Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.19 0 0 3681

Azért ne fessük màr annyira az ördögöt a falra !

1. - Az emigrànsokkal a franciàknak màr 20 - 30 éve bajuk van, de nem tudnak semmit tenni ellene, mert mint ahogy büszkén vàllaljàk : "La France est un Pays d'accueil" tehàt a mostani franciàk kb 75 szàzaléka emigràns..... Es ha màr ki is akarnak rakni valakit, akkor nem az europaiakkal kezdik, hanem "muzulmàn baràtainkkal" és "szinesbôrü testvéreinkkel" .....

2. - Az europaiak kôzûl példàul a Romànokat sokkal jobban utàljàk, mint minket, ugyhogy megint nem a magyarok ellen szol a dolog.....

3. - A "kihaénnemmagyarvagyok politikàhoz meg annyit, hogy teljesen igazad van, Orbànék (vagy a többiek, egykutya) eléggé elszartàk kisorszàgunk renoméjàt az utobbi 20 évben.... De az összes francia ismerösöm igazat ad nekûnk "kivàndorloknak", hogy igy kell ezt csinàlni ! egy olyan orszàgot ott kell hagyni !!! (annak ellenére, hogy Ök nem mennének még a szomszéd faluba sem !!!!!!!)

Billy

Ps : Munka meg annyi van, mind égen a csillag !!!!! Csak beszélni kell a nyelvet !!!!!

Előzmény: Törölt nick (3677)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.19 0 0 3680

Én is úgy hallottam, hogy a Le Pen lány már dolgozik a feketelistán állítólag. LOL Én nem mondtam soha rosszat a franciákról !!! LOL LOL LOL Itt mindenki nem mondhatja ezt ! LOL

Előzmény: Törölt nick (3677)
tessloff Creative Commons License 2012.01.19 0 0 3679
Assistante Maternelle: papirja van rola, hogy gyerekekre vigyazhat. 1-2 honapos tovabbkepzes + rendszeres ellenorzes azt hiszem a CAF reszerol, hogy minden rendben van-e. A papirtol fuggoen 1-4 csemete lehet nala ha jol tudom. Oradij alapjan dolgoznak, te kotsz veluk szerzodest igy eggyut hatarozzatok meg, hogy mettol meddig melyk napokon lesz nala a gyerek. ( pl eleg nehez vasarnap delutanra bolcsit talalni.) Crèche Familiale: ugymond maganbolcsode. Kevesebb gyerek van mint egy allami bolcsiben,lehet, hogy feltetelekhez szabott a felvetel. Ugyanugy normalis kepesitessel rendelkezo dadak, ovonök dolgoznak mint egy allami bolcsiben. Bebiszitter lehet akar à szomszed kislany is ha megbizol benne, mindenfele kepesites es papir nelkul. Nalunk mind a 2 gyerek AM-nel volt, mert gyerekbaratabbnak ereztuk à dolgot. A kozossegi eletet raernek elkezdeni ovis koruktol. A gyerekek egyfajta 3 nagyikent kezeltek a holgyet. Lattam mar olyan AM-t aki ovibol-sulibol elhozta a gyerekeket (a szulok a napkozi zarasa utan vegeznek)
Előzmény: evm100508 (3676)
GrG Creative Commons License 2012.01.18 0 0 3678
Te vitted a gyereket, hogy megtanuljon neger falvakat felegetni? Na szep, mas gyerekenek meg csak tucsok jut szadizni
Egyebkent van meg a halte garderie vagy mi, ahol fel napot lehet a gyerek heti 5szor es fizetes fuggo max kb 200€ havonta.
Meg van valami olyan ahol egy az onormanyzat altal adott listarol valaszthato no vigyazz a gyerekre, es kb havi 800€ viszont s felet levonhatod az adobol, kb.
Előzmény: Törölt nick (3675)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.18 0 0 3677

A leendő magyar émmigránsok és a Franciaországban munkát keresőknek tudni kell, hogy itt minden nap ezerrel nő a munkanélküliek száma. A gazdasági helyzet egyre rosszabb, és az immigránsokat a franciák egyre inkább kint, mint bent, szeretnék látni. A választások közeltével ez a tendencia csak erősödni fog. A magyarok legendás nacionalista, EU ellenes érzelmeit ismerve, őket várják a legkevésbé.    

evm100508 Creative Commons License 2012.01.18 0 0 3676
Koszi.

