A szerelő srác is azt is mondta, hogy a hütő jobb oldalán van egy csavar, ami el szokott engedni és ott elfolyik. Az a baj, hogy előréb gurultam az autóval és sötét is volt, így pontosan nem tudom hol folyt el a víz. De azt hiszem a jobb oldalon. Mondjuk egy csó és egy sapka nem annyi, mint egy hengerfej tömités, meg gyalulás, stb.
Lehet, hogy a hűtősapka romlott el. Egyszerűen nem bírja tovább a nyomást, emiatt "levegős" lesz (azaz nem tudja tartani a túlnyomást) a rendszer, ergó: a hűtővíz marha könnyen fölforr, és kispriccel a hűtősapka alatti kis lukon. Az is lehet, hogy az egyik gumicsöved adta meg magát.
Az egyik P405-ünknél is cserélni kellett a sapkát és az egyik csövet.
Azért is érdemes oda vinni, mert a pasinak is egy 405-öse van. Így már rossz ember nem lehet! Látszik is rajta, hogy ért hozzá. Egyszer voltam a Müznernél, mondván hogy Pug szerelő. Bárcsak ne tettem volna! Azon túl, hogy egy rakat pénzt leakasztott rólam, még le is szólta az autómat. Jó, tényleg nem egy vadiúj 406-os, de azért még se kellene más autóját gátlástalanul fikázni! Ha rá hallgatok, akkor ott hagytam volna neki alkatrésznek!
Igen elektromosággal nekem is volt már ott az autóm mert nem töltött a generátorom és én is megvoltam velük elégedve. Lehet, hogy a többi dolog miatt is majd oda fogom vinni ami most perpillanat van az autóval elektromosan.
Igen. Az egyikük rendes szerelő, a másik villamosággal foglalkozik. Nagyon rendesek. Januárban 7 ezer Ft-ből rendbe tették az indítómotort, gyújtáskapcsolót, a környezetében lévő kábeleket, feszültség szabályozót (generátorban), kiiktatták a rendetlenkedő riasztót. Egyszóval nem volt olyan sok és rendesen dolgoztak. Tegnap ajánlottak egy karosszéria lakatost is a Szentendrei utcában. A hangja alapján szimpatikus faszinak tünt az emberke. Ha megjavul ez a víz probléma, akkor megyek hozzá!
Anno Kamaraerdőre hordtam, de az ottani szervíz nagyon elkurvult. Pedig régen nagyon jól dolgoztak!
Azért mert Budafokon lakom és én is oda járok szerelőhöz, de nem hozzájuk. Ha jól emlékszem akkor elektromosággal is foglalkoznak. Nem???
Én a Vihar utcába járok vele!
Igen Gyuszkó lecsekkoltál. Ez így van arra van hogy használjuk, de azért meg is becsüljük hisz a mi kényelmünkért van.
Csütörtöki villám tali alakul!
dreco2 téged is felírtalak a listára.
Kösz a biztatást! Már majdnem szívrohamot kaptam, amikor elképzeltem a szervíz számlát! A nejem amúgy is állandóan nyúz, hogy cseréljük le az autót egy 106-osra, mert az kisebb és neki jobban tetszik. Bár a mostanit is nagyon szereti!
Más: Tudom, hogy ez nem álláskereső fórum, de ha esetleg tudtok arról, hogy valahol marketingest keresnek, akkor szóltok nekem! Köszi
Erre nekem is kényesen kellett figyelnem, de kb 3 éves fórumozás után már rutinból megy a többesszám:-))))
peera kollégát ne rémisztgesd, úgyis csak a termosztátot kell kicserélni..
Baggio605:
Le vagy csekkolva! Egyébként az, hogy koszos az autó az a használat miatt van, ha nem használnánk mindig tiszta lenne, de mivel használatra vesszük az autóinkat, így marad az állandó mosatás....
üdv!
mindenkinek bocsi,mert tényleg írtatok a hibáról,amire mi is rájöttünk már,csak a javitására nem...nem tudjuk a tranzisztor típust,így nehéz vásárolni csereanyagot.Mondjuk a Gablininél azt mondták,hogy hőellenállás szállt el,és 30e forint.
