Keresés

Részletes keresés

sys4096 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 8045
Ez kúúúvajó! :-)
Előzmény: RedRiot (8044)
RedRiot Creative Commons License 2008.03.12 0 0 8044
Hogy mik vannak a jútúbon:

Bruce Dickinson: Hombre Triste
pumpika666 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 8043
nekem pont az tetszett a purple konciban, hogy kristálytisztán szólt, és tényleg beszélgettünk néha, mikor egy jobb téma volt, airey mester szólójánál viszont nem volt mese: mindenki csak sasolt, olyan jó volt
Előzmény: t-m (8042)
t-m Creative Commons License 2008.03.10 0 0 8042

A jó hangosításban én is bízom és az élő koncert egyik fontos jellemzője a megfelelő hangerő  - eznélkül a szobában is lehetne hallgatni jó minőségben-

( Nem lenne jó úgy járni mint pl: a 2006-os Deep Purple koncerten-- egymás mellett állva a keverő mögött simán lehetett beszélgetni  kis túlzással gyászmisére hasonlított - pedig a minőség az profi volt)

"de a színpadtól 20-30 méterre ne kelljen a dobhártyámat összeszedni,"

egyébként meg nem kellene összeszedni, mivel a mai korszerű technikával 30m-e is olyan hatás érezhető mint 80m vagy 10m távolságra.

Nem lobogó hajakra gondoltam, hanem rendes ehhez a műfajhoz illő normális hangerőre ami azért az embert egy kicsit "megremegteti."

Említhetném itt a JUDAS PRIEST (Pecsa Szabadtér) 2004 -es megszólalását is. 

Előzmény: pumpika666 (8041)
pumpika666 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 8041
én bízom a jó hangzásban, hangerőtől nem baj, ha nem lobog a hajunk, slayer és anthrax-et is láttam szigeten, akik azért gyorsabb, sűrűbb zenék és qrvajól szóltak, igaz nem hangosan, de nem is baj, aki süket akar lenni, dugja bele a fejét a hangfalba, de a színpadtól 20-30 méterre ne kelljen a dobhártyámat összeszedni, miután kiszakadt
Előzmény: t-m (8040)
t-m Creative Commons License 2008.03.10 0 0 8040

Hát kiváncsi leszek a hangosításra?

Reméljük, hogy meg fog dörreni mert a Maiden nálunk már több alkalommal elszúrta a hagosítást vagy ha nem is a zenekar akkor meg a háttérbe valakik.pl   : 2000 Kisstadion

Mondjuk én igazi szabadtéri jó hangosítást (ami megdörrenti (remegteti) az embert és ez mellett tiszta és érthető )2006- ban hallotam a NOVA-ROCKON

Metallicán.

Hát én bizom benn, de az a 12t cucc (fény-hang- diszlet stb) nagyon kevésnek tűnik még a mai technika mellett is ekkora helyszínen. Ha pl a Metallica felszereléséhez hasonlítjuk vagy a többi nagy stadionokba játszó bandákhoz.

Mindezek ellenére nagyon várom már és természetesen akkor is megyünk ha "Sokol rádio szinten szól".

Mégegyszer köszönet a Sziget szervezőinek, hogy tető alá hozták ezt a koncertet,

amire már nem sok reménye volt a rajongóknak.

Bízom a megtelt táblában a sok kétkedő ellenére.

Előzmény: seabeast (8038)
adrian1234 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 8039

Köszi! Szerintem is jó poén volt ráadásban lenyomni a Marinert.

Utána már csak a Wicker Man volt levezetőnek.

Előzmény: GeoThrasher (8036)
seabeast Creative Commons License 2008.03.09 0 0 8038
Az a színpadkép jóval kidolgozottabb volt, "több minden" volt benne, itt van van két álldogáló szarkofág meg négy-öt háttérvászon azt csá. Meg gondolom főleg a hangcucc amin spórolni lehet, alább volt nemrég róla szó, hogy a mai tehcnikával töredéke annyi cucc is elég ugyan ahhoz az élményhez...papíron.
Előzmény: t-m (8037)
t-m Creative Commons License 2008.03.09 0 0 8037

A HW-ben olvasom,hogy a 84-85-ös turnén 6 kamion szállított 40t  felszerelést.

Az, hogy lehet, hogy most meg a B757 12t cuccot visz.

Bő két évtized alatt ennyit fejlödött a technika, hogy 12t-val ugyanazt vagy jobb látványt és hangosítást produkálnak vagy látványban és színpadképben sem fogják

felülmulni a 84-85-ös tourt?

