Én irtó rosszul viselem,lenne mit csinálni de én csak lödörgök esőkabátban a kert ben. igyekszem itt-ott némi fedést biztosítani a növényeknek.De el kell mondanom,hogy nagy meglepetésemre a fejlettebbek jól néznek ki,egyik másik kimondottan jól: -E.jambos:soha nem volt ennyi virág és termés. -Jamsz:irtó lendülettel kapaszkodik felfelé. -földbe kitett trópusi paradicsom is hatalmas. -Pf.ixocarpa ridegtartásban.Már évek óta a lehullott termések beásásával kint telelve/a mag/gyönyörűen fejlődik. Lehet,hogy nekünk is kopoltyut kellene növeszteni? -A Pepino is jól érzi magát.
Nem tudja valaki, mennyi az esélye, hogy megmarad-e a mosódió palátám, vagy esetleg fel is cseperedhet?
A Sapindus mukorossi, más néven mosódió A mosódió Indiában őshonos fafajta. Indiában, Indonéziában, Nepálban és más Délkelet-Ázsiai országokben évszázadok óta termesztik és használják mosáshoz magas saponin tartalma miatt.
Gondoltam hogy a citrusok a kedvenceid már akkor mikor, átadtam a 'Rosso'-t neked:)) A kaffir szilva még jól hangzik, bár még utána nézek hogy miket 'tud'.. Egyébként akkor csak az annóna érdekelne. üdv
Egyébként hogy bírják a kedves topictársak ezt az elsz..rt időjárást. Nekem úgy néznek ki a növények, mint a teleltetőből kikerült állapotban 3 hónappal ezelőtt. A mandarin áprilisban hozott már levelet, de azóta sem keményedtek ki, hála a májusi télnek, esőnek stb, meg az utóbbi 1-2 hétnek. üdv
Az alábbi növényekből van csere anyagom: Aegle marmelos/bengálobirs/ Harpephyllum caffrum/kaffir szilva/ Citrus ponderosa Jackfruit én elsősorban citrusféléket gyűjtök de mást is el tudok viselni.
Szia.A maga módján mind macerás.De akkor mi lenne a pláne,ha nem így lenne.De megragadom a találkozást.Említetted az Annona reticulátát.Csináltam neked egy képet és akkor?Mit adnál érte?
Kaptak egy kis ecetsavas kezelést, szeretik a gombatelepek az ecetet. Beleraktam perlit-sphagnum keverékbe, kicsit több perlitet raktam bele, mint sphagnumot. Megnéztem, lemerülnek a magok a vízbe, úgyhogy még nem döglöttek be. Na vajon lesz belőle valami?
Én vattában-gézben-papírzsepiben próbálkozom a wifi routeren (fűtőtalp) 28-30 fokon, mert tőzegben nem ment, mert valszeg túl savas volt neki. Indult valami csíra, de úgy tűnik megállt, és a magok sötétebb színre váltottak, főleg a csúcsoknál. Ez baj?
Nekem még csak két menetem volt.Nekem azt mondták,"gyorsanˇ",mert hamar elveszti a csira képességét.Tőzeges homokba lett vetve:nedves 25Ckörüli hőfokon.A fiatal csíranövényt óvatosan ültettem cserépbe/gyökerei könnyen sérűl/gyengén savas magas humusztartalmú,laza szerkezetü talajba.Amik most vannak nemrég kerültek le az árnyékos helyen lévő fütőtestről/ahol télen is voltak/és kint vannak átültetve nagyobb cserépbe/eddig a nagy "ALFÖLDI"tejfölös edénybe voltak/de fedett helyen ,félárnyékba vannak.Úgy látom növekedésbe kezdtek.
A 3 duriánt keresnem kellett,hogy összehasonlítsam melyik a legnagyobb:-)Persze amelyik kint volt a kertbe,annak vannak levelei.Így a többi is kiköltözik.Nyáron nincs gond,kint elférnek.Télen meg garázs,beépített veranda,szoba.Van 1 szoba,ott a kutyák laknak,dél+délnyugati ablakokkal.Az fel van polcozva,nagyon világos,20foknál sosincs melegebb.Akkor köszi a férjednek:-)Mond neki,nagyon várom a képeket:-)
Nem baj, hogy nem jutott, így is van annyi idei magoncom, hogy néha már én sem tudom, hol mi van. Ha párom is úgy akarja, akkor nemsokára teszek fel képeket.
Elég gyöszös.Vársz,hogy erősödjön,vagy elküldjem mostanában?Nem tudom mit kérjek.400 cserepes növényem van:-)Már csak különlegesre hajtok,de a duriánért nincs képem különlegeset kérni:-)Írj címet,meg hogy mikor küldjem.Vagy esetleg,ha Te felsorolnád,hogy miből lehet választani,akkor biztosan találnánk olyat,ami még nincs.