Keresés

Részletes keresés

Chimney Creative Commons License 2007.08.21 0 0 255

Szerintem rosszul érzed, vagy Én nem hallottam semmi rosszat :-)

Évekig ott laktam, anyunak még most is ott van lakása.Szerettem ott, bár most az alsó rész kezd nagyon elhanyagolt állapotba kerülni.

Közbiztonság: mindenhol van egy-egy betörés, de nem több, mint máshol, reméljük így is marad.Sokáig parkoltunk a lakón soha egyik kocsit sem törték fel, nem karcolták meg.

Infrastruktúra: szerintem amit lehet megtettek, több út nem tud erre jönni:-)Mondjuk aki a növény utcai-asszem így hívják, ahol felkanyarodik a 114-es a mögötte lévő út- kereszteződést tervezte, annak eltörném a kezét.X* látom, hogy a bicikli úton mennek keresztül, ha lezár a sorompó.Tudomásul kell venni, hogy egyre jobban kiépül, lakóparkok épülnek, ergo több a kocsi, egyre nagyobb az átmenő forgalom is, lassul, ennyi.Ez van.

"akkor gondolom az önkormányzat csak úgy adta meg az engedélyt a liliomdombnak, hogy durva alapozást terveztek" erre van a vicc, Hány éves vagy királyfi?..........és még hiszel a mesékben?

Nézd csak meg a Média Centert.Sem a városrész képébe  nem illeszkedik. Sem nem  lehetett volna  ekkora magas, sem ilyen burkolatú (az előirás olyan mint a Campona) oszt mégis.A másik oldalon meg, ahol az a felkör alakú kupola szerű cucc van az épület tetején, élő ember nem tudja mi van ott.A Városházi Hiradóban annó megjelent,mikor több lakó hőbörgött, hogy építkeznek a zöldterület közepén, hogy csak tereprendezés folyik.Én próbálnék így terepet rendezni a telkemen:-)

Előzmény: sancarlosp (253)
-panka54- Creative Commons License 2007.08.21 0 0 254

Remélem nálatok tényleg jobb az alapozás. Bár az alapozást is láttam, nap mint nap

és nemigazán láttam különleges dolgokat.

De ez csak az én amatör véleményem! Ettől még lehet csináltak valami olyat ami oda jó.

Előzmény: hupm (252)
sancarlosp Creative Commons License 2007.08.21 0 0 253
Szia,

Kösz a segítő szándékot, de én nem értelek…
Amiről hupm ír, azok nem támfalak, „díszítő” elemek, nem azért csinálták, hogy bármit megtámasszanak.
Ha a lakótelep elsőütemes lakóiról van szó, akkor azok melyik fórumba írták ezeket a repedéses, megcsúszásos dolgokat, elolvasnám őket?
Ne érts félre, nem kételkedni akarok abban, amit írsz, hanem nem tudom pontosan mire gondolsz.
Próbálok optimistán hozzáállni a dologhoz, és nagyon remélem, hogy ha már statikus állapította meg, hogy a fenti lakótelep csúszik, illetve egy lakópark kezdemény már lecsúszott innen, akkor gondolom az önkormányzat csak úgy adta meg az engedélyt a liliomdombnak, hogy durva alapozást terveztek. De ez nem az én asztalom, nem vagyok se építész, se statikus…

De, ha már felvetődött a környékről a téma, ki mit tud? Közbiztonság, infrastruktúra? Olvasgattam a 22. kerületi topikot, és eléggé az a benyomásom, hogy senki nem örül a liliomdombnak a környéken, vagy csak én érzem rosszul?
Előzmény: Chimney (249)
hupm Creative Commons License 2007.08.21 0 0 252

így már értem, és sajnálatos. Remélem azóta fejlődtek annyit az építészeti technológiák, hogy jó alapozást csinálnak. Végülis a tengerbe is építenek új szigeteket, egy ilyen apróság csak nem fog rajtuk kifogni :)

Előzmény: -panka54- (251)
-panka54- Creative Commons License 2007.08.21 0 0 251

Bocsánat hogy belevaúú !!!!

Nem nálatok az első....a lakótelepen az elsők......igen sajnos mozog, csúszik, sülyed.

