Kérlek ha szánnál pár percet és vettnél egy pillantást az alábbi órákra. Te melyiket ajánlanád ezek közül? Nekem mindegyik tetszik, de csak az egyik fér most bele a keretbe. Szeretném azt választani amelyik különlegesebb. Kezdő vagyok ezen a téren, még csak Tissot óráim voltak, de magával ragadtak a vintage Omega órák :) Köszönöm a segítséget!
Szerintem semmi nem mutat hülyén, amiben jól érzed magad. Én Levi's - Wrangler cuccokban érzem jól magam és marhára nem érdekel még az sem, hogy a nejem szerint már a koromban (59.) nem kellene ezekben járnom. És hordom a farmerhez, kockás inghez, pólóhoz a quartzot és az IWC-t is, ha meg olyanom van, akkor még ezüst/arany zsebórát is. Nem villantásként, mert sokan észre sem veszik, épp mi van rajtam, a magam örömére. És nem ez számít ebben az életben? Rühellem, amikor azt hallom: ez a divat. Na divatból nem fogok a vékony csuklómra toronyóra méretű órát rakni, csak olyat, ami nekem tetszik. Úgy élj, ahogy Te akarsz és ne úgy, ahogy más ajánlja. Az más, ha a werk minősége miatt érdeklődsz, de a többi nem számít.
Az 1910/20-as évek korai személygépkocsijaiba és repülőgépeibe. Simán lehet ez akár egy első világháborús, vagy az azt követő évtizeden belüli repülőgép órája is.
Ezen szerkezetek mindegyike jó, érdemes megvenni őket, nagy különbség nincs köztük, jó ha nemrég voltak szervizelve. Valóban, a kronométer minősítésű werkek lehetnek "értékesebbek", tekintve, hogy ezekből kevesebb van. Én is ezeket a régi Omegákat szeretem, de a 40-50-es években is szépeket készítettek. Ezek pl. kalapácsautomaták:
Pedig rengeteg Atlantic van 100 ezer alatt. 100 forint = 1,49 lej. Át lehet számítani. A BBCOLLECTION-ak vannak bemutató üzletei is a nagyobb városokban, ugyanazok az árak ott is. Sok óra olcsóbb, mint Magyarországon. Amúgy Erdélyben élek...
ÉS mindennap hordani túlzás lenne? Úgy értem, hogy csak öltönnyel mutatna jól? Ritkán hordok öltönyt. Nyáron egy rövid gatyával és pólóval hülyén mutatna? Viszont a sportosabb órák számomra valahogy túl csicsásak. Most az ilyen tahiméter skálával, meg mindenféle fölösleges funkcióval ellátott sportórákra gondolok, amit szinte biztos nem fog használni a viselője.
Van akinek igen, van akinek meg nem. Te szereted a kvarcot. Ha tetszik, vedd meg. Pofás öltönyös óra. Certina DS-1-re hajaz, bár ott az ablak 8 perccel távolabb van, és az az automata 200 felett van. Én speciel most olyat hordok, tehát a stílus nekem bejön. De hogy megéri-e, azt Neked kell eldönteni:) Szerintem.
A második linken több kép van, csak ki kell nyitni. Román forgalmazótól venném (ahol most akciós) és magyar pénzben kb. 40.000 forint lenne az ára. Megéri?
Nem tartom "tényleg" hozzáértőnek magam, de én speckó az 565-re voksolnék-az 564 az igazi, viszont a Constellation-okat a kis ember nem tudja megfizetni.
Sziasztok! Véleményetekre lennék kíváncsi, de ha lehet, tényleg csak hozzáértők válaszát várom. Vásárolnék Omega Seamater órát és az alább lehetőségeim vannak (ki melyik ajánlaná, ami "értékállóbb" illetve ritkább típus)
1. 1960 De ville 565. cal 2. 1960-as évekbeli 591 cal 3. 562 cal
Mindegyik Vintage stílusú, nekem ezek jönnek be. Természetesen automata mindhárom. Melyiket lenne érdemesebb megvenni? Melyiknek a szerkezete az értékesebb?
Egyrészről nem onnan indultunk el, hogy mi információ, hanem hogy kit érdekel.
