Keresés

Részletes keresés

JFEry Creative Commons License 2004.06.24 0 0 227
A beírásod 1. szám 1-es személy volt!
Nem gondoltam, hogy Te is macsek lennél! Ezt bnem bünteti törvény. (ha macska teszi) Esetleg a gazdikáját lehet kényszeríteni, hogy moderálja a tulajdonát, melyért felelős.
Egy ősi, kínai mondás szerint ezzel szart sem érsz!
Viszont, ha mefogod a macskát akkor már elővehetnek érte, ha ember vagy. Ha kutya vagy akkor nem, de a gazdádat igen.
Előzmény: nagyongonosz (225)
Pepszi Creative Commons License 2004.06.24 0 0 226
Ez az elkerített homokos rész tényleg jó ötlet.
Nekem van pár macsekom. Nemrég kezdtünk építkezni és első nap mikor leborították a sódert a kertbe, már ott láttam őket kapirgálni.
Asszem az építkezés végén a maradékból csinálok nekik egy kis területet a kert sarkába, bár nekem még egyik szomszéd sem mondta, hogy zavarják a macskák.
Előzmény: Szimat (224)
nagyongonosz Creative Commons License 2004.06.24 0 0 225
OK

A macska kóbor állat ?

1. Igen - Hívom a sintért, vigye el aztán majd elaltatják
- Én magam mérgezem meg

2. Nem - Följelentem a gazdáját mert az én kertembe sz@rik a macskája "Magántulajdon megrongálása" (mert ugye akit megszelidítesz azért TE vagy a felelős)
- Ha a gazdája azt mondja nem az övé volt, akkor az 1-es pont lép életbe.

Előzmény: JFEry (223)
Szimat Creative Commons License 2004.06.24 0 0 224
En petardat a Fovam teren a csarnok alagsoraban vettem egy olyan kis mindenes boltban. Foleg kajak vannak koktelos kellekek ... es petrdak, tortara valo tuzijatekok. Petarda felek kozul nekem az a kis pukkancs tetszik, amit ha kemeny feluletre dobsz, artalmatlanul pukkan egyet. Macskak ellen ez is jo lehet, ha kemeny feluletre tudod dobni (50/150 Ft).
En megertem a macskak tulajdonosat is, hogy nem tudjak kordaban tartani a kedvencuket. De legalabb csinaljnak nekik otthon macska homokot, hogy ne az en viragagyasomba, fuvemre piszkitsanak.

Udv,
Szimat

JFEry Creative Commons License 2004.06.23 0 0 223
A BTK büntetéssel fenyegeti a következő besorolásokban:
Magántulajdon elleni vétség
Magántulajdon megrongálása
Birtokháborítás
Közszemérem elleni vétség
Garázdaság
Előzmény: nagyongonosz (221)
nagyongonosz Creative Commons License 2004.06.23 0 0 221
Az állatvédelmi törvény vagy valamelyik másik tiltja hogy felmásszak a kerítésedre és a kertedbe intézzem a dolgomat ?
Előzmény: cac424 (215)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.23 0 0 220
idegen helyen eszik a macsek ?
Előzmény: nagyongonosz (213)
kodelka Creative Commons License 2004.06.23 0 0 219
hálás köszönet
reszkessetek macskák!!!!!!!
Előzmény: moonshadow (218)
moonshadow Creative Commons License 2004.06.23 0 0 218
PYROPONT
cím: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 8.
tel: (06-1) 342-2349
mobil: 06-30-272-1934

meg pesten is van

moonshadow Creative Commons License 2004.06.23 0 0 217
Gyál felé van piro bolt, valamelyik piro topikban volt cím is.
Előzmény: ak_ (216)
ak_ Creative Commons License 2004.06.22 0 0 216
Üdv
Tudtommal csak megfelelő engedélyekkel rendelkező boltok árulhatják. Próbálkozz pirotechnikai boltokkal vagy olyanokkal ahol lehet tortatüzijátékot kapni. Elvileg fegyverboltok is vállakozhatnak rá. Néhány telefont megér a dolog. Én a sajátjaimat még szilveszterről mentettem meg.
Előzmény: kodelka (212)
cac424 Creative Commons License 2004.06.22 0 0 215
Macskák ellen nincs kerítés,sőt tudtommal törvény sem kötelezi a gazdájukat hogy ne engedjék szabadon őket.Az új állatvédelmi törvény még védi is őket - mint minden gerincest-,ezentúl büntetendő cselekmény a szomszéd macskáját agyonütni,megmérgezni.Csak azt nem tudom akkor mi van ha mondjuk én meg kiscsirkéket akarok tartani és meg akarom védeni őket és eközben esik áldozatul a bundás.
szg307 Creative Commons License 2004.06.22 0 0 214
Ez a fagyállós eddig talán a legdurvább dolog ebben a topicban.

