Én meg nov.3.-a előtt pucoltam a barátkozós orosz tankok elől, mert lőttek ránk (igaz csak a fejünk fölé, de hallottam a golyók fütyülését), és a nem barátkozósok adtak kenyeret, meg sűrített tejet, amikor már ott voltak minden utcasarkon.
A színhely: Pesterzsébet, az első eset a Soroksári útról a Kosuti felé, a második a rendőrség előtt álló 3 harckocsi egyikének nem barátkozói.
Ukrajna SZSZK-ból jött, szovjet kiskatonák átálltak a tüntetőkhöz (közülük sokakat kivégeztek a forradalom leverése után). Ezek az ezredek hagyták el Budapestet, s jöttek a helyükre, nem barátkozós távol keleti megtorlók, akik azt sem tudták hol vannak!
A tetves ÁVÓ-sok az FM tetejéről a fegyvertelen tüntetők közé lőttek, géppuskáztak!
A lakossággal , a tüntetőkkel barátkozó szovjet kiskatonák, látva a védtelenek emberek aljas, vérszomjas legyilkolását, nők, gyerekek lemészárlását, visszalőttek a gazemberekre a tankok géppuskáival!
Ennyit egy hülye, tudatlan ballib megmondó ember tudásáról a közelmúltunkról! ! : (
Azt nem értem, hogy egyesek félretéve szakmai büszkeségüket jogi nonszenszeket fogalmaznak meg pusztán napi politikai érdekként.
Itt van ez az alaptörvényguru Gulyás Gergely. Biszku halála utáni eljárást követel.
Gondolom vérszemet kapott és ezért hülyeségeket beszél.
Azért, hogy lehessen folytatni az eljárást Biszku ellen a halála után is, meg kellene változtatni az egész jogrendszert az Alaptörvénnyel az élen, meg kell változtatni- ami nonszensz- a jogképesség fogalmát, ami azt mondja, hogy a jogképesség a halállal megszünik.
Érdekes, milyen különbségek vannak, a Biszkut felelősségre akarják vonni azért, mert 56-ban Martonvásáron a rendőrök megvertek pár kutatót, és ő nem lépett fel ellenük. Manapság meg amikor pl a rendőrök agyonvertek egy gyanusítottat, akkor se a belügyminiszter tett fekjelentést ellenük, viszont őt most senki se akarja bíróság elé állítani.
A 60-as 70-es években, ha valami olyan esemény volt a Kossuth téren, amikor védendő személyek is voltak, a biztonságiak mindíg átnézték és megszállták az FM padlását - amit egyébként semmire se használtak. Feltehetőleg az 50-es években is hasonlóan működtek.
"ez igy van, azonban nem hiszem, hogy barki is elo akar venni egy 56-ban 20 ev koruli kiskatonat 60 evvel kesobb azert mert parancsra tett valamit. (ami ezen a szinten ma mar bizonyithatatlan.)"
A Wiesenthal központ nem ilyen kishítű, 90-100 éves aggastyánokat is képesek bíróság elé citálni. Más kérdés, hogy nem sok élő szemtanút találnak, aki hajlandó lenne bíróság előtt is tanúskodni.
Ha jól emx ott majd 1000 emeber halt meg, az volt a legnagyobb vérengzés
A vérengzést követően először az Igazság c. lap október 27-i számában jelent meg az az állítás, hogy a sortüzért a Földművelésügyi Minisztérium épületének tetejéről tüzelő ÁVH-sok tehetők felelőssé.
Később a köztudatban jobbára ez a verzió rögződött, nincsenek azonban egyértelmű bizonyítékok arra, hogy az épületben valóban ott tartózkodtak volna az államvédelem emberei. A téren ellenben jelen voltak: az orosházi határőr alegység (az ún. 'zöld Ávó') egyik biztosításra kirendelt raja, Szalay Zoltán ÁVH-alezredes irányítása alatt részt vett a lövöldözésben, ők a Parlament előtt álló szovjet harckocsikhoz közeli tüntetők felé lőttek. Az utólagos történészi kutatások szerint azonban a vérengzés fő okozója a második hullámban érkező szovjet harckocsi volt, a neki kiadott pontos utasítások viszont továbbra is tisztázatlanok. Hasonlóképpen bizonytalan, hogy a téren jelen lévő ÁVH-egység volt -e a sortűz kezdeményezője
"az a helyzet, hogy a szamonkeresnek, a dolgok tisztazasanak _negyedszazada_ kellett volna megtortennie"
Egyetértek, meg azzal is, hogy nincs sok értelme a múltat felkavarni, mert ez a hajó 25 éve elment. Ha valakik mégis úgy gondolják, hogy az elévülhetetlenség okán előveszik a több, mint fél évszázada történt ügyeket, akkor legalább vegyék a fáradságot és szedjék össze a még meglévő bizonyítékokat, mert így az egész csak vihar a biliben.
