Keresés

Részletes keresés

edkedk Creative Commons License 2019.02.11 0 0 240

Mindezt megteheted a webes felületen, nem kell a TW alkalmazását használnod.

Előzmény: edkedk (239)
edkedk Creative Commons License 2019.02.11 0 0 239

Ha forintod van és eurót szeretnél a Revolutra tenni:

Ajánlókóddal regisztrálsz a TW-ra (szívesen küldök), így az első utalás ingyenes vagy olcsóbb lesz

Indítasz egy utalást.

- Megadhatod a küldeni kívánt forintösszeget vagy a fogadni kívánt euróösszeget.

- Kiválasztod az utalás fajtáját (a gyorsnál kártyára terhel, az olcsónál neked kell belföldi számlára utalnod

- Megadod a revolutos IBANodat (az alkalmazásban látható)

- Beírod a kártyaadatokat vagy feljegyzed, hogy hova, milyen közleménnyel kell utalnod

Előzmény: buksi754 (237)
nyman Creative Commons License 2019.02.11 0 0 238

Az is lehet egy megoldas, amit irsz, vagy kicsit egyszerubb/gyorsabb (es egy picit olcsobb) ha kartyan befizeted a Revolutra. A Revoluton miert akarod visszavaltani ujbol forintra?

Masik kerdes: Eurod van? Ha igen, nyitsz egy devizaszamlat ami melle kerheto bankkartya. Azzal befizeted pl. a Revolutra, majd visszaadod a kartyat, megszunteted a szamlat. A kartya idoaranyos reszet visszakapod. Ilyet tobb bank is ad. A kondicios listat erdemes vegignyalazni, nehogy belefuss valami buntetesbe az even beluli megszuntetesnel. Bar ezek az akciosokon szoktak nehezseget okozni. Ilyet ad pl. az Erste, OTP, Raiffeisen stb.

Talan a Vaci uti Allamkincstarnal lehet Eurot befizetni. Ermet is elfogadnak. (Googliztam most, de nem talaltam). Onnan meg ingyen megint tudsz utalni sajat szamlara. Ez lehet TW lehet Revolut is.

Előzmény: buksi754 (237)
buksi754 Creative Commons License 2019.02.11 0 0 237

Hogy kell feltölteni a revolutot transferwiseon keresztül? 

A transferwisera befizetek forintot, azt át váltom eurora, aztán azt átutalom a revolutos számlámra? (amit esetleg vissza váltok forintra?) 

Gyanítom nem. Ebben az esetben mondjátok meg légyszi pontról pontra az alkalmazás használatán keresztül, mert azt nagyon nem vágom. Köszi (szeretnék vagy 1 milkot rátenni)

Más kérdés. Pár ezer EUR kpt hogy lehetne jó árfolyamon számla pénzzé tenni (valuta váltó kihagyásával) ? 

nyman Creative Commons License 2019.02.08 0 0 236

OFF

Koszi. Van meg Netriskes kartyam, amin van par szaz forint meg, de szerintem maradok a Forensises kedvezmenykartyanal. A penzt mar a masikrol a heten vissza is utaltak.

Jellemzoen premiumot tankolok, foleg telen hidegben es nyaron nagy melegben, ott meg tobbet a Forensis. Ha mukodik ez a csiki-csuki a Curveüvel, akkor ez is jo lehet. Masfel het mulva kiderul.

Előzmény: kridli (231)
fil Creative Commons License 2019.02.08 0 0 235

Most már biztos, hogy online vásárlásnak veszi, mert megnyitottam annak a limitjét és így már működött ma.

Előzmény: kivi000 (234)
kivi000 Creative Commons License 2019.02.08 0 0 234

Jó eséllyel az, mert a sarki villanyos boltban történő vásárlás helye az Erste SMS-ében London. :)

Előzmény: fil (233)
fil Creative Commons License 2019.02.08 0 0 233

Az nem is lenne rossz, mert annak van külön limitje, így jobban szabályozható.

Előzmény: kridli (227)
fil Creative Commons License 2019.02.08 0 0 232

Majd lesz. De akkor ott a pénztárnál nem akartam molyolni az állítgatással.

