Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2018.12.14 -1 1 906

Én is úgy értettem, hogy a tanulmányok befejezéséig fizetik a gyerektartást, aztán még pár évig a gyerek otthon él. De mi a csodát keres otthon a fiúszobában a 30-35-40 éves "gyerek", azt fel nem foghatom ésszel, mikor már régen saját családjának kéne lennie. 

Előzmény: Graw1 (904)
Graw1 Creative Commons License 2018.12.14 0 2 905

Nem igazán, konkrétan nők - férfiak gyerekvállalási hajlandóságáról - annak különbségeiből és abból fakadó problémákról volt szó (amibe a "fiuk parlament elé vonulása", és "lássuk már" felkiáltás inkább trollkodás mint az alaptéma) :) Ettől függetlenül az is egy erdekes téma lenne mitöbb: ontopic :)

Előzmény: Törölt nick (903)
Graw1 Creative Commons License 2018.12.14 -1 1 904

Te miről beszélsz? 18 éves kortól felnött vagy, az egyetemet jo esetben befejezed 24eves korodra - kevés szülő mondja azt az iskolaköteles kor után: hogy akkor most állj a lábadra felnött vagy husss! és ezzel összhangban van a család jog is gyerektartás is tanulmányok végéig jár. Szóval eddig mindenképp finansziroz az apa is (meg ugy álltalában utánna is... biztos van kivétel - de ne állítsd már be a kivételt általánosnak, az általánost meg nemlétező jelenségnek)

Előzmény: Törölt nick (901)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.14 -1 1 903

A férfiak kivonulásáról volt szó, hogy honnan hová vonulnak. 

Előzmény: Törölt nick (899)
Graw1 Creative Commons License 2018.12.14 -2 2 902

Én alapvetően nem értem hogy ezzel a dologgal mi a baj - mért van negatív dolognak kikiáltva.

Régen teljes elfogadott dolog volt hogy generációk együtt élnek. Ez nem csak gazdaságilag volt előnyös.

Előzmény: Törölt nick (899)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.14 0 1 901

A mamahotelben felnőtt férfiak és nők dekkolnak, azokra már nem fizet a papa. 

Előzmény: Graw1 (900)
Graw1 Creative Commons License 2018.12.14 -3 1 900

Egyben biztos lehetsz: mindig van papa! - függetlenül attól hogy együtt/külön él: a mamahotelt (részben v. egészben) a papa finanszirozza.

Előzmény: Törölt nick (897)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.14 -1 1 899

Ezt én se értem.

Miért csak a férfiaknál probléma, ha a szüleiknél kell lakniuk? Ez legtöbbször kényszer.

Előzmény: Graw1 (898)
Graw1 Creative Commons License 2018.12.14 -2 3 898

És ezt miért vetíted kizárólag a fiukra? 

Arányában szerinted hogy oszlik meg a kiköltözés?

1 Fiuk akik a mamahotelben maradnak (szülők által vásárolt ingatlan is mamahotel)

2 Lányok akik a mamahotelben maradnak. (szülők által vásárolt  ingatlan is mamahotel)

3 Fiuk akik önerőből életet kezdenek (akár a párjukkal közösen)

4 Lányok akik önerőből életet kezdenek (akár a párjukkal közösen)

5 Fiuk akik egy egzisztenciával rendelkező nőhöz költöznek

6 Lányok akik egy egzisztenciával rendelkező ffihez költöznek.

Mindenféle statisztikabujás nélkül ha tippelnem kéne:

3-4 közel azonos.

és annak hogy az 1 jellemzőbb a 2nél, az főként abból következik hogy a 6 jellemzőbb az 5nél.

Előzmény: Törölt nick (892)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.14 0 2 897

Már ahol van papa, de egyébként meg a mama is dolgozik. 

Előzmény: Graw1 (896)
Graw1 Creative Commons License 2018.12.14 -2 1 896

De a mamahotelt is a papa finanszirozza ;)

Előzmény: Törölt nick (889)
Anyóca99 Creative Commons License 2018.12.14 -1 2 895

Nem kéne' totál átengedni a gyereknevelést a mamának , osztakkó' lehet , hogy életképesebbek lennének felnőtt korukra a fiúk ! :-)

Jóóó ... tudom ....váláskor a nőknek ítélik , meg egyébként is ők nevelik , meg ....