Ez már tény....statikus állapította meg.

Előzmény: hupm (250)
hupm Creative Commons License 2007.08.21 0 0 250
hat ne legyen igazad, bar engem total nem erdekel, hogy 10 evvel ezelott milyen beruhazo ment csodbe. Ez csak akkor tudna erdekelni, ha ugyanaz lenne, mint a mienk. Valamit pedig azon felreerthettel, hogy az elso utemesek szerint mozognak a falak, hiszen meg csak 1 lako koltozott be.
Előzmény: Chimney (249)
Chimney Creative Commons License 2007.08.21 0 0 249

Nem akarok vitát, sem riogatni senkit, DE úgy látszik, hogy a negatív hozzászólásokat nem olvassátok.

Ott ahol ezek a házak épülnek (Én itt laktam X évig a fölső régi részen -Rózsakert,- tehát néztem jó pár évig) volt egy "lakópark project régen.Sorházas lakásokat képzeltek el oda és jó sokat el is adtak.Tetőszerkezetig kész volt, amikor az egész megcsúszott.A vállakozó ott állt, majd lelépett a pénzzel.kb.12 évig ott enyészett, éjszaka járt arra boldog-boldogtalan, szétvittek mindent ami mozdítható.Volt olyan éj, hogy lekapták 3 házról a cserepeket(jó sok Rózsakerti építkezett azokban az időkben :- ) Erre most, ugyan erre a területre ilyen házakat építenek.Szerintetek minek a támfal?Támasztéknak.És ha figyelmesen olvasnátok néhány régebbi lakó, akik az első ütemben költöztek írogatják, hogy mozog, reped.Ne legyen igazam, bár őszintén szólva azért szoktam ide benézegetni, mert nem hittem el többedmagammal, hogy oda, ilyen előzmény után lakásokat építenek.

Még egyszer bocs és remélem nem lesz igazam:-(

Előzmény: hupm (248)
hupm Creative Commons License 2007.08.21 0 0 248

újabb bástya a terméskőfal helyett....

Szerintem Ti elég könnyen bevettétek a mesét az áteresztő falról és a futó növényekről. A valóságban ez egy olcsó és gyors megoldás, amit könnyen megtehetnek, mert a szerződés nem részletezi a kertben használt elemeket.

Majd nagyot fogunk nézni, amikor mind az 5 ütemet ezek a betonizék veszik körül és teljesen meghatározzák a lakópark kinézetét. Annyira, de annyira nem erről volt szó a makett alapján, engem nagyon idegesít.

szaporodó bástyák
Előzmény: Pancsáék (235)
sancarlosp Creative Commons License 2007.08.21 0 0 247
Szia,

Nálunk meg volt a műszaki átadás (1-es épület). Két menetben volt. Először volt egy készre jelentés, ahol átnéztük a lakást, hogy milyen hibák, vagy hiányosságok vannak, és megbeszéltünk egy időpontot, hogy ezek mikorra lesznek készen. Nálunk ez 1 hét volt, de azt hiszem maximalizálva van 2 hétben, vagy 10 napban, pontosan nem tudom. Ezután volt 15 napunk, hogy átutaljuk a pénzeket. Miután megérkeztek a pénzek (saját, hitel), elmentünk kulcsátvételre. Itt megnéztük, hogy kijavították-e a hibákat, megcsinálták-e a hiányosságokat. Többé-kevésbé minden elkészült, de vannak dolgok, amik csak augusztus 31-re lesznek készen. Egyébként ez az az időpont, amire vállalják, hogy elkészül a tereprendezés, magyarul be lehet jutni a lakásba normálisan. A költözésnek egyszerűen fizikális korlátai vannak, mivel elég nehézkesen lehet bejutni a lépcsőházig, de pl egy hűtővel tuti nem tudnánk bejutni a lakásba. Egyszóval kb szeptember elején lehet beköltözni, gondolom, addigra a melegvíz is meglesz. Remélem, tudtam segíteni, de ha van kérdésed, tedd fel nyugodtan.
Előzmény: Belabatyo (246)
Belabatyo Creative Commons License 2007.08.20 0 0 246
Kedves Liliomdombosok!