Nickedhez méltóan.

nagyongonosz Creative Commons License 2004.06.22 0 0 213
Hali

Olvastam a hozzászólásokat, de egy fontos dolgot kihagytatok, NEM a macskák a bűnösök, hanem az a*** b*** c**** d**** (ide mindenki gondoljon amit akar) gazdájuk. Én személy szerint utálom a macskákat, de miért nekem kell kerítést, villanypásztort építeni ? Oldja meg a macska gazdája hogy ne tudjon kijönni a saját kertjéből, hogy ott mit csinál az már nem érdekel. A mérgezésről meg csak annyit, hogy a patkányméreg drága és nem mindegyik macska eszi meg. Próbálkozz fagyállóval de egyszerre csak keveset rakjál ki mert az első elissza a többi elöl :).

kodelka Creative Commons License 2004.06.20 0 0 212
Szia ak_ !
Hol lehet ilyen petárdákat beszerezni?
Előzmény: ak_ (204)
Szimat Creative Commons License 2004.06.17 0 0 211
Vettunk petardat.
A hulye macska elkezdte nezegetni, ment volna kozelebb, mire az durrant. Nagyot szolt es megijedt. Remenykedem, hogy ez hatasos lesz.
Koszonom az otletet.

Udv,
Szimat

fokhagymabors Creative Commons License 2004.06.17 0 0 210

Nem tudtok ellenük tenni semmit, HAHAHA, HAHAHA, mert okosabbak mindenkinél:

HAHAHAHAHAHA

szg307 Creative Commons License 2004.06.06 0 0 209
A kutyák a petárdától... :-))
Előzmény: moonshadow (208)
moonshadow Creative Commons License 2004.06.06 0 0 208
Kutya, petárda.
Ezektől nem lesz bajuk (megfelelően alkalmazva) viszont elszoknak onnan.
Előzmény: Szimat (207)
Szimat Creative Commons License 2004.06.05 0 0 207
Sziasztok,

Mar minden bekes megoldast kiprobaltunk a macskak ellen. Citromhej kiszoras. Novenyek, mint kerti ruta, Sieberz-fele macskariaszto (ez tenyleg borzaszto budos). Ultrahangos riaszto. Nem tudom mit tehetnenk meg?
En allatbarat voltam eddig, de most mar kezdek ideges lenni. A lanyom ma belepett egy macskafosba a fuvon ...

Udv,
Szimat

ffeerrii Creative Commons License 2004.04.24 0 0 206
Nekünk is szomszédunk tart tucatjával macskákat. Nem zavarnának, de mikor, a mi kiskertünkben végzik el kis és nagydolgukat, igencsak felháborodom, nem is beszélve az ajtónkon hagyott orrfacsaró jelzésükről.
A légpuskás meg a mérgezéses módszert nem igazán alkalmazom, mert szomszédharagot nem provokálnék, de kutyánkat a kifutóból néha rájuk szoktam uszítani,
(olyan jólelkű, hogy acsarkodva, hörögve kergeti őket, de nem bántja)
így érthetően elmagyarázza nekik ez kinek is a területe.
moonshadow Creative Commons License 2004.04.18 0 0 205
Nálunk vannak macsekok, de mivel a mieink kintre is kapnak enni, elkezdett emelkedni a mcskák létszáma és újabb kosztosok próbáltak megjelenni.
Télen a nagy hidegben azért adtam azoknak is enni, de nem akartam magunkhoz szoktatni őket, mert 3 saját macsekkel rendelkezünk.
Mostanában már a 3 macskánkon kívül volt amikor plusz 4 macsek is megjelent és elszedték a mieinktől a kaját.

Ezért én is petárdát hajigáltam az idegen macskák után, de nem azt a zöld nagyot durranóst, hanem ez kicsi és eredetileg rálépésre durran.
kis papírgolyók papír nyéllel, ha leejti az ember, már durran, de csak negyedakkorát mint a zöld petárda.
Na ezekkel dobáltam az idegen macsekokat, most már elszoktak és ujból béke van.

Előzmény: ak_ (204)
ak_ Creative Commons License 2004.04.18 0 0 204
Üdv
A macskák elűzésére jelenleg petárdát használok. Ugye tavaly óta az I. pirotechnikai osztályba sorolt petárdák egész évben szabadon tarthatók, így aztán ha látok a kertemben egy kuporgó macskát, már repül is mellé a petárda. Persze szigorúan csak napközben, hogy ne legyen csendháborítás.
Akkor üzentem hadat nekik, amikor egy héten keresztül minden reggel friss macskaürüléket találtam az ajtóm előtt a betonon. De az is nagyszerű, ha a fűből a fűnyíró szedi fel és oszlatja el egyenletesen. Volt olyan, hogy az ürülék szemmel láthatóan beteg macskáé volt (enyhén véresnek és nyálkásnak tűnt). Nyilván nem szeretném ha a gyerekeim ilyesmibe tenyerelnének.
Az elűzeshez először légpuskára gondoltam, de mivel gyerekkoromban láttam már macskát hetekig kínlódni a fejébe fúródott légpuskalövedékkel, így ettől inkább elálltam. A második ötlet a csapágygolyós csúzli volt, mert ennél kizárható a felszíni sérülésnél súlyosabb sérülés. Sajnos a csúzli lövedék könyen elpattanhat és átmehet a szomszédba, amit joggal nehezményeznének. Így maradt a petárda.
JFEry Creative Commons License 2004.04.17 0 0 203
Örülök, hogy pozitívan fogod fel!
Előzmény: variaga (202)
variaga Creative Commons License 2004.04.17 0 0 202
OFF "Hülye vagy." Te meg udvariatlan, és makacs.
Mi tesszük ezt a világot érdekessé:-))))
Előzmény: JFEry (201)
JFEry Creative Commons License 2004.04.17 0 0 201
Hülye vagy.
A kedvesem kertjének macskaszara engem sem zavarna. Hát még a Te kedvesedé.
Vajon mit gondolnál rólam, ha esténként a te telkeden randalíroznék,vagy a kedvesed kertjében kefélnék és vízjegyeket hagynék?
Engem is kevéssé zavarna, ha diszkréten elhelyezett névjegyeket találnék a kertem sarkában, cimmel telfonszámmal. Fel is hívnám az illetőt, és figyelmeztetném a birtokháborítás büncselekményi vonzataira.

