Kár, hogy ezer évvel ezelőtt még nem volt EU, mert ha lett volna, akkor most nem itt tartanánk. Szegény ős magyarok évszázadokig laktak kör alakú jurtákban. Ezért aztán most....
Na végre már, hogy valami hasznos és értelmes rendelet az Unióból.
A pesti állatkert bezárhatja a kisállat házat, mert ott pl. egy halom mókuskerék van berakva a mókusoknak. Bár amikor ott jártam akkor nem tűnt úgy, hogy belegyogyóztak volna. Én gyogyóztam bele a nézésükbe.
De a cirkusz is necces. Szegény lovaknak körbe-körbe kell szaladni.
Különben ma reggel az egyik pesti rádióban is ez volt a téma. [link1] Állatvédő szabályok címszó alatt. Ott azon poénkodtak többek közt, hogy azért nem jó a kutyának a kör alakú szoba, mert akkor nem tud a sarokba pisilni.
halakat nem szabad gömbakváriumban tartani, mert állatkinzás vétsége. Ugyanigy a papagájokat sem,
Na jo a halakat meg ertem,de a papagajokat megneznem gombakvariumba. Vagy leteznek vizi papgajok?A halaknak nem is kinzas,de a papagajnak?Most mar csak egy kerdes vizben vagy viz nelkul? Ugy ertenem a halakat viz ,nelkul a papgajokat vizben! Az kinzas vona!
Meg vagyok lepődve. Azt beszélli kKlaudia, hogy az Euópai Unió szabványba tette, hogy a halakat nem szabad gömbakváriumban tartani, mert állatkinzás vétsége. Ugyanigy a papagájokat sem, mert zavarja őket. Sőt a mókuskereket is betiltják. Klaudia a Tv hiradóban látta szóval biztos igaz. Én nem bánom, ha az állatok jagait jól serkentik, de azért a túlzásokba nem biztos, hogy jó belesni. Szerencsére nekem nincs gömbalakú szobám, mert akkor jól megnüntetnének az állatvédők, Citromka ürügyén. Aztán építhetném át a lakást. Így aztán hálát adok az égnek, hogy kocka házban lakom. Az ugyanis nem veszélyezteti a cicák hétköznapjait.
Nagyon szép sürü hó esés volt. Itt reggel Debrecenbe. Én bizony elséteállok majd ahhoz a képhez! Biztos be lehet kéreckedni mert, ez mostmár túrista látványosság. Megnézem a szabad-betyár csapatokat és a vitézeket. Valamit a szálloda építőjének a kis családja.
Jöhet még macskára dér ott is. Nincs még vége a januárkának és hátra van mégy egy februárka is. Óbudárol jelentem, hogy uckve félórája hóvihar kezdődött.
De hüle szokásaik vannak az ottaniaknak. Mennyivel okosabb a magyar hogy a marhának a nyakába rak kolompot. Annak még értelme is van.
"Na most a festmény maga jól meg van festve, mert a huszáron látszik, hogy huszár." Na most, ez fontos. Láttam olyan korszerűen pingált képet, amiről meg nem mondtam volna, hogy az látható rajta, ami a címe. Gonkrétan egy paca volt rajta, aztán arra gondo9l az ember, amire akar.