En mar nem ertem, mert amikor magyarazta a csajszi, akkor az AM inkabb olyannak mondta, hogy a no a sajat otthonaban csinalja ezt, 3-4 gyereket fogad, de nem tudta elmagyarazni, hogy mi a CF ehhez kepest. Ja es hogy az AM nem ugyan az mint egy bebiszitter...
Szoval nem annyira ertem.
De koszi a valaszt. :-)
Előzmény: Törölt nick (3675)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.18 0 0 3675

Hello,

Nem vagyok biztos a dolgomban, mert amikor az enyéim kicsik voltak, akkor pont afrikàban voltunk, ugyhogy kimaradt a bölcsi..... de :

A crèche familiale : az fele meg igazàn a bölcsinek : reggel beadod, elmész félmunkaidöbe dolgozni, és délben és/vagy délutàn érte mész.....

Az Assistant Maternelle : egy személy aki hàzhoz jön, vigyàz a kicsire, esetleg takarit, stb.... Te fizeted, viszont az àllambàcsi tàmogatja a munkaadot (szoval téged)... Alltalàban akkor ajànljàk, ha a bölcsik fullon vannak, és nem tudjàk befogadni a kissràcot/kiscsajt...

Kb ennyi nagy vonalakban.....

Billy

Előzmény: evm100508 (3674)
evm100508 Creative Commons License 2012.01.17 0 0 3674

Sziasztok!

Bocs kicsit eltűntem, de elkezdtem tanulni ezt a csodás nyelvet, és lányom mellett minden szabadidőmet a tanulás veszi el.

Nem is olyan rossz. :-)

Szóval most nagy dilemmában vagyok, mert bölcsit/családi napközit keresek, és akadt egy problémám. Nem igazán értettem, ahogy próbálták pici angollal elmagyarázni, hogy mi is a különbség a créche familiare és az Assistant Maternelle? (remélem, hogy jól írtam le őket)

Tud esetleg valaki segíteni?

Nagyon köszi. :-)

Ciluka45 Creative Commons License 2012.01.17 0 0 3673

Szia Piela!

Köszönöm válaszod, nagyon kedves Tőled!

Szép napot Neked is!

Üdv. Csilla /Cilu/

Előzmény: piela (3667)
GrG Creative Commons License 2012.01.17 0 0 3672
Itt Parizsban az onkormanyzatok is szerveznek franciaorakat, amik nagyon olcsok vagy ingyenesek
Előzmény: punasok (3670)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.16 0 0 3671

Szia Punasok!

Köszönöm szépen az információt! Remélem szerencsém lesz! :)

OKJ ápoló vagyok!

Előzmény: punasok (3670)
punasok Creative Commons License 2012.01.16 0 0 3670

Szia Tavasz!

A tobbi bevandorlohoz kepest szerencsed van , mivel olyan teruleten dolgozol ahol eleg konnyu melot talalni, foleg nagyvarosok kornyeken. Tehat mar csak a franciat kell megtanulni !

Egyszeru apolono vagy, vagy diplomas apolo?A munkaugyi kozpontban van egy csomo hirdetes, foleg oregek otthonaban, s korhazakban is. Nezd meg valakivel az Anpe oldalat, s meg te fogsz valogatni a hirdetesek kozott.

a franciat a legolcsobban a Maison des associationban lehet utana nezni. A varos honlapjan talaltam valamit erdemes lenne benezni hozzajuk:aulnaysousbois.fr , s ott van egy oldal amit ugy hivnak, hogy LA MEIFE.

sok sikert!

Előzmény: Törölt nick (3655)
GrG Creative Commons License 2012.01.16 0 0 3669

Jóvanna te nyertél, csak valahogy Mulhouse mellett/közelében van. Én nem vágyom belépőre a Peugeot gyárakba, de ha a Panhard, Airbus vagy Dassault megfelelő üzemeibe be tudsz vinni, biztos fizetek neked egy finom ebédet...