De tessék szíves kicsit gondolkodni !  Kiknek a kezében van úgy általában a hatalom , a törvényhozás ?!  Kik is hozzák a tűrhetetlenül nőpárti törvényeket ?  Naugye ?!

Akkor meg kik tettek a legtöbbet a saját érdekük ellen ?

Előzmény: Törölt nick (891)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.14 -2 1 894

Igen ez így van.
Az apák eltűntek, kiherélődtek, senki sem tudja hova lettek....ki mutasson példát.

Előzmény: Törölt nick (892)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.14 -2 1 893

Talán mert kevésbé képesek egyszerre megküzdeni a hirtelen rájuk szakadt magánnyal  , meg a hétköznapi muszájságokkal , amik a sima létfenntartás mindennapjaiba tartoznak . A kapcsolatok zömében ,  a nők működtetik az életvitelt .

Vagy mert manapság egy válás totális végzetes összeomlás. 
Tételezzük fel, hogy a a férfi a válás után új kapcsolatot akar.
Okés, aztán mibű?
Itt frankón találkozik a régi és az új eszmerendszer és felfalják egymást.Ugyanis egy nő nem akar valami csóringer ágrólszakadtat, még ha oly sok potenciál, oly nagy imádat is van benne. Apuka... férj legatyázva ugye, hisz asszonytartás (WTF????) meg megy szépen a közösből...... De ugye nincs már férfivilág, hogy gyorsan összeszedi magát a ffi. Uggyan. Van helyette jó kis feminizmus, ahol eleve előítélettel vannak az elvált férfi iránt akár a munkahelyen is. ("na ez is biztos......ivott/félrekúrt/csak a hobbijának élt/megbízhatatlan..... a sor végtelen).
Most én tartsak el a PASIT???Mi van???!

Előzmény: Anyóca99 (885)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.14 -1 2 892

Szerintem is, ki kellett volna rakni a fiú szűrét időben, hogy kezdjen valamit magával a nagybetűs ÉLETBEN. 

Előzmény: Törölt nick (891)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.14 0 1 891

A mamahotel oka is a mama.

Előzmény: Törölt nick (889)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.14 -2 1 890

Simán igaz a legócskább közhely, ahogy a férfi odateszi magát ezerrel: repül.
Először az ágyból, aztán a családból is.
De már a tahó gitáros sem jó, semmi sem jó....hol ez a baj, hol az.
A kataklizma azért valós, mert azt támogatni ami bizonytalan és frusztrál egyértelműen összeomláshoz vezet.

Előzmény: aurum2020 (883)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.14 -1 2 889

A mamahotelből a Parlament elé, táblákon felirattal: "Szűz lányt akarunk!" 

Előzmény: Törölt nick (880)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.14 -1 1 888

Nincs.Róma is elbukott.

Előzmény: Törölt nick (886)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.14 -2 1 887

Nincs itt érzelmi ok.
A fogyasztói attitűd a domináns.
Cseréld le, jobbat érdemelsz.
A férfiak a nagy kussolással elérték azt, hogy ma minden a nőkről szól. (Olyan ez mint Németország esete a  migránsokkal.)
Az egész csimborasszója, hogy amig pár éve röhögtünk azon, hogy "haggyámá édes kis nőm... nem vagyok gondolatolvasó" addig mára a gyakorlatban úgy jelenik meg ez meg, hogy a "férfiak ridegebbek sokkal, ez igaz".

De hogy még mindig a férfiakat okolják a válás miatt az egyszerűen abszurdum.
Meghökkentő az, hogy olyan az egész nyugati világ,mint valami habos mesevilág. A nők a tündérlények, akik szivárványszínűt kakilnak, eredendően jóságos már-már éteri lények. Ők a krisztusi értékhordozók, ha vallásról van szó, ők nevelik a gyermekeket ha családról van szó....stb.
A férfiak démonizálása olyan méreteket ölt, hogy a topikcímadó MGTW már nem valami opció, hanem a túlélés maga.

