Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Agos13 Creative Commons License 2020.06.05 0 0 2279

Szia! Nálam is elöjött..Bp Pásztor: valamikor tipushibaként volt kezelve, most már nem az...habozás 50 e ft..                    ha akkor is nyikorog hátsó hid csere: 360 e:)...kedvesek....

Előzmény: CsJohnny (2270)
Agos13 Creative Commons License 2020.06.05 0 0 2278

Sziasztok!

C4 Pic uj kasztnis 13 as..egyszercsak elkezdett hátul nyikorogni valam ha kézzel lenyomom a kocsi hátulját hallatszik.. Ötlet?

sbojan Creative Commons License 2020.06.04 0 0 2277

A legutolsó térképfrissítést idén áprilisban adták ki. A benne lévő térképfájlokat dátuma 2019. július közepi. Gondolom a térképet készítőknek is kellett nemkevés idő, hogy a korábbi felmérésük óta megjelent új útszakaszokat vagy egyéb változásokat összegyűjtsék, szóval lehet, hogy a júliusban lezárt fájlokban lévő legfrissebb adat is pár hónappal korábban lett begyűjtve.

"Szumma szummárum", a legfrissebb kiadott térkép jó eséllyel úgy max. egyéves újdonságokat tartalmaz, annál frissebeket csak igen elvétve (de inkább sehogy).

Előzmény: Dietrich123 (2273)
snow.dog Creative Commons License 2020.06.04 0 0 2276

A többi térképgyártó térképeihez képest ezek a térképek mindig jóval elavultabbak. Szóval ne lepődj meg, ha még a legújabb térképen sem lesz rajta amit keresel.

Előzmény: Dietrich123 (2275)
Dietrich123 Creative Commons License 2020.06.04 0 0 2275

Koszi. Az enyém külföldi autó, az elő története alapján Belga lízingcég adta ki Milanoba. De lehet tölteni ingyen, csak nem a legfrissebb. Sztem kb fel éves csúszásban van a valósághoz képest. Majd ra guglizok 😀

Előzmény: GSdriver (2274)
GSdriver Creative Commons License 2020.06.04 0 0 2274

Lejjebb van bővebb info a térképekről. Ha jól tudom évente 2 frissítés azért biztos van. A Citroen nem szokta ingyen adni, legalábbis Magyarországon. Minden frissítésért fizetni kell. A gugli jobb barátod e tekintetben mint az autógyár. 

Előzmény: Dietrich123 (2273)
Dietrich123 Creative Commons License 2020.06.04 0 0 2273

Sziasztok. Navigációs térképpel kapcsolatos a kérdésem. Olvasom hogy néhány autóhoz pénzért lehet letölteni a legfrissebb térképet, de pl az enyémhez a Citroen oldalán az alváz szám megadásával letölthető egy csomag. Igaz a Pest alatti m4 és meg nem az igazi. Tehát lehet a frissítéssel járnak az autóhoz ? Továbbá a Citroen nél milyen gyakran jön a frissites? Ha jól emlékszem V 150. 1 települt rá. 
2.0 hdi 2015

sbojan Creative Commons License 2020.06.04 0 0 2272

Hát öregem! Maximális elismerésem neked - nem semmi kutatómunkát végeztél!

Innentől már csak emiatt is megérdemelnéd, hogy ingyen csinálják meg, bár szerintem erre a belső (PSA) utasításuk is kötelezi őket.

Előzmény: CsJohnny (2271)
CsJohnny Creative Commons License 2020.06.04 0 0 2271

Francia Peugeot fórumban megtaláltam a hátsó hídba hol kell lyukat fúrni a #1525 hozzászólásban:

https://www.forum-peugeot.com/Forum/threads/claquement-al%C3%A9atoire-probl%C3%A8me-de-traverse.28637/page-51

Fel kell emelni az autót és alá kell bakolni.

A két hátsó kereket le kell szerelni.

