A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
Na szóval az említett Golfban RCD210-es volt gyárilag csak kicseréltük RCD510-re. Miután a 210-es is 3. generációs rádió, így nem volt probléma. Szerintem nagyon réginek kell lennie, hogy baj legyen, de akkor is megoldható - szerintem -
A 2008-as évjárattól kezdve lett más a can gateway programja. A 2008-as évjáratú autók gyártása pedig még valamikor 2007 vége felé kezdtek legördülni a szalagokról. Tehát onnantól kezdve csinálhatnak bajt a rádiók a korábbi autókban. A 310-es és 210-es rádió meg talán 2009-ben jöhetett ki. Az 510-es szerintem még nem volt rendelhető 2007-ben a 2008-as évjáratú (alvázszámú) autókhoz.
Mindenesetre az rcd-510-es tudom, hogy merített le már egy korábbi golfot. Még a Péter hívott ezzel kapcsolatban, hogy akkor ő most mit csináljon. Kért tőlem egy navit, közben ő beszámított egy ilyen rádiót, amit aztán el is adott, de az kitolt velük.
Igazság szerint kéne tudni, hogy mik is az igényeid? A visszaolvasás ilyen késői órán már nem erősségem sajna... 8)
Arra még emlékszem, hogy mp3-at szeretnél lejátszani cd-ről. Ezt, ahogy írtam is korábban, az rcd-300 is tudja (az a fajta biztosan, aminek az előlapjára fel is van írva, de talán már az ezüst gombosak is tudják (ez azért nem biztos)).
Ha cd váltót szeretnél, abból pedig ott van az rcd-500. Itt is kb ugyanaz a helyzet, mint az öccsénél, tehát, ha rajta van az mp3 felirat, akkor tutttti!
A 310-510 verziók túl újak szerintem a 2005-ös autóhoz. Ezek bőven 2008 után kerültek gyártásba, amikor már az autók lelkivilága is teljesen más volt, mint korábban, és talán emiatt adódhatnak problémák. (Az rns-510 más tészta, mert azt már korábban is gyártották, és mivel azon könnyen lehet firmware-t cserélni, így aztán bármilyen évjáratú autóba betehető.)
"De nem győzködlek benneteket tovább mert felesleges." Végre eljutottunk ide, már így is teleoffoltad a topikot. Az üzleti lehetőségeid meg nem érdekesek ezen a topikon - nyiss egy kínai navigáció fórumot aztán ott mehet a reklám. Majd elolvassuk azt is, aztán oda nem írjuk be, hogy jobb a gyári, mert OFF lenne. Ha valaki ide jön akkor a fórum címének megfelelő témakörben kíván tájékozódni. Arra meg én kérlek nyomatékosan, hogy engem ne kérjél nyomatékosan semmire. "a gyári is kínai vagy kínai alkatrészekből szerelik össze" mondatodra pedig annyit, hogy a minőségbiztosítás a lényeg.
hogy tényleg tényszerűek legyünk, én az alábbi cégnek a termékeiről beszélek, amiből köszönöm többet nem kérek, mert kutyából nem lesz szalonna, maximum hosszas érlelés után. (azt meg nem akarom kivárni :-)))
A továbbiakban részemről is lezártam az ügyet. Immáron több mint két éve megelégedett használója vagyok az rns-emnek, mert már a második kocsimban is hiba nélkül működik.
Tanácsodnak megfelelően nem vettem meg az RCD310-et.
Kérdés, hogy egy RCD510 szintén nem működne a 2005/2006-os 3C Passatomban?
Tudom, hogy az RNS510 a legjobb, vennék is egyet, egyrészt ha nem sajnálnám rá a pénzt :( , másrészt ha biztos lennék benne, hogy ki fogom használni a számos funkcióját. Navigációt pl. sosem használok, mert egyelőre nem nagyon járok ismeretlen vidékeken:).
