A beírásod 1. szám 1-es személy volt!
Nem gondoltam, hogy Te is macsek lennél! Ezt bnem bünteti törvény. (ha macska teszi) Esetleg a gazdikáját lehet kényszeríteni, hogy moderálja a tulajdonát, melyért felelős.
Egy ősi, kínai mondás szerint ezzel szart sem érsz!
Viszont, ha mefogod a macskát akkor már elővehetnek érte, ha ember vagy. Ha kutya vagy akkor nem, de a gazdádat igen.
Ez az elkerített homokos rész tényleg jó ötlet.
Nekem van pár macsekom. Nemrég kezdtünk építkezni és első nap mikor leborították a sódert a kertbe, már ott láttam őket kapirgálni.
Asszem az építkezés végén a maradékból csinálok nekik egy kis területet a kert sarkába, bár nekem még egyik szomszéd sem mondta, hogy zavarják a macskák.
1. Igen - Hívom a sintért, vigye el aztán majd elaltatják
- Én magam mérgezem meg
2. Nem - Följelentem a gazdáját mert az én kertembe sz@rik a macskája "Magántulajdon megrongálása" (mert ugye akit megszelidítesz azért TE vagy a felelős)
- Ha a gazdája azt mondja nem az övé volt, akkor az 1-es pont lép életbe.
En petardat a Fovam teren a csarnok alagsoraban vettem egy olyan kis mindenes boltban. Foleg kajak vannak koktelos kellekek ... es petrdak, tortara valo tuzijatekok. Petarda felek kozul nekem az a kis pukkancs tetszik, amit ha kemeny feluletre dobsz, artalmatlanul pukkan egyet. Macskak ellen ez is jo lehet, ha kemeny feluletre tudod dobni (50/150 Ft).
En megertem a macskak tulajdonosat is, hogy nem tudjak kordaban tartani a kedvencuket. De legalabb csinaljnak nekik otthon macska homokot, hogy ne az en viragagyasomba, fuvemre piszkitsanak.
A BTK büntetéssel fenyegeti a következő besorolásokban:
Magántulajdon elleni vétség
Magántulajdon megrongálása
Birtokháborítás
Közszemérem elleni vétség
Garázdaság
Üdv
Tudtommal csak megfelelő engedélyekkel rendelkező boltok árulhatják. Próbálkozz pirotechnikai boltokkal vagy olyanokkal ahol lehet tortatüzijátékot kapni. Elvileg fegyverboltok is vállakozhatnak rá. Néhány telefont megér a dolog. Én a sajátjaimat még szilveszterről mentettem meg.
Macskák ellen nincs kerítés,sőt tudtommal törvény sem kötelezi a gazdájukat hogy ne engedjék szabadon őket.Az új állatvédelmi törvény még védi is őket - mint minden gerincest-,ezentúl büntetendő cselekmény a szomszéd macskáját agyonütni,megmérgezni.Csak azt nem tudom akkor mi van ha mondjuk én meg kiscsirkéket akarok tartani és meg akarom védeni őket és eközben esik áldozatul a bundás.
Olvastam a hozzászólásokat, de egy fontos dolgot kihagytatok, NEM a macskák a bűnösök, hanem az a*** b*** c**** d**** (ide mindenki gondoljon amit akar) gazdájuk. Én személy szerint utálom a macskákat, de miért nekem kell kerítést, villanypásztort építeni ? Oldja meg a macska gazdája hogy ne tudjon kijönni a saját kertjéből, hogy ott mit csinál az már nem érdekel. A mérgezésről meg csak annyit, hogy a patkányméreg drága és nem mindegyik macska eszi meg. Próbálkozz fagyállóval de egyszerre csak keveset rakjál ki mert az első elissza a többi elöl :).
Vettunk petardat.
A hulye macska elkezdte nezegetni, ment volna kozelebb, mire az durrant. Nagyot szolt es megijedt. Remenykedem, hogy ez hatasos lesz.
