Szerintetek érdemes Liszabont "becserélni" Sintrára és Batalhára? Egy napba belefér? 6 napunk van és tényleg nem szeretnénk Algarveból kimozdulni egynél többször. Most tényleg pihenni szeretnénk, de mégsem volna jó kihagyni a kihagyhatatlant, ha már egyszer odamegyünk és egy ideig nem is valószínű, hogy visszatérünk.
Algarve-on nekem Lagos tetszett a legjobban, igaz az nem kisváros. Olyan szűk utcái vannak, hogy nem lehet elférni benne, így apró, 3 kerekes autókkal közlekednek a belvárosban a szállítók. A kisfiaimat azóta sem tudom arról meggyőzni, hogy a nagyorrú bácsi, aki kiszállt egy ilyen három kerekű autóból, az nem volt manó. Az egésznek olyan a hangulata, mintha meseországban lennél (zöld falú házak, szökőkutak és indiai éttermek illata mindenütt).
Még mindig nem volt lelkierőm végigolvasni a topicot az elejétől, ezért próbálok kérdezni.
Kedves, álmos, nem felkapott városkák/kávézók/éttermek/kilátók/kihagyhatatlan helyek nevét kérném tőletek, ahol esetleg nevezetesség is található. Eldugott gyémántokat keresek, ahol el lehet bújni, ahol kedvesek az emberek és portugália déli felén található(Algarve és attól nem messze). Albufeira mellett lesz a szállásunk és nem szeretnék egynél többször Lisszabonig menni, mert nyaralok. Most rúgtam bele egy bérautóba 1400km-et négy nap alatt és fáradtabb vagyok mint előtte... Jelige: lélegzetelállító kilátás.
Esetleg még eldugott apró strandok és tavacskák koordinátáiért hajlandó volnék serdülő kecskék vérét áldozni!
GPS kordináták, nevek, címek, minden érdekel! :)
Apropó hajókirándulásról van vkinek élménye, infója?Mennyi, hol?
Csereinformációként felajánlhatom szerény tudásomat London és Délanglia környékéről.
Szia! Bocs hogy bele "beszélek",de ha egy olyan topicon írunk utazási beszámolót amit mások is olvasnak, feltehetően azért mert az utazásukra szeretnének felkészülni,akkor illik pontos megnevezéseket adni,mert az utazni vágyó a pontatlan,vagy hibás nevekek a büdös életben nem fogja megtalálni. És én ezt most tényleg nem nyelvészkedés miatt írom.
A legnyugatibb pont nem Boca de Roca ,hanem CABO DA ROCA.
- egyszer utazási irodán keresztül béreltem itthonról (magyar pénzért, magyarul, minden rendben volt)
tavaly már ott helyben, bementem, fizettem és minden rendben volt. Választhattam, és semmi nem kellett, csak depositot vontak a kártyámról. Angolul szerződtek.
Más, körkérdés:
Lisszabonban játszóházat tudtok? Vagy bármi olyat, ahol ott lehet kis időre gyerekeket hagyni?
Köszi az infót. Éppen tegnap jöttünk meg. Bár csak most olvastam a hozzászólásod, de ezek majdnem mind megvoltak. :) Mivel Sp.o ból mentünk át kocsival, ezért útba ejtettük 0.nap Coimbrát és Batalhát (utóbbi tényleg elképesztő munka és persze látvány, kihagyhatatlan) Első nap Liszabon: Szt.Gy vár, kolostorok és katedrálisok és emlékművek, no meg villamosozás (28-as) és vásárlás. Második nap: Sintra (talán ez tetszett legjobban, olyan mint egy mesevár, gyönyörű) Estoril, Cascais (hát ezektől nem voltam elájulva (csak a gazdagok villái és semmi más - nekik jó :)) Boca de Roca (a legnyugatibb pont) az szép volt. Harmadik nap: Setubal (semmi különös, elég koszos és lepukkant) viszont a mellette lévő Serra de Arábida Nemzeti Park nagyon szép volt (pár picur kis halászfalu igazi "ínyencség") Sesimbra pl. olyan igazi nyaralós hely tömeg nélkül. Aztán tovább Évorába (hasonló Coimbrához, bár nekem az jobban tetszett) visszafelé jövet. Itt aludtunk és korán reggel indultunk vissza Madridba, ahonnan hazarepültünk. Jó lett volna még pár nap, hogy az északibb vidékeket is megnézhessük, de így is szép út volt.
1. nap: Lisszabon: Szent György vár, Barrio Alto, Belém (feltétlenül!), Felfedezések emlékműve, stb. 2. nap: Porto 3. nap: Coimbra és Batalha (esti kivilágításban pláne meseszerű élmény!) 4. nap: Sintra És aztán még ott van az egész Algarve - de arra már megint kell legalább 1 hét...
Sziasztok! Megjöttünk 4 napos túránkról. Majd készítek valami beszámolót, addig egy kérdés: Mi automatából akartunk napijegyet venni. Addig jutottunk, hogy a napi jegyre a kombinált metro, villamos, busz igénybevételére csak 1 lehetőséget ajánlott fel, az pedig a zöld "viva viagem" kártya. Ez 4,2€ volt. Mi mindennap vettünk egyet, de ha jól sejtem, akkor ez butaság volt mert fel lehetett volna tölteni. naponta 3,7€-val. Igaz? A feltöltést a "zapping" -ra bökve sikeredett volna kiválasztani? Vagy mit bénáztam el?