Előzmény: Törölt nick (818)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.14 0 1 886

Hát arra amit leírtál! :)

Előzmény: Törölt nick (881)
Anyóca99 Creative Commons License 2018.12.14 -2 2 885

" ....a nők, azért egyrészt kevésbé éreznek mélyen mint a férfiak ..."

Ehen .... és ezt miféle tanulmány támasztja alá ?

" ...(a férfiak totál be tudnak kattanni a szakítástól..."

Talán mert kevésbé képesek egyszerre megküzdeni a hirtelen rájuk szakadt magánnyal  , meg a hétköznapi muszájságokkal , amik a sima létfenntartás mindennapjaiba tartoznak . A kapcsolatok zömében ,  a nők működtetik az életvitelt .

Előzmény: Törölt nick (877)
aurum2020 Creative Commons License 2018.12.14 -2 1 884

szerintem ha ránézel az üres franciaágyadra, akkor pontosan láthatod, hogy onnan már kivonult egy. Azt pedig hogy hová, nem lényegtelen ?

Előzmény: Törölt nick (880)
aurum2020 Creative Commons License 2018.12.14 -2 1 883

Régen a múlt ködébe vesző legenda az, hogy a nők akarnak (jobban) gyereket. 

az lehet, hogy jobban akarnak gyereket, de az, hogy a férfik nekik általában csak egy eszköz (főleg a tartalékként tartott átlagférj) arra elég jó az esély. Szerintem meg kell nézni egy +30as nőt hogy néz a férjére és a gyerekére. A gyerekét tényleg szereti, a férjét viszont jobb esetben megtűri. A gond most inkább abból van szerintem, hogy a férj mint eszköz (ugye itt főleg a leadott lóvéról beszélünk) nem funkcionál elég jól és mivel érzelmek női részről jellemzően nincsenek (elméletem szerint igazán soha nem is voltak), így a férj fenntartása finoman szólva mérlegessé vált.

Törölt nick Creative Commons License 2018.12.14 -1 1 882

Ez így van.

Előzmény: Törölt nick (852)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.14 -1 0 881

Mire?

Előzmény: Törölt nick (879)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.14 -1 1 880

KIVONULÁS!

Csal kezdődjön már el, nézni akarom ... meg megtudni, honnan-hova vonulnak. 

Előzmény: Törölt nick (879)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.14 -1 1 879

Mi tehát a megoldás?

Anyóca99 Creative Commons License 2018.12.14 0 1 878

Ez is igaz .

Előzmény: Törölt nick (876)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.14 -2 2 877

Nyissuk már ki szemeinket feleim.
Régen a múlt ködébe vesző legenda az, hogy a nők akarnak (jobban) gyereket. Dehogy akarnak. Társat sem. Köszönik, jól elvannak. Egy elvált vagy özvegy nő évtizedeket(!!) simán leél egyedül. MInden szomorkodás, vagy társ-igény nélkül.(Az egészet ráadásul jól megfejelik a romantikus filmek az orbitális fasságokkal.)

Férfinál ilyet elvétve látunk. Vagy lecsúszik, vagy rövid időn belül lesz mellette új nő.(Ide nem értve a megrögzött agglegényeket. Ami nem valamiféle cukker kifejezés, hanem akármilyen mentális hozadék, kényelem, stb.)

A szülés fáj, nem kösz. A pasi nem szuperhiper nem kösz. Most a karrierem érdekel, nem kösz. Még nem állunk (állok) úgy anyagilag, nem kösz. stb stb stb
Nincs utódlási kényszer. Nagyjából mint az állatvilágban....ott is a hím küzd az utódnemzés jogáért.
ROmantika, szerelem, hahahah....valljuk meg a nők, azért egyrészt kevésbé éreznek mélyen mint a férfiak (a férfiak totál be tudnak kattanni a szakítástól... és itt nem a sztereotíp "biztos birtokolni akar" mantráról van szó) másrészt a fogyasztói társadalom letéteményesei a nők, totál ki vannak szolgálva, miért is akarnának alkalmazkodni?

Ahogy azon a festményen volt....macskák. Macskák a babakocsiban az etetőasztalnál, stb.Azok az új gyermekek.
Aztán a harmadik világ szaporodói meg majd szépen ledöntik ezt az szuper emancipált önimádó feminista LIMEST.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!