Mégyegyszer nyomatékosan: Miből gondolod, hogy itt senki sem látott még ilyet? Vagy nem próbálta?
Megnéztem az általad beszúrt linket. A képernyő pontosan ugyanolyan, mint volt. Szép szürke az, ami amúgy fekete és valahogy az egész kép pontosan olyan "köd"-ös, ahogy a korábbi verzióknál. A felbontás lehet, hogy változott, de a színek nem igazán.
180-ba kerül a gyári is. Bármivel kiegészíthető ugyanúgy.
Nem tudom, Te szedtél-e már szét gyárit, de én nem nagyon találtam még benne médincsájna feliratot.
Amúgy meg ez a "ne rontsuk az üzleted" elég nonszensz egy felkérés! Tudod, van egy olyan mondás, hogy: "A jó bornak nem kell cégér!"
Valahogy olyan ez, mintha Te mondjuk dácsia dásztert árulnál szalonból, de odamennél a szomszéd használtautó kereskedéshez, ahol a 2 éves fullos Tiguant árulják annyiért, mint Te a dásztert és megkérnéd őket, hogy ne tegyék, mert a dászter így kevésbé fogy...
Senki sem rontja az üzleted. Egyszerűen csak nem jó helyen próbálod eladni!
Nem vitaindítónak szánom a bejegyzést, részemről hidegen hagy a téma, csak nem értem a felháborodásod!
De itt van Neked egy ingyen reklám: MINDENKI SZALADJON KÍNAIT VENNI, merazjó!
(u.i.: Nem 1 és nem 2 hívást kapok, miszerint lecserélnék az ól-in-1-t egy gyárira...)
Úgy látom nem volt eseménytelen a hétvége, és még meg is lettem szólítva. :-)
szóval amit tényként tudok leírni:
- nem az első generációs kütyüt vettem. Jó ideig kutakodtam a neten, és nagyjából képben voltam.
- nem lett szakszerűtlenül beszerelve. 4 csavart, meg 3 hülyebiztos csatlakozót egyszerűen nem lehet szakszerűtlenül becsavarni/bedugni.
- a cucc úgy elfüstölt az M7-esen, hogy ijedtemben majd kiugrottam a kocsiból. Puffant egyet, oszt jött a büdös füst. Köszönhetően az átgondolatlan tervezésnek, főleg a hűtést illetően, illetve az innen-onnan összevásárolt komponenseknek. Egy elektronikai kütyü nem abból áll hogy összehalmozunk 4000terabájt ramot merevlemezt, köretnek jó sok tudást, oszt hadd szóljon. Ezen pölö anno megfeküdt a régi szétolvadó típusú xbox is. Aztán lassan a microsoft is rájött hogy mit kúrtak el.
- ja, azóta van oltópalack a kocsimban. :-)
- na ezek után jött másfél év pereskedés, majd a vételár némi részének visszaszerzése.
Amíg működött, addig azért volt szerencsém tesztelni. Amiket ráírtak azokat valóban tudta. A kijelzője nagyon gyenge volt, és a cicergő hang amit magából kiadott szintén. Biztos lehetett volna ezen javítani, csak egy csomagtartónyi mélynomóláda kérdése, oszt az úgyis elnyom minden mást. :-)
Viszont az egésznek a rákfenéje sztem maga az oprendszer, ami egy winfos. Pontosabban egy win ce akárhány.
A másik kínairól, ami zenec néven fut ugyanez a véleményem.
Úgyhogy soha többé kínai! Viszont egy kínai segway biznicbe szívesen beszállnék, ha esetleg valaki tud ilyet occón. :-)))
Azért az Audi MMI-jét ne említsük 1 lapon az RNS-510-zel! 8)
Van még mit leakasztani az audi raktár polcairól a vw-nek...
