Vagy a kettő ötvözve. Házasodási kényszer családi nyomás hatására úgy, hogy mindenkinek jó legyen, különösen a falu népének, és kivétel neki. Az nem szempont, hisz mindez kötelesség.
Akkor elég valószínű, hogy távolról sem lehetett valódi szerelem, vonzódás, akihez végül hozzáment. Úgy meg elég nehéz nem kötelességként gondolni a szexre.
Meg hát neveltetés kérdése is. De más esetben is előjött ez most, hogy belegondolok. Nem volt képes megérteni, hogy gyerekként igenis vitatkozhattam a szüleimmel, nem volt kötelező úgy élni az életem, ahogy ők élték, vagy ahogy esetleg elképzelték, hogy fogom. Szerinte ez tiszteletlenség.
Valahogy úgy tudom elképzelni, hogy adott volt az udvarló, aki tetszett a szülőknek minden szempontból, és ahhoz hozzá kellett menni és pont. Lehet, hogy volt más, akibe meg szerelmes volt, de az nem volt megfelelő parti a szülőknek.. Szar lehet így.
Érdekes, azokat a pasikat nem ekézi a dugás miatt, akik azért nem mennek dolgozni, mert nincs Rétságról 10 percenként busz. Azok dugjanak ezerrel, az állam meg adjon nekik lakást.