Maradjunk annyiban, hogy az általad is nagyratartott szocializálódás, melyet tőlünk a toleranciával együtt elvársz, meg kellene hogy legyen a jószágok gazdáiban is.

Előzmény: variaga (200)
variaga Creative Commons License 2004.04.16 0 0 200
Mit nem adnék, ha a kedvesem kertjének szomszédságában lenne egy bájos vagy egy akármilyen macska - de nincs. (Ott senki sem állandó lakos, ezért nincsenek állatok.) Mi állandó helyünkön a harmadikon csak vágyunk egy kerti macsekra, akár alkalmanként kölcsönbe is. Mert kell az élet, mint az Erzsébet térre a vadrucák:-)) (láttátok öket?)

Macskaüldöző internetezők, megmondom én, hogy hol követitek el a hibát. Nem adtok telekkönyvi kivonatot a cicáknak, hogy kiolvassák belőle, hogy melyik kerítés van telken belül - tehát saját terület, szabadon átjátható, és melyik a telekhatár - tehát tiszteletben tartandó.
Ha már Ti nem informáljátok őket, akkor az is megoldás, hogy kiolvassátok a jelzéseikből, hogy szerintük hol a terület határa, amit magukénak tekintenek. Aztán már csak oda kell tenni a kerítéseteket, és kitör a béke. Vagy mi emberek olyan okosak vagyunk, hogy csak a mi felosztásunk lehet a jó?:-))

Akkor aztán jaj a telefon hullámoknak - mert bizony károsak, és azok sem tartanak tiszteletben semmiféle kerítést. (Mert ellenségre szükségünk van - annyi szent.)

Addig is örüljetek, hogy élet vesz körül benneteket, és nem csak mesekönyvből ismeri a gyerek az állatokat. Az üldözés helyett az okos kompromisszumot javaslom, amire itt a topicban már annyi tipp volt.

Egyébként én is hallottam, hogy ha borsot szórnak a rendszeresen jelölt helyre, akkor a macsek előbb utóbb megérti az üzenetet, és keres egy másik birtokot, amit jó házigazdaként rendszeresen jelölhet. Hát ilyen okos, vigyáz a területére, mint mi emberek.

Hiszen mi is jelölgetünk, bekerítjük, odaépítünk, kiírjuk a nevünket, mégsem lőnek sem a macskák, sem az énekes madarak, sem a giliszták. Pedig van köztük olyan náció, aki hamarabb volt ott, mint mi:-))))

hkati Creative Commons License 2004.03.12 0 0 199
Folytatva:
minden elismerésem a tiéd, hogy 6 macskát tartasz stb..., valamint hogy a csodájára járnak a kertednek. De ezzel az én problémámat nem oldod meg. Ugyanis nekem el kell viselnem a szomszéd állatait, mert ha nem, akkor nem vagyok elég humánus?

Mellesleg, a lakásba nekem is van egy örökbefogadott macskám, még örökbefogadási nyilatkozatom is van!

Előzmény: timuscicus (196)
hkati Creative Commons License 2004.03.12 0 0 198
Majd ha a gyerek homokozóját szarja össze, akkor is ilyen nyugodtan szólsz hozzá? Mert igen, a puhát szereti, és igen, el is kaparja. Frankón.
És lehetőleg akkor, mikor leszedem a ponyvát a homokozóról, és kicsit arrébb megyek, mert épp más dolgom is van.

A kutyatartásnál pedig vállaltam, hogy nyomokat is kell tüntetnem.

JFEry Creative Commons License 2004.03.07 0 0 197
Nálam nem a te macsekjaid, és nem is olyan jelleműek vannak. A "puha hely" (amíg fel nem számoltam,) nálunk a gyerekek homokozója volt.
Mostanában még nem ,de tavasszal a "puha hely" a vetemények, nyáron pedig a zép zöld füvem. Ott telmészetesen nem elkaparják, hanem csak megkaparják a füvet.

Egyébként még mindig az a véleményem, hogy a megoldás ott van, ahol a probléma. Ez elsősorban a tulajokra értendő.
Másodsorban, ha a macsek nálam van, hát én fogom megoldani. Na nem is barátilag, de hatékonyan, és a lehető legkisebb fájdalommal.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!