Valószínűleg Te még valami régebbi verziójú MMI-t láthattál, mert az újabbak -már vagy 4 éve (kb amikortól van RNS-510)- olyat tudnak, hogy mellétérdeltem. A legújabb, google maps alapú 3D-s térképeik meg már tényleg a beszarás kategória. 8)
Ezt a kínai témát hanyagoljuk már. Akinek sok pénze van és szeret bütykölgetni, szenvedni, az vegyen ól-in-one multimédia készüléket! Akinek meg nincsen sok pénze, az meg vegyen gyárit, az új árának kb harmadáért.
Jómagam igen sok évig iGo-t használtam (2006 és 8), szerintem egy nagyszerű program (pl. az AeroMap után :-)), de amióta RNS-510 van, nem használom. (Pont most adom el a HP 214 PDA-val)
Lehetne mondani, hogy kényelemből nem használom, hiszen ha már az autóban az van, nem kell bénáznom a töltő bedugással, BT GPS szinkronizációval, a lassabb felállással, nomeg a PDA nem halkítja le a zenét, ha Moha Bának mondanivalója van, alagútban, vagy tető alatt is folytatja az utat, tolatáskor is jó, hogy lehalkul a zene és még sok apró (?) dolog.
Igazából ami meggyőzött (már elsőre), az az, hogy az RNS-510-et autóba tervezték. Nagyon egyértelmű funkciók, rendes nagyságú, ergonómikus touch-screen gombok (pl. címbevitelhez), a zoom tekerő is aranyat ér... Ehhez képest az iGO már egy nehézkesen kezelhető - igaz naprakészebb - program. Az RNS-nél a célpont beírása szinte becsukott szemmel mehet (New destination - Favourites), nekem nagyon hasznos a második ablak, ahol még 5-6 féle dolog lehet és közben válthatok rádiót, zenét is. A műszerfalba rakott kijelző is nagyon hasznos, azóta tulajdonképpen a hang nem is kell és nincs "újratervezés hang" - amit korábban sem értettem, hogy minek ? Az iGO képernyője grafikailag kimunkáltabb, de valóban hasznos-e ?
Múlt héten voltam egy ismerősömmel és én voltam a "Navigátor" :-) Persze iGO 8 volt és szörnyen nehézkesnek és macerásnak találtam: pl. miért van külön térkép és vezetés mód ? Pont úgy éreztem magam, mint az Office 2003 - 2007 váltáskor: Ugyanazt a dolgot sokszor harmad annyi idő alatt elvégzem...
Mindamellett nem lehet könnyű navigációt készíteni, hogy csak dobozolunk és kész. Egy hete volt alkalmam egy új Ford Mondeo navigációját megnézni és bizony alacsony kontrasztú - tejüveges stílusú - képernyő, ronda (csak nagy) betűk és sokkal nehézkesebb kezelés - ja és igen lassú kezelés, ráadásul DVD-ről...
Az RNS-510-zel valóban elég jól feltették a lécet. Kezdem azt hinni, hogy a "csoda" itt is a software-hardware összhangban van, ugyanilyen hiányosság miatt bőgött le évekkel ezelőtt a Ford PowerShift csodaváltó, ami még ma is csak halvány utánérzése a DSG-nek... Vagy a nagy Audi MMII igen móricka kijelzője - nem is értem, hogyan égethetik magukat egy prémium modellnek kikiáltott autóban ilyennel ???
Ugy gondolom összefoglalta és leírta a véleményét aza az én véleményemet is eszkimo37, és tudod mi az érdekes az életbe nem találkoztam vele és nem is ismerem és még is ugyanaz a véleményünk kopirba.
De nekem (és Pberencnek nem győzöm elégszer megköszönni hogy RNS 510 vettem) a legfontosabb a kompatibilitás.
Bármit veszel hozzá utólag és lásd megy pl gyári tel kihangosító.
Csak össze kellett dugdosni a vezetékeket mert megvolt a helye nem kellett kokányolni és láss csodát azóta is megy.
