Az is lehet egy megoldas, amit irsz, vagy kicsit egyszerubb/gyorsabb (es egy picit olcsobb) ha kartyan befizeted a Revolutra. A Revoluton miert akarod visszavaltani ujbol forintra?
Masik kerdes: Eurod van? Ha igen, nyitsz egy devizaszamlat ami melle kerheto bankkartya. Azzal befizeted pl. a Revolutra, majd visszaadod a kartyat, megszunteted a szamlat. A kartya idoaranyos reszet visszakapod. Ilyet tobb bank is ad. A kondicios listat erdemes vegignyalazni, nehogy belefuss valami buntetesbe az even beluli megszuntetesnel. Bar ezek az akciosokon szoktak nehezseget okozni. Ilyet ad pl. az Erste, OTP, Raiffeisen stb.
Talan a Vaci uti Allamkincstarnal lehet Eurot befizetni. Ermet is elfogadnak. (Googliztam most, de nem talaltam). Onnan meg ingyen megint tudsz utalni sajat szamlara. Ez lehet TW lehet Revolut is.
Hogy kell feltölteni a revolutot transferwiseon keresztül?
A transferwisera befizetek forintot, azt át váltom eurora, aztán azt átutalom a revolutos számlámra? (amit esetleg vissza váltok forintra?)
Gyanítom nem. Ebben az esetben mondjátok meg légyszi pontról pontra az alkalmazás használatán keresztül, mert azt nagyon nem vágom. Köszi (szeretnék vagy 1 milkot rátenni)
Más kérdés. Pár ezer EUR kpt hogy lehetne jó árfolyamon számla pénzzé tenni (valuta váltó kihagyásával) ?
Koszi. Van meg Netriskes kartyam, amin van par szaz forint meg, de szerintem maradok a Forensises kedvezmenykartyanal. A penzt mar a masikrol a heten vissza is utaltak.
Jellemzoen premiumot tankolok, foleg telen hidegben es nyaron nagy melegben, ott meg tobbet a Forensis. Ha mukodik ez a csiki-csuki a Curveüvel, akkor ez is jo lehet. Masfel het mulva kiderul.
Az Erste MAX-nal egy het mulva van a zaras, mar elfogyott a keret. Pont azt szeretnem kiprobalni, amint a 222-ben irtal. Februartol mar az uzemanyagkartya helyett kedvezmenykartya van, igy mar nem lehet beszedni a jovairast es elcsusztatni a fizetest. A napokban tankolnom kell. Ezt szeretnem majd az Erste Maxra visszatenni egy hettel kesobb.
Anno Erste Joker biztosan levonta (autóbérlésnél nem csak zároltak hanem terheltek kauciót, majd visszavételkor mínuszos tranzakcióval adták vissza. A visszatérítésből is le lett vonva.)
A BB-nel sok nehezseg mellett a mostani mobilalkalmazasban a kulon internetes limit, a kartya felfuggesztes es az NFC-s fizetes pozitiv. Nincs szeles mintavetelezesem, de ebbol a szempontbol csak a Granit Banke tudja ezt a harmat.
Most ket pluszos tranzakcio varakozik az Erste Maxnal, az egyik Curve, a masik pedig egy teves webaruhazas rendeles volt.
Volt mar visszaterites tobbszor is, de nem figyeltem. Az Erstenel az a jo, hogy latszik tranzakciora lebontva a visszaterites es igy gyorsan ellenorizheto.
Az lehet, hogy amikor a Curve terhel vásárláskor az "internetes" vásárlásként jön be a hozzárendelt bankkártyára.
Ma úgy jártam, hogy a BB kártyámat próbáltam volna ki vele - amin a netes vásárlás limitje le van véve 1 Ft-ra - és a tranzakciót fedezethiánnyal elutasította. Utána a "rendes" kártyával ill. hát a mobillal simán ment.
Végül is ha így van az nem rossz csak biztosan kellene tudni.
Szerintem amikor a mínuszos tranzakciót terheli a curve az első kártyára, akkor a bank le fogja vonni a visszatérítést.
Viszont limitekkel sakkozásra jó lehet (pl. E Max már elérte a limitet az adott hónapra, de költenél 4%-ös kategóriában, kifizeted mással, majd zárás után átterheled az E Maxra az új hónapra)
N26-tal nincs tapasztalatom, nem is merultem bele a feltetelekbe.
Nekem az a tapasztalatom, hogy amikor egy terminal felkinalja, hogy a helyi vagy az "otthoni" valutaban terheljen, akkor a helyivel jobban jarok. Sokkal jobb arfolyam jon ki, mintha rabizom a terminalt kibocsajto bankra a valtast.
Ezen kartyak zome pont azt tudja, hogy kicsi az atvaltasi veszteseg. Hetvegenkent persze lehet felara.
A Curvnek van egy olyan funkcioja, hogy utolag egyik kartyarol atterheli a tranzakciot egy masikra. Ez csak a napokban tunt fel. Lehet, hogy volt korabban, de az is lehet, hogy a mostani frissitesek soran kerult bele. Nem neztem meg a logot.
Tegnap probaltam, megterhelte az uj kartyat, gondolom majd jovairja az osszeget a regin, mint ahogy pl. egy kartyas vasarlas rendeles torlesnel szokott elofordulni.
Ha a hk visszateritesnel jar a szazalek, akkor ezzel megoldhato, hogy plusz forgalom generalodjon. A tranzakciot csak egyszer lehet mozgatni.
El kell kerülni a DCC-t (Dynamic Currency Conversion) azáltal, hogy mindig a helyi valutájában váltunk, mert akkor a MasterCard vált tűrhetőbb árfolyamon mint a helyi bank, vagy kereksedő, vagy terminál üzemeltető stb.
Helyesbítek, Mastercard váltási árfolyamon váltana eurot forintra az N26, de mivel társultak a TransferWise-zal, így lehet akár átváltani ott is, bár az se olcsó.
N26 tulajdonosokat kérdezném, milyen tapsztalataik vannak? Konkrétabban arra lennék kíváncsi, van e valamilyen rejtett költsége a magyarországi ATM-ből forint felvételének, ha euros az N26 Black számlám?
Ahogy én értettem van a 9.9 euro havidíj, és középárfolyamon (amit a google is ír) átváltják. 3-5 alkalommal vehetek fel ingyenesen korlátlan összeget, persze gondolom ésszerű kereteken belül, aztán alkalmanként 2 euro, de nem tervezek sok felvétet. Ha netán eurot akarnék kivenni az megint ingyenes. Őszintén szólva attól félek a magyar bankok fognak még valahogy megsarcolni. Bármikor megszűntethetem az N26 számlám retorzió nélkül?
Egyébként ez érdekes dolog. Én tavaly BB Go-ról töltöttem fel TW-t. Először "vásárlás"-ként rögzítette, másnapra ez "egyéb kp. felvét"-re változott. Visszatérítést nem adott rá, de díjat sem terhelt miatta. Valahogy valami közbülső állapotnak vette.