Gyakorlati tanacs, ha mondjuk Portoban is akartok autozni. Eleg nagy a forgalom... ez meg nem a tanacs, ez megallapitas Portora nezve hetkozbenre, tele van egyiranyu utcakkal is. A tanacs, hogy begyakorolni a kezifekes elindulast :) aki nem szokta azt elsore meglepetesek erhetik... fel kell menni Budara a meredek reszekre gyakorolni a megallast, indulast, mert a varos kb ebbol all errefele :)
Sziasztok!Kérdésem főleg Seteluas-hoz szól, mert tényleg jónak tűnnek a youth hostelek és már ki is választottuk, hogy hova mennénk (6 szállás). Nem találtam azonban angolul infot, hogy azon kívül h kell Youth Card (ez van), jelent-e árkülönbséget ha 32 illetve 33évesek vagyunk illetve a foglaláskor hány %-ot kellett utalnod, mi on-line foglalnánk. Másik kérdésem pedig az, hogy autót bérelnénk Lisszabonban, tudtok ajánlani autókölcsönzőt? (szept. végén mennénk). kb. 1 éve vezetünk itthon, főleg Budapesten, napi szinten, fel fogjuk tudni venni a portugál tempót? Mennyire jellemezőek a bérelt autófeltörések, mert útközben kénytelenek vagyunk csomagjainkat fedett csomagtartóban hagyni - kivéve a legfontosabbakat. Előre is köszönöm a segítséget!
Maggancs! Szia, a youth hostelt nézted már? Van Lagos-ban, Portimao-ban és Faro-ban is. Előre is le lehet foglalni. www.pousadasjuventude.pt Nekem ez volt a legolcsóbb és reggeli is van:)
A Sete Colinas kártyát a megvételekor fel tudom tölteni pl. 4 darab 1 napos ( 3,70€) jeggyel, és a masinák fogják tudni, hogy mikor telt le a 24 óra érvényesség, és kezdődik a következő napra szánt napijegy fogyasztása?
Igen, a fórum vacak és nem a gépedben van a hiba. Viszont ha hibát jelez beíráskor, akkor addig kell frissíteni az oldalt, amíg el nem küldi. Nem kell újra begépelni a hozzászólást. Az simán lehet, hogy tele van a lisszaboni járat. A legjobb áron velük lehet eljutni. Mi is úgy voltunk. Meg persze Lisszabonból Madeirara easyjettel. :-)
Mi 26-án megyünk(?) Bécsből ma leízzadtam_:nézem a skyeurope honlapján nincs járat jövő hét végéig. A callcenterük azt monda, hogy csak telítve vannak a járatok, és ezért nem szerepelnek a naptárban, mint olyan járatok, amikre lehet foglalni..... Úgy legyen......
Más: A fórum nektek is ilyen vacak: állandóan megszakad, nem lehet csak 2-3 frisístés után az oldalakra lépni....?
segítsetek, ha 4 napunk van Portugáliára (autóval) hova érdemes elmenni, mi az amit nem szabad kihagyni? Elvileg Liszabonban van a szállás, de rugalmasak vagyunk. :)
Huhh! Köszi az ötleteket!Felírom valahová. Ketten vagyunk és autóval leszünk, és ezért merült fel bennem, ha már van lehetőségem, akkor elmegyünk mindenhová, ahová csak lehet, bár rohanni nem akarunk, ez lesz az egyetlen hét ebben az évben...
Pici eldugott strandokon szeretnénk napozni és ráérősen körbejárni a környéket, amíg meg nem éhezünk.
Egy kis tengerparti üdülőfaluban voltunk látnivaló nélkül (quinteira).
Én a tájat kedvelem, meg a légkört. Esték teltek azzal, hogy csak ültem és néztem a többi embert ahogy nézik az óceánt, más nem is nagyon történt. Egy nap kimentünk a Szent Vince fokot megnézni, egy másik nap meg Lagosba, a többin csak sétáltunk, meg egyszer megnéztük a delfineket.
Tavasszal dicsérik a málnapálinkát, és gondolom gyönyörűek a növények (jó kis hajó túrákat szerveznek a természetvédelmi területen felnőtteknek). Ha ketten vagytok felnőttek egy autóval nagyon jókat lehet kirándulni minden irányba. És sokat enni, engem itt délen megdöbbentett milyen jó az indiai konyha...
lastminute pont com. Próbáld meg, nekünk elég olcsón kijött, igaz, csak szállást béreltünk, nem teljes nyaralást, a repülőjegyet és kocsibérlést külön oldottuk meg.
<a href="http://www.easyjethotels.net/info_hotel.jsp?indiceGP=5" target="_blank">EZ </a> 47€ reggelivel, 58€ félpanzióval (kétágyas szoba)/éj. EZ Ez pedig 53€/éj/kétágyas szoba reggelivel. A szoba pótágyazható. Nem derült ki számomra, hogy egyedül mész a két gyerekkel vagy két felnőtt+2 gyerek megy.