Pl kíváncsi lennék hogy hogyan lehet rákötni, és hogyan működik vele a GYÁRI tolatókamera. ÉS miért a drága gyári miért nem valami olcsobb kamera........mert én gyári függő vagyok azokban nem csalodtam az a sok kicsi mérnök meg tudja tervezni.
Amugy a colombust hál istennek nem kínaiak hanem Poland tesvéreink gyártják.
Sőt ha megtehetem a nejem polojába is azt fogok venni MERT - bevált
- megbízható
- stabilan működik
- kompatibilis vele
pla kína kirakja a maxi dotra a navigáló képernyöt ?
ja és mennyibe is kerül, de ha 180-nál több le seírd az árát
Nem, nem volt szakszerűtlen a beszerelés, tudod mi ilyen elektronikus kütyükkel foglalkozunk cégszinten, úgyhogy láttunk már egy két elektronikus cuccot, sőt kötöttünk is be ezt-azt az elmúlt tizenöt évben...
Szóval maga a cucc forrt fel 3 hónap használat után, és öntötte el füsttel az autót.
Szóval én azt írtam, hogy láttam-tapasztaltam, hogy milyen a cucc - inne is van a véleményem.
Mi nem azt mondjuk, hogy az RNS510 hibátlan - szó sincs róla. De minden tekintetben nagyságrenddel jobb mint a kínai.
Azt egyébként miből veszed, hogy ez is made in China? Ez tévedés!
És egyébként, ha annyira jó a cucc és jó az ára, vajon a VW miért nem ezeket rakja az autóiba? Hiszen ők köztudottan árérzékeny vállalat! Mégis a Conti által gyártott RNS510-t választotta...
Egy dologban igazad van: a te kínai cuccodnak a tudása valóban nagyobb, mint az alap gyári cucc.
De hiába van egy autóm, ami megy 240-el is, de minden sarkon lerobban...! Gondolom érted...
A te listáddal szemben én az alábbiakat tartom fontosnak:
- felbontás
- kontraszt
- kompatibilitás az autóval
- tartósság
- pontosság
- kezelhetőség
- minőség
- hangminőség
- képminőség
- sokoldalúság
Kb ezek. Közülük - az utolsó kivételével - minden esetben jobb az RNS.
Én nem a bizniszedet akarom rontani - mert én nem árulok RNS-t - csak a tapasztalatomat írtam le, mert volt szeretném mindkét készülékhez.
És sajnos az az általános megállapítás nem csak etzekre az autós dolgokra igaz, hanem általában a kínai koppintott elektronikus cuccokra is.
Nekem van egy kínai tablet PC-m, hát inkább nem minősítem...
Én ismerem a Szilasi Multimédiát, dolgoztattam már vele, teljes megelégedésemre.
Ennek ellenére a Columbust vettem meg, mert abban jobban bízom, de elhiszem, hogy mostanra a kínaiak is jobbak lettek.
Szóval részemről sok sikert, de maradok OEM-fan.
A Porsche Győr meg azt szerelteti, amire igény van. A garanciára azért kiváncsi lennék, ha már márkaszervizes beépítés.
Ja, és még annyit, hogy azért mert a Győri Audi szalonban is lehet kapni, az nem garancia arra, hogy a cucc jó. Pesten is lehet kapni a VW-nál a Zenec készüléket, de attól még az nem egy jó cucc - és drága is.
És az hogy a Szilasi multimédia szereli a te általad árult holmikat...Ki az a Szilasi multimédia? EZ egy referencia kellene, hogy legyen??? Biztos képzetlen vagyok, de én még nem hallottam róluk...
Én azt gondolom, hogy nem kell azért levenni valakinek a fejét, mert a nem gyári navi cuccokat reklámozza itt, még ha ennek a fórumnak tényleg nem ez a témája, de ez a jó az internetben, mindenkinek szabad a véleménynyilvánítás- médiatörvény ide vagy oda :-)
Azonban, kedves László(?) (nvl), kérlek azért fogadd el, ha valakinek más a véleménye, mint neked az általad preferált cuccokról.