Koszonom az otletet.
Mar minden bekes megoldast kiprobaltunk a macskak ellen. Citromhej kiszoras. Novenyek, mint kerti ruta, Sieberz-fele macskariaszto (ez tenyleg borzaszto budos). Ultrahangos riaszto. Nem tudom mit tehetnenk meg?
En allatbarat voltam eddig, de most mar kezdek ideges lenni. A lanyom ma belepett egy macskafosba a fuvon ...
Nekünk is szomszédunk tart tucatjával macskákat. Nem zavarnának, de mikor, a mi kiskertünkben végzik el kis és nagydolgukat, igencsak felháborodom, nem is beszélve az ajtónkon hagyott orrfacsaró jelzésükről.
A légpuskás meg a mérgezéses módszert nem igazán alkalmazom, mert szomszédharagot nem provokálnék, de kutyánkat a kifutóból néha rájuk szoktam uszítani,
(olyan jólelkű, hogy acsarkodva, hörögve kergeti őket, de nem bántja)
így érthetően elmagyarázza nekik ez kinek is a területe.
Nálunk vannak macsekok, de mivel a mieink kintre is kapnak enni, elkezdett emelkedni a mcskák létszáma és újabb kosztosok próbáltak megjelenni.
Télen a nagy hidegben azért adtam azoknak is enni, de nem akartam magunkhoz szoktatni őket, mert 3 saját macsekkel rendelkezünk.
Mostanában már a 3 macskánkon kívül volt amikor plusz 4 macsek is megjelent és elszedték a mieinktől a kaját.
Ezért én is petárdát hajigáltam az idegen macskák után, de nem azt a zöld nagyot durranóst, hanem ez kicsi és eredetileg rálépésre durran.
kis papírgolyók papír nyéllel, ha leejti az ember, már durran, de csak negyedakkorát mint a zöld petárda.
Na ezekkel dobáltam az idegen macsekokat, most már elszoktak és ujból béke van.
Üdv
A macskák elűzésére jelenleg petárdát használok. Ugye tavaly óta az I. pirotechnikai osztályba sorolt petárdák egész évben szabadon tarthatók, így aztán ha látok a kertemben egy kuporgó macskát, már repül is mellé a petárda. Persze szigorúan csak napközben, hogy ne legyen csendháborítás.
Akkor üzentem hadat nekik, amikor egy héten keresztül minden reggel friss macskaürüléket találtam az ajtóm előtt a betonon. De az is nagyszerű, ha a fűből a fűnyíró szedi fel és oszlatja el egyenletesen. Volt olyan, hogy az ürülék szemmel láthatóan beteg macskáé volt (enyhén véresnek és nyálkásnak tűnt). Nyilván nem szeretném ha a gyerekeim ilyesmibe tenyerelnének.
Az elűzeshez először légpuskára gondoltam, de mivel gyerekkoromban láttam már macskát hetekig kínlódni a fejébe fúródott légpuskalövedékkel, így ettől inkább elálltam. A második ötlet a csapágygolyós csúzli volt, mert ennél kizárható a felszíni sérülésnél súlyosabb sérülés. Sajnos a csúzli lövedék könyen elpattanhat és átmehet a szomszédba, amit joggal nehezményeznének. Így maradt a petárda.
Hülye vagy.
A kedvesem kertjének macskaszara engem sem zavarna. Hát még a Te kedvesedé.
Vajon mit gondolnál rólam, ha esténként a te telkeden randalíroznék,vagy a kedvesed kertjében kefélnék és vízjegyeket hagynék?
Engem is kevéssé zavarna, ha diszkréten elhelyezett névjegyeket találnék a kertem sarkában, cimmel telfonszámmal. Fel is hívnám az illetőt, és figyelmeztetném a birtokháborítás büncselekményi vonzataira.