Erdeklodnek, hogy az I-II. epuletben hogyan haladnak a muszaki atadasok. Eddig nem igazan irta le senki az elmenyet, tapasztalatait. Vagy tenyleg csak elvetve volt meg atadasra pelda?

Tisztelettel:

Belabacsi
Pancsáék Creative Commons License 2007.08.12 0 0 245

Szia!

Gondolom a fa egy vagyonba került. Nekem amúgy tetszik a fa burkolat, de tudom magunkról, hogy nem fogjuk kenegetni, meg kezelgetni meg mittudom én mit csinálni vele. Szóval marad a kő.

Ami még nagyon tetszett nálad a fürdőszoba tolóajtaja. Azt is a konyhabútorosok csinálták? Szerinted olyat is lehet, ami nem tömör fa, hanem üvegezett. Az étkező és a nappali közé álmodtam ilyet, és mivel az étkezőnk nem kap természetes fényt jó lenne nem tömör ajtó.

Előzmény: feat4 (244)
feat4 Creative Commons License 2007.08.12 0 0 244

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a jókívánságokat, remélem most már nálatok is rendeződnek a dolgok. Én szombaton is jártam kint, akkor is viszonylag sokan dolgoztak az építkezésen, amit konkrétan láttam, az a bekötőút térkövezése, a lakásokban burkolati munkák és az 1-es vakolatának utómunkálatai.

Természetesen nem haragszom, hogy benéztél hozzám, a kád oldalának mozaikos burkolata nekem is tetszik, bár meg lehet oldani más anyagokkal is (pl. fával is). Azonban az ár-érték arányt tekintve nekem ez a megoldás jött be leginkább.

Ha minden igaz, akkor nálam hétfőn az utolsó apróbb javítások is elkészülnek, tehát amint lesz melegvíz (ha vkinek van fontos/friss infója a dologról, kérem írjon), én már költözöm is. Remélem ez max. 1-2 hét...

Szóval mindenkinek további jó várakozást és tervezgetést!

Pancsáék Creative Commons License 2007.08.10 0 0 243

Szia!

Remélem nem haragszol, hogy belestem a lakásodba, de irtó kiváncsi voltam:)

Tetszik a mozaikos kádburkolat megoldás:) mi is mozaikban gondolkodunk a fürdőben, de inkább barnás árnyalatokban.

Kívánok neked sok-sok kellemes évet szomszéd:)

Határidő:

Egy szó sem esett csúszásról, sőt azt vettem ki a murusos kollega szavaiból, hogy "nagyon sietnek". Ami azért látszik is! Nyilván tartani kell bizonyos technológiai határidőket, és az sem mindegy, hogy milyen tél lesz. A másik amit mondott, és ennek és kimondottan örültem, hogy állítólag a 4-5. épület néhány hónap eltéréssel egyszerre készül el a 3-al. Tehát nem kell munkaterületen élnünk évekig:) Ez azért jó hír! Ha szerencsénk van jövő nyárra elpucol onnan az összes építkező és nem kell port nyelnünk.

Jövő héten megyünk megint egyeztetni, ha van kérdésetek szóljatok és felteszem:)

Előzmény: feat4 (241)
hupm Creative Commons License 2007.08.10 0 0 242
nem tudom mit szokas ilyenkor mondani, de gratulalunk :-) es hasznald egeszseggel a kerot.
Előzmény: feat4 (241)
feat4 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 241

Sziasztok!

Hát eljött ez a nap is, ma átvettem a lakásomat!!!!

Ebből következik, hogy én lennék az a lakó, akinek a lakásában már volt egy kanapé...Egyébként a műszaki tartalommal elégedett vagyok, szépen megcsinálták a hibajavításokat is, egy-két apróság van már csak hátra, elvileg ezek is meglesznek hétfőn. Az I.-es épületnél sokan dolgoztak ma, du. a bevezető járdát csinálták, már készülget a bekötőút is, vakolták a legfelső szinten a hátsó oldalt. A lépcsőházban már nagyából megvan a hidegburkolat. számomra az egyetlen "kényes" kérdés (persze a tereprendezésen kívül) már csak a melegvíz, de remélhetőleg legkésőbb két hét múlva már az is meglesz. Állítólag az elkövetkező 7-10 napban látványos munkákkal lesznek készen (bekötőút, postaládák, járda).