GeoThrasher Creative Commons License 2008.03.09 0 0 8036
Zseniális buli volt a tegnapi!
Maidnem rulez!
Ja és a Rime-al zárni a koncertet igen katartikus élmény volt.:-)
Adamwarlock Creative Commons License 2008.03.09 0 0 8035
Jó buli volt, amúgy! Kár, hogy a Rime közben el kellett jönnünk, hogy elérjük a buszt! Mit játszottatok még ezután?
Előzmény: adrian1234 (8034)
adrian1234 Creative Commons License 2008.03.09 0 0 8034

Bocs, de már nem voltam itthon, amikor ezt kérdezted, úgyhogy nem tudtam időben válaszolni. Amúgy 11-kor.:)

Előzmény: Adamwarlock (8032)
sys4096 Creative Commons License 2008.03.08 0 0 8033
A macskának is tetszik (jobb alsó sarok)  :-)
Előzmény: Törölt nick (8029)
Adamwarlock Creative Commons License 2008.03.08 0 0 8032
Töfi, ha ma felnézel ide, mondd meg kérlek, hogy előreláthatólag hánykor kezdtek, és hány órát játszotok ma!!! Fontos lenne buszmenetrendügyileg!
RedRiot Creative Commons License 2008.03.07 0 0 8027
Manualist az isten! :)

De ő sem rossz:
Maiden acapella

Nem tudom mit szedett be, de kérek belőle én is! :)
Előzmény: nomad von Fblodilovich (8026)
nomad von Fblodilovich Creative Commons License 2008.03.07 0 0 8026
Még csak hangszer sem kell hozzá :)
Előzmény: Törölt nick (8018)
Adamwarlock Creative Commons License 2008.03.06 0 0 8025
Hát... engem annyira nem izgat, hogy még egy napijegy árát kicsengessem érte.
Előzmény: Törölt nick (8024)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.06 0 0 8024
Nem ide tartozik, de lesz Sex Pistols is a Szigeten. Johnny Rottent meg kell nézni az életben legalább egyszer! :-)))
Előzmény: freestate (8022)
Adamwarlock Creative Commons License 2008.03.05 0 0 8023
Nem kapcsolódik szorosan a maidenhez, csak annyi hogy Doogie White-ot lecserélte Malmsteen Tim Ripper Owensre, amit én igazán sajnálok, mert szerintem White jobb énekes. Most szóló albumon dolgozik, amin többek között Craig Goldy(Dio) és Derek Sherinian is játszani fog. Ami érdekes, hogy Doogie üzent Ritchie Blackmore-nak, hogy játszana-e pár számon az albumon, és hogy nem lenne-e kedve feltámasztani a legendás Rainbow-t és folytatást csinálni a Stranger in us All-nak! Na ez nem lenne semmi, bár nincs rá sok esély, még Doogie White is azt írta, hogy úgyis tudja, hogy Blackmore nemet mondd, de egy próbát megér...
freestate Creative Commons License 2008.03.05 0 0 8022
A Szigeten is Harris lánya lesz a Maiden előtt:)
Ripper Creative Commons License 2008.03.03 0 0 8021
Az egy jó nóta, egy jó lemezen. Hol itt a probléma?
Előzmény: Adamwarlock (8020)
Adamwarlock Creative Commons License 2008.03.03 0 0 8020
Két napja Dickinsontól a Sacred Cowboys számot hallgatom. Nem megy ki a fejemből, olyan zseniális refrénje van. Segítség!
RedRiot Creative Commons License 2008.03.02 0 0 8019
Érdekes ez a zongorás feldolg., egész jó. Ez a lemez is érdekes lehet:

Food For Thought
Van rajta néhány kísérletező dolog, és van ahol poénra vették. :)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.29 0 0 8016
van egy Michael Schenker lemez, amin feldolgozasokat jatszik Misi a haverjaival (Ripper, Soto is szerepel rajta tobbek kozott) es azon van egy Nazareth nota DiAnnoval, na az pl. nagyon jo!
Előzmény: Adamwarlock (8015)
Adamwarlock Creative Commons License 2008.02.29 0 0 8015
Di'Anno-nak elég nyers a hangja, olyan csiszolatlan gyémánt. A korai maidenhez illik, de én ettől függetlenül nem dobom el az agyam tőle. Pedig még anno a wigwamban meg is néztem az öreget. Adriannek képzettebb hangja van. Di'Anno meg a maidenből kilépése után semmit sem fejlődött. Engem az is zavart, hogy a Numbers from the Beast tribute-on is egy olyan számot énekel, a Wrathchild-ot, amit eredetileg is ő énekelt, aminek én semmi értelmét nem látom. Az lett volna akkor az igazi, hogyha egy Bruce-os számot énekel, hogy megmutassa, hogy nem csak a régiekre képes, és ki tud lépni az első két album bűvöletéből. De ez elmaradt, és maradt a jól bevált recept.
RedRiot Creative Commons License 2008.02.28 0 0 8014
Blaze-től tényleg jobb (bár tőle jobbat szerintem egy hazai tehetségkutatón is találni. :) DiAnno már nem ennyire egyértelmű szerintem, mert nagyon más műfaj a két ember. Paul punkos, gonosz, agresszív karaktere jól ment a korai Maiden karcosabb, nyeresbb nótáihoz, és a Killersen Martin Birchnek köszönhetően már szépen szól a hangja is. (Az első lemez kb. szarabbul szól mint a BBC-s rádió-session, az alapján ne minősítsünk. :)

Adrian nyugis, bluesrockos éneke meg teljesen más stílus, nem lehet őket összehasonlítani. Kicsit sajnálom hogy nem énekel többet, most hogy így eszembe juttattátok az ASAPot. Vmi interjúban nyilatkozta egyszer hogy eleinte kurva szokatlan volt neki a Maiden, mert addig gitáros-énekes frontember volt az Urchin nevű csapatban. (A 22 Acacia Avenue alapja egyébként egy Urchin nóta volt. Persze Steve erősen átrendezte mire a Numberre felvették. :)
Előzmény: Adamwarlock (8010)
RedRiot Creative Commons License 2008.02.28 0 0 8013
Az ASAP a maga műfajában jó zene, bár nekem kissé mai füllel avíttas a hangzás. Néhány billentyűfutamot mellőzhettek volna, de istenem, '87-veb az volt a divat. No meg ez nem metál, hanem inkább Sting/Bryan Adams vonalon mozgó rockzene.

Adrian hangja tényleg jól megy ehhez a stílushoz. Talán túl sokat is gyúrt a danolászásra, mert a saját lemezére nem hegesztett olyan gitárszólókat mint amilyenek a korabeli Maiden számokban hallhatóak. Nekem első hallásra ezért volt kicsit csalódás az ASAP lemez. A nóták kb. akkor íródhattak mint a Somewhere In Time, ami a "leg-adrianosabb" Maiden lemez. Kb. legkreatívabb időszaka volt ez Mr. Smithnek, abban reménykedtem hogy egy kis Somewhere feeling átszivárog a szólólemezére is. Hát ebben tévedtem, de ezt kiheverve és máshogy állva az anyaghoz tényleg jó kis lemez ez.

Hosszú utazások közben jó hallgatni, olyan jó kis relax-zene. A kedvenc nótám a Fallen Heroes, ennek helyenként kicsit Sting feelingje van, talán a vokálok miatt, vagy tudja a tököm. De vmiér nekem sztinges.

Apropó Adrian-ének, Somewhere... Azokat a számokat amiket ő írt a Somewhere-re, szerintem tök jól el tudná énekelni, menne hangjához: Wasted, Stranger. Talán a Sea Of Madness nem... Ki tudja, lehet hogy ezeket nem is Maiden-számoknak írta???

Eccer poénból elnyomhatnák a Wasted-et úgy hogy ő énekel! :))) Biztos örülne neki a közönség!

pumpika666 Creative Commons License 2008.02.28 0 0 8012
blaze és a hanterjedelem? :D
feanorthegreat Creative Commons License 2008.02.28 0 0 8011
Az, hogy jobb a Blaze-nél, ezzel nem sokat mondtál!
Adamwarlock Creative Commons License 2008.02.27 0 0 8010
Most töltöttem le néhány ASAP számot, és nagyon állat. Adrian nem semmi. A számok nagyon jók, tehát zeneírásból 5-ös, és az éneklése is fergeteges, simán megállná a helyét bárkivel szemben, teljesen profin énekel, van stílusa, egyénisége, a hangja erős, és van karaktere. Most komolyan mondom sokkal jobb énekes, mint Blaze vagy Paul Di'Anno. Máshogy énekel, nem akkora a hangterjedelme, de sokkal képzettebb, és tisztább mindkettőnél. Persze egy Maidenbe nem képzelhető el ezzel a hanggal, mert ez másra jó, de sokkal profibb egy csomó ,,hivatásos" énekesnél.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!