Be kell fúrni egy 8 átmérőjű lyukat a kereszttartó szintjén a jármű mindkét oldalán:

Be kell helyezni a purhab befúvó csövét a lyukakba (mindkét oldalon) és rögzíteni kell :

Mindkét oldalon be kell injektálni a habot és 1 órá elteltével kell eltávolítani a csövet, majd 8mm-es gumi dugót kell beragasztani a lyukba és erre vmi borítást is tenni kell :

Kétkomponensű habot kell használni , ezek cikkszámai: 16 285 638 80 vagy 16322 660 80

CsJohnny Creative Commons License 2020.06.03 0 0 2270

Voltam ma a miskolci Citroen szervizben, majd lenntebb írok mi történt it.

Most leírom mit tudtam kideríteni evvel a hátsó hídból jövő zajaról:

Olvastam a google fordító segítségével francia,olasz és orosz fórumokat erről a problémáról.

A egy francia fórumból megtudtam hogy, hol lehet leírást találni a művelet elvégzéséhez. A weblap a következő:

http://public.servicebox-parts.com/pages/index.jsp

Lehet hogy ezt a linket már ismeritek , nekem most lett ismert.

Beregisztráltam és megtaláltam a dokumentációt a szervíz által kiadott javítás mentéről: "Csikorgó hang a jármű hátsó részéből"

de sajnos csak előfizetéssel lehet letölteni!

Viszont a dokumentum nevét kiírta amikor az egérrel a linkre mentem: B3DW0105Q0

Rákerestem erre a szövegre , majd egy orosz fórumon találtam rá erre a fájlnévre és némi információra:

"2. BEAVATKOZÁS A KÖTELEZŐ ELADÁSOK UTÁN:

Ez a dokumentum nem alkalmazható a következő országokban:

Franciaország, Belgium, Spanyolország, Portugália, Izrael, Reunion, Svájc, Írország, Ausztrália, Szingapúr, Korea, Malajzia, Martinique, Tajvan, Új-Zéland.

Ezekben az országokban a TSB B3DW0105Q0 készüléket kell használni.

2.1. javítás

Győződjön meg arról, hogy a nyikorgó zaj a hátsó tengelytől származik:

Ha a hátsó felfüggesztés remegő zajt okoz: használja ezt a dokumentumot
    Ha nyikorgó zaj nem merül fel a hátsó felfüggesztésből: ne használja ezt a dokumentumot; Végezzen mélyebb kárkeresést

Ne cserélje ki azonnal a hátsó felfüggesztést, és magyarázza el az ügyfélnek, hogy a szerviz kapcsolatba lép vele, amikor az autó javítható. Tájékoztassa az ügyfelet arról, hogy az őrlési zaj nem jelent biztonsági veszélyt és nem változtatja meg a jármű viselkedését. A későbbi javításokat a gyártó, valamint a garanciaidő letelte után a gyártó költségén kell elvégezni.

A későbbi autójavításokhoz szükséges pótalkatrészek fenntartása érdekében el kell küldenie a jótállási protokollt mind a jótállás, mind a jótállás vonatkozásában. (Hozzárendelt kód: 3M3).

A jótállási jegyzőkönyv lehetővé teszi az ügyfelek látogatásának regisztrálását és a javításhoz szükséges alkatrészek fenntartását.

Amint rendelkezésre állnak a részletek, az ügyfeleket rendes levélben értesítjük. Végezzen el egy látogatást az ügyféllel, hogy alkatrészeket rendelhessen javításra."

Az oroszok szerint a Soudal soudafoam 2k típúsú habot használja a PSA a híd kitöltéséhez.

Sajnos azt nem tudom hol kell megfúrni a hídat erről nem írtak.

Ha esetleg valakinek előfizetése van a Service Box-hoz és letudná tölteni nekem/nekünk ezt a dokumentációt , nagy szívességet tenne.

Diagnosztika alatta Funkció menüt kell választani és a legalsó  Zaj és remegés, szivárgás, víz bejutása alatt a Zajok és vibrációk -ra klikkelve jön elő a csatol képen az alábbi lista.