> A besorozott kiskatonák 56-ban 20 körül voltak, most olyan 80 év körüliek, sztem még többen élnek.
ez igy van, azonban nem hiszem, hogy barki is elo akar venni egy 56-ban 20 ev koruli kiskatonat 60 evvel kesobb azert mert parancsra tett valamit. (ami ezen a szinten ma mar bizonyithatatlan.)
meg kell baratkozni azzal a gondolattal, hogy ez a hajo mar elment. mo-on nem volt es nem lesz szamonkeres se 56, se az 1947 utan elkovetett dolgok miatt. lehetett volna negyedszazada, de nem volt. akkor volt ra tarsadalmi igeny, ma szerintem nincs. de ha van is ez az ugy ma mar onmaga parodiaja. a biszku per is az.
meg fogsz lepodni, de en is hallottam ezt a verziot, miszerint orosz katonak alltak a magyar katonak mogott a teton, akik kvazi kenyszeritettek oket, hogy lojenek a tomegbe. ennek igy persze sok ertelme nincs, mert ilyen alapon az orosz katonak is lohettek volna, minek vacakolni az egesszel? ha meg nagyon autentikusan akarjak ezt elkovetni akkor az orosz katonak meg akar magyar egyenruhat is felvehettek volna. nyilvan nem lett volna erkolcsi problemajuk azzal, hogy belelojenek a tomegbe.
az 56-os esemenyekkel kapcsolatos katonai fellepesek erosen veletlenszerunek tunnek, kossuth ter, radio, salgotarjan ... talan volt kozponti iranyitas es direktiva mogotte, de az is elkepzelheto, hogy helyi nekibuzdulas volt a dolgok mogott. majd 60 evvel az esemenyek utan ez legfeljebb a torteneszeket erdekelheti ezen a szinten, a legtobb embert biztos nem.
Azzal a bulival mindenképp szar van a palacsintában.
Még a legalaposabban eltitkolni szándékozott dolgokról is előbb-utóbb lehull a lepel - legalább is felgyűrődik néhány helyen a sarka és láthatóvá válnak részletek.
Az FM sortűzről - pedig állítólag mindenki nagyon szeretné - soha sem lebben fel semmi.
Ez nekem azt jelenti, hogy valaki(k) nagyon ülnek a sarkain.
Bocs, de azért a jelenlegi ismeretek szerint ez a legendák körébe tartozik.
A "hivatalos" álláspont ma még az, hogy senki sem tudja, hogy kik voltak a gyilkosok.
Ha igaz, amit a kollégád állít, akkor több tudójának is kéne lenni, valaminek már illene kiderülnie - valamint akkor egy egész klub tartózkodott az FM tetején, akik nem egy flashboom keretében kerültek oda, hanem utasításra, aminek valahol csak van nyoma.
Én nem lecsesztem volna - ahogy állítod - hanem alaposan kikérdeztem volna az esetről a lehető legpontosabban.
Azt hiszem, most azonnal tagjai közé választana az Akadémia, ha hiteles információkat tárnál az emberek elé.
az a helyzet, hogy a szamonkeresnek, a dolgok tisztazasanak _negyedszazada_ kellett volna megtortennie. akkor meg voltak szemtanuk, erintetlen (manipulalatlan) leveltarak, leveltari anyagok, es jonehany olyan ember akit elo kellett volna venni. sot mi tobb akkor tarsadalmi igeny is volt erre es segitette volna a folyamatokat egy ilyen tisztazas.
mara szinte minden elkoveto meghalt, biszku 90 felett, toloszekben, hallokeszulekkel, felig vakon ulte vegig a targyalast. felnott egy generacio amit ezek az ugyek egyatalan nem erdekelnek, meg se igazan ertik oket. tarsadalmi visszhangja abszolut nem volt ennek a targyalasnak. most ujratargyaljak az ugyet es boritekolhato, hogy biszku nem fogja megelni a targyalas veget es egy napot nem fog bortonben tolteni, hiszen a felulvizsgalati forumokkal egyutt hosszu evekig fog ujra tartani a targyalas, amit sorozatosan fognak elnapolni az egeszsegugyi allapota miatt.
szoval meg kell bekelni azzal a dologgal, hogy magyarorszagon nem tortent meg a szamonkeres. a mult feltarasa se tortent meg. ma mar annyi a manipulacio az adatokkal, leveltari anyagokkal kapcsolatban, hogy remeny sincs a dolgok tisztazasara. ez van. nem mondom, hogy nem lett volna jo jonehany cimeres gazembert racs mogott latni, de ez nem tortent meg.
aztan meg csendesen megjegyeznem azt is, hogy pl. horn gyulabol, az egykori pufajkasbol, a rendszervaltas utani messze legprogresszivebb, legeredmenyesebb es legjobb miniszterelnok lett. go figure.