Másrészről pedig képzeljük el, hogy főműsoridőben egy jóléti államban megjelenik a képernyőm Smith és
kellő szakmai alázattal/hozzáértéssel előadja, hogy ki ő, hogyan viszonyul Daniels-hez, ismerteti annak
a munkásságát, majd a CoAxial-on keresztül elér az Omega-ig és az 1 órából fennamaradó időt az
Omega karórák/caliber-ek korrekt szakmai ismeretésére fordítja.
Milyen reakcióra számíthat eladások szempontjából az Omega? Valszeg arra, hogy a csóró órás jobban tenné, ha a Discovery-n osztaná az észt, arra van a "Hogyan készült".
Ezzel szemben mondjuk megjelenne a képenyőn Clooney, ránézne a csuklóján lévő Omega-ra, majd csibészes félmosollyal
csak annyit mondana, hogy "Enélkül nehezebb lett volna". Mindez 10 mp.
Ezzel azért jobb eséllyel lehet madarat fogni. Lehet, hogy ebben van az információ?
Ha egy interjú kapcsán az újságíró megjegyezné, hogy "nocsak Mr Gates, Ön órát visel, beszélne róla" és
mondjuk Gates azt válaszolná, hogy igen, vett egy offtopic Seiko Astront, mivel az testesíti meg számára
az óraiparban azt az innovációt, amit szerinte a Microsoft az IT szektorban képvisel és még csak nem is került
vagyonokba, az is információ.
Az is információ, hogy híres és elfoglalt emberek hogyan szervezik a napjaikat - sokan ez alapján próbálnak maguk is hatékonyabbak lenni.
Információ és hír értékkel bír, ha egy híres/gazdag/befolyásos/befutott ember mond valamit - óráról, sárgarépáról, ruháról, bármiről. Mert az az általános vélekedés, hogy ők csak tudják, mi a tuti, különben nem lennének ott, ahol...
Ez nem információ, már ne is haragudj. Mint ahogyan az sem, hogy szereti e a sárgarépát, vagy hogy eszik e müzlit reggelire. Tényleg, akkor most mi is lenne????
Az IKEA alapítója meg turkálókból öltözött. Neki az volt a világszám, ha még spórolt naponta x dollárt, vagy pedig tényleg csak úgy szokta meg, ezt már nem tudjuk tőle megkérdezni. Miközben pedig, ha aznap épp lefele ment a tőzsde, papíron bukott több millió dollárt is akár...
Pl. a Patek "VIPVIP" potenciális ügyfelekkel foglakozó direkt sale ügynöke, akitől már a publikáció előtt meg lehet venni egyet párszáz millió USD-ért egy kisszériás egyedi kollekcióból.
Meg az előzőkben említett sales-es munkáját támogató "adatbányász", aki így előre tud szólni, hogy nem gáz, ha Gates-nél nem jön össze a buli, két házzal feljebb az "olajosnál" lényegesen jobbak az esélyek.
Mert ugye az óraipar (is) - szegmenstől függetlenül - azokból él, akiknek pénze van. Hát neki van.
Hasonló a helyzet luxuskocsi/magánrepülőgép/kastély/yacht stb. értékesítők szempontjából is.
És ha bármit is mond óra témában, azt nem azért mondja, mert nem tudna megfizetni egy olyan órát, amiről
beszél. Hitelesebb tud lenni, mint az, aki pl. többévnyi spórolás után egy 50 évesen használtan vásárolt Datejust tulajdonosaként kiabál kígyót-békát egy sokezer EUR-os luxusórára, mert ETA/Sellita ketyeg benne.
Ez akár itt a fórumon is információ lehet.
És végül, de nem utolsó sorban bárki, aki szeretné egy sznob orra alá dörgölni, hogy lám-lám lehet kőgazdagon is szemmel láthatóan teljes életet élni, vagy szimplán csak "valakinek" lenni luxusóra
A gyártónak óragyárba. Melósokkal, gépsorokkal, eszközökkel, költségekkel, adókkal.
Mivel kisker áron a nagyobb méreteken kívül 5-10 ezer forint egy zafír, valószínűleg
5-10-100 ezres tételben és egyben kipengetve az árát száz, vagy pár száz forint / darab.
Neked külön a nem zafíros óra upgrade-elése az üveg kipréselésébe, precíz lemérésébe, megfelelő zafír beszerzésébe és korrekt visszapréselésének költségébe egy jó órásnál. Jó szakember, és valamilyen szabvány méret esetén még a vízállóság sem szenved csorbát.