Az angol steak and potato, bangers and mash, a belsosegek nem uriembereknek valo :-).
Mig a skotoknak sok valasztasuk nem volt, megettek ok is mindent, ami volt.
(ahogy az Irek is, ugye a nagy ehinseg).
Egyebkent nem vagyok biztos benne, hogy izlene neked ez. Teljesen mas toltelek es fuszerezes. Nyilvan azt hasznaltak es azzal dusitottak, ami nekik volt.
Az emberek a vilagon barmit megettek, ami a letfenntartashoz kellett es a kornyeken talaltak :-).
En is emlekszem, hogy egy disznovagason semmi nem ment karba, gyakorlatilag nem volt olyan resze az allatnak, amit nemhasznaltak fel.
Ide tartozik a bel is :-).
Mas orszagokban, kulturakban mas lehetosegek voltak, de mivel nem lehetett szemetbe dobni az allat felet, igy mindent felhasznaltak. Olyasmit is, ami szamunkra esetleg undorito.
En peldaul nagyon szeretem a bekacombot, a tengeri etelek meg ugye eleve nem ismertek Magyarorszagon.
Szerintem nem lehet szarabb, mint egy májas hurka. :)
Én biztosan inkább ennék ilyen haggis-t, mint szöcskét, svábbogarat, hernyót, vagy bármilyen kibaszott rovart, bármilyen módon elkészítve (vagy akár nyersen). Brr....
.A Haggis a legtipikusabb skót étel. Engem a hurka és disznósajt keverékére emlékeztetett. A skótok imádják, nemzeti identitásuk egyik jelképének tartják. A rossz nyelvek szerint viszont az angolokat szokták vele riogatni, akik állítólag borzadnak tőle. A hagyományos recept szerint feldarabolt birka- vagy borjúbelsőségből (aprított szív, tüdő, máj) készül, amelyet faggyúval, hagymával, zabliszttel és fűszerekkel kevernek, majd juhbélbe vagy birkabendőbe töltenek és megfőznek.
A magyarok is megesznek jopar olyan dolgot, amire mashol minimum felvonnak a szemoldokuket.
Peldaul a pacal, szalontudo, disznosajt, vereshurka, de akar az allati belsosegek, mint a sziv, vese, vagy marhanyelv.
Egy szocskeben szerinted mennyi 'belsar' lehet? Eleve az emesztorendszeruk nem olyan, mint amire te gondolsz, masreszt a mez is 'hanyas'.
Harmadreszt Azsiaban azoka fajta protein alapok, amikhez mi hozzaszoktunk, joval kisebb aranyban all rendelkezesre. Ezt helyettesitettek kulonbozo modon.
Nagyraszt tofuval (soybean), kisebb reszt rovarokkal. De alapvetoen protein hozzaferes kerdese volt.
Szoval ertem a berzenkedesedet, de probald meg maskepp nezni.
Nem, en sem ettem meg, valoszinuleg nem is fogok, szoval nem akarlak meggyozni arrol, hogy egyel ilyet :-).
Viszont jopar olyan dolgot kiprobaltam (es szeretek), amitol te valoszinuleg 'hanynal'.
Szerintem meg pont emiatt. Vasgyomruk van. Mi eléggé el lettünk kényelmesedve, mindenféle téren. Még a nagy zombitámadást sem élnénk túl, mert elmegy az internet, ill. nem lehet majd kapni Domestost meg finomított lisztet..