És legyünk őszinték: a kínai lemásolt öööö..... termékek meg sem közelítik a gyári cuccokat, jelen esetben az RNS510-t.
Honnan tudjuk, ha nem láttuk és próbáltuk?
Nekem egy barátomnak (aki itt is jelen van néha - VéPeti) volt ilyen kínai izéje. Tényleg nem volt rossz, amíg működött - kb 3 hónapig. De addig is este a világító gombok az egész gombot átvilágították, nem csak a feliratokat, a NAV gombot egyszer én magam kicsit hosszabban megnyomtam, és soha többé nem lehetett újra megnyomni, valamint 3 hónap kiváló működés után gyakorlatilag kigyulladt a cucc, kis híján felgyújtva a kocsit.
A kijellzője pedig - amíg működött - gyakorlatilag napsütésben nem látszott.
Nos, szerinted ezek után mit gondoljak a kínai cuccokról? És nekem ne mond, hogy az más amit te árulsz, mert az vagy igaz vagy nem, hiszen te sem láttad a mi készülékünket, lehet, hogy a barátom is a " jobbikat" vette, mégis majdnem leégett a kocsija.
Ráadásul a cucc 630 Euróba került, ami nem kevés pénz egy klónért ami ráadásul szar is.
Szóval ezek után lehet, hogy van ezeknek a cuccoknak létjogosultsága, de ne emlegessük egy szinten a gyári cuccokkal - szerintem.
Leküldtem mégegyszer a fw update-et. Most már van koordináta és irány is. Így elfogadja a V7-es lemezt, kb 5 perc gondolkozás után, ezután jön be a NAV menü. A MAP gombra kattintva nem mutat semmit, csak az ikonokat. Se utat, se hidat, semmit. Ha mozog az autó, akkor látszik, hogy mozdul a saját ikon is, változik a koordináta is, de térkép sehol.
Ha a DEST gombra nyomok, akkor bejön a menü, de nem tudok keresni sehogy sem. Nem aktív egy gomb sem (town, street, house number). Ha egyből a HOME-ra nyomok, akkor egyből az a válasz, hogy "The destination lies outside the digitised area."
"Volkswagen DVD Navigation V7 EUROPE 2010 A legújabb térkép MFD2-es Volkswagen navigációs rendszerhez. Teljes Europa + Magyarország utca házszám szinten "
Ezt nem próbálta még senki? Olvasgattam a fórumon visszafelé, de nem találtam rá utalást. A torrent hozzászólásoknál többen írják, hogy köszönik-megy f@szán.
Nem kell kiolvasni belőle semmit sem. Olyan új kódot adhatsz meg, amilyet akarsz és onnantól kezdve azzal fog működni. (Az eredetit sem kell hozzá feltétlenül ismerni...)
Szervizben sem olvassák ki egyébként, hanem lekérik a gyári adatbázisból.
A V7-es térképpel próbálkozok éppen. Akadt egy pici hiba!
Lement a fw upgrade meg az unlock (csak felvillan a két sáv, el sem tudom olvasni, mit ír ki, ha nem veszem ki a lemezt, újra meg újra lefut), felismeri a térkép lemezt, viszont nincs pozíció. A MAP gombra nem csinál semmit, cím megadásnál mindenre azt írja hogy a cél kívül fekszik a térképen. A position display-nél nincs se fok, se koordináta. Előtte egy V4-essel tökéletesen ment minden. Unlock után kiír egy olyat, hogy "navigation unit not recognized".
Visszaraktam a V4-es lemezt, másolgatott valamit, majd megy minden. Koordináta, fok, térkép, minden.
Utána viszont hiába megy le újból az unlock, akkor sem fogadja el a térkép lemezt, csak azt írja, hogy "incompatible disc".