Maradjunk annyiban, hogy az általad is nagyratartott szocializálódás, melyet tőlünk a toleranciával együtt elvársz, meg kellene hogy legyen a jószágok gazdáiban is.
Mit nem adnék, ha a kedvesem kertjének szomszédságában lenne egy bájos vagy egy akármilyen macska - de nincs. (Ott senki sem állandó lakos, ezért nincsenek állatok.) Mi állandó helyünkön a harmadikon csak vágyunk egy kerti macsekra, akár alkalmanként kölcsönbe is. Mert kell az élet, mint az Erzsébet térre a vadrucák:-)) (láttátok öket?)
Macskaüldöző internetezők, megmondom én, hogy hol követitek el a hibát. Nem adtok telekkönyvi kivonatot a cicáknak, hogy kiolvassák belőle, hogy melyik kerítés van telken belül - tehát saját terület, szabadon átjátható, és melyik a telekhatár - tehát tiszteletben tartandó.
Ha már Ti nem informáljátok őket, akkor az is megoldás, hogy kiolvassátok a jelzéseikből, hogy szerintük hol a terület határa, amit magukénak tekintenek. Aztán már csak oda kell tenni a kerítéseteket, és kitör a béke. Vagy mi emberek olyan okosak vagyunk, hogy csak a mi felosztásunk lehet a jó?:-))
Akkor aztán jaj a telefon hullámoknak - mert bizony károsak, és azok sem tartanak tiszteletben semmiféle kerítést. (Mert ellenségre szükségünk van - annyi szent.)
Addig is örüljetek, hogy élet vesz körül benneteket, és nem csak mesekönyvből ismeri a gyerek az állatokat. Az üldözés helyett az okos kompromisszumot javaslom, amire itt a topicban már annyi tipp volt.
Egyébként én is hallottam, hogy ha borsot szórnak a rendszeresen jelölt helyre, akkor a macsek előbb utóbb megérti az üzenetet, és keres egy másik birtokot, amit jó házigazdaként rendszeresen jelölhet. Hát ilyen okos, vigyáz a területére, mint mi emberek.
Hiszen mi is jelölgetünk, bekerítjük, odaépítünk, kiírjuk a nevünket, mégsem lőnek sem a macskák, sem az énekes madarak, sem a giliszták. Pedig van köztük olyan náció, aki hamarabb volt ott, mint mi:-))))
Folytatva:
minden elismerésem a tiéd, hogy 6 macskát tartasz stb..., valamint hogy a csodájára járnak a kertednek. De ezzel az én problémámat nem oldod meg. Ugyanis nekem el kell viselnem a szomszéd állatait, mert ha nem, akkor nem vagyok elég humánus?
Mellesleg, a lakásba nekem is van egy örökbefogadott macskám, még örökbefogadási nyilatkozatom is van!
Majd ha a gyerek homokozóját szarja össze, akkor is ilyen nyugodtan szólsz hozzá? Mert igen, a puhát szereti, és igen, el is kaparja. Frankón.
És lehetőleg akkor, mikor leszedem a ponyvát a homokozóról, és kicsit arrébb megyek, mert épp más dolgom is van.
A kutyatartásnál pedig vállaltam, hogy nyomokat is kell tüntetnem.
Nálam nem a te macsekjaid, és nem is olyan jelleműek vannak. A "puha hely" (amíg fel nem számoltam,) nálunk a gyerekek homokozója volt.
Mostanában még nem ,de tavasszal a "puha hely" a vetemények, nyáron pedig a zép zöld füvem. Ott telmészetesen nem elkaparják, hanem csak megkaparják a füvet.
Egyébként még mindig az a véleményem, hogy a megoldás ott van, ahol a probléma. Ez elsősorban a tulajokra értendő.
Másodsorban, ha a macsek nálam van, hát én fogom megoldani. Na nem is barátilag, de hatékonyan, és a lehető legkisebb fájdalommal.