Csatoltok egy képet:

A szervízben megköszönték hogy elmondtam nekik ezeket az információkat, természetesen ők letöltötték ezt a dokumentumot és ki is nyomtatták maguknak. De fizetős munkaként akarták/akarják elintézni a javítást.

De említettem hogy én olvastam hogy ezt a gyártó költségén kellene elvégezni.

Nagyon kedvesek segítőkészek voltak úgyhogy azt mondták utána járnak a dolognak és szólnak majd.

Majd megírom hogyan tovább.

Előzmény: sbojan (2269)
sbojan Creative Commons License 2020.06.03 0 0 2269

Jut eszembe: miért nem hívnak fel egy olyan szervizt, ahol már találkoztak a problémával? Én a debreceni OMP-be vittem anno, ahol már ismerték a problémát, azaz bizonyára már előtte is találkoztak vele (vagy csak valaki figyelemmel követte náluk a belső szervizes híreket - már, ha volt/van ilyen). De szerintem a budapesti szervizekben (pl. M5) is ismert ez a probléma és annak megoldása...

Előzmény: CsJohnny (2265)
sbojan Creative Commons License 2020.06.02 0 0 2268

Esélytelen. Bocsi, de elhiheted - ha tudnám, már rég megírtam volna. Sajnos a szervizelés során max. távolról (kamerán keresztül) látja az ember, hogy mit csinálnak javítás gyanánt, esetleg kutyafuttában valamelyik cserealkatrészt valamelyik szervizesnek a kezében, de a javítást követően az én kezembe hivatalosan már csak annak a papírnak a másolata marad, amin leírtam az általam tapasztalt hibajelenséget, majd később az aláírásommal elismertem, hogy kijavították. De azon nincs rajta, hogy mit csináltak, mit cseréltek - ilyen tételes kimutatás csak a fizetős javításoknál "jár"...

Előzmény: CsJohnny (2267)
CsJohnny Creative Commons License 2020.05.31 0 0 2267

Értem. 

Esetleg a javítócsomag cikkszámát, elő tudod még keresni ?

Előzmény: sbojan (2266)
sbojan Creative Commons License 2020.05.31 0 0 2266

Szia!

Sajna ez nem fog menni. Egyrészt fogalmam sincs, hol fúrták meg - mint mondtam, nem mehettem be a szervizben, másrészt nem is tudok a kocsi alá befeküdni, mivel nincs aknám. De, mint azt a 3 évvel ezelőtti hozzászólásomban írtam, gyári, cikkszámmal ellátott javítócsomagot rendeltek hozzá (dugók, ragasztó stb.), tehát tuti ismert kell legyen mind a probléma, mind a megoldás.

Előzmény: CsJohnny (2265)
CsJohnny Creative Commons License 2020.05.30 0 0 2265

Ez jó hogy 3 év elteltével is hatásos ez a megoldás.

Esetleg megkérhetlek hogy egy fotót készítesz a gumidugóról és arról hogy ez hol van?

Szerdán viszem márkaszervizbe az autót evvel a problémával, de sajnos annyira új ez a szerviz (kb egy éve foglalkoznak Citroennel) hogy amit telefonba elmondtam nekik most hallottak először .

Előzmény: sbojan (2264)
sbojan Creative Commons License 2020.05.29 0 0 2264

1136-os hozzászólásban én írtam le a műveletet, magát az akciót nem láttam, mert nem lehetett bemenni s szervizbe (a munkaterületre).

Azon kívül, hogy a nyiszorgás megszűnt a "feltöltésnek" köszönhetően, én semmilyen más hatásról nem tudok az azóta eltelt közel 3 év alatt.

Árat szintúgy tudok mondani, hisz' nekem még gariban csinálták meg...

Előzmény: CsJohnny (2261)
CsJohnny Creative Commons License 2020.05.29 0 0 2263

Én úgy tudom, hogy ez parkoló kártya vagy cédula tartására van kitalálva.

