Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Worried írta: "A világ ásványkincsekben egyik leggazdagabb vidéke Koszovó!!!!"
Te ezt el is hiszed? Mert annyi igaz mindössze, hogy a római idők óta léteznek ott cink és réz bányák, de ezek értéke nagyon-nagyon csekély. (A Jakutföldhöz, vagy Dél-Afrikához képest "leggazdagabbnak" kikiáltani pedig óriási túlzás).
Homár írta: "_ha_ Koszovóban van urán, akkor Milosevicsnek _lehet_ atomfegyvere."
Az urán egy nagy humbug, azaz nincsen Koszovoban. Ha lenne, akkor sem érne vele semmit a Milo, mert nem úgy megy az, hogy beletesszük az uránércet egy konzervdobozba, aztán puffogtatunk vele... A dúsítás olyan költséges és nehéz technológia, hogy ma a világon csak néhány állam képes rá! (Yu nincs közöttük). A fegyver készítéséhez pedig még kevesebb országnak van meg a kapacitása, szerencsére! És ezekről az USA hírszerzésének biztos adatai vannak...
Kicsit más téma, de ide tartozik: nem tudom, hogyan vagytok vele. Én Kovács Lászlót nagyra becsültem. A rendszerváltás után tulképpen a legjobb külügyi szakembernek tartottam. Mióta pártelnök lett, azóta mintha egy kissé elborult volna az agya... Amit most művelnek a parlamentben, az már arcátlanság. Egy ilyen szükséghelyzetben nemzeti egységre kellene törekedni, nem pedig bomlasztani. Az MSZP képes lenne mostmár kihátrálni abból, amit az ősszel még oly nagy egységben ők is támogattak. Csak azért, mert ezzel lehet pillanatnyilag jópontokat szerezni a népnél... Lehet, hogy egyedül maradok ezzel a véleményemmel?
Kis belebofoges:
Lelott NATO-gepek:
2-rol mutogattak fenykepet/videot a szerbek, ezeket lelottek (jo, az F-16-osrol asztmongyak, hogy muszaki hiba, na bumm...).
A Harrier es az Apache gyakorlas kozben zuhant le (a Harrier halylamos ra, mert z Invincible olyan kicsi, hogy amennyiben leszallass alatt tusszent egyet a pilota, mar keszulhet is egy furdore. A helikopterek meg ilyen uzem).
Kerdem en: a szerbek me' nem mutogatnak videjot a tobbi lelott geprol geprol? mert nincsenek olyanok?
Itt szeretnek eloszlatni egy felreertest: amennyiben egy gep talalatot kap es hazamegy, az nem lelott gep, az megrongalt.
Ilyenbol volt tobb is a zegesz soran.
Azonban egy kis szereles utan ujra harckepes, mig a lelott nem.
Az eszakrol inditott tamadasnal uccai harcok valoszinuek, de ki monta, hogy Belgradot es Ujvideket is el kell foglalni?
Eleg elmenni a Duna vonalaig, nem kell bonyolitani a dolgokat.
A szerbek meg mar '91 ota sasolnak eszak fele (meg meg azelott is, meg a VSZ-es idokben).
Fosnak nagyon, hogy innen indul egy buli.
Milosevicsnek atomfegyvere? Nem hinnem. Ha lenne, mar reg Belgradban bridzseznenek az amik, mert az ilyesmit nem szeretik (kiszamithatatlan diktaturaszeru Ejropa szive mellett egy kopesnyire.)
Sik terepen meg a bunkerekkel sem lenne problema (tejes legi es tuzersegi foleny birtokab? ugyan mar!)
A tisztogatasokra van bizonyitek, ha jol emlekszem egy rakat videjo. Ja, hogy az armanykodo naci natosok hamisitvanya?
Ha igy gondolod...
Legelharitas: meg meg van, csak eppen masodpercekre mukodokepes ill. merik mukodtetni.
Ezert volt a Harm Szofiaban. Kilottek radarra, azt meg gyorsan lekapcsoltak.
