http://www.origo.hu/sport/jegkorong/20111218-magyarroman-himnuszbotrany-egy-csikszeredai-hokimeccsen.html Romániában alaposan felborzolta a kedélyeket, hogy az Euro Ice-hockey Challenge elnevezésű csíkszeredai jégkorongtorna pénteki román-magyar mérkőzése előtt a román válogatott - többségükben magyar nemzetiségű - tagjai némán hallgatták végig a román himnuszt, viszont a magyar csapattal együtt énekelték a magyar himnuszt, és a mérkőzés végén elénekelték a székely himnuszt is, amely spontán módon tört fel a lelátókon. - Én azt mondom, jól tették a fiúk, büszke vagyok rájuk!
Vagy nem énekli...Nem emlékszel, vagy 8-9 éve volt, amikor Korzikán kifütyültéka lelátón a francia himnuszt? Egy futballmeccsen? Francia területen? Ott volt Chirac is.
Nagy balhé volt...dehát így van, ha nem veszik figyelembe egy nép nemzeti érzékenységét. Tekintettel kellene lennünk másokra is ...könnyebb volna az élet.
Benned az a gond, hogy kurvára nem érted. Valahogy úgy vagy vele, mint a kommunisták a felsőfokú végzettekkel. Mi taníttatuk őket, hogy hogy nem kommunisták.
A székely identitása székely, aztán erdélyi aztán magyar aztán vallásos, vagy ateista és így tovább. stb. A székelyt székely szülei taníttaták, nem a románok, vagy te vagy én. A székely jégkorongozó szülei áldozathozatalának és saját kitartásának köszönheti, hogy bekerült a csapatba.
Elég nyilvánvaló, hogy ha választhatott volna, akkor szívesebben játszik magyar csapatban, hiszen mint bebizonyosodott, identitása magyar, de nem választhatott, Székelyföldön jelenleg román adminisztráció van és nem magyar.
Ő viszont nem bevándorolt és nem ő kérte, hogy vezessék be a román megszállást és adminisztrációt.
Ők nem akartak semmit elérni, ahogy a komcsik jórésze sem azért énekli az internacionálét, mert el akar valamit érni.
máskor is voltak már viták olyan dolgokról, amelyekről később kiderült, hogy meg sem történtek, ettől még a vita, ha elméletinek is bizonyult utólag, rávilágíthatott dolgokra
de hát ha semmi gondjuk nem volt, akkor miért nem viselkedtek kultúrember módjára, és énekelték a saját csapatuk himnuszát? vagy ha nem akarják, akkor egyiket sem
Érdekes, én soha nem hallottam azt, hogy valaki problémázott volna azon, hogy minden évben zsidó fesztivál, vagy más rendezvény van. Pedig én nem vagyok ballibsi. Te ennyire szélsőséges körökben forgolódsz?
Az analógia sem jó, mert erdélyi magyar miért tartaná magát románnak? A románok mindössze 100 éve vannak ott és lehet, hogy már újabb 50 évig sem lesznek. Az ő történelmük, hagyományaik, szüleik, anyanyelvük pedig magyar.
A magyar zsidók történelme, anyanyelvük, szüleik, hagyományaik magyarok. A szélsőséges zsidóknak épp ez a legnagyobb gondjuk velük.