Előzmény: Dietrich123 (2262)
Dietrich123 Creative Commons License 2020.05.28 0 0 2262

Sziasztok. Bal oldalt a fényszóró magasság állító mellett van egy kártya olvasó ? Mi lehet ez ?

CsJohnny Creative Commons License 2020.05.28 0 0 2261

Lassú előre-hátra guruláskor a hátsó futómű felől sercegő, pattogó fémes hangot hallani, ha nem egyenes a talaj.

Korábbi hozzászólásokban olvastam , hogy ez típus betegség és eleinte cserélték a hátsó futóművet, majd mostanság két lyukat fúrnak a hátsó hídba, ezen keresztül bejuttatnak valamilyen anyagot , ami megszilárdul, a két lyukat pedig bedugózzák.

Szeretném megtudni, hogy pontosan hol fúrják meg a hídat és mekkora átmérőjű lesz a lyuk?

Valamint ha már nem csinálják meg garanciában akkor kb. mennyibe kerülhet (2015.12.hó az autó)?

Esetleg okoz-e hangon kívűl a későbbiekben nagyobb problémát?

gregcomrade Creative Commons License 2020.05.28 0 0 2260

A Szilva dolgozik rajta, de nem lehet kikapcsolni

Előzmény: Dietrich123 (2259)
Dietrich123 Creative Commons License 2020.05.25 0 1 2259

Sziasztok. Pár napja vettem egy 2015 végi C 4 grand blue hdi 150 lovas picassot. Biztos volt már szó róla, de megkérdezném, van e valahol javítási kézikönyv Magyar esetleg Angol nyelven ? Továbbá hogy lehet kikapcsolni végleg az eco funkciót ?

R!ck4 Creative Commons License 2020.05.10 0 0 2258

Kicsit régi kommentre válaszolok, de ma is aktuális, nem vagy mosóban érdemes kitalálni valamit, hanem bevásárlóközpontban is, én vettem kemény 1 ezresért egy faraday bag nevű kis autókulcs tokot, ennek a belseje olyan anyaggal van kibélelve, ami teljesen elzárja a belső részt mindenféle rádióhullámtól. A mosó csak egy előny, ha otthon vagy, és a kocsi a hát előtt áll egy jelerősítővel már lopható a kocsi, mivel akkor azt fogja érzékelni, hogy a zsebedben van, miközben akár 100m-re is lehet. Sajnos ez a trükk működik bevásárlóközpontban, bárhol, ezzel a kis tokkal viszont megszabadulsz az ilyen módon ármánykodóktól. 

Pontosan ez az, én bátran ajánlom, a kulcs tökéletesen belefér, én minden autóm kulcsát nyakpánton hordom, és sose hagytam még el egyet sem, még ebben sem vészes méretű a kulcs, és onnantól azzal a módszerrel lophatatlan a kocsi. 

https://www.ebay.com/itm/Anti-theft-Car-Key-Fob-RFID-Signal-Blocker-Faraday-Signal-Blocking-Pouch-Bag/323871106342?hash=item4b6838e526:g:EIoAAOSwdOtc7dqi

Előzmény: petyaaa (2205)
R!ck4 Creative Commons License 2020.05.10 0 0 2257

2014-es 2.0 HDI nekem azt csinálta, mikor az akksi elérte az 5 évet, hogy először elment a start-stop, mikor akksitöltővel feltöltöttem, akkor működött 3-4 alkalommal, utána megint nem,  ezzel tudtam együtt élni, utána ilyen- olyan hibakódokat dobott, amik el is tűntek, végül már kihangosított telefonhívások után nem jött vissza a rádió hangja, csak újraindítás után, de az első hívás utánig tartott, a legvégén már nem akart menni az ABS, táphibakód megmaradt, erősen fékezve blokkoltak a kerekek. Akksicsere megvolt egy olajcsere mellett, a gyári akksit egy átcímkézett varta, egy ugyanolyanra, de boltban kapható vartára cseréltem, ez újonnan 47 ezres volt, bekerült, varázsütésre minden probléma elmúlt, és minden működik ahogy kell. Érdekesség, hogy az akksi nem merült meg, nem volt indítási gond, jól tartotta a feszt, de mégis érzékelte a rednszer, hogy már nem elég, ahelyett viszont, hogy kiírta volna, proodukált mindenféle más hibát. 