Engem egyébként meglepett a 3-as,4-es és 5-ös épületek készültségi foka, nekem is úgy tűnik, hogy nagyon felgyorsultak a munkálatok.

Szóval én kb. két hét múlva költözni szeretnék, ha vkinek kérése, kérdése van, akkor munkaidőn kívül - általában - otthon megtalál.

Sziasztok!

Picurka31 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 240

Köszi neked is az infókat. Én abból indulok ki, hogy nálatok is volt csúszás az új határidőkhöz képest is, tehát ha most a 3-asra januárt-februárt mondanak, akkor én minimum márciussal számolok.

Egyébként a mi szerződésünk szerint csak 8 hónap lenne az 1-es és a 3-as épület eredeti átadása között, mivel nekünk eredetileg augusztus 31. van a szerződésben a 3-asra. De ez gondolom még a legeslegelső időpont volt az átadásra, ekkor még nem is sejthették, hogy milyen gubancok lettek.

A csúszás valamilyen szintig elfogadható, főleg hogy még fizetnek is érte. Legalábbis remélem. Csak lelkileg rossz, hogy azt hittük az idei karácsonyunk már ott lesz. Meg télen költözni azért nem egy leányálom. Száradniuk kell majd a falaknak stb.

Nekem most már csak az a lényeg, hogy minden rendben menjen, haladjon az építkezés, és a megígérteknek megfelelően 1. osztályú lakást kapjak.

Előzmény: sancarlosp (239)
sancarlosp Creative Commons License 2007.08.10 0 0 239
Sziasztok,

Ha az 1-es épületből indulunk, indultok ki, akkor talán segíthet, ha leírom, nálunk hogy ment:

- Első átadási időpont 2006.12.31
- Ezt szerződés alapján csúsztatták 2007.02.28-ra (kb dec 20-án). Ez a dátum teljesíthető is volt, február elején voltunk a lakásba, ami már (!) meszelve volt, és kb tényleg 1 hónapnyi meló lett volna vele
- A 2007.02.28 dátumot csúsztatták 1 hónapot (kb ekkor volt az Európával a probléma)
- Ezután májusba személyesen elmondták a kivitelező váltást, és júli 15-re beszéltük meg az új átadást, amihez képest 3 hetet csúsztak.

Összegezve, leszámítva a kivitelező váltásból származó kb 3-4 hónapos csószást (itt bőven rászámoltam), kb 3-4 hónapot csúszott az átadás.
Ha megnézitek a www.liliomdomb.hu oldalon az épületünkről készült felvételeket, az 1-es tavaly ilyenkor már jobban állt, mint most a 3-as, és alapból kb 1 év különbség volt a kettő átadása között, tehát szerintem lesz ott is csúszás. Igaz azt is figyelembe kell venni, hogy a mostani kivitelező sokkal jobb, és már van tapasztalat az első 2 épületből, illetve nem kell javítani az előző hibáit.
FONTOS azt is itt megjegyezni, hogy az ismeretségi körömben sokan vettek, vesznek újépítésű lakóparki lakást, és volt olyan ahol 2 év csúszás volt, de kb átlag fél év mindenhol volt.
Gondolom, nem véletlenül van benne a szerződésben, hogy 90 napot minden szankció nélkül csúsztathat a Liliomdomb (ebben is jók, mert láttam már olyat, ahol ez alapból 180 nap volt). Ha erre még rászámoljátok azt a 30 napot, amit kötbérfizetés nélkül csúszhatnak, ki is jön a kb 3-4 hónap. De hangsúlyozom, hogy még mindig szerencsések vagyunk a többi lakóparkhoz képest. Biztos ti is hallottatok már olyat, hogy fel sem épült egy lakópark, ez itt biztos, hogy nem igaz, élő példa az a 2 lakó, akik már hetek óta bent laknak. :)
Előzmény: Picurka31 (238)
Picurka31 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 238

A január nagyon jó lenne a jelenlegi állapot szerint, de szerintem később. Pancsáék, erről van valami infó? Bár az 1-2 épületesekből kiindulva, még az utolsó hónapban is változhat az átadási időpont. Tehát hiába is mondanak most bármit, az nem garancia.