Előzmény: Dobri (3668)
Dobri Creative Commons License 2012.01.16 0 0 3668

Ha Mulhouse-ban akarod keresni a Peugeot-múzeumot,akkor nem fog sikerülni!:)) Az Sochaux-ban van a gyár közelében.Állandó belépőm van az összes franciában lévő Peugeot gyárba.Peugeot-Citroen-ben voltam Mulhouse,Sochaux és Vesoul gyáraiban.Renault-ból a Batilly részlegben,ott csak Mastereket készítenek.Akkor a Smart-ban Sarreguemines közelében.A legközelebbi gyárban még nem voltam.:)A molsheimi Bugatti gyárban.:)

Előzmény: GrG (3663)
piela Creative Commons License 2012.01.16 0 0 3667

Üdv közöttünk Cilu!

Nekem tetszett a kérdésed, végre nem egy olyan hozzászólás amiben valaki munkát keres...!

Arról nem beszélve, hogy a nők 90 százalékában (vagy akár többen is) előbb-utóbb felmerül

ez a kérdés miután a szokásos kezdéshez szükséges dolgokat elrendezték.

További szép napot Mindenkinek! :)

Előzmény: Ciluka45 (3666)
Ciluka45 Creative Commons License 2012.01.16 0 0 3666

Nekem sem ez volt az első... a többit már elintéztem (net, telefon stb.), mivel én is itthon hagyom a családomat és szeretnék velük kommunikálni. A körmös csak tájékozódás volt, tudok nélküle élni... és még nagyon sok minden nélkül. Az vesse rám az első követ, aki nem szeretne egy más országban is az ittenihez hasonló körülményeket magának... vagy akár jobbat.

Előzmény: GrG (3665)
GrG Creative Commons License 2012.01.16 0 0 3665

Jóvanna:-) Kinek mi fontos, nekem a mobiltelefon és az internet volt az első, persze ebben az is benne, volt hogy a család otthon maradt akkor. Az első este befaltam vagy másfél baguette-t, sajttal, foie gras-val és vörösborral. Szerintem azóta nem költöttem annyit vacsorára (pedig most 4en vagyunk), mint arra az egyre. Szóval értelek és megértelek, nincs ezzel semmi gond. Mindenki más. Mint amikor bementem még otthon egy játékboltba 5 évvel ezelőtt és megvettem a legnagyobb játékmackót (alig fér el egy kocsi első ülésén, ha felülteted). Az eladó mondta is, hogy biztos örülni fog a gyereke, én meg javítottam, a barátnőm...

Előzmény: Ciluka45 (3664)
Ciluka45 Creative Commons License 2012.01.16 0 0 3664

Köszönöm a kedves válaszokat! Örülök, hogy jól szórakoztatok! A félreértések elkerülése végett: ötvenhez közeli nő vagyok, bébiszitteri munkát vállaltam. Rövid, ápolt körmeim vannak, amiket szeretek rendben tartani. Köszönöm, hogy próbáltatok segíteni, hasznos volt.

GrG Creative Commons License 2012.01.16 0 0 3663

Viszont barommi jó a vonatmúzeum, és gondolom a peugeot múzeuma se lehet rossz, de ott még nem jártam...

Előzmény: Dobri (3662)
Dobri Creative Commons License 2012.01.16 0 0 3662
Mulhouse környékén elég gyakran megfordulok,de eddig még csak magyar kamionossal találkoztam arra.Szerintem be kell majd érned egy franciával,némettel vagy svájcival.
Előzmény: Ciluka45 (3658)
yaouank Creative Commons License 2012.01.16 0 0 3661

Mindig felkavarodik a gyomrom, mikor valaki arról kezd értekezni, hogy egyik nép "különb" a másiknál.

Hát ezért.

ya

Előzmény: Törölt nick (3652)
GrG Creative Commons License 2012.01.16 0 0 3659

ez feldobta a napom!!