Előzmény: snow.dog (2224)
rumos14 Creative Commons License 2020.05.08 0 0 2256

szia, az enyém 2019/9-es, azaz egész új, tehát már Space Tourer (rossz topikban vagyok, tudom).

amúgy a menü rendszer valahol hivatkozik az usb2-re, szóval vicces az egész :)

Előzmény: sbojan (2255)
sbojan Creative Commons License 2020.05.07 0 0 2255

Szeva!

Köszi a választ - reménykedtem benne, hogy működik, de sajna kipróbálni a saját kocsimon nem tudtam, mert a 2014-es modelleken (SMEG+) még nincs MirrorScreen funkció (és így Android Auto sem).

A tiéd mikori? Azért kérdezem, mert a nemzetközi fórumokon azt írják, hogy valamikor 2015/2016 váltása környékétől kezdve a legtöbb Picassot már csak 1 működő USB aljzattal szállították, a másik (bár felirat volt mellette) csak egy letakart lyuk. Állítólag a JukeBox funkciót is ekkortájt távolították el. Ez utóbbi van neked?

WiFi: nem is tudtam, hogy van WiFi egyes Picassokban. Nálam csak Bluetoothon keresztül lehet a mobilhoz csatlakozni, s ha a mobilon Hotspotot csinálok, akkor azon keresztül netezni a beépített böngészővel (ami, mit is mondjak, elég izzadtságszagú :-).

Előzmény: rumos14 (2254)
rumos14 Creative Commons License 2020.05.07 0 0 2254

nálam a google maps és a waze is működik, teljesen jól (samsung s7, s9). a gond inkább ott van, hogy 1 kijelző van a zenére, klímára, navira... kicsit sok ez így.

így marad inkább a a teló képernyőjéről való navi.

ha már itt tartunk. az autóban elvileg 2 usb csati van, de én az istennek nem tudom levenni a fedelet a msodikról (jobb oldali szabad, a másikon van valami fedél).

továbbá: wifi-re csatlakoztatni bár tudom az autót, de az alkalmazások, vagy micsoda résznél azt írja, hogy nincs kapcsolat, pedig sikeresen csatlakozik wifi-re... valaki jutott már tovább?

Előzmény: sbojan (2253)
sbojan Creative Commons License 2020.05.02 0 0 2253

Ezt akartam írni eredetileg: :-)

---

Sziasztok!

Akiknek van MirrorScreen funkció a kocsijukban és azt próbálták/használták is már, azoknak mik a tapasztalataik?

Az Androidos telókkal való együttműködés érdekelne, s ott is főként a navigáció, mint pl. Google Maps.

Ja, és milyen mobilokkal használjátok? Vajon a Google készülékeivel (Nexus 5X és a Pixel verziók) működik-e?

Előzmény: sbojan (2251)
Zolysys Creative Commons License 2020.05.02 0 0 2252

Nem vagy körülményesen mennek

Előzmény: sbojan (2251)
sbojan Creative Commons License 2020.05.02 0 0 2251

Sziasztok!

Akiknek van MirrorScreen funkció a kocsijukban és azt próbálták/használták is már, azoknak mik a tapasztalataik?

Az Androidos telókkal való együttműködés érdekelne, s ott is főként a navigáció, mint pl. Google Maps.

Ja, és milyen

snow.dog Creative Commons License 2020.04.25 0 0 2250

Nem jó helyen néztem, már én is látom. :)

Előzmény: sbojan (2249)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!