"A sik terep es a jobb utanpotlasi vonalak miatt ugy tunik, hogy jobb ott haboruzni. A baj csak az hogy a Vajdasagban van nehany nagyobb varos (Szabadka, Ujvidek stb) ahol -kulonosen a belvarosban- eleg massziv hazak vannak, pincevel stb. Szerintem nem lenne tul konnyu minden hazbol 50-100 fegyverest kiverni. A szerbek ha eszrevennek a csoportosulasokat M.o.-n akkor alighanem elbarikadoznak magukat a varosokban. (futoarkok az epuletek koze, aknacsapdak stb.)"
a minap láttam a határtól nem is olyan messzire egy új lőállást (tanknak). csak úgy az út mellett. sőt, még régi, de üzemképes betonbunkerek is vannak itt-ott (ablakkal MO felé). ebből én két dolgot látok körvonalazódni:
1., aki ekkora gödröket képes kiásni, az konkrétan a szárazföldi támadásra készül. ez pedig azt jelenti, hogy a légicsapásoktól nem akarja megadni magát.
2., lehet, hogy sík terepen se lesz olyan könnyű dolga a NATO csapatoknak.
más: _ha_ Koszovóban van urán, akkor Milosevicsnek _lehet_ atomfegyvere.
bubukam, Te higgyel csak a NATOnak, hiszen mar egy csomoszor bebizonyosodott, hogy ok soha nem ferditenek, mindig az igazsagot mondjak.
Pl.: Jugo gepek lottek a menekultoszlopot, a hid amin a busz athaladt nem szerepelt a celok listajan, ertetlenul allunk a cselekmenyek elott... STB
CSak tovabbra is batran higgyel nekik!
hat ize
en azer nem hinnek az oroszoknak ;-))
de a legelharitasnak epp eleg reklam hgy ma (5 het utan) sincs meg a teljes legifoleny.
az igazi teszt akkro jon, ha az apacheok mennek
mennek?
mivan, mennek egyaltalan?
Hogyan a fenébe képzelheted, hogy az oroszok igazat mondanak?! Ezek a precíz gépek KIZÁRÓLAG müszaki hiba miatt, vagy emberi mulasztás miatt zuhannak csak le. A jugoszlávok biztosan csak szilva- meg meggymaggal lônek... Néhány napja az oroszok azt mondták, hogy légelhárító fegyvereik a jugoszláv tapasztalatok végett sokkal nagyobb piacra számíthatnak a világon a jövôben... Vajon miért mondták ezt? Azért mert olyan szarok? Na neeee...!
A 800000 menekult bizonyitek a gyilkossagokra? Talan halottak? Mas: mielott a NATO elkezdett bombazni hany menekult volt? Egyebkent meg a GRU az orosz katonai hirszerzes is megerositette a NATO vesztesegeinek nagy reszet(kb. 30 gep). Es latod nekik viszont lehet hinni. Nem ugy mint a NATOnak, aki mindent letagad az egvilagon, aztan meg par nap mulva meg homlokegyenest az ellenkezojet mondja. En a korrekt tajekoztatast hianyolom.
toki kedves,
a 4 gep egyertelmu, mert azokrol amik _telleg leestek_ a szerbek fotokat mutogatnak
a tobbirol nem
egyebkent is natonak mindegy
ha 40 gepet veszitettek, az se tetel
szerbia elpusztul ebbe a haboruba :((
az etnikai tisztogatasra 800 000 bizonyitek uldogel a szomszed orszagokban
mert mentek el otthonrol, ha nem ?
es , miert csupa alban?
miert nem menekultek el szerbek?
a tomegyilkossagokra egyelore nincs targyi bizonyitek, bar a legifotokat a multkor allitolag azonositottak valami faluval. Jelzem, Vukovaron most targyaljak az elozo fordulot, ott mar 5000 koruli targyi bizonyitek megvan :((((
masreszt, nem ertem ezt a lesbül tamadas dolgot. miert a lessel van bajod?
a rendoorsok frontalis letamadasat sem szoktak toleralni ;-))
Es a tomeggyilkossagokra hol a bizonyitek? Meg hogy a NATO idaig csak 4 gepet vesztett? Erre hol? Meg arra hogy idaig mindent letagadott, ami napvilagra kerult, hogy utana 3 nap mulva nagy nehezen elismerje? Erre hol van???? Hol vannak a bizonyitekok a nagy etnikai tisztogatasokra?
