...szerintem ezek a cigány fiatalok is áldozatok. Akkor is, amikor gyilkolnak ( nem tanították meg nekik, hogy nem helyes) , akkor is, amikor élhetetlenné teszik a környezetüket normális emberek számára ( arra nevelték őket, hoyg a magyarparaszt egy csicska és ellenség).
Ez igaz. De hadd ne kelljen nekem ezeknek az "áldozatoknak" az áldozata lennem!
Hadd ne érdekeljen, hogy őket arra nevelték hogy én egy kifosztandó csicska vagyok, hadd védekezzem ellenük úgy, hogy az elrettenste őket, hadd kelljen nekik félniük tőlem és ne nekem tőlük, hadd gyűlöljem őket, hadd ne kelljen segélyeznem a gyilkosaimat, hadd ne kelljen cigányul beszélnem és romának hívni őket, hadd beszélhessün erről nyiltan, hadd maradjon ez a hozzászólás...
"A NANE velejéig hazug, gyűlölködő és megélhetési rettegő társaság, csak ők nem a rajvédő, hanem a nejvédő vonalon, de egyébként szinte minden ugyanaz."
De bizony, hogy rajvédők is! Amikor évekel ezelőtt felszólítottam őket, hogy álljanak ki a Krasznai unokahúga mellett, akit, az akkori vád szerint a cigányvezető szexuálisan bántalmazott, azzal küldtek el a francba, hogy nekik nem ez a feladatuk! Ennyit arról, hogy mennyire védik a nőket. Kamu, megélhetési buli az egész:-(((
Nekm van. Mert enyhébb reakció követi a megzakkant magányos gyilkos verzióját, mint a csoportosan elkövetett hideg, kegyetlen rasszista indíttatású gyilkosságot.
Számomra is egész egyszerűen érthetetlen szerencsétlen lányka cselekvésének a logikája.
Ott áll a lakása előtt, és nem a lakása felé menekül, hanem elmegy "sétálni" egy vadidegen, őt éjszaka az utcán leszólító, (a jelzőket most kihagyom) figurával.
Hol lakott Pécsett, valamilyen víkendházas részen, ahol esetleg tudta, hogy közel-távol nincs kint egyetlen szomszéd sem, akitől segítséget remélhet? Mert csak így tudnám felfogni a cselekvésének miértjét.
Egy rendőrségi pszichológusnő eltűnése önmagában érdekes, de ahhoz, hogy a Bándy Kata-gyilkosságot ekkora figyelem övezze, kellett az is, hogy az áldozat fiatal és szép legyen, ismerősei aktívan facebookozzanak, és roma ölje meg. Tovább »
Zárómondtaddal egyetértek nagyon is , EZ A LÉNYEGE a nyitott topikommak.
Ezért gondolom hogy hülyének néznek, De ! van kb 100 nyomozó az ügyben előbb utobb a lekikiismerete valamelyiküknek megszólal, egy ilyen sulyos ügy kapcsán....