Előzmény: hupm (237)
hupm Creative Commons License 2007.08.10 0 0 237
es mikor fogunk mi a 3-asba bekoltozni, januar?
Picurka31 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 236

Szia!

Köszi szépen az infókat, örülök nekik, mert már nagyon várom, hogy egyeztessünk velük. Már több mint egy éve megvettük a lakást, így már egy kicsit unalmas várni. Mondjuk azóta, hogy beindult a 3-as is, egy kicsit jobb. És nektek akkor volt szerződésmódosítás korábban?

Pancsáék Creative Commons License 2007.08.10 0 0 235

Szia!

Ma voltam a tervekért. Gyakorlatilag az első egyeztetés kb. fél óra volt. Elmondtam, hogy milyen változtatásokat szeretnék. A murusos fickó - nagyon rendes volt - megigérte, hogy utánnanéz a kéréseimnek és a jövő héten újra találkozunk, miután átnéztük a terveket és pontosítjuk a kívánságainkat.

A második körben lehet, majd burkolatot  választani.

Voltam két lakásban, klasszak. Az egyikben a bútorokból is van már egy ülőgarnitúra, állítólag a tulajdonos ma veszi át a lakást és már költözhet is. Mondjuk én nem költöznék, ha nem lennék kényszerhelyzetben, mert a belső munkák még mennek plusz a homokzat festése. Tulajdonképpen egy építési területre költözi aki most megy. Iszonyat kosz van és zaj. De, hát nagy úr a kényszer. Azt mondták, hogy folyamatosan mennek az átadások, nem egyszerre adják át a kész épületet. A falak színét a műszaki átadás után lehet változtatni, de annak a javításáért nem vállalnak garanciát.

Megfigyeltem közelebbről a beton kúpokat és kifaggattam Leonórát a dologról. Szóval jól selytettem, hogy be fogják ültetni futó növényekkel. Ez gyakorlatilag eltakarja az egész beton undormyánt. Tulajdonképpen még szép is lesz.  Arról nem beszélve- és ezzel nem védeni akarom az ötletgazdát- hogy átengedi a vizet, tehát nem fog berohadni az egész töltés, és nem fog megrepedni  A terméskő borítás nem szivárogtatta volna ki a nedvességet. Nálunk a garázs tetejének - mármint a mostani lakásban - nincs megoldva a vízelvezetése, egy nagyobb eső után gyakorlatilag sárban lebeg a növényzet.

Körbesétáltam - már ahol odafértem  - a kerítés mentén. Mindenhol van hely egy szép élő magas tujasor telepítésére. Hogy ezt megteszik-e nem tudom, mert a muruzos srác nem tudott rá válaszolni. (ez volt az egyetlen amihez nem tudott semmit hozzászólni) Ez eltakarná belüről a gagyi kerítést, kívülről - mivel nem nagyon látom - spec engem nem érdekel hogy néz ki. És még a zöldérzést is növelné.

Közelről megnézve az első épület garázsbejáróját szerintem nem lesz akadálya a ráfordulásnak. Csak azt nem tudom, hogy a belső úton elfére-e két autó egymás mellett, mert ha nem nem tudom hova lehet lehúzódni.

Ennyit nagy hírtelen. Ha bármi kérdésetek van szívesen válaszolok az alapján amit ma láttam a saját szememmel.

Ja és kb. egymillióan dolgoztak ma:)

Előzmény: Picurka31 (233)
almaszirom Creative Commons License 2007.08.09 0 0 234

2. épületesként új info: az augusztus 31-i átadásunk előreláthatólag 1 hónapot késik, ami gyakorlatban 2 lesz szerintem:( hát komolyan nem tudom, hol fogunk lakni... 2 hónapra albérlet?... ez groteszk

Picurka31 Creative Commons License 2007.08.09 0 0 233
Sziasztok Pancsáék!