Előzmény: Ciluka45 (3658)
Ciluka45 Creative Commons License 2012.01.16 0 0 3658

Sziasztok! A hétvégén költözöm Mulhouse közelébe (Basel is a közelben). Tud-e ott valaki magyar műkörmöst ajánlani? Előre is köszönöm! Üdv. Cilu

Deno4 Creative Commons License 2012.01.16 0 0 3657

Jo hozzaallas Tavasz, ha ezt tudod tartani hosszu tavon , sikeres leszel , ki tudsz epiteni egy jo eletet a nyugati vilagban.

Sok sikert

TD

Előzmény: Törölt nick (3655)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.15 0 0 3655

Deno4 köszönöm a felvilágosítást! Nem fogom azért feladni tanulom a francia nyelvet és keresgélek tovább munkát valami majd csak akad szerencsére szállás az van!

Deno4 Creative Commons License 2012.01.15 0 0 3654

Tavasz , ne ertsd felre a dolgokat. Megmondom hogy mi van itt.

En mar bevandoroltam ket orszagba / Usa, Canada / es van gyakorlatom ebben.

Most sajat  epitoipari vallakozasom van es mingig alkalmaztam magyarokat amikor tudtam meg ha nem is nagyon erte  meg. Ha most barki idejon nem tudok neki semmit adni mert nincs mit.

Mindenhol szornyu a helyzet , ez egy vilaggazdasagi valasag csak nem nevezik neven.

Azok akik ezen a forumon vannak , a tobbsege biztos , orul ha neki van mit csinalni , van szallasa.

Szinte senki sincs olyan helyzetben hogy csak ugy elokapjon egy munkahelyet nyelvtuda es helyi gyakorlat nelkul.  Ez szinte lehetetlen. Vagy egy szallast , azt hiszed csak ott allnak az olcso szallasok es varnak hogy valaki odaseteljon?

Nem , ilyen nincs , ott kell lenni , keresni kell es sokszor nagyon sokaig.

Bevandorolni vagy csak odamenni dolgozni egy uj orszagba mindig nehez volt de most hogy a vilag kezd szetesni , kulonosen az.

Tehat ez nem a hianya a ottaniak segitokeszsegenek  hanem a jele a realis helyzetnek.

A legjobbakat

TD

Előzmény: Törölt nick (3650)
GrG Creative Commons License 2012.01.15 0 0 3651
2 otletem van
Mafi levelezolista, ez a legeselyesebb, ha nem talalod meg a cimet irj privatba
Camping parizs mellett, eleg sok campingben van fa vagy kohaz.
Esetleg keres munkasszallast, de az gazos lehet
Vagy kerdezd meg sch billy-t o hol szokott lakni
Előzmény: drie (3647)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.15 0 0 3650

Köszönöm szépen a segítséget vagy egyáltalán hogy hozzám írt valaki is!!

yaouank Creative Commons License 2012.01.15 0 0 3648

Viccnek is rossz :-((((

ya

Előzmény: Törölt nick (3637)
drie Creative Commons License 2012.01.15 0 0 3647

Szia Rufella! Köszi a hozzászólást és a megértést. Hát igen, amióta kiderült, hogy mégsem lakhatok a rokonoknál, azóta teljesen elbizonytalanodtam, el merjek-e indulni egyáltalán. Repjegyem van, szállásom nincs. Pénzem se sok. Diákszállást még meg tudnék fizetni, de nem is vagyok már diák, meg öreg is vagyok már ahhoz, hogy vadidegenekkel lakjak együtt, osztozzak a fürdőn, wc-n, konyhán, szobán, magánéleten. Kinőttem már ebből a koleszos életformából. Meg elég veszélyes is az ilyen, sosem tudhatjuk, kivel kerülünk össze (van rossz tapasztalatom sajnos).

Azért ha tud valaki jó megoldást, szóljon. Örülnék nagyon. Mert ha indulásig nem találok szállást (mindössze 1 hetem van), el se indulok, és akkor a repjegyet is buktam. Nemáááááá' !!!

Előzmény: Rufella (3646)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!