Ha ennyire szeretnétek az 505öst látni,akkor lehet,hogy két kocsival megyünk,ha tudunk menni,mert nálunk kérdéses a dolog,lehet hogy becsúszik valami meló.
a minitali is jó ötlet,csak nekünk a hétvége jobb lenne.Biztos lesz akkor is majd egyszer.
Szerintem a Totalcaros srácoknak is kéne szólni,mert a múltkor egy Citroen-taliról közvetittek.
Uff :)
Sajnos a Skoda ebben nagyon rossz volt. De abban a pillanatban nem tudtam, hogy nem bírja már a sapka! Ez van, illetve volt!
Nem volt habos a víz, sem olajos. Szimplán víz volt. Nem is volt olaj szaga! A tartályban sem láttam olajat, csak a fagyállós kék színű folyadékot. Az olajpálcán sem láttam semmi szokatlant. Egyszóval passz. Remélem, hogy tényleg nem komoly! Nem szeretnék egy vagyont költeni rá, ahhoz már öreg a verda!
Nem akartalak megijeszteni, de számolj vele. A 120-as skodának típushibája volt a vízforralás. Annyit kellett volna feltehetően tenned, hogy kicseréled a kiegyenlítőtartály tetetén a sapkát egy újra. Ez többnyire megoldotta a problémát.
Visszatérve a vízcserénél, nem látni a gondot, ha nem folyik az olaj a vízbe. ha igen, akkor fehér habos az olaj, vagy olajos a víz, esetleg mindkettő.
Mindezzel együtt: ne így legyen.
Ha felforrsz akkor ne állítsd le a motort, hagyd alapjáraton egy kicsit menni. és figyeld, hogy hül-e, ehhez azért kell, hogy működjön a ventillátor.
Nem rémisztgess!! Ez elég rosszul hangzott! Eddig tényleg semmi probléma nem volt a vízzel, sem a hengerfejjel. Azért ezt egy autószerelő észreveszi, ha lecseréli a hűtővizet, nem? Egyébként megvártam míg lehül a víz, aztán öntöttem bele. Volt egy 120-as Skodám aminek állandóan felforrt a víze. Egyszer egy nagy nyári melegben és dugóban kellett félre állnom ilyen tünettel. Felnyitom a motorház tetejét, ekkor lerobbant a hűtótartály teteje a forró víz meg félig az arcomra. Szar volt! Azóta nem nyitok ki semmit, csak várok mig lehül!
Nem akralak rémiszteni, de ---vagy átéghetett a hengerfej tömítésed is és motor bedolgozik a vízbe. ha ez a baj és le kell szedni a hengerfejet, akkor egy rövid gépmunka sem árt a hengerfejnek, hogy síkba köszörüljék. Legrosszabb esetben gátas a hengerfej(ez nagy baj. ( megjegyzem bízzál benne, hogy nem. Jobban átgondolva, ha termosztát nem nyit ki akkor csak úgy tud a víz elmenni, hogy durran egy cső. azt viszont észrevennéd. Ha viszont nyitott állapotban romlik el akkor nem forr fel a vized. Ha mégis, akkor biztosan a hengerfej körül van a hiba. Arra vigyázz, hogy nehogy hideg vizet önts a hűtőbe, ha felforrtál, bár gondolom ezzel tisztában vagy.
Valaki írt a kipufogóból csepegő vízről. Ne aggódj, kondenzvíz, a katalizátorból. Lehet kezd pusztulni, akkor többet termel. a szabályozott katalizátor kb. 160,000 km-t bír ki, a normál 120.000-t . Ha kezd kiégni észre lehet venni, mert ha egy kicsit meghuzatod a kocsit, igen kellemetlen pöcegödör szagot áraszt.
Végre elérem a honlapot. Hál istennek. Asszonynak megmutattam az oroszlánt, mi volt az első reagálás? Mi az, hogy az "Én kicsikém", talán a mienk. Megjegyzem igaza van.