Előzmény: nyman (225)
kridli Creative Commons License 2019.02.08 0 0 231

Tényleg, akartam is írni, csak nem emlékeztem melyik topicban offoltunk erről, hogy nekem a netriskes mol kártya nem szűnt meg, tegnap is használtam.

Előzmény: nyman (230)
nyman Creative Commons License 2019.02.08 0 0 230

Egyelore a pontokban nincs minuszos.

Az Erste MAX-nal egy het mulva van a zaras, mar elfogyott a keret. Pont azt szeretnem kiprobalni, amint a 222-ben irtal. Februartol mar az uzemanyagkartya helyett kedvezmenykartya van, igy mar nem lehet beszedni a jovairast es elcsusztatni a fizetest. A napokban tankolnom kell. Ezt szeretnem majd az Erste Maxra visszatenni egy hettel kesobb.

Előzmény: kridli (228)
edkedk Creative Commons License 2019.02.07 0 0 229

Egy hónapja pont így béreltem autót Erste MAXxal és nem vonta le.

Előzmény: kridli (228)
kridli Creative Commons License 2019.02.07 0 0 228

Anno Erste Joker biztosan levonta (autóbérlésnél nem csak zároltak hanem terheltek kauciót, majd visszavételkor mínuszos tranzakcióval adták vissza. A visszatérítésből is le lett vonva.)

Előzmény: edkedk (226)
kridli Creative Commons License 2019.02.07 0 0 227

Én biztos vagyok benne higy internetesnek minősül.

Előzmény: fil (223)
edkedk Creative Commons License 2019.02.07 0 0 226

Szerintem automatikusan nem vonja le. Ha sokszor ismétlődik, akkor lehet, hogy ránéznek jobban.

Előzmény: kridli (222)
nyman Creative Commons License 2019.02.07 0 0 225

Meg egy proba?

OFF

A BB-nel sok nehezseg mellett a mostani mobilalkalmazasban a kulon internetes limit, a kartya felfuggesztes es az NFC-s fizetes pozitiv. Nincs szeles mintavetelezesem, de ebbol a szempontbol csak a Granit Banke tudja ezt a harmat.

Előzmény: fil (223)
nyman Creative Commons License 2019.02.07 0 0 224

1-2 nap es kiderul. 

Most ket pluszos tranzakcio varakozik az Erste Maxnal, az egyik Curve, a masik pedig egy teves webaruhazas rendeles volt.

Volt mar visszaterites tobbszor is, de nem figyeltem. Az Erstenel az a jo, hogy latszik tranzakciora lebontva a visszaterites es igy gyorsan ellenorizheto.

Előzmény: kridli (222)
fil Creative Commons License 2019.02.07 0 0 223

Az lehet, hogy amikor a Curve terhel vásárláskor az "internetes" vásárlásként jön be a hozzárendelt bankkártyára. 

Ma úgy jártam, hogy a BB kártyámat próbáltam volna ki vele - amin a netes vásárlás limitje le van véve 1 Ft-ra - és a tranzakciót fedezethiánnyal elutasította. Utána a "rendes" kártyával ill. hát a mobillal simán ment. 

Végül is ha így van az nem rossz csak biztosan kellene tudni.

kridli Creative Commons License 2019.02.07 0 0 222

Szerintem amikor a mínuszos tranzakciót terheli a curve az első kártyára, akkor a bank le fogja vonni a visszatérítést.

Viszont limitekkel sakkozásra jó lehet (pl. E Max már elérte a limitet az adott hónapra, de költenél 4%-ös kategóriában, kifizeted mással, majd zárás után átterheled az E Maxra az új hónapra)

Előzmény: nyman (220)
nyman Creative Commons License 2019.02.07 0 0 221

N26-tal nincs tapasztalatom, nem is merultem bele a feltetelekbe.

Nekem az a tapasztalatom, hogy amikor egy terminal felkinalja, hogy a helyi vagy az "otthoni" valutaban terheljen, akkor a helyivel jobban jarok. Sokkal jobb arfolyam jon ki, mintha rabizom a terminalt kibocsajto bankra a valtast.

Ezen kartyak zome pont azt tudja, hogy kicsi az atvaltasi veszteseg. Hetvegenkent persze lehet felara. 

Előzmény: xecutor (217)
nyman Creative Commons License 2019.02.07 0 0 220

A Curvnek van egy olyan funkcioja, hogy utolag egyik kartyarol atterheli a tranzakciot egy masikra. Ez csak a napokban tunt fel. Lehet, hogy volt korabban, de az is lehet, hogy a mostani frissitesek soran kerult bele. Nem neztem meg a logot.

Tegnap probaltam, megterhelte az uj kartyat, gondolom majd jovairja az osszeget a regin, mint ahogy pl. egy kartyas vasarlas rendeles torlesnel szokott elofordulni.

Ha a hk visszateritesnel jar a szazalek, akkor ezzel megoldhato, hogy plusz forgalom generalodjon. A tranzakciot csak egyszer lehet mozgatni.

xecutor Creative Commons License 2019.02.07 0 0 219

El kell kerülni a DCC-t (Dynamic Currency Conversion) azáltal, hogy mindig a helyi valutájában váltunk, mert akkor a MasterCard vált tűrhetőbb árfolyamon mint a helyi bank, vagy kereksedő, vagy terminál üzemeltető stb.

Bővebben: https://transferwise.com/gb/blog/mastercard-exchange-rate

Ergo. N26 esetében nincs egyéb költség csak a váltásból származó veszteség, de eurot kvázi ingyen lehet felvenni, ha olyan a csomagunk.

Előzmény: xecutor (218)
xecutor Creative Commons License 2019.02.06 0 0 218

Helyesbítek, Mastercard váltási árfolyamon váltana eurot forintra az N26, de mivel társultak a TransferWise-zal, így lehet akár átváltani ott is, bár az se olcsó.

Előzmény: xecutor (217)
xecutor Creative Commons License 2019.02.06 0 0 217

Sziasztok,

N26 tulajdonosokat kérdezném, milyen tapsztalataik vannak? Konkrétabban arra lennék kíváncsi, van e valamilyen rejtett költsége a magyarországi ATM-ből forint felvételének, ha euros az N26 Black számlám?

Ahogy én értettem van a 9.9 euro havidíj, és középárfolyamon (amit a google is ír) átváltják. 3-5 alkalommal vehetek fel ingyenesen korlátlan összeget, persze gondolom ésszerű kereteken belül, aztán alkalmanként 2 euro, de nem tervezek sok felvétet. Ha netán eurot akarnék kivenni az megint ingyenes. Őszintén szólva attól félek a magyar bankok fognak még valahogy megsarcolni. Bármikor megszűntethetem az N26 számlám retorzió nélkül?

ezileb Creative Commons License 2019.02.05 0 0 216

Én is kaptam többször az UPC-re visszatérítést a TW-os feltöltésre. (Noha valóban, először egyéb készpénz-felvételnek könyvelődik.)

Előzmény: nyman (215)
nyman Creative Commons License 2019.02.05 0 0 215

A BB UPC-vel a TW-re nalam adott visszateritest. Ez novemberben volt, mikor mar az uj szoftver futott

Előzmény: fil (214)
fil Creative Commons License 2019.02.05 0 0 214

Egyébként ez érdekes dolog. Én tavaly BB Go-ról töltöttem fel TW-t. Először "vásárlás"-ként rögzítette, másnapra ez "egyéb kp. felvét"-re változott. Visszatérítést nem adott rá, de díjat sem terhelt miatta. Valahogy valami közbülső állapotnak vette.

Előzmény: Lucilius (211)
nyman Creative Commons License 2019.02.05 0 0 213

Igen, ez nem mukodit. A szomoru az, hogy az Erste akkor is engedi, ha 1Ft-ra van allitva a kp felvet limitje.

Lucilius Creative Commons License 2019.02.05 0 1 212

Lucilius Creative Commons License 2019.02.05 0 1 211

`Aztán végre kibányásztam a faq-ból, hogy legalább 20 eurót rá kell tölteni`

Nalam az ERSTE keszpenzfelvetelnek (Keszpenzfelvetel POS-en) irja ezt a feltoltest, ugyhogy ERSTE HK-t keruljetek TW-nel :-(

Előzmény: buksi754 (164)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!