Mi kaptunk levelet a Liliomdombtól, hogy majd hívnak szerződésmódosítás ügyben, de még nem hívtak. De Ti akkor már egyeztetni mentek ezek szerint. A szerződésmódosítás már megvolt? Mert a mi levelünkben csak erről van szó.
Előzmény: Pancsáék (231)
tmcorvette Creative Commons License 2007.08.09 0 0 232

Én attól félek nem fogok tudni behajtani, ha ilyen hirtelen törések lesznek az úton... Kicsit szűknek is tűnik, kiváncsi leszek a fordulókra, ki hogy fogja megoldani, lehet, hogy a "sziklakert bánja", de remélem nem lesz igazam...

Liliomdomb_080907

Pancsáék Creative Commons License 2007.08.09 0 0 231

Sziasztok!

Hát ez a betonkúp tényleg elég ótvar. Ha jól látom ebbe lehet sziklakerti növényeket ültetni. Az némileg javíthat a helyzeten. Hát lesz mivel eltöltsük a szombatokat. Majd társadalmi munkázunk, hacsak a parkosítók nem csinálják meg.

A kerítés elé is lehetne magas tujasort ültetni. Legalább ennyi "ajándékot" kaphatnánk, ha már ennyi gond van az építkezéssel. Kis hangulatjavító beruházás.

Holnap megyek az első egyeztetésre. Valószínűleg csak terveket kapok első nekifutásra. Majd hétvégén átbogarásszuk. 3. épületesek nálatok mi a helyzet egyeztetés ügyben????

Kedves "Liliomdomb" Tamás!  Egyre több és több kérdés merül fel. És ha jól látom semmire de semmire nem kapunk választ. Kezdem azt hinni valami komoly probléma van a homályban. Ha jól emlékeszem azt írta az egyik hozzászólásában, hogy hetente 2-szer jelentkezik. Ehhez képest kéthetente egyszer sem kapunk Öntől semmilyen infót!!!!

hupm Creative Commons License 2007.08.08 0 0 230

Szia, én kábé minden nap látom, mert arra haladok el és fel-fel nézek a dombhoz. Az útat elkezdtek csinálni. Le van gyalulva, ki van rakva a széle, alatta van csatornazva, szerintem a napokban kiöntik. Hangsúlyozva írom megint, hogy a már említett betonbástyák az egész lakópark képét taccsra vágják, fölösleges volt szép kövezést alkalmazni az épületek oldalán. Apró tereprendezések elszórva vannak még a területen, például a 1-2-es között.

A vakolás halad, szinte a 2. ütem jobban áll mint az első. De az elsőn is "már" a hátulja van felállványozva.

3-4-5 ütem remekül halad, ezért dicséret illeti a Murust. Tudok én jót is írni, mielőtt valaki azt gondolná, hogy csak kritizálni tudok.

Előzmény: sancarlosp (229)
sancarlosp Creative Commons License 2007.08.08 0 0 229
Sziasztok,

Rég jártam az építkezésnél, tudtok valamit, van valami érdemi változás? Út, tereprendezés 1-es, 2-es épület vakolása?

Köszi
hupm Creative Commons License 2007.08.02 0 0 228

Tisztelt Varga Tamás,

Ha erre jár a fórumon, kérem, válaszoljon arra, hogy miért engedik ezt a gusztustalan megoldást az kocsibejárók oldalánál. Szörnyűek azok a betonbástyák, amik ott a bejáróknál emelkednek, ilyen típusú anyag egyik látványterven és maketten sem szerepelnek. Mellékelem a képeket.

Üdvözlettel: az egyik lakó

bástyák

makett
foolery Creative Commons License 2007.08.02 0 0 227
Azt gondolom nem mindegy, hogy +1 lakás,vagy zöld tető...... vagy aztán majd mégegy lakás, vagy +1 emelet..... ????
Előzmény: hupm (225)
sancarlosp Creative Commons License 2007.08.02 0 0 226
Nálunk novemberben indultak meg az egyeztetések (1-es épület). Ez akkor volt, amikor már be tudtunk menni a lakásunkba, igaz, válaszfalak még nem voltak
Előzmény: hupm (223)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!