"Viszont az Milosevic is mondta hogy ezek a `szabadsagharcosok` arra nem voltak kepesek hogy egy rendororsot elolrol megrohanjanak, mindig lesallasbol, orvloveszekkel gyilkoltak."
Oké. És erre hol a bizonyíték ?
Mellesleg ezek az orvlövészek valahonnan máshonnan ismerősek nekem. Honnan is ?
Azt irod hogy `elnyomott` nepnek joga van fegyvert fogni. OKE. Viszont az Milosevic is mondta hogy ezek a `szabadsagharcosok` arra nem voltak kepesek hogy egy rendororsot elolrol megrohanjanak, mindig lesallasbol, orvloveszekkel gyilkoltak. Hat ezt melyik torvenyes hatalom turne el?
Sajnálom, hogy pártunk és kormányunk folyamatosan hülyének néz bennünket. Akkor is hazudnak, ha köszönnek, vagy bemutatkoznak. Az esti hírműsorok mindegyikének megszemlélése után, időnként kihámozható valami használható információ. Sajnos hiteles tájékoztatás még nyomokban sincs, a kormánytagok ködös dumáin és a Csurka Pisti hülyeségein kívül, mértékadó véleményt alig lehet hallani. Kár!
>Ha délrol jönnek, a szerbeknek lesz ideje észak felé vonulni, és esetleg túszként használni a magyarokat. Ha a
>NATO gyorsan elfoglalja a Vajdaságot az egész probléma megoldódhat.
A sik terep es a jobb utanpotlasi vonalak miatt ugy tunik, hogy jobb ott haboruzni. A baj csak az hogy a Vajdasagban van nehany nagyobb varos (Szabadka, Ujvidek stb) ahol -kulonosen a belvarosban- eleg massziv hazak vannak, pincevel stb. Szerintem nem lenne tul konnyu minden hazbol 50-100 fegyverest kiverni. A szerbek ha eszrevennek a csoportosulasokat M.o.-n akkor alighanem elbarikadoznak magukat a varosokban. (futoarkok az epuletek koze, aknacsapdak stb.) Tehat amig Koszovoban a terepen folynanak a harcok, addig Vajdasagban inkabb utcai harcok lennenek. Mindenesetre nagyon remelem hogy nem dont 200000 orosz turista ugy, hogy Szerbiaban fogja tolteni a nyari szabadsagat.
naman irja:
>Jugoszlavia pedig a haboru utan valoban Europa resze lesz. Jelenleg nem az, hanem egy fasiszta diktatura
>terulete.
Ezzel nem ertek egyet. Jugoszlaviaban tobbpartrendszer volt es demokratikus valasztasok. Az hogy most nem az van az nem az o hibajuk.
WOTAN irja:
>Ami most Szerbiában az albánokkal folyik az főleg ő miattuk van ay UCK gerrilák kezdtek el lövöldözni (Mi sem
>türnénk el ha 25000 roma felvonulna a
>Mátrába és elkezdené terroriyálni az embereket).
Szerintem nem vonulnanak fel a Matraba, hanem lecsapnanak, majd visszavonulnak a ciganytelepre es elvegyulnek a tomegben, aztan talald ki hogy ki volt. (a la varosi terrorizmus)
Obi Wan:
"A NATO alapszabálya szerint ugyanis minden döntést teljes egyetértéssel kell meghozni, akár egyetlen ország is megvétózhatja a másik 18 tagállam egységes fellépését."
Az igaz, hogy egységes döntést hoznak, de csak ELV-ben!!!! A részvétel már más dolog!!!! Görögök, törökök, izlandiak stb. helyeselték a támadást, de NEM VESZNEK BENNE RÉSZT!!!!
Nato alapszerződés:http://www.nato.int/docu/basictxt/treaty.htm
A világ ásványkincsekben egyik leggazdagabb vidéke Koszovó!!!!
http://www.sightings.com/politics2/motive.htm
Sajnálnám, ha nem tudnál angolul.....
Sajnos a mi helyzetünket némiképp árNYALJA közelmúltbeli bekerülésünk(ld:nagybetűs rész). Ha már nagy nehezen bekönyörögtük magunkat, akkor nem illik friss szövetségeseinket cserbenhagyni.
Azért nem szívesen lennék OV helyében:
a, Ha beengedem őket és nyernek - akkor Én vagyok az isten
b, Ha beengedem őket és néhány ezer vajdasági magyar élete árán nyernek, akkor - NATO szemében Isten a magyarok szemében egy szemét.....
c, Ha beengedem oket és még nem is nyernek.......:(((((
Itt nincs ésszeru kompromisszum. Clintont sem kérheted, hogy áldozzon párszáz katonával többet. (Hány újvidéki magyar élete ér egy NATO katona életet?)
Csak magánvélemény: Vajdasági barátom szerint öket kevésbé rémíti meg az esetleges NATO támadás Magyar vonatkozása.Az Ö véleménye szerint, ha jönnek, jöjjenek sokan és gyorsan, csak így lehet kevés a polgári áldozat.
Milot úgyis le kell gázolni, hatalmon nem maradhat.
Ha délrol jönnek, a szerbeknek lesz ideje észak felé vonulni, és esetleg túszként használni a magyarokat. Ha a NATO gyorsan elfoglalja a Vajdaságot az egész probléma megoldódhat.
"egyik illetékes miniszterünk tette: A veszteség már most is meghaladja a 10 milliárd Ft-ot, és akár elérheti a 100 m. is! Az a fontos, hogy a háború utáni újjáépítésből a magyarok minél nagyobb részt vállaljanak..."
Az a baj, hogy a miniszter úr álmodozik. Én gazdasági tanácsadóként annak idején sokat segítettem a vállalkozóknak, hogy sikerrel bekapcsolódjanak a horvát újjáépítési programba. Az ezzel kapcsolatos tapasztalatok adaptálhatók, sőt még keményebb a helyzet a jugók esetében.
- Mivel a NYEu országok és US fogja adni a pénzt, ezért azon országok vállalkozói, illetve azon országok és jugo közös vállalatok (joint-ventures) fognak újjáépíteni, hogy ne legyen annyira átlátszó a dolog...
- A kiírt projektek amivel valószínűleg egy olasz, angol, stb. tenderirodát bíznak meg, kb. akkora juttatja el a Mo.-nak az anyagot, amikor ott már rég "lezsírozták" az egészet...(erre persze bizonyíték nincsen)
- a jugók SZVSZ az US. után a magyarokat gyűlőlhetik most a legjobban, ezért látni sem akarnak magyar vállalkozót az országuk területén.
Forduljon csak hozzám bátran a miniszter úr tanácsért :))) De most már nem fárasztok tovább senkit ezzel a félig uff hozzászólással.
Persze, hogy számolok! Aki ezekkel nem számol(t), az vagy ostoba, vagy homokba dugja a fejét.
Ha úgy tetszik (ovi egyik kedvenc fordulata - brrrrrrr), a kérdéseim ebben az értelemben természetesen költőiek, vagy inkább disznó módon gúnyolódók voltak...
Pontosan tudom, hogy nem úgy van, pontosan tudom, hogy megvannak a "kifinomult" módszerek a megdolgozásra.
Amit érzékelteni próbáltam: szerintem megvannak az eszközök a határozottabb érdekérvényesítésre is, amiket azonban pártunk és kormányunk, mindenféle halandzsa kíséretében, nem használ fel.
Hogy az amerikaiak saját érdekeiken kívül semmi mást nem vesznek figyelembe, az is világos. Ők meg azt művelik felsőfokon, hogy ha az érdekeik másokéval egybeesnek, akkor elhitetik, hogy kizárólag más érdekeit védik, önzetlenül, ha pedig nem esnek egybe, akkor becsomagolják, hogy mégis úgy tűnjön. A végeredmény mindig ugyanaz....
természetesen szuverén országként léptünk be. De számolj azzal, hogy meglehetősen sok eszköz áll rendelkezésre egy szuverén ország "etikus" meggyőzésére. (segély, vagy nem segély, EU tagság stb...)
Szerintem éppen azért fogják OV-ék beengedni az AMERIKAI katonákat, hogy ne magyar-magyar konfliktus legyen. Na persze a lelőtt Újvidékinek mindegy, hogy magyar vagy amerikai lövedéktől hal meg:((((
És ismét hangsúlyoznám az amerikai amerikai áldozatot akar elkerülni elvet.
" Szvsz azonban Mo. az utolsó pillanatban nem mondhatna nemet, mert egy vétóval arra a nyugati demokratikus rendre is nemet mondana..."
Már miért mondana nemet minderre? Miért kell Mo-nak minden szövetséghez úgy hozzáállnia, hogy a legvégsőkig, saját érdekei ellenére is támogatnia kellene minden lépést, még ha az olyannyira is ellenkezik az ország érdekeivel? Ovi és csapata már kellőképpen bizonyította - SZVSZ nemzeti érdekeink ellenében is - hogy éppen eléggé megbízható csatlós.
És ne legyenek illúzióink: nme lesz szerencsénk, eljutunk a kérdésig.
Kedevs mccheese!
"Az Mo.-ról indítandó támadásról. Ha a NATO innen akar támadni akkor innen is fog. OV és csapata nagyon kicsi ahhoz, hogy ebbe beleszóljon."
Hát ez meg hogy van? Nem szuverén országként léptünk be egy olyan szervezetbe, ahol döntést csak konszenzussal lehet elfogadni, azt a nagy erőszakkal nem nyomhatja le a kicsi torkán? Vagy ez is csak púder volt? De ha ez az volt, akkor mi minden púder még? Görögország miért nem kicsi ahhoz, hogy határozottan leszögezze: nem vesz részt tevőlegesen a konfliktusban? És ha a NATO ezt tényleg megteheti, nem kellene elgondolkozni azon, jó-e nekünk egy olyan szövetséges, amelyik arra kényszerít bennünket, hogy egy szomszédos országot megtámadjunk, annak minden későbbi következményével együtt, sőt, annak potenciális lehetőségével, hogy magyar fog magyarra lőni?
Miközben Clinton annyit tud a térség történelméről és az ott lévő országok érzékeny kapcsolatairól, hogy "már két világháború indult ki a szerbektől"... Elképesztő!
"Kiváncsi vagyok mi a helyzet Szegeden, meg arra is, hogy a vállalkozóknak a NATO vajon kifizeti-e a veszteséget? - ide egy :)) vagy inkább :(( jel illik...
SZVSZ súlyos milliárdokat fogunk bukni."
Ez valószínű! S az is valószínű, hogy nem fizet a Nato. Tehát kinek fizet?
Nem így kell megközelíteni a dolgot, hanem ahogy egyik illetékes miniszterünk tette: A veszteség már most is meghaladja a 10 milliárd Ft-ot, és akár elérheti a 100 m. is! Az a fontos, hogy a háború utáni újjáépítésből a magyarok minél nagyobb részt vállaljanak, így biztosítva a keletkezett hiány pótlását!
Szinte nem is hittem el, hogy az illetékes miniszter végre hozzáértően nyilatkozik! Ezt így lehet (kell) megoldani nem pedig siránkozással!!!
Hagy legyek egy kicsit individuális.
Itt Pécsen mostanság alig látok turistát.
Mivel köztudott, hogy Mo. igen nagy bevételre tesz szert az idegenforgalomból, hát felhívtam az egyik legnagyobb idforg cég vezetőjét (aki ismerősöm).
Azt mondja: a Ny-Eu turisták beutaztatása szinte nulla, sorba mondják le a nyári előfoglalásokat is, de az oroszok jönnek rendületlenül - talán az önkéntesek :))?
Abban reménykedik, hogy csak kivárnak és nem végleges döntésről van szó.
A magyarok viszont a görög, horvát utaktól lépnek vissza (egyelőre csak részben) és azok a kisebb cégek, amelyek csak ezekre az országokra álltak rá, gondban vannak.
Kiváncsi vagyok mi a helyzet Szegeden, meg arra is, hogy a vállalkozóknak a NATO vajon kifizeti-e a veszteséget? - ide egy :)) vagy inkább :(( jel illik...
SZVSZ súlyos milliárdokat fogunk bukni.