunk akikről tudok.
A felnőtteknek szóló animációt mi nem igen vettük igénybe, de rendszeresen toborozták a népet különféle játékokhoz. Az esti táncnál ha valaki egy kicsit egyedül volt, már jött is egy animátor hogy táncba vigye. De nem voltak tolakodóak. Az esti szórakoztató műsorokat érdemes megnézni, ez októberben egy konferenciateremben volt, mert az esték már hűvösek voltak és nagyon hamar besötétedett. Lehet hogy szaptemberben még az anfiteátrumban lesz.
Vizisport:
Mentőmellényt használni kell, ha esetleg nem is kötelező a saját érdeketekben.
Isteni a kajak szerű kis csónak, a vizisí , na és a banán. Banánozni olyan sokszor mentünk, amennyi csak az időnkbe belefért annyira élveztük. A vizisít én nem mertem kipróbálni, de a férjemnek jól ment, a nagylányom pedig itt "tanult" meg.
Lehet paplanernyőzni is a strand mellett, de ez nem ML szolgáltatás, ezért fizetni kell. Valamint jet-ski is van, ami szintén fizetős. Szörfözéshez és a katamaránhoz valami alapképzettség kellett ami nekünk nem volt, ott tanfolyamon pedig nem akartunk részt venni, így nem tudom hogy működik.
Tenger:
Gyönyörű tiszta volt, kivéve egy nap vihar után. Ekkor fekete tengeri fű borított kb. 50 m partszakaszt, de odébb már nem volt gond. Halakkal, egyéb tengeri élőlényekkel mi nem találkoztunk.
Közlekedés:
A hotel mellett közvetlenül is van bazár, ahogy kiméssz bal felé kell elindulni. Itt vannak fix áras boltok is, először érdemes itt tájékozódni. Nekem nem sikerült a fix áras boltban alkudni.
Taxival mi Neubel-be mentünk, 3 dínárért vitt el. Itt egy kerámia piacon voltunk, nagy élmény. Visszafelé nagyon fontos a taxisnak pontosan mondani a hotel nevét ( Manar) mert Hammametben több ML is van!
Nagyon köszönöm az információkat Cilikécske és neked is TragicLife. Most már nagyjából megnyugodtam, hogy minden rendben lesz. Először megyek arab földre, és hát elég sok rossz tapasztalatról lehet olvasni a topicokban. Mégegyszer köszi a segítséget nektek.
A transzferidőre már pontosan nem emlékszem, de úgy rémlik minimum 1 óra volt. Kb. 2 vagy 3 szállodánál tettünk le csak vendégeket, a többiek mind a M L-be mentünk.
Mi családi szobát kértünk, ami két szobából állt. Ez egy oldalsó szárnyban volt, csendes nyugodt helyen, a tengerre nézett. Ami nem tetszett benne az az volt, hogy a balkon több másik szobával közös volt, nem volt elszeparálva.
Szobacserére nem tudom hogy van-e lehetőség.
Sajnos amikor mi voltunk, akkor nem volt magyar animátor.( Októberben már szerintem az animátorok is csökkentett létszámmal dolgoznak, lehet hogy előbb még volt.)
Én egy volt ML animátor vagyok, aki pont a Manarban dolgozott a tavalyi szezonban.
Láttam,h ti is oda mentek, és h felmerült pár kérdésed. Gondoltam válaszolok néhányra én is.
*Hogy idén is van-e magyar animátor, azt nem pontosan tudom. De minimum 1 elő szokott fordulni bármelyik clubban.
*Az animációval kapcsolatosan azt tudom mondani, h ha voltál már ML-ben, akkor pontosan tudod, h mire számíthatsz. Délelőtti, délutáni "játékok", este show és live music. De ez tényleg csak a felületes programajánló volt.
*Catamaránt próbáljátok ki, az nagyon jó, és szerintem nagyon megéri! ha jól emlékszem, akkor van először egy elméleti oktatás (kb 2 délelőtt v délután), és utána mehettek csak vízre. Nagyon vigyáznak rátok. Álatlában 2en vagytok a katamaránban, és az oktató csónakkal kísér titeket.
*a tenger nem mélyül gyorsan. Sajnos a part nem mondható a legszebbnek a környéken, de ha nincs vihar, akkor a víz nagyon szép tiszta. Sajnos vihar után undorító az egész.
*A város (Hammamet) valóban nem a sarkon van, de könnyen be lehet jutni taxival (pár perc az út). Az árat előre beszéljétek le!!! (alkudni itt is lehet, bár néha azt mondják, h annyit kell fizetni, amennyit az óra mutat...). nem kell félni a városban. nem lehet eltévedni, és nem is zaklatják a turistákat (hiszen nem is lenne érdekük). Van Hammamet túlso oldalán egy úgynevezett Hammamet Jasmine. Ott kulturáltabb boltok vannak, és sok túrista oda is szivesen elnéz. De csinálhatjátok azt is, h először csak Hammametbe mentek, és ha nem tetszik, beültök taxiba és Jasmine-be átmentek. De eltévedni sehol sem fogtok. Ha mégis, akkor csak egy taxi,és már vissza is visznek a Manarba titeket.
*Vizet bármikor, bármelyik büfében kaphattok. Palackozott ásványvíz van.
*Hááát, az éttermek... sajnos erről nincsen jó véleményem. Főleg a vendégek panaszkodta, h nekik nem izlik a kaja, meg hogy a spec éttermek nem is olyan jók. Az én személyes kedvencem a mexicana volt, ami a part felé van. Az olasz étterem borzalmas volt. Szóval nekem leginkább a svédasztalos kajálások jöttek be.
*Magyar vendéggel én is csak 2-3szor találkoztam egész szezon alatt.
különben a vendégek kb 80-85%a német v. osztrák. Én még oroszokkal, pár franciával, marokkóiakkal találkoztam ha jól emlékszem.
Remélem, mindenre tudtam válaszolni, ami érdekelt.
Köszi a segítséget, kérdésem van rengeteg. Mennyi a transzferidő, mennyi szállodánál álltatok meg közben? A mi gépünk 22.45-re ér Monastírba, és szerintem kb hajnal egyre fogunk odaérni, de ez nagymértékben függ a megállók számától. Melyik épületben kaptatok szobát, és elégedettek voltatok-e vele? Ha véletlenül nem tetszene a szoba, lehet-e cserélni? Van-e, volt-e magyar animátor? Milyen volt a felnőtteknek szóló animáció? Vízisportok: Bár tudunk úszni, de nem sűrűn fordulunk meg élővízben, mennyire merjük bevállalni? Mennyire találkoztatok halakkal a vízben? A catamaránt szeretném kipróbálni, volt-e vezető a hajókon, vagy egyedül kellene mennünk? Közlekedés: A térkép szerint eléggé a város szélén van a szálloda, milyen volt a közlekedés a központba? taxi, kisvonat, stb, vajon mennyire fogunk boldogulni, ha én nem, de a fiam beszél angolul? Ő majdnem 16 éves, de elég béketűrő tipus, és tökéletesen alkalmatlan az alkudozásra. /Mondjuk figyelemre méltó méretekkel rendelkezik, 195 cm és 120 kg. / Attól nem félek, hogy belénk kötnek. Nem tudom mennyire merjünk a városban közlekedni. Mindenhol van taxi? El lehet-e tévedni, illetve olyan környékre keveredni, ahova nem kellene. Autóval mindenhova el és vissza találok, de nem vállalnám be a vezetést. /ezt már az olaszoknál feladtam/ Ellátás: Ti kipróbáltátok az asztalfoglalásos éttermeket? Tapasztalat? Lehet-e vizet üvegben kapni az ellátás keretében, vagy csak pohárban? Melyik étterem tetszett nektek a legjobban? A szálloda vendégeinek nemzetiségi összetétele? Sok magyar volt? Kicsit tartok tőle, hogy nem fogok tudni beszélgetni másokkal, hogy nem sok magyar lesz. Fakultatív programokon voltatok-e? A szahara túrára biztos nem most megyünk. Biztosítás: ha netán orvosra lesz szükségünk és EUB biztosításunk van, kell-e az orvosnak fizetni? A másik topicban olvastam, hogy nem minden biztosító van szerződésben a kinti orvossal. Volt-e hasmars problémátok? Időjárás: a hozzászólások és a wunderground időjárástörténelme nincs összhangban. A nyaralók melegebbnek mondják. 2003-ban kivételesen meleg volt a wground szerint. Még 36,7 fok is előfordult. Ti milyennek éreztétek? Ja! És mi nem tetszett nektek a szállodában? Megérte az árát?
Mi három éve voltunk a Manar ML-ban, összességében nagyon jól éreztük magunkat. A tenger (Kréta és Török riviéra) összehasonlításában itt volt a legélvezhetőbb. Ezen azt értem, hogy itt igazán jól ki lehetett használni a ML nyújtotta vizisport lehetőségeket. Pl. Banán, kajak és vizisí.
Október elején voltunk, ha valami kérdésed lenne, szívesen segítek.
A következő évben nagy felújítást végeztek, úgy tudom már csúszdaparkja is lett.
Igen, a Gulet katalógusban bent van hogy mire jó. Például a shopban nyújt kedvezményt, bár ott minden olyan drága hogy nem igazán érdemes vásárolni még kedvezménnyel sem. Amire jó lehet, például a masszázs árakból, fizetős wellness szolgáltatásokból is kedvezményt ad. Vagy a